Jump to content

MotoGP 2022


Recommended Posts

Skroz neozbiljno. Napravili dobar motor, imaju vrlo dobre vozace i umesto da se sire na satelitski tim oni se povlace :ajme: i jos to bjavljuju usred sezone, nesto kao Kavasaki sto je uradio. Bas velika bruka za fabriku.

Link to comment
Share on other sites

Najverovatniji scenario: Suzuki napušta na kraju godine, plaćaju penale, ali manje od ugovorom predviđenih, na njihovo mesto dolazi privatna ekipa koja bi koristila Aprilije, da i oni dobiju satelitski tim, a to bi bilo subvencionisano tim novcem od odštete.

 

Kad je Kavasaki izašao tim je zadržan još jednu sezonu ali pod drugim imenom (Hayate) ali to nije bilo srećno ni dugoročno rešenje, ali oni su izašli preko noći, između sezona, pa nije bilo vremena za nešto bolje, sad ima.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Najavili su konfereneciju za novinare za nekoh pola sata, najverovatnija objava da se Markez povlaci ostatak sezone, a mozda i penzionise ako tretman ne uspe do zime 😞

 

Zato Di Djanantonio uzeo pol na opste iznenadjenje i cistu hrabrost. Nadam se da ce ovaj vikend njemu biti ono sto je Barselona bila za Fabia u Moto 2.

Link to comment
Share on other sites

Upravo odgledah konferenciju, tj deo na engleskom, definitivno ide na operaciiju, vozice sutra, ali se onda povlaci na neodredjeno vreme, operacija je sledece nedelje u SAD, s tim da su oni optimisticni, ocekuju da ona resi problem sa ramenom. Infekcija kosti je proslost, ali je sve to zeznulo rame, razmisljali su o toj operaciji jos posle Indonezije dok je imao problem sa okom, ali je tad kost bila premekana i nije bila moguca operacija. Njega su doktori uverili da ce mu ovo omoguciti da bude kao nekad u pogledu zdravlja, i zbog toga je pristao, iako je licno bio protiv nove operacije, jer postoji rizik da se desi nova infekcija, a taman je to reseno sad.

 

Videcemo sta ce biti, ali po meni ispravan potez, pa dogodine ili napad na titulu ili oprostajna turneja.

Link to comment
Share on other sites

Steta, bas sam hteo da Beceki zavrsi na podijumu. 

 

Banjaja je neverovatan kad se dohvati prvog mesta. Krene neki svoj tempo i bas ga je tesko uhvatiti. 

 

A ovo sto Quartararo radi je 🤯😳 Morbideli bukvalno izgleda kao amater. Sta covek izvlaci iz tog krs motora. Ovo je upecatljivije i od Stonera na Dukatiju, gde se on borio za pobede, a timski kolega mu se borio za 10. mesto. 

Link to comment
Share on other sites

Majko mila, kakva greska (zbunjenost?) Espargara!!!

Ajde, sacuvao je malo poena, nije skroz nestao, ali - kakva propustena prilika...

 

Verujem da ce se ovome pisati u raznim sportskim medijima jos barem nedelju dana.

Link to comment
Share on other sites

Objasnio je Espargaro, nije mogao da vidi tablu svog tima jer je previše blizu izlasku iz krivine tj suviše desno od njega, i on se oslanjao na broj krugova koji piše na tornju, a nije znao ili je zaboravio da u Barseloni kada piše 0 to znači još jedan krug umesto da označava kraj - kako je valjda na drugim stazama. I dalje neverovatno da dozvoli sebi takvu grešku…

Link to comment
Share on other sites

Ne znam koliko vas prati ili ima pretplatu na Dornin sajt ( https://www.motogp.com/ ). Moze se citati i bez pretplate, ali uz nju ima direktnih prenosa i  videosa i drugog sadrzaja koji nisu dostupni bez placanja.

 

Elem, dobih danas email od njih - anketa sa povecim brojem pitanja. Kao, sta poboljsati u prenosu, sampionatu ili pravilima. Odgovorio sam na pitanja, izabrao jedan od pruzenih odgovora.

 

Na kraju ankete, "window" i kaze priblizno "napisite sta nismo pitali, a mislite da je bitno."

 

Ja napisao: "bring back two-strokes!!!"

 

:classic_biggrin:

 

 

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Jest, Kvartararo je na putu da obesmisli ovu sezonu, sjajan je... Ali frka je bas to sto vozi kao Lorenzo, kao moto2 - izbije na celo i izgubi se - dosadno. Lose je to za motoGP u postRosi eri.

Nadam se da ce na ovoj sjajnoj stazi da ga na startu bar dva Dukatija preskoce, pa da gledamo jednu lepoticu.

Link to comment
Share on other sites

Urekao si ga maksimalno 🙂 danas bas amaterska trka.

 

S druge strane ovo sto je odvezao Ales Espargaro je u rangu najboljih Markezovih voznji, a ono duplo obilazenje u sikani u poslednjem krugu cemo gledati u spicama i za 10 godina. Da nije bilo incidenta sa Fabijom prilicno sam siguran da bi pobedio, Aprilija je napravila bas zver.

Edited by Romantik
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Banjaja ostvario jos jednu pobedu, Fabio iscedio suvu drenovinu za drugo mesto, Zarko totalno podbacio, ostalo u skladu s ocekivanjem, ali glavna tema vikenda nisu rezultati vec promena formata sampionata od sledece sezone.

Na moju veliku zalost uvode se i sprint trke subotom, delice se bodovi za prvu devetoricu, kvalifikacije ce biti skrajnute i odvijati se subotom pre podne, neka nova era, nesto sto mene kao visedecenijskog ljubitelja ovog sporta udaljava od istog, ali mozda privuce neke nove generacije, videcemo...

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nisam hteo ista da pisem tokom Pekove serije, protiv malera. Jednostavno, uzeo je sve za sta je imao prilku. Ne mislim da su mu voznje bile impresivne, dosta je tu bilo okolnosti koje su mu isle na ruku (Holandija - Ales-Kvartararo udes, Silverston - Kvartararoava kazna, kiks Bastianinija na Mizanu, i tu ga je nadigrao). Ipak, ono sto je bilo impresivno je mirnoca, kontrola. Uspeo je da dodje do toga da i ne mora da pobedjuje po svaku cenu, vec da "samo" pobedjuje konkurente.  Veliki korak za njega u odnosu na Pramak dane, a vala i u odnosu na pocetak sezone. Idemo u Japan, stani-kreni staza, deluje da je dukatijevska staza.

Ipak, kao sto rece kolega gore, dogadjaj dana je Markez... Kao zakleti Rosijevac, voleo bih da cujem sta kaze @Romantik pre nego sto pljucnem... Ali moram priznati da sam urlao na televizor. Greska za gresku, to se desava (uz pitanje da li treba da vozi ako nije spreman i kako to da bas on utice na sampionat, ponovo). Ali potez sa Nakagamijem, imao ili nemao tehnicke probleme... Uh...

Link to comment
Share on other sites

Ako mislis na ono sa Nakagamijem jeste diskutabilno, ako mislis na duel sa Fabiom, tu je 100% cist. Takvih incidenata ima skoro na svakoj trci, evo i danas je bio u Moto 2 trci kad je Alonso Lopez pao nakon slicne greske Arenasa. To je rizik koji vozac iza preuzima pri pokusaju napada.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Radoye unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...