Jump to content


SteveFrancis#3

Recommended Posts

Danas se počelo sa Tennessee Arizona, susret najbolje odbrane i najboljeg napada i pobedu je odneo napad Arizone rezultatom 75:70. Volunteersi su bolje počeli i vodili su do pred kraj prvog poluvremena kad su ih stigli. Na nekih 7 min pre kraja Wildcatsi su se u odvojili na 10  razlike, ali su greškom svog igrača Kerra Krisse koji je sa klupe malo zakoračio u teren proslavljajući trojku svog tima zaradio tehničku iz koje su primili poene sa bacanja i u napadu koji je usledio posle istih, tako da je skroz ubio svoju ekipu i prepaljenu dvoranu u tom trenutku. A drugi put su na 1:30 do kraja imali prednost 71:65, primili su koš i odmah na izvođenju izgubili loptu pa su Volunteersi opet dobili krila, međutim Arizona je ipak bila bolji rival u ovom meču i uspela je da pobedi. Ekipa Arizone je u odnosu na prošlu godinu ostala bez baš bitnih igrača u vidu nba rukija Mathurina, Koloka i Dalena Terrya, a sada glavnu reč vodi 4/5 Litvanac Azoulas Tubelis, koji lepo završava oko obruča i u levo i u desno, snalažliv je, dobar u skoku i uopšteno je dobar u napadu, ne zaustavlja igru, ume da odigra high low pas. Prvi iza njega je centar iz Malija Oumar Ballo, visok oko 213-214, dosta jak i prilično fluidan za te gabarite, tako da u suštini razgrće protivnike. Malopre pomenuti Estonac Krissa i Courtney Ramey su najbolji šuteri ekipe i uzimaju veliki broj šuteva za tri sa odličnim procentima, a tu je i Šveđanin Pelle Larsson koji popunjava sve kolone i ako malo podigne procente šuta za tri to će im mnogo značiti.

Kod Tennesseea je ulogu Kennedy Chandlera preuzeo Zakaia Ziegler, visok svega 175-176cm, diskutabilnog šuta, ali prava zujalica, ima motor tako da ne staje, u odbrani je agresivan, a u ovoj utakmici je bio fenomenalan u šutu i ubedljivo najbolji poenter i igrač ekipe. Sem njega najviše se istakao Olivier Nkamhoua, dobrim šutom i asistencijama. Naš centar Uroš Plavšić je imao dobru rolu, visok je i izutetno jak i baš voli kontakt, tako da se dobro nosio sa Balloom, ali je Malijac zaista spretan centar i ipak je imao dobru statistiku, mada je i Plavšić dugo bio napolju zbog ličnih grešaka. Plavšić ume da napravi jak blok, sve drugo u napadu je u najmanju ruku upitno, i ova partija od  6 poena deluje kao jedna od boljih. Seniori Urugvajac Santiago Vescovi i Tyreke Key vrlo loši na ovom meču, mada je Vescovi imao 5 asistencija, ali baš puno promašenih otvorenih šuteva. Freshman Julian Phillips očajan, tako da od njega nisam video ništa, možda sledeći put.

 

Arizonu sam gledao i protiv Indiane, slična utakmica u smislu da su nekoliko puta vodili preko 10 razlike i puštali protivnika da se brzinski vraća trojkama, a opet su zabeležili ubedljivu pobedu  89:75. Tubelis ponovo najbolji, za njim Ballo, pa ovoga puta Larsson i Krissa koji je imao 7 asistencija, ali i 6 izgubljenih. Arizona igra fino u napadu, ali mi deluje kao da fali tu kvaliteta da bi računali na visok plasman na turniru. Kod Indiane vrhunska partija centra Racea Thompsona, koji je pogodio 4 trojke i učestvovao u vraćanjima svoje ekipe, Miller Kopp je takođe imao dobru šutersku partiju, tako da su njih dvojica uz Tamara Batesa pokušavali da zakuvaju stvar, ali su iskreno bili daleko. Jackson Davis slabija partija, ali nije lako ni boriti se sa mrgom kakva je Ballo, a Trayce se to trudio, borio se u svakom napadu da bude ispred njega i u tome mu je pomagalo nisko težište, ali nedostatak visine se u ovom duelu baš osetio. Za Indianu nije igrao Hood Schiffno, tako da je on baš falio kao ball handler.

