Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

Znaš kako, dobra slika u medijima može da znači neki sledeći dalekodometni bacač raketa.

 

Može da znači i da kad neka Keren otvori Vog kod frizera, pogleda dobro urađene fotke, pa hoće od njenog predstavnika u parlamentu da podrži Ukrajinu, a od njene lokalne vlade da uradi više na zbrinjavanju izbeglica.

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Maharaja said:

Znaš kako, dobra slika u medijima može da znači neki sledeći dalekodometni bacač raketa.

 

Može da znači i da kad neka Keren otvori Vog kod frizera, pogleda dobro urađene fotke, pa hoće od njenog predstavnika u parlamentu da podrži Ukrajinu, a od njene lokalne vlade da uradi više na zbrinjavanju izbeglica.

Sta znam, Karen ce to biti interesantno dok ne vidi neku od Kardasijanki da ima nove cipele ili haljinu.

Ali zato ce onaj Oleksandar u rovu kod Krematorska verovatno zalepiti ovu sliku na zidu svog rova i bice pun elana za borbu posle ovog fotosesna.

Naravno i Azovcani ce biti odusevljeni, verovatno ce ceo tiraz Voga otkupiti.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Devil In My Pants said:

 

Inace, braca Iranci su vam doneli njihove dronove. Dok je USA poslala 600 kamikaza dronova, jake razorne moci.

 

Pisi slobodno cesce, sve je manje neutralnih da nas izvestavaju.

Nešto si pobrkao. Mi smo naručili od brata Tajipa iz Kasimpaše, Bayraktare, a i brat Si je obećao nešto. 

 

Nisi ispratio, ja sam se odjavio odavno iz ekipe "neutralnih". Nemam šta da pišem, a to što ponestaje "neutralnih", sami ste krivi, kad su vam, pojedincima, sagovornici neistomišljenici, smradovi. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

1 hour ago, Maharaja said:

Znaš kako, dobra slika u medijima može da znači neki sledeći dalekodometni bacač raketa.

 

Može da znači i da kad neka Keren otvori Vog kod frizera, pogleda dobro urađene fotke, pa hoće od njenog predstavnika u parlamentu da podrži Ukrajinu, a od njene lokalne vlade da uradi više na zbrinjavanju izbeglica.

 

Medijska borba se vodi  na kontrastima - gdje god ih je moguce napraviti:

 

1) Zelenskog zena drzi za ruku u situaciji u kojoj se Ukrajina nalazi naspram Putina za kojeg se medijski lansira da je bivsu zenu neko vrijeme drzao zatocenu u manastiru (nikad potvrdeno), a ljubavnicu u zlatnim kavezima u Svicarskoj i Rusiji...

 

2) Ukrajinski vojnik  udje u rusevinu i sjedne za klavir da odsvira sonatu, Z-likovac naprti usranu klozet solju na rame. 

 

3) Ukrajinski vojnik ili civil koji poji psa lutalicu iz svoje cuturice i hrani ga iz svog sljedovanja hrane naspram cecenskih placenika koji tegle kozu na klanje... 

 

4) Hor u Odesi pjeva Verdijeve Arije dok Z-likovci ispaljuju rakete na njih sa udaljenosti od 50 km i prijete im istrebljenjem

 

5) Ukrajinski sportisti prodaju svoje trofeje za pomoc Ukrajini - Slava Medvedenko, dok ruski sportisti svi do jednog cute ili nalaze neke "neutralne" formulacije svojih stavova

 

 

 

Edited by ters
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Devil In My Pants said:

Jel taj gas ide kroz Ukrajinu? Sto ga ne miniraju ili bar pogode deo u Rusiji?

 

Ima novo, gadjaju skladista i dalje. Deluke da se zahuhtava u smislu da polako krecu predradnje za ofanzivu na jugu i jugoistoku.

 

Inace okupatori vise bombarduju Donjeck

 

Glavna priča je oko Severnog Toka 1. Taj kroz Ukrajinu je za buraniju kao što smo mi 🙂 Kada prestanu Nemcima da isporučuju izgubili su svaku polugu da utiču na politiku u EU. No verovatno će ovako polovično da isporučuju gas da probaju da obore Šolca. Da vidimo kako je FSB ovoga puta uradio "domaći zadatak", verovatno isto kao i kod procene Ukrajine ali ....

