Jump to content

Đokovići, svakodnevica jedne naše porodice


erwin

Recommended Posts

On 2/9/2022 at 2:34 PM, Edward Louis Severson III said:

Počeo sam ozbiljno da kriziram po pitanju svoje navijačke egzistencije. Nije da ću ikada navijati za likove poput Nadala i Federera, ali mi je Novak sve više stran. 

 

Možda grešim, možda je ovo samo "njegova porodica" a ne on...možda. Ali fakat je da se teško poistovećujem sa njim ovih dana. A bio mi je heroj doslovno.

 

Koliko novca je čoveku dovoljno? Postoji li suma? Tačan broj koji zadovoljava čovekov ego. Ili da definišem drugačije, šta to Novaka čini obaveznim da se druži sa ovim i ovakvim sa kojima se druži? Ko njega ugrožava pa mora ovo da radi?

 

Sve opisano je posledica toga što nije igrao AO, kako smo svi navikli zadnjih deceniju ipo, već smo se (prinudno) bavili neteniskim temama vezanim za NĐa.

 

Kad ima tenisa, onda gledamo (ili pratimo ili znamo rezultate) mečeve.

 

Družio se Noksa sa (vladajućim) političarima sve ovo vreme, grlio drveće, nije se vakcinisao, iš'o u i na piramide, sažeto: radio je (većini) nepopularne stvari, ali je istovremeno igrao tenis, osvajao slemove i turnire.

 

Tkd, sve je OK, samo duzme reket u ruke na terenu.

Edited by stray_cat
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Jer to i jeste "paradigma srbstva", uz onaj kiseli kupus na terasi stana u Brizbejnu, Australija, gde je prosečna  godišnja temperatura 26 stepeni

Moram da te pitam, koja je pozadina boldovanog? Živim u Brizbejnu pa me zanima :classic_biggrin:

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Darko said:

Moram da te pitam, koja je pozadina boldovanog? Živim u Brizbejnu pa me zanima :classic_biggrin:

Ja verujem nista licno, vec mislim da je to kad neki Australiopekus proba sarmu onda i on zeli da kiseli kupus na terasi stana u Brizbejnu. 

edit: LOL

Edited by Tomiprunet
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Darko said:

Moram da te pitam, koja je pozadina boldovanog? Živim u Brizbejnu pa me zanima :classic_biggrin:

Evo ceo post sa definicijom srbstva sa starog foruma, od pre oko 20 godina:

 

 Po ko zna koji put:
 
Srbijuks = ponosni pripadnik plemena Srba, pobornik plemenskog uredjenja, ubedjen da su pripadnici ostalih plemena u okolini Bozjom voljom manje vredni da udisu okolni vazduh od pripadnika njegovog plemena (nebeskog naroda). Takodje ubedjen da mu usled ocigledne inferiornosti i ljubomore sva druga okolna plemena rade o glavi (koordinirani od strane mudraca sa Siona). Prepoznaje se po upotrebi reci ognjiste, kolevka srpstva, zlatna kasika, duhovna vertikala i sl., i po bezanju u podrum za vreme pomracenja Sunca. Ubedjen je da pleme poseduje tajno oruzIje V3=0. 

 

Kada je u dijaspori, iznad glave nosi oreol superiornosti u odnosu na okolne crnce, Indijce i ostale nepravoslavne bezboznike, a saplemenike krasi i par vrlih dostignuca: kucni UNIXom upravljani kazan za pecenje rakije, i kaca za kiseljenje kupusa na terasi stana u Brizbejnu (prosecna zimska temperatura 25 C). 
 

 Srbin = pripadnik srpskog naroda nesvestan svoje genetske superiornosti u odnosu na ostale narode Balkana (a i sire).
 
 Share & Enjoy
 
 

 

Ovaj koji je ovo napisao je isto tada ziveo u Brizbejnu, valjda  :classic_biggrin:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...
Quote

Kada se probudio iz narkoze, rekao mi je da je izdao sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao, i da je, ako misli da nastavi da igra, to bilo neophodno. 

Izdao sebe tako sto su ga izlecili lekari i omogucili mu da nastavi trofejnu karijeru i pobedjuje.

