Jump to content

KK Budućnost


goldberg

Recommended Posts

11 hours ago, goldberg said:

Sa sastavom koji je imao mnogo pametnije mu je bilo da Ejima i D.Nikolica koristi na 4, a Luku, Reeda i malo Z.Nikolica na 5.

 

Ovo je razmisljanje iz trenutne vizure. Ako imas neki svoj citat iz te sezone u kom predlazes istu raspodjelu uloga, molim te podijeli ovdje. Ne samo svoj citat, nego ako nadjes citat od bilo koga ko je razmisljao u tom smijeru, ovdje na forumu, nekom desetom, neku analizu strucnog konsultanta, komentar tokom utakmicem ma bilo sta... Bilo je na forumu milion projekcija sastava, nadji mi jedan koji je stavio Luku na peticu, i evo ja kupim stative i precku i nosim ih u podrum.

 

Milojevic je odlican trener, i Buducnost je igrala odlicnu kosarku pod njegovim vodstvom. Igrao je sa Megom smallball (Zagorac na 4, D.Nikolic na 5), protiv tog istog Radonjica koji je imao Luku u sastavu. Da li mu je tada Luka odigrao minute na petici?

7 hours ago, Devil In My Pants said:

Covek je pokidao i realno niko na svetu nije znao da bas moze ovako da odigra na petici....pa ni on sam. 

 

Ma Milojevic je trebao da zna, ali sarlatan.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Nema problema, ali search nesto i ne radi, pa ce trebati vremena da se nadje prognoza da Mitrovic ne moze da igra nista drugo osim petice. On kao cetvorka bez suta nije igrac ni za Igokeu. Inace, u toj seriji koju pominjes je imao sut pa ne znam kako je podatak da je nekada davno on igrao na cetvorci uopste relevantan?

 

Kako god, tip je uspeo prvo da izgubi prednost domaceg terena jer je dozvolio da ga Mornar urnise trojkama, onda j realno izgubio sva tri meca od Monaca (jedan dobio ne zna ni sam kako, druga dva su bila uverljivi porazi u kojima je njegov tim stalno gubio) i onda ga je pocistio Radonjic sa Loydom, Nnokom i 6-7 igraca rotacije (Dobric se proslavio jer Reed nije umeo da brani ulaze u reket). Pritom, pricamo o treneru koji je deset godina proveo u Megi pa se postavlja pitanje sta je tvoja definicija "odlicnog trenera". Za mene je to trener koji pravi rezultate koji su vise od ocekivanog, Milojevic je u ABA ligi bio ispred Igokee i Mornara, a iza osakacene Crvene zvezde, u EC je uspeo da u sva tri meca bude nadigran od ne tako jakog protivnika (da je u pitanju bio Virtus ili neki tim iz Rusije, pa i da se kaze da nije mogao vise).

 

Kako god, ustanovili smo da je Mitrovic u celoj seriji samo na 5-6 minuta igrao peticu, to kazu brojke sa sajta ABA lige. Vec sam napisao da je i Davidovac igrao centra u Crvenoj zvezdi kad nije imao ko, pa opet Davidovac nije centar niti ce ikada biti.

Link to comment
Share on other sites

Sad kad smo zavrsili sa skretanjem sa teme (barem se nadam - mislim, Radonjic je 2014. prozivan da nije nikakav trener zbog Cibone, a covek je duze vreme pre toga vodio profi klub i ostvarivao pristojne rezultate, igrao egal sa EL ekipama i brutalno zaustavio Unics na 50ak poena; za razliku od njega, Miskov strucnjak za centre je imao 9 bitnih meceva u mesec dana i ni u jednom od tih meceva mu ekipa nije izgledala kako treba), malo oko utiska sa meca.

 

Pre svega, prvih 27-28 minuta je bio pravi horor. Gosti su dosli bez 4 bitna igraca (Justice, Parakhouski, Niziol i Ramljak), u Wroclawu je bilo +40 za Buducnost, najgora su ekipa u takmicenju. I pored toga Buducnost je odigrala kriminalno, ono je bilo nesto najgore nakon poraza od Hamburga. Samo poslednja cetvrtina je licila na nesto i hajde, pobeda se pise, ali ovako ne moze da se igra.