 

@all

 

Dosta snimaka o navodno uništenom mostu kod Hersona ali ni na jednoj se ne vidi dobro da bismo mogli potvrditi. Verovatno ćemo čekati do jutra da vidimo šta se dešava.

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Devil In My Pants said:

Cuj podlo, dok ubijaju svakodnevno na stotine civila u Ukrajini.

........

 

Ma, ko to "oni?" Ovako opstenito optuzujuci Ruse, zapadas u tradicionalnu zamku glupe generalizacije.

Zna se tacno ko ubija i po cijoj zapovesti. Nije fer nekoga utrpati u tor, samo zato sto deli neku karakteristiku sa nekim drugim (ovde, drzavljanstvo ili nacionalnost).

 

Jopet se vracam na '90-e i raspad  SFRJ. Iz "mesane" familije sam, pa bi me tvojom logikom mogao staviti i medju agresore/zlocince kao i medju zrtve, iz ugla gledanja bilo koje strane. Medjutim, istina je da sam "hladio muda" na trulom Zapadu iselivsi jos '81. Ja Balkanac i Jugosloven, a zena Srpkinja. Hoces li i nama "objasniti" da smo ratovali i ubijali, pa jos na kojoj strani, jer smo imali vazece jugoslovenske pasose?

 

Tako i ti ovde opletes po Rusima - kao da Rusi nisu i oni koji su fasovali zatvor rekavsi rat a ne intervencija.

Ohladi malo...

 

Napisao sam drugde, prihvaticu izbeglice. Prijavio sam se na odgovarajuce adrese. Naglasio sam da mogu i Ukrajinci i Rusi, ako su nevine zrtve rata. Takvima cu pomoci. Ali da neko seli firmu i registruje je na mojoj adresi, nece moci.

Nemam jos nikoga (a i nije da mi trebaju). Razlog je sto je drzava odobrila 100 000 izbeglickih viza, a onih spremnih za prihvat ima preko 400 000. Meni jos nisu nikoga poslali...

 

 

 

2 hours ago, Constantin said:

orilo se "staruče".🥱 ne nadjoh nigde da Rusi bombarduju vojsku DNR i LNR...

 

Eh, Koco... Izgleda da imas simpatije za DNR i LNR.

 

Moracu ovde malo opsirnije sa uvodom.

Ne znam nista o Ukrajini, samo malo pre rata. Post-socijalisticka zemlja, sa svim problemima kao i post-SFRJ drzavice. Hoces korupciju ili nacionalizam i sovinizam, ne znas sta je gore.

I sad, DNR i LNR bi da se otcepe. O procentima stanovnistva ne znam nista.

Medjutim, principijelno se protivim jer smatram da drzave treba da budu gradjanske a ne nacionalne, a svet treba da se ujedinjava a ne da se cepka.

Opet, vracam se na SFRJ. Iz istih razloga, bio sam protiv raspad  Sta sad, nije gotovo? Nakon Kosova, treba li sever istoga da se otcepi? I Vojvodina, pa Srpska iz BiH... I zasto da tu stanemo? Mozda i neke opstine hoce da se otcepe i budu samostalne.

 

Ne znam kako to izgleda u Ukrajini, poznatiji mi je primer Krajine ili Preseva.

I sve to pokazuje da je "narod" glupa masa koja "razmislja" na preistorijskom plemenskom nivou.

Nama budalama (verovatno) vredi i za Ukrajince) treba dobra kolonijalna uprava, dok se ne opametimo. Ali -dobra! Nije bez veze Slovenija (pod austrijskom upravom vekovima) naprednija nego juzna sranja koja su te vekove proveli pod Turcima.

 

Tako i za Ukrajince - bolje da ih vuce EU nego Rusija.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Potpuno pogresno nameces rat u SFRJ sa ovim u Rusiji. Mislim da je skroz nepotrebno porediti ta dva slucaja. Mada kad malo bolje pogledas svi mi smo bili pod sankcijama, trebali smo poslati pismo i reci cemu generalizacija?? Sumnjam da se pojavio veliki broj izbeglica iz Rusije jer se ne slazu sa politikom Putlera??

 

Poredjenje UA i RF izbeglica je smesno i naravno da taj neki mali procenat, skoro nikakav koji je napustio Rusiju jer Putler napao UA. Mislim kad vec poredis sa SFRJ, da li je neko pobegao preko bas iz Srbije jer se bunio protiv Slobinog rezima??