 

Sledeći meč je bio Oklahoma Arkansas i pobeda Razorbacksa 88:78. Soonersi su lepo otvorili meč, vodili su fino, ali je Arkansas ipak preokrenuo do kraja prvog poluvremena, a u drugom je malo povećao i održavao prednost do konačnih 10 razlike. Kod Soonersa je freshman Milos Uzan bio odličan, prodori i levom i desnom rukom, asistencije, jako zrela partija. Glavni šerif ove ekipe je senior Grant Sherfield koji zaista ume da ubacuje loptu u koš, ali i ima sve ovlasti, tako da je bio najefikasniji igrač svoje ekipe i sa dobrim procentima šuta. Kod Arkansasa opet najbolji Nick Smith i Ricky Council, mada deluje da je Anthony Black duša ovog tima. Council je stvarno dobar u tranziciji, zakucava snažno i generalno se snažno i hrabro zaleće u reket i protiv više čuvara, ima dobru kontrolu lopte i napada čim vidi mrvicu prostora da krene. Smith iako je uzeo jedan šut više, deluje povučenije od Councila, ali njemu definitivno ide većina lopti kada bi trebalo izmisliti šut, jer lako dolazi u poziciju da šutne makar bio i daleko od koša. Možda nije neki asistent, ali se vidi da nije sebičan igrač. Black malo slabija partija, ali opet nekoliko veoma bitnih poteza koji dižu ekipu. Sada kada je Brazile aut do kraja sezone veću šansu je dobio još jedan freshman Jordan Walsh, mada je on visok svega 2 metra, te su on i energični Makhi Mitchell pokrivali unutrašnje pozicije. Moguće da će im nedostatak visine na unutrašnjim pozicijama predstavljati problem na turniru.

 

Za kraj Houston Alabama, i pobeda Alabame 71:65. Houston je vodio većim delom, najviše 15 možda i više razlike. Jamal Shaed je bio izvrstan, pogađao je i šuteve i dirigovao igrom, određivao tempo, imao jedno silovito kucanje koje je celu halu razgalilo, šampionska partija. Sasser u ovoj utakmici prilično slab, tako da je Shaed najveću pomoć imao u centru J’Wanu Robertstu, koji je imao 9 poena, 9 skokova i 5 rampi, a naravno da se uz još jednu mrgu Reggia Chaneya najviše i tukao. Na njih dvojicu baš ne bih voleo da naletim u mračnoj ulici. Jarace Walker solidna partija od svega pomalo 8 poena, 5 skokova, po 2 asistencije, ukradene i blokade. Deluje da je vredan i skroman momak. Inače mi je kod svih igrača Houstona utisak koliko su jaki, Shaed je nizak, ali izutetno jako, Sasser isto, njih dvojica i Walker imaju baš jake noge, naročito prva dvojica s obzirom da se radi o bekovima. Za Robertsa i Chaneya već rekoh šta mislim. Chaney veliki borac, ali i velika neznalica, ali opet jako bitan za ekipu.