 

Da, ekipa jeste imala 1/14 za tri zato sto su Popovic i Atic uzimali otvorene suteve i promasivali. Oni to ne bi smeli da rade, njihovo je da igraju odbranu i unesu energiju, trce kontre, a ne da kreiraju ili sutiraju. Bell - Haynes je slab, ako nema prolaza i ako se dobro cuva on ne moze da prodje do kosa. Kaba nekad spava u odbrani, a moze na ovom nivou da bude brutalan. Bez Greena i njegovih 20 poena nema pobede protiv iole pristojnije ekipe i on bi morao da bude vodja ekipe.

 

Kao sto rekoh, ABA liga je nebitna - u polufinalu i Cedevitu i Buducnost cekaju ili Obradovic sa 7-8 ultrakvalitetnih stranaca i 3-4 domaca igraca koji bi bili jedni od najboljih u COL/BUD ili Ivanovic sa 12 igraca koji imaju ogromno iskustvo igranja na najvisem nivou (dva Argentina, Nedovic, Ivanovic, 5-6 igraca koji su godinama u klubu, Bentil, Martin, Petrusev). EC je bez jakih sastava i omogucava prednost domaceg terena ako se dobro igra u grupi kao i odmor za ekipu jer se igra samo jednom nedeljno, sa pauzama (ABA moze da sluzi za trening).

 

Videce se vec na naredna dva meca da li postoji sansa da ova ekipa ista uradi ove sezone - Promitheas tamo i London kuci bi se morali dobiti i onda slede jos pet meceva od kojih su cetiri derbi mecevi gde ce se lomiti sezona.

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, goldberg said:

Nema problema, ali search nesto i ne radi, pa ce trebati vremena da se nadje prognoza da Mitrovic ne moze da igra nista drugo osim petice. On kao cetvorka bez suta nije igrac ni za Igokeu. Inace, u toj seriji koju pominjes je imao sut pa ne znam kako je podatak da je nekada davno on igrao na cetvorci uopste relevantan?

 

Za sta ti treba vrijeme? Jesi napisao tokom te sezone da Mitrovic treba da igra centra, ili ne?

 

Dva klika drug:

 

Spoiler

  

On 5/30/2021 at 9:57 AM, goldberg said:

Nema uopste toliko domacih igraca, pogotovo na pozicijama 1,2,4 i 5. Jedino na krilu ima koliko hoces.

 

Igraci iz Srbije koji su igrali prosle sezone u EL, EC ili ABA ligi:

 

EL:

 

1: Micic, Jovic,

2: Guduric, Marinkovic, Nedovic

3: Micov, Lucic, Kalinic,

4:

5: Milutinov

 

EC:

 

1: Teodosic, Markovic, Rebic

2: Andjusic, Paunic,

3: Asceric,

4: Jankovic, Stevic, Bircevic,

5: Gagic

 

ABA:

 

1: Jaramaz, Pot, Djokovic,

2: Trifunovic, Nenadic, Kocovic,

3: Zagorac, Dangubic, Lazarevic

4: Mitrovic, Ilic, Fundic, Radovanovic, Pecarski, Bursac, Lukovic, Vucetic, Todorovic,

5: Apic, Lukovic, Jankovic, Jovanovic, Marinkovic, Djordjevic, Milovanovic,

 

Van spiska su igraci poput Cvetkovica, Stimca, Avramovica, Raduljice, Muslija...

 

Slobodno birajte!

 

 

 

 

 

 

Da se ne vrtimo u krug. Milojevic je koristio Luku na 4, jer je to bio u citavoj svojoj dotadasnjoj karijeri. Iz ove vizure mu to zamjerati je blago receno bezveze.

