Jump to content

Novak vs State


double fault

Recommended Posts

Just now, wwww said:

(po secanju)

1. ja sam shvatila Urosa da oni koji su se vakcinisali imaju podatke u e-upravi, te se njima podaci salju mejlom, a ponekad i SMS-om, dok nevakcinisani dobijaju rezultte preko SMS-a (ne znam gde onda dobijaju ovaj papir).

 

2. sto duze se bude koprcao to gore po njega. nadam se da ce mu to i njegovi advokati objasniti, a on prihvatiti to i s njima pronaci najbolju strategiju za odlazak iz Australije.

 

3. definitivno bi morali da sve ovo odrade pre zreba (zreb verovatno u cetvrtak? zna neko?), sto znaci: naredna 24h su kljucna. :classic_sleep:

Mogu i nevakcinisani da dobiju rezultat na email ukoliko naglase i daju email. Ukoliko ne dobiju sms sa linkom da ga preuzmu. Danas sam u 14 na Torlaku baš ću da pitam kakve su moguće opcije, mene imaju u sistemu pa nisam dobar primer.
Za sms da kasni to je nekoliko puta provereno i dokazano, kao i činjenica da mail počesto zaluta u spam folder i ne obavesti vlasnika osim ako ge ne traži po spam-u.
 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, berti said:

Previse je sve vreme delovao komotno sto se tice ucesca na AO

Pa i nije, Lajoviću je tu oko Nove godine kad je otkazao ATP kup rekao da za AO još ne zna i da čeka da mu jave.

3 hours ago, wwww said:

jer je neko kliknuo na internet dokumentu NO na pitanje da li je 14 dana pre puta u Australiju putovao negde drugde (a tu mu spada put iz Srbije za Spaniju). Za laganje u tom formularu se dobija nesto vise od deportacije, kako sam shvatila na brzaka :ajme: , samo kao treba da se dokaze namera (tih iz TA/Novaka da slazu) ili koje vec pravne zavrzlame.

Nisam znala za ovo :classic_ohmy: nije valjda još i lagao u dokumentu? Sve gore i gore :ajme:

 

3 hours ago, svi pjevaju said:


😄

Frojdovska omaška? 

 

Tek sad vidim da ste ispisali još 5 strana :classic_wacko:

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, urosg3 said:

Mogu i nevakcinisani da dobiju rezultat na email ukoliko naglase i daju email. Ukoliko ne dobiju sms sa linkom da ga preuzmu. Danas sam u 14 na Torlaku baš ću da pitam kakve su moguće opcije, mene imaju u sistemu pa nisam dobar primer.
Za sms da kasni to je nekoliko puta provereno i dokazano, kao i činjenica da mail počesto zaluta u spam folder i ne obavesti vlasnika osim ako ge ne traži po spam-u.
 

 

Ali zasto je ovo bitno? Mislim, ako se testiras, pogotovo ako zaista juris taj pozitivni kao ulaz na mala vrata, naravno da ces da se testiras cesto, pa makar dobio i lazni pozitivni.

 

nema nikakve logike da ti odes da se testiras i onda ne ostavis sve moguce kanale da ti jave rezultat testa? Mislim, mnoge stvari su sulude ovde, ali ta je bas suluda, kakve veze ima da li si automatski u bazi ili ne, mene su pitali kad sam se prvi put testirao da li zelim da mi rezultat stigne SMSom ili mailom, ja sam dao oba.

 

Prave se komplikacije bez razloga. I siguran sam da je on dobio sve informacije i da ne pita, on je Novak Djokovic. Ako je odabrao da mu ne stizu obavestenja pa mislim, sam je kriv, kako to moze da ga opravda? Kao dete koje zazmuri i onda ne vidi to sto ne zeli da vidi, to ne znaci da to nesto ne postoji.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Boxy said:

Molim forumase da pazljivo procitaju sve stranice, pre nego sto postuju :classic_biggrin:

 

Bukvalno je onaj RG topik od pre par godina obesmišljen...ovo je užas...čitam svaku desetu stranicu hahahahahaha

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, shonke said:

Dakle, tip iz lista l'equipe koji ga je slikao, uručio mu treofej i intervjuisao je napisao članak (koji je zaključan za NEpretplacene) ali ga je ita gazzetta prenela.
Glavna stvar, čovek je rekao ovako: Nole je držao masku, odgovarao na pitanja 33 min (toliko traje audio snimak na diktafonu), sedeli su jedan naspram drugog za velikim pravougaonim stolom. Noleta je pitao da skine masku na šta je on odgovorio negativno, osim tokom slikanja. Na kraju ga je potapsao po ramenu rekao da zagrli prelepi grad Pariz, da je u ponedeljak uradio test pre leta za Australiju i da je negativan. "