Kod Alabame slaba partija Millera koji je bio bez poena do pred kraj utakmice i onda je na bacanja uspeo da prikupi 8 poena što statistički još deluje soldino, ali su ga Cougarsi totalno odsekli, nigde ga nije bilo, na početku uzeo tri šuta i onda se povukao. Izuzetna odbrana. To je iskoristio pre svih Clowney koji je je imao baš dobru partiju sa 16 poena, 11 skokova, 2 blokade, 2 pogođene trojke. Rekao sam i prošli put da mi se sviđa on kao igrač, sad mi se još više dojmio. Pored njega najbolji Bradley, dao je nekoliko jako teških koševa, igrao hrabro i pored koševa je imao i skokove i asistencije. Junior Mark Sears je dao trojku kojom je Alabama povela i isto imao nekoliko bitnih koševa, još jedan freshman Rylan Griffen je imao bitne ukradene lopte i koševe u prelomnim momentima, a Nimari Burnett je odigrao vrhunsku denial odbranu na Sasseru poslednja 2 min utakmice. Nije se odvajao od njega, tako da je Alabama junački izvukla ovu partiju bez doprinosa svog najboljeg igrača.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kakvu su utakmicu odigrali Auburn i Tennessee... Ono je bilo fizicki bolno za gledanje. Stravicno iskustvo. Slagala se cigla na ciglu, kombinovano jedva preko 25% iz igre, 10% trojke. Cak ni valjak ne bi bio zadovoljan rezultatom jer se nisu ni picile neke astronomske odbrane nego su se prosto epski raspali svi igraci na parketu, sto se zaista retko vidja.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Purdue u slobodnom padu u poslednje vreme.  

 

Ludacki game-winner Cambridgea za ASU protiv 'Zone. Stvarno spektakularan heave.

 

Nadjebavanje 'Bame i Arkansasa ipak pripalo 'fudbalerima', iako su u ih u prvom poluvremenu brutalno nadigrali Hogsi. Nick Smith Jr na momente zalici na buduceg sigurnog all-stara, dok je u drugim sasvim grozan sa nekim potezima i odlukama dostojnim belgijske druge lige.

 

Baylor prevazisao gubitak Keyontea protiv pve sezone rock solid Texasa, sto je zaista ozbiljno dostignuce.

 

Gimme gimme Drew Timme!

 

Na kraju, utisam dosadasnjeg dela sezone mi je ipak verovatno Marquette. Jako gotivnu kosarku igraju, ta cetvorka Tyler Kolek-Kam Jones-Oso Ighodaro-Olivier-Maxence Prosper funkcionise odlicno i sjajno se nadopunjuju. Prilicno balansiran napad koji je ipak pod Kolekovom palicom - decko je stvarno napravio ozbiljan iskorak u odnosu na frosh sezonu kada su u pitanju citanja napred i pregled igre. Verovatno su mi najsimpaticnija ekipa u ovogodisnjem NCAA takmicenju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Iiiiiii počelo je onako martovski ludo kako treba. Furman je izbacio Virginiu, a gubili su preko 10 razlike, pa su napravili preokret na 5 min do kraja, a onda je Virginia ponovo povela 4 razlike na 19 sek do kraja i činilo se da će ipak rešiti utakmicu, ali mart je rekao ne 😄

 

 

WV Maryland je isto bila turnirska tekma, WV vodio 13 razlike na samom početku, onda polako vraćanje Terapinsa, pa vođstvo od 7 razlike, onda pravo ludilo Kedriana Johnsona sa 9 poena u 2 min za ponovno vođstvo WV i onda tako smenjivanja u vođstvu i na kraju je Johnson imao priliku da pogodi ludu trojku i donese pobedu svom koledžu, ali je promašio. Šteta jer je odigrao sjajnu partiju. U Marylandu odlična partija Juliana Reesa, baš je vratio svoju ekipu poenima, skokovima, blokadama i borbenošću, jedino je sa bacanja bio slab. Pored njega odlični Donta Scott i Hakim Hart, meni naročito Scott koji je odigrao slično kao Reese.

 

Howad Kansas dobro poluvreme, odlepio se Kansas na samom kraju. Gradey je real deal, mada me opet oduševljava Harris kako lagano diriguje ekipom.