 

I nije samo napad sta definise igracevu poziciju. Luku su unosili u reket svaki ozbiljniji PF u prvom Radonjicevom mandatu.. Poslije povrede i perioda oporavka u Njemackoj je prilicno ojacao i ja sam ga prvi put vidio da cuva uspjesno igraca profila Nnoka u tih nekoliko minuta finalne serije. Ako si ti primjetio to ranije (ili bilo ko, na forumu, ili iz nekih strucnih konsultacija), i kritikovao Milojevica zbog pogresnog koristenja Luke, slobodno citiraj ovdje.

Edited by Princeton
  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Princeton said:

Za sta ti treba vrijeme? Jesi napisao tokom te sezone da Mitrovic treba da igra centra, ili ne?

 

Pa treba vreme da se nadje taj post u moru postova o kosarci koji su napisani pre dve godine.

 

Moguce je da ce me mrzeti da trazim i onda cu samo napisati da si u pravu i to je to. Za spustanje Mitrovica na 5 smo vec videli da se radilo o samo jednom mecu i samo na 5-6 minuta.

Link to comment
Share on other sites

Sutra protiv MZTa, ekipe kojoj prosto nije mesto ni u ovako losoj ABA ligi. Ne bi trebalo da izostane rutinska pobeda.

 

E sad, ekipa Buducnosti i trener Jovanovic su u mozda i najlagodnijoj situaciji u poslednjih ko zna koliko godina. U ABA ligi moze da se igra opusteno jer je apsolutno svejedno da li ce kraj sezone da usledi nakon katastrofe u PG od nekog od EL milionera ili u 1/4 finalu od FMP/Cedevite. Sa druge strane, EC je mnogo losiji od ranijih sezona, ekipa iz Rusije nema, Partizan, Virtus i Valencia su u EC. Rivali su dve ekipe iz Spanije, dve ekipe iz Turske sa po 6-7 igraca u rotaciji, Hapoel TA i dve ekipe iz mocne francuske lige. 

 

Tako da bi mecevi u ABA ligi trebalo da posluze za uigravanje za EC meceve, dakle - ako treba Green da se vrati u formu, neka se ispucava protiv MZT, Cedevite, FMP, Igokee, ako treba nesto takticki da se proveri isto moze u ABA ligi. EC je bitan jer vec sledece sezone nece biti isto, bar jedna finansijski mocna ekipa ce se vratiti i samim tim je put ka finalu/trofeju neuporedivo tezi.

 

Da sad ne pricam kakva je prilika EL, mogucnost da se potpise neki vrhunski trener, mogucnost da se vrate neki bivsi igraci, mogucnost da se dovedu dobri igraci i povecanje budzeta.

Link to comment
Share on other sites

Prilicno bizaran mec, a kako i ne bi bio kad nakon vodjstva od 65:48 bude 76:76 (dakle, serija 28:11 u poslednjoj cetvtini). Ukupno 38 poena primljeno u poslednjih 10 minuta, bas neozbiljno.

 

Dalje, Jovanovic ovako nece moci da dobija ikoga ozbiljnog bez doprinosa klupe. Od domacih igraca, Drobnjak i Popovic 0 poena uz indekse korisnosti -2 i -4, Atic i Lazic nesto mrsavo i eto, Kamenjas je dao 7 poena. Od 28 skokova, cak 17 je imao Kaba.

 

Naravno, ne bi bilo lose i da dodje taj plej, ako nista drugo da TBH odmori meceve u kojima dominiraju surovi defanzivci. Green i O'Brien za sada ocekivano obavljaju ono zbog cega su dosli, vidi se kvalitet vise u odnosu na igrace koje su zamenili.

 

Promitheas i London ce dati neke odgovore, u Ljubljanu izmedju toga moze da se putuje turisticki, potpuno nebitan mec.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sector said:

 

Nisam gledao mec, ali video sam rezultat. Same old, same old - nisu u pitanju rezultati nego nerad i nedostatak ambicije trenera. Cim je on rekao da mu je 5-4 dobar rezultat, to znaci da gleda da se nekako dogega do 9-9 jer su Trento i Slask krs, Hamburg odigrao bez 4 igraca (od 10 seniora koliko ukupno imaju) i eto, valjda ce se nekako dobiti taj London.