 

Quote

And L'Equipe today revealed about the meeting on December 18th to award the champion of the year prize [to Novak Đoković]. Frank Ramella, who went all the way to Belgrade with the photographer, tells us: "The awarding of the trophy takes place without fanfare or trumpet. We come to the photo shoot. Obviously, the Serbian star is unmasked. You don't pose with your face half-covered. He plays under the instructions of Etienne, who is masked. He also shouts, to make everything more real." And then: "For thirty-three minutes, according to the timer of the recorder, Djokovic answered the questions with conviction. We were both sheltered, facing each other almost three feet apart, on either side of a long rectangular table. When asked by Étienne to remove his mask for five minutes during the chat, Djokovic refused. Just before leaving, he taps me on the shoulder and says: Embrace the beautiful city of Paris. I tested on Monday before flying to Australia. Negative."

https://www.gazzetta.it/Tennis/ATP/11-01-2022/djokovic-dichiarazione-falsa-domani-potrebbe-essere-espulso-430861839789.shtml (prevod: Deepl)

 

18. decembar je bio subota. Ponedeljak je bio 13.

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, McLeod said:

 

pa da, to je najveci problem. Mnogo on treba da gura do tog nivoa koje su recimo Kardasijanke postavile i taj imaginarijum (niti mu treba, naravno), slazem se da su trendovi takvi, ali on sa tim nema veze 🙂

 

Kao kad bi na primer slusao nekog nemam pojma, brokera koji objasnjava napredne stvari vezane za berzu, a ti treba da naucis prvo sta je to berza, bukvalno taj nivo razlike.

 

Kao sto si i sama rekla - random osoba, prosecno inteligentna, bez ikakvog znanja PRa, marketinga na drustvenim mrezama, a upoznata sa generalnom situacijom u Australiji bi mu rekla cekaj decko, nemoj da pises da ulazis u Australiju sa medicinskim izuzecem.

 

Kao mi ovde. Sad ona prica greska u sistemu/mnogo ljudi probalo pa zaglupelo i slicno nece da pije vodu (kao i da bi generalno pilo vodu).

 

Ja se iskreno plasim da ga je ugasio.

 

Sto pre neka radi damage control, jer njemu je bukvalno karijera ugrozena, kakav crni AO.

 

Guardian je radio isto sto i Spiegel i svaki put je bilo pozitivno.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, McLeod said:

A on mukica povodljiv.

 

Nije povodljiv, već mu javili (hebeni organizatori turnira): dođi, sve OK, može PCR test.

 

Australijska vlada glavni i jedini krivac za ovu totalnu antipropagandu i vakcina i tenisa, morali su da budu izričiti, no vax no play.

 

Usporediti situaciju sa RGom pred Rafino osvajanje po 10. put, s ovim cirkusom.

 

Da ne kucam da Oziji imaju priliku da možda dobiju finale koje će odlučiti ko će u direktnom okršaju osvojiti 21. slem.

 

Mislim, ako je tenis uopšte bitan.

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, blond said:

 

Guardian je radio isto sto i Spiegel i svaki put je bilo pozitivno.

 

Bitan je tajmlajn. I mi smo ovde to radili. Oko 14h je postalo pozitivno. Pre toga je bilo negativno.

 

To moze da se objasni bagovanjem sistema, ali to je krajnje nebitno sad, bitna je sumnja koja je izazvana, jer i da jeste bagovao sistem, to opet znaci da nije pouzdan. Kako na osnovu nepouzdane stvari dobijas dozvolu? Ne ide.

Link to comment
Share on other sites

Mračite...

Sad ću u ciao mod da malo okadim ovo što mračite....

 

Quote

Aus Open potvrdio: Đoković prvi nosilac

Organizatori Australijan opena saopštili su da će najbolji teniser sveta Novak Đoković biti prvi nosilac na grend slem koji počinje narednog ponedeljka.

IZVOR: B92, TANJUG UTORAK, 11.01.2022. | 10:45

 

Quote

Rastu šanse za Novaka da igra AO!

Nove informacije dolaze iz Melburna.

IZVOR: B92 UTORAK, 11.01.2022. | 09:43
 

Srpska politikološkinja iz Australije Nina Marković Kaze otkrila je da Novak Đoković ima još jedan adut za nastup na "Ozi openu".

Ukoliko i ministar za imigracije Aleks Hok poništi odluku Suda na žalbu prvog tenisera sveta, postoji i druga prilika za žalbu.