 

Sada pogledati kraj Utaha Statea i Missourija, a u međuvremenu počinje i Alabama, pa posle Arkanas Illinois. Biće ludo ispratiti sve koliko se može.

Edited by El Duderino
Link to comment
Share on other sites

Hogsi su ozbiljan underachiever cele sezone. Ne bi me iznenadilo da se pozdrave odmah na startu. 

 

Lloyd je bez dileme COY, neverovatno je kako cedi drenovinu. Kada se realno pogleda roster 'Zone je toliko kratak i sustinski postan da su ovaj skor, titula u PAC12 i sid pred turnir vanserijsko dostignuce.

 

Od ostalih stvari, ocekujem da Iowa izbaci Auburn. 

Link to comment
Share on other sites

Totalna sam tabula raza za ovaj NCCA. 

 

Znaci sa apsolutno 0 infomacija sam ukljucio da gledam Duke-Tenesi. 

 

Jel oni u cast Sisevskom nisu regrutovali nikoga? Talenat u ekipi na nivou nekog Harwarda kad posalju fizicare na NCAA turnir.

 

Ali tek komedije kad sam video ovog Plavisa, prvi put cujem za lika reko da ga izguglam kod on malo mladji od Jokica...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Razorbacksi jesu na kraju napravili veliko iznenadjenje. Da se pricalo u novembru pred pocetak sezone, ne bi tako bilo, posto je Arkansas trebalo da bude lagano top10, a mozda i borderline top5 ekipa. Medjutim nakon znatno slabije od ocekivane regularke, ovo se sada ukazuje kao bas ozbiljan skalp.

 

Creighton-Baylor i Miami-Indiana bi trebalo da budu bas dobri mecevi. Nadam se da Marquette nece imati problema sa MSU.

Link to comment
Share on other sites

Zanimljiva utakmica Kentucky Kansas State. Svaka čast Markquisu Nowellu, izneo je svoju ekipu do pobede, sjajan je bio. Poenterski dobar, pogađao je teške trojke, imao brdo asistencija i bio je pravi general svoje ekipe, svima im je dao samopouzdanje, čak i kad su bili loši on je odisao smirenošću u fazonu ne brinite ništa ja sam tu, sve ću nam rešiti. Plus ga je sve vreme čuvao Cason Wallace, obrambena zverka. Wallace je takođe bio odličan za Kentucku, Tshiebwe isto, razgrtao je sve, ali ih je upropastio Antonio Reeves, šutirao je 0-14, trojke 0-9, mislim da nikada nisam video gori procenat šuta, pritom je on najbolji šuter ekipe. Prve poene je dao sa bacanja na tipa 15 sek do kraja i onda je na 6s do kraja pogodio trojku za svoj jedini pogodak iz igre i ukupan šut 1-15. Žao mi je što Wallace ispada, ali mi je baš drago da je Nowell uspeo da odvede svoju ekipu dalje, zaslužio je ovakvom partijom.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Mozda sam ja malo zaboravio, ali sad vidim ko sve od preostalih nikad nije osvojio. A da me neko pitao, mogao bi da se kladim da su Gonzaga, Tennessee, Xavier ili Creighton makar jednom uzeli, a da je bar jedna titula u poslednjih nekoliko decenija pripala Longhornsima... Tako da napred ko god da uzme taj prvi trofej, bilo ikada, bilo u moderno vreme. (Voleo bi da Bluejaysi budu ti, onda Bulldogsi ili Musketeersi, pa tek onda Razorbacksi ili Longhornsi). Kladionice kazu: Creighton je bas izraziti favorit protiv Princetona, ne toliki favoriti su Alabama protiv Aztecsa, Houston protiv Miamija i Volsi protiv Owlsa. Umereni favoriti su Texas protiv Xaviera, i UConn protiv Razorbacksa, dok su parovi Gonzaga-UCLA i KS Wildcats-MI Spartans najneizvesniji.

 

spacer.png

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...