 

Onda lepo lagan poraz u 1/8 finala, osim ako protivnik ne bude igrao bez pola tima. I tako svake godine, pa se postavlja pitanje, cemu bacanje tolikog novca iz sezone u sezonu? Cemu menjanje startnog beka i krilnog centra, da bi publika mozda videla elegantniju tehniku suta kod Greena ili igru ledjima O'Briena?

 

Vec sam pisao da je Buducnost jedino normalno izgledala kada je trener bio Mijovic - jedan prosek EC, ali sa igrom, izvlacenjem svega dobrog od igraca u rotaciji sto moze da se izvuce, bilo je tu i velikih pobeda i dobrih serija meceva. Na kraju krajeva, u onoj Covid sezoni Buducnost je bila na drugom mestu na tabeli u ABA ligi, ispred Sakotine KKCZ.

 

Sve ostalo je samo bacanje para i gomila trenera koji su gledali kako da iskoriste visak para u odnosu na 90% konkurencije u ABA ligi i 50% konkurencije u EC da se lepo budu ispred tih klubova, a ako se neki protivnik nekad raspadne, da isceprkaju tu neku pobedicu i to je to. Dzikic, Repesa, Milojevic, Dzikic i sad Jovanovic, moto je uvek isti - "trener sam u malom i neambicioznom klubu koji trenutno ima para, glavno je da sto manje trudim, a rezultati ako dodju, jos bolje, ako ne, pa koga briga?"

 

Eto, cak je i ta titula ABA lige osvojena zahvaljujuci raspadu u KKCZ, koja je imala nikad losiji tim i igrala bez dvojice od mozda cetvorice pristojnih defanzivaca. Pa je i to bilo na jedvite jade. Od tada, blamaza za blamazom, ali nema veze, uzece se od penzionera, ulozice se ko zna odakle dobijene pare za jos jednu horor sezonu bez ikakve svrhe i smisla.

 

Kao sto sam pisao i prosle sezone, Jovanovic, kao i Dzikic treba da kupi prnje, treba raskinuti ugovore sa vecinom igraca i igrati sa juniorima. Sve ostalo je samo produzetak agonije i kluba, ali i ugleda mucene regionalne kosarke.

Link to comment
Share on other sites

Odgledao sam mec, izgleda da Drobnjak uopste i nije neophodan u ovoj ekipi (inace, sta je sa njim i Ilicem)?

 

U komentarima su tacno pisali da je mnogo bitniji bio mec protiv Promitheasa koji je lagano i ubedljivo izgubljen. ABA je mozda bitna ako postoji sansa da se izbegnu KKP i KKCZ u polufinalu, kako je jasno da to nije moguce, potpuno je svejedno da li ce ekipa biti 3., 4., 5. ili 6. na tabeli.

 

Naravno, nije sad Vlada Jovanovic stavio akcenat na ABA ligu nego prosto Buducnost uvek isto igra pa na mecu protiv mekanijih rivala odigraju bolje, tamo gde je tvrdo nigde ih nema. Od sedam pobeda u EC, pet je bilo protiv 4 najgore ekipe u grupi (jedna je bila drasticno oslabljena), jedna se cupala nakon +20 deset minuta pre kraja i jedna (ona najvrednija) je na gostovanju oslabljenom Hapoelu. O ABA nema smisla ni pricati, dve katastrofe protiv Mbet-ova i pobede protiv oslabljene Cedevite Olimpije.

 

Poraz od Londona kod kuce bi bila bas velika blamaza, ali mislim da se to ipak nece desiti i da su ta i pobeda u Trentu manje - vise sigurne. E sad, za nesto vise u PO bi morale da se dobiju barem dve od cetiri derbi meceva: gostovanje Parizu, Hapoel u PG, Gran Canaria u PG i gostovanje Turk Telekomu. Eto, taj Pariz je prilika da se barem obezbedi TOP 4 i neka nada da ce prvo mesto u drugoj grupi osvojiti Bourg protiv koga moze da se igra u gostima.