 

Quote

Znatiželjan je, sve što mu dođe pod ruku čita, obrazuje se…

Ode Novak na Sajam obrazovanja i na pitanje novinara koje knjige su mu omiljene,sta najvise cita odgovori:
 

Quote

Ја волим литературу руских писаца која се односи на здравље, та област ме јако привлачи, здравље, медицина, алтернативни, природни начини лечења, то је нешто што тренутно читам. Волим да читам и Јована Деретића који пише о нашој старој историји, то је нешто што је стално у мојим коферима када путујем“, истакао је Ђоковић

Idu obrazovanje i Deretic ruku pod ruku..Novak style.

Serijom gafova i izjava/postupaka ovog tipa,doveo me do toga da mogu da ga pratim samo na terenu..sve izvan teniskog pravougaonika mi izaziva cak i zelju da sto pre okonca igracku karijeru,kako vise ne bih morao da pratim sta radi. Ni on,ni njegova porodica. Strahovito mi je pao u ocima.

Ceo Dijanin intervju u linku:
 

Quote

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne da čita, već propagira, s tim da se to zna više od dve godine, ovi klipovi i donji članak su iz aprila '20.

 

 

 

Quote

Đoković: Nije slučajno da su Srbi nebeski narod i starosjeditelji Balkana

NOVAK ĐOKOVIĆ u razgovoru sa suprugom Jelenom na Instagramu otkrio je kako u pauzi od tenisa čita o alternativnoj srpskoj povijesti.

"Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti. Kada kažem alternativnu, mislim na onu verziju koja nije službena. Da smo mi...", rekao je Novak, a njegova supruga dobacila: "Nebeski narod." 

"Ne, nego da [ni]smo došli s Kavkaza u 7. stoljeću na balkansko područje, da smo starosjeditelji. Čitam knjige gospodina Jovana Deretića. Veliki pozdrav za profesora kojeg i osobno poznajem. Vrlo je zanimljiva knjiga, ne bih ništa govorio jer se po novinama stalno provlači nešto što kažem. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Mene ove knjige jako inspiriraju. Ona izreka da su Srbi nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Težim tome da smo starosjeditelji, ima dosta dokaza. I veliki pozdrav svima koji se bore za istinu", rekao je Đoković i požalio se da je postao kontroverzna osoba u javnosti zbog ranijih izjava o cijepljenju.

https://www.index.hr/sport/clanak/djokovic-nije-slucajno-da-su-srbi-nebeski-narod-i-starosjeditelji-balkana/2178221.aspx

 

Ako je neko neupućen o liku i delu ovog Arkanovog koalicionog partnera iz devedesetih:

Quote

JOVAN Ilić Deretić, kontroverzni srpski autor i publicist, kojeg se najbolje može opisati kao pseudopovjesničara, umro je jučer ujutro u 82. godini. 

Iako se formalno nije bavio fikcijom, Deretić je u svom višedesetljetnom radu, s dvadesetak knjiga iz područja "alternativne povijesti", izgradio zaista impresivnu mitologiju s "nebeskim" srpskim narodom u samom centru europske i mediteranske civilizacije, od Rimskog carstva do antičke Grčke, ali i Egipta, Babilona i drugih drevnih carstava.

"Taj imperij je bio naš koliko i rimski", konstatirao je tako Deretić u jednom intervjuu, misleći na Rimsko carstvo.

Mitski vitezovi okruglog stola kralja Artura također su bili Srbi, a i Biblija je pisana na srpskom jeziku, na kojem je propovijedao sam Isus Krist - jer je drevni aramejski jezik ustvari srpski, objašnjavao je Deretić. (...)

Deretić, koji je rođen 1939. u Orovcu kod Trebinja u današnjoj Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj, po struci je bio inženjer, ali je u Francuskoj, osim na Tehničkom koledžu u Parizu, krajem šezdesetih studirao i povijest u Lyonu. Kao inženjer je od šezdesetih do devedesetih radio u Francuskoj, a potom i u SAD-u, gdje je uređivao i pročetnički časopis srpske dijaspore živopisnog naziva Amerikanski Srbobran. (...)
Što se Deretića tiče, on se 1997. iz Chicaga preselio natrag u Beograd. Ušao je i u srpsku politiku, pa je tako na izborima 2000., na kojima je Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića izgubila vlast, izabran u srpsku Narodnu skupštinu kao kandidat Partije srpskog progresa, koja je bila u predizbornoj koaliciji sa Strankom srpskog jedinstva notornog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, piše Blic. (...)
 