 

Da ne idem predaleko, npr svi koji izadju, a bilo ih je da daju podrsku akciji u UA..lepo spakovati i vratiti u Rusiju. Na te sam vise mislio pa da se ogradim od potpune generalizacije.

 

Nisam video nekog ruskog sportistu, a ne kazem da ih nema, koji su javno rekli stop ratu u Ukrajini. I ako ih ima to je mizeran procenat.

 

Doslo je vreme da je ostalo u Evropi par zemalja koje rade po ruskom principu kao Madjarska i Srbija. Politika, izbori tih drzava su slicni politici i izborima u Rusiji. 

 

Poprilicno sam siguran kad oko ne bude vise na Rusiji da ce EU oko doci do nas, posebno ako udje u novu vladu sa socijalistima. To mu je konacno kraj, mada postoji mogucnost zbog zatucanosti naroda ipak ostane i vidimo neku slicnu blokadu kao ranije, ali pre ili kasnije to bi bilo to od njega.

 

Ti protesti u Rusiji su bas u rangu nasih domacih, ali jos kukavicnijih. Nema ih mnogo, a i to sto ima se plasi. Da ne budem neobjektivan, tamo sa razlogom naspram domacih kukavica u Srbiji. Robija je ipak robija, a vlast je ista godinama tamo.

 

Ne znam sto si se nasao uvredjen Zorane jer nema nikakve povezanosti sa SFRJ najvise zbog mikro i makro odnosa dve zemlje po svetsku bezbednost. Putler je totalno lud i treba ga zaustaviti dok je vreme i dok je sam.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

@Devil In My Pants, smešan si. Umesto da priznaš sam sebi da eto, generalizacija je loša stvar i da surovo kazniti SVAKOG Rusa u CELOM SVETU nije u redu, ti nastavljaš da braniš neodbranjivo. MIslim, što se zadržati samo na zamrzavanju imovine svih Rusa, zašto ne i proteravanje i stavljanje u logor? Mislim, navikli su, mi ćemo biti plemenitiji, Gulag lite verzija, što da ne.

 

Da li sada shvataš opasnost takvih stavova ili samo troluješ i praviš se naivan ko francuska sobarica?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, zoran59 said:

Eh, Koco... Izgleda da imas simpatije za DNR i LNR.

 

Ne znam nista o Ukrajini, samo malo pre rata. Post-socijalisticka zemlja, sa svim problemima kao i post-SFRJ drzavice. Hoces korupciju ili nacionalizam i sovinizam, ne znas sta je gore.

 

I sad, DNR i LNR bi da se otcepe. O procentima stanovnistva ne znam nista.

Medjutim, principijelno se protivim jer smatram da drzave treba da budu gradjanske a ne nacionalne, a svet treba da se ujedinjava a ne da se cepka.

 

Ne znam kako to izgleda u Ukrajini, poznatiji mi je primer Krajine ili Preseva.

 

Malo sam ti uredio post. Ostavio sam onaj prekor na početku.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, ters said:

 

 

5) Ukrajinski sportisti prodaju svoje trofeje za pomoc Ukrajini - Slava Medvedenko, dok ruski sportisti svi do jednog cute ili nalaze neke "neutralne" formulacije svojih stavova

 

 

 


Lijep poust

 

Samo da ipak pomenem listu od preko 40 ruskih velemajstora koji su potpisali

kratko saopstenje : Ne Ratu

 

Na to je Putin ostao nem i ignorisao ga,

sto moze da znaci takodje da je i neki siri protest moguc, ali se na zalost nije desio

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Dragan said:

Prvi video Antonovskog mosta preko Dnjepra nakon ukrajinskih napada!

 

Ovo ce svakako otezati snabdevanje Rusa.

Ne bi me iznenadilo da Herson bude oslobodjen do kraja avgusta.

Ovako je bio izbusen most preko Morave kod Velike Plane `99 - postavili celicne ploce preko njega i proradio posle 2 dana.

Ako su stubovi citavi - preko mozes da stavis bilo sta i da most funkcionise.

:default_coffee:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kronostime said:

Ovako je bio izbusen most preko Morave kod Velike Plane `99 - postavili celicne ploce preko njega i proradio posle 2 dana.

Ako su stubovi citavi - preko mozes da stavis bilo sta i da most funkcionise.

:default_coffee:

Ne poredi '99 i ovo sad... Nije isto 🤔😟... 

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...