Link to comment
Share on other sites

Padose uvijek neugodni londonski lavovi. Vlada na konferenciji izjavio da radimo sve da nadjemo pleja.
Gledam nesto tabelu, ako se sve poslozi, postoji mogucnost da budemo 2. U ovoj grupi [emoji1]

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Jako tesko cete do drugog mesta. Da, na tabeli je to drugo mesto udaljeno svega jednu pobedu, ali to je posledica lakseg rasporeda - sest od osam pobeda je ostvareno protiv cetiri najlosija tima u grupi (Hamburg, London, Trento, Slask). Buducnost tek treba da odigra dobar mec protiv nekog jakog rivala, izuzetak je mozda samo ta pobeda u TA.

 

Kako god, vec u sledecem kolu je mozda i preloman mec protiv Pariza - pobeda vodi u TOP4, poraz najverovatnije na 6. mesto. Oni imaju problema sa povredama - nedostaju plej skorer Allman, a na gostovanju Gran Canariji nisu igrali ni Toupane i Begarin. Bekovi su im veteran Roll (doveli ga zbog brojnih povreda), skorer Wallace, dobro poznati Gegic, krila Toupane i Denis i pod kosem su tu veteran Evans, Sims i talentovani Kamagate. Dakle, bice oslabljeni i ako VJ ni to ne bude umeo da iskoristi onda cemu se dalje nadati u sezoni?

 

Sto se tice daljih meceva, bilo bi dobro kada bi GC dobio u TA u sledecem kolu jer bi onda obezbedili prvo mesto pred PG i sigurno ne bi igrali sa maksimalnom koncentracijom taj mec. Uz Pariz, Hapoel i Trento, pobeda u tom mecu bi mogla da donese trece mesto - za drugo mesto je neophodan trijumf u Ankari.

 

Opet, najrealnije je da Buducnost dobije jos samo Trento i da skor na kraju bude gori nego onaj iz prosle sezone.

Link to comment
Share on other sites

Nema nista od drugog mjesta. Kući je veliko pitanje protiv GK i Hapoela sta ce biti. Isto kao i Pariz u gostima. 

 

To su mecevi kao i onaj sto je bio u Grckoj koji odredjuju koliki nam prag. Ali za sada nemamo realne cinjenice koje idu u prilog tome da se mozemo nečemu nadati. Osim navijackih emocija ,gdje se uvijek nadas. 

Edited by Nemam_ti_kad
Link to comment
Share on other sites

Februar je mesec, svaki igrac koji vredi je nasao dobar klub, pa se probira po slabijim klubovima sta je ostalo.

 

Ovaj Belgijanac je manja verzija TBH, slab sut, nizak, fizicki slab, zna da podeli pas i zna da udje u reket. Ako bude bio bolje resenje od Drobnjaka moze da se kaze da je opravdao ocekivanja.

 

Sto se tice ekipe, u sredu je i poslednji voz da se uradi nesto u EC, odnosno, zadrzi sansa za prva cetiri mesta u grupi. Sa porazom to je zacementirano sesto mesto, sto znaci najpre gostovanje trecem u 1/8 finala, pa onda gostovanje u Ankari/Tel Avivu u 1/4 finala. Sa nekim cetvrtim mestom moze se desiti da u 1/4 finalu KKB igra protiv Prometeya ili Bourga sto moze da se prodje i onda da se da sve od sebe u utakmici sezone u polufinalu takmicenja.

Link to comment
Share on other sites

Nije toliko to be or not to be, koliko se ekipa glupim porazima dovela u situaciju da mora da dobije naredna cetiri duela da bi imala sanse barem za cetvrto mesto.

 

Racunica je prilicno jasna - Hapoel nakon PG ima lagan raspored i imace 12 pobeda. Turk Telekom ima 10 i gostovanje Londonu, a cekaju Promitheas - to je 12 pobeda. Pariz docekuje London i Slask, gostuju Hamburgu i Promitheasu, to je 11 pobeda uz gostovanje u Grckoj. Promitheas takodje ima London i Slask, to je 10 pobeda i cekaju Pariz. Buducnost ce 99% dobiti Trento.