Evo samo nekih od najzabavnijih zaključaka do kojih je Deretić došao u svom pseudopovjesničarskom radu, koji su mnogi povjesničari, poput profesora s Filozofskog fakulteta u Beogradu Radivoja Radića, kritizirali zbog fundamentalnog kršenja povjesničarske metodologije: 

- Aleksandar Veliki nije bio Grk, nego Srbin čije je pravo ime bilo Aleksandar Karanović. Štoviše, on je treći srpski vojskovođa koji je u svom pohodu na istok došao do Indije. Ipak, Aleksandar je samo vraćao drevne srpske teritorije. Prije njega su slične osvajačke pohode imali Nino Belov, poznatiji kao babilonski car Nimrod, i Serbo Makaridov
- Grčki pjesnik Homer također je bio Srbin i zvao se Omir ili Momir
- Osnivač drevne Troje bio je Srbin po imenu Ilija, iz čega i Homerova Ilijada vuče ime
- Mitski junak Heraklo također je bio Srbin, štoviše bio je poznat kao "sin boga Serbona", ustvari već spomenutog osvajača Serbona Makaridova. Serbon je bio štovan kao bog rata, a zasad još nije poznato je li bog dobio ime po Srbima ili Srbi po bogu
- Sparta je također bila srpska država
- Najstarije europsko pismo nije grčki alfabet, nego srbica, iz koje su nastala sva ostala pisma - hebrejsko, grčko i rimsko
- Grci, odnosno Heleni bili su većinom Srbi, a pravo ime bilo im je Jelini. Iliri su, naravno, također bili Srbi
- Srbi su bili pravi Arijevci, mitsko porijeklo koje je Adolf Hitler svojatao za Germane u svojoj nacističkoj teoriji
- Mitski osnivač Rima, Romul, bio je Srbin. To dokazuje etimologija njegovog imena, koje je dobio jer je "rumao", odnosno sisao vučicu koja je, prema legendi, othranila njega i njegovog brata Rema
- Rimski car Konstantin Veliki je bio Srbin zato što je rođen blizu današnjeg Niša. On je bio samo jedan od niza rimskih careva koji su bili Srbi, a koji su se na vlast uspeli kroz redove rimske vojske
- Bizantski car Justinijan bio je Srbin, a pravo ime mu je bilo Upravda
- Srednjovjekovna Europa je nastala raspadom Velike Srbije u 5. stoljeću. Tada je cijela Europa govorila srpski, u skladu s izrekom "govori srpski da te cijeli svijet razumije"
- Hrvati su bili avarsko pleme koje je po doseljavanju na današnje prostore preuzelo srpski jezik i kulturu
- Srednjovjekovno Dušanovo carstvo bilo je daleko veće od službene verzije. Obuhvaćalo je Hrvatsku, Bugarsku, Grčku...
- Iako je zauzeo Beograd 1521. godine, i osmanski sultan Sulejman Veličanstveni bio je srpskog porijekla
- Srbi u čuvenoj Bitci na Kosovu polju nisu izgubili, nego pobijedili osmanlijske osvajače, koji su se morali povući iz Srbije nakon toga
- Dubrovački pjesnik Ivan Gundulić bio je, naravno, Srbin
- Kubanski komunistički revolucionar i diktator Fidel Castro bio je srpskog porijekla. Naime, Castro je rekao da je keltskog porijekla, a Kelti u Španjolskoj su, pogađate, bili srpskog porijekla.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/umro-velikosrpski-autor-jovan-deretic-hvalio-ga-djokovic-za-njega-pisala-kim-skoro/2281624.aspx

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites

  • fancy changed the title to Split sa Đokovići - svakodnevica jedne porodice...
  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...