 

 

Quote

Član Parlamenta: Bilo bi pogrešno ukinuti Novaku vizu

AUSTRALIAN OPEN Autor:Jelena Trajković 11. jan. 2022 2:31


Član Parlamenta Australije iz Liberalne stranke Džon Aleksander, inače nekadašnji teniser, poručio je da smatra da Novaku Đokoviću treba da bude omogućeno da učestvuje na Australijan Openu i upozorio svoje kolege posledica ukoliko se odluče da deportuju devetostrukog osvajača prvog Gren slema sezone.

 

Quote

Advokat: Teško da će ministar poništiti Novakovu vizu

AUSTRALIAN OPEN Autor:Nikola Novaković 11. jan. 2022 00:10

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na sudu je u ponedeljak dobio pravnu bitku – poništena je odluka Australijskih graničnih snaga da mu ukinu vizu. Međutim, ministar za imigracje Aleks Hok i dalje ima pravnu moć da Srbinu uskrati boravak u Australiji, a advokat Džastin Kvils, jedan od vodećih u Australiji na ovom polju, dao je svoje mišljenje o slučaju.

Prema rečima portparola ministarstva, gospodin Hok i dalje razmatra svoju odluku. Ipak, advokat Kvils kaže da je malo verovatno da će Đokovićeva viza biti poništena.

„Moje mišljenje je da to neće uraditi, neće ga šutnuti iz zemlje. Jedan od razloga za to je što će postupak u tom slučaju ponovo završiti kod istog sudije, koji će doneti odluku da se Đokoviću dozvoli boravak u zemlji“, izjavio je advokat Džastin Kvils.

 

  • Like 2
  • Love 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

pa ocigledno ne idu na ponistenje vize preko diskrecionog prava ministra, nego traze greske u Novakovoj dokumentaciji (ono sto je i originalno trebalo da ispravno odrade) koje ce da budu razlog za ponistenje. stoga: laganje na formularu.

Edited by wwww
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, ciao said:

To je nesto cega sam se i ja setila - ja ne znam da li Novak ima u Srbiji socijalno osiguranje tj neki broj zdravstvene kartice ne znam sta je a sta traze, ja to nemam i imala sam poprilicno komplikacija da dodjem do svog rezultata testa kad sam ga radila u beogradu, ali mozda se to sve promenilo od pre nekih 7-8 meseci kad sam ja to radila, morala sam sama da idem da uzmem papirni rezultat

 

Za obicne smrtnike, kad urade PCR, kazu:"Ako ste pozitivni, zvacemo vas, ako ste negativni - nista"

 

Imala dva slucaja u komsiluku - jedna negativna, druga pozitivna - nisu zvali nijednu, vec su obe, nakon 24-satnog cekanja, proverile rezultat na eUpravi.

 

Djokovic, valjda, ima tim koji to prati...

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Dracarys said:

Ono što je sigurno da će Novak ovaj AO da igra. Novaku ako opet ponište vizu, opet će ići žalba i taj proces će da bude dosta duži i Novak ima pravo da se ovaj put brani sa slobode!

 

Nema žalbe ako mu ministar poništi vizu.

 

Quote

If we refuse or cancel your visa, you might be able to request a review of our decision. You cannot appeal a decision if it was made by the minister personally.

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/cancelling-a-visa

 

Takođe, ne moraju uopšte da ga isteraju, dovoljno da ga pokupe na saslušanje zbog "novih okolnosti" na pola meča prvog kola.

Edited by erwin
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Sunshine State said:

 

Za obicne smrtnike, kad urade PCR, kazu:"Ako ste pozitivni, zvacemo vas, ako ste negativni - nista"

 

Imala dva slucaja u komsiluku - jedna negativna, druga pozitivna - nisu zvali nijednu, vec su obe, nakon 24-satnog cekanja, proverile rezultat na eUpravi.

 

Djokovic, valjda, ima tim koji to prati...

Rešen slučaj. Sada nas muče formulari.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, McLeod said:

 

Bitan je tajmlajn. I mi smo ovde to radili. Oko 14h je postalo pozitivno. Pre toga je bilo negativno.

 

To moze da se objasni bagovanjem sistema, ali to je krajnje nebitno sad, bitna je sumnja koja je izazvana, jer i da jeste bagovao sistem, to opet znaci da nije pouzdan. Kako na osnovu nepouzdane stvari dobijas dozvolu? Ne ide.

 

Ne ide. Inace, na to popunjavanje formulara su jako osetljivi. Nekoliko puta moj 'Disembarkation Card' nije bio lepo/citko popunjen i odmah su primetili na pasoskoj kontroli.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...