 

Dakle, ako racunamo da su ostali jos mecevi Buducnosti, mec Gran Canaria - Hapoel i Promitheas - Pariz, stanje na tabeli bi tada bilo:

 

1. Gran Canaria 14-2

2. Turk Telekom 12-5

3. Hapoel 12-4

4. Pariz 11-5

----------------------

5. Promitheas 10-7

6. Buducnost 9-5

 

U slucaju poraza jasno je da nema nista od TOP4 plasmana. U slucaju pobede, cak i ako se dobije jedna od GC/Hapoel, to i dalje nece biti dovoljno za cetvrto mesto. Dakle, naredna dva meca su pod moranje, pa ide lagano gostovanje u Trentu pa GC koja je obezbedila prvo mesto do tada.

Link to comment
Share on other sites

To je to. Neki kazu da je najgore u zivotu kada postoji nada (pa se uvek zavrsi lose), ja kazem da je najgore kada se iz aviona vidi da nikakve nade nema.

 

Dijagnoza ovog tima Buducnosti (a i onog proslosezonskog i maltene celog post-Mijovic perioda) je sadrzana u jednom ruznom stereotipu u vezi Crnogoraca - ceo klub, ukljucujuci tu i upravu, trenere i igrace jednostavno mrzi da zive. Oni bi da pobede, mozda i da osvoje neki trofej, ali ako je ikako moguce da se sto manje radi, da se sto manje trude, da sto manje moraju da se znoje i rade na treninzima.

 

To se vidi i iz poslednjih nekoliko meceva - Buducnost je primila 58 poena od Cedevite, 50+ nesto od FMPa, 68 od Londona. Nije to sad posledica sto su ovi rivali losiji ili vise leze ekipi (tipa, pobedimo Split, izgubimo od Crvene zvezde), to je posledica toga sto su sve nabrojane ekipe protiv Buducnosti igrale energetski dosta slabo i onda su momci u plavim dresovima videli da sa malo zalaganja mogu da slome te rivale. Cedevita je ionako u velikom problemu (imaju 7 ozbiljnih igraca od kojih dvojica nisu igrala), FMP i nije dosao da se potuce za pobedu, London ima jednog igraca koji je pretnja po kos.

 

Pariz je igrao sa sedam igraca i cetvoricom juniora. Eto, toliko je Buducnost imala srece, ali cim su se ovi odlepili, cim se videlo da ce to biti rovovska bitka u kojoj ce se morati tuci sa njima 40 minuta igraci su digli ruke i pustili da ih ovi pune i pune i pune toliko da je i igracima Pariza bilo neprijatno i zamorno da stalno ubacuju loptu kroz mrezicu kao da su sami na terenu.

 

Zapravo, ovakva zlovolja kod Buducnosti je dijagnoza za citavu ABA ligu - niko nista sa ovih prostora nece postici ako nekim cudom dodje dobar trener ili bogati tatica u vidu Vucica kupi trenera (Trinchieri, pa Obradovic i Ivanovic koji kostaju citavo bogastvo). Tu nema sistema, nema stvaranja mladih igraca, nema zelje i iskre da se igraci i trener bore za ispisivanje istorije. Samo otaljavanje posla, samo sto manje trosenja - to je bitno, a ako pobeda moze da se uzme, super, ako ne, pa niko nece da gine za nju. I Buducnost i Cedevita su vec sezonama samo masine za obrtane miliona bez ikakvog smisla i svrhe.

 

Ovim i ovakvim porazom je sezona za Buducnost zavrsena. Tu vise nema sta da se prica ni da se prati, sve se zna kao da se vec sve odigralo - dobice se jos taj Trento, oticice se na gostovanje da se to odradi, onda idu dve katastrofe u polufinalu ABA lige. I onda jovo nanovo (sa ko zna kojim po redu lenstina i mediokriteta na mestu trenera) sa jos 5-6 skupih stranaca, jos prosecnih rezultata u EC i jos trecih mesta u ABA ligi. Sve dok neko ne odluci da je bilo dosta igranja i ugasi svetlo.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...