Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Овим стручњацима критичарима којима оваква игра једне просјечне репрезентације Србије није добра, могу само да пожелим да сачекају боља времена па да им на кормило репрезентацију дођу Милојевићи и Станојевићи, да се нагледају фудбала.:classic_laugh:

 

Пикси, Пикси, Пикси

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Sve u cemu, solidno igramo sve.

 

Meni se ne dopada davljenje lopte, ali ako ce na to biti glavni problem, to je vrh.

 

Svedjani sutnuli iz par poluprilika i malo smo se drzali za gace. Mi smo to trebali raditi, ali ok.

Link to comment
Share on other sites

Imali su dve odlične šanse kada smo bili sa snagom na ti, tj. u prvom poluvremenu. Ali ja sam navikao da ćemo poklanjati dve, tri takve prilike po meču protivniku. Jednostavno nekako padnemo sa koncentracijom u toku meča par puta i to protivnik iskoristi. Mislim da nismo mi samo takvi, poklanjaju i drugi tako ali drugi neki i jači imaju i bolje ekipe pa se ne primeti toliko kao kod nas.

 

Šteta što iz ovolikog poseda i kontrole ne stvorimo još par čistih šansi i umrtvimo igru sa više golova prednosti. To bi trebao biti sledeći korak u napredovanju, ali zato je potrebno i imati bolje igrače da budemo pošteni.

 

Normalno da mi se sviđa sve ovo. Opet smo imali kontrolu dok smo imali snage. Da nije ovakav kalendar i raspored prvo sigurno ne bi bila tumbanja sa ekipom ovoliko i sve bi bilo utegnutije. Mora Piksi da rotira i menja. Protiv Slovenije opet očekujem jedno makar 6 do 7 promena u odnosu na ovaj meč. 

 

SMS ima snage komotno za još jednu tekmu, ala je igrao svaka mu čast. Tadić isto igrao odlično. Šteta što bekovi nisu ispratili jer bi bili ubitačni sa njegovim proigravanjima na stranu. Milenković isto odigrao perfektno i uopšte je igrao odlično sve ove utakmice. Pavlović dok je imao snage isto dobar. Luka Jović se ne kreće ni blizu kao što je to radio u Frankfurtu, ali nije ni čudo jer on ima snage za nekih 50 minuta fudbala ako i toliko. A forma nikakva. Odlično je što je učačkao onaj gol. Kostić kad je ušao živnula je dosta ta strana i dobar je bio. Terzić je zelen još, možda i pod većom tremom ali ok proban je, dobio minute u ne tako lakoj utakmici i nije za džabe dolazio. 

 

Bitna pobeda ako se gleda da je ova LN važna, jer smo pola sata igrali bez snage maltene, osim Sergeja i ovih što su ušli svi su pocrkali bili. 

 

I konačno clean sheet :classic_laugh::thumbup:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Redstar0356 said:

Pa ko ce da gleda ovo? Bukvalno prijateljske, retko kog zanima, glupost od takmicenja

Mislim da je više jer je radni dan bio. Protiv Norvežana je stadion bio ispunjen. Nema to veze kod njih. Uglavnom su tim severnim zemljama stadioni puni, ali desi se i ovako nešto, mada na kraju opet je bio solidno popunjen.

Link to comment
Share on other sites

Nismo bas morali na kraju da vadimo špica, mogao je i Jovanović da udje ako je bio na klupi. Igramo dobro, a biće to i još bolje. Đuričić je malo pao, a ta pozicija je trenutno dosta ranjiva i bas mnogo zavisi od Tadića. Dobro je sto uvek pravimo izmene po bokovima, oseća se ta svežina iako danas mnogo dobili sa tih pozicija. Radonjic je preopasan igrac cak i kad igra lose. Mitrovic potpuno bezvezan igrac.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Profesor said:

Nismo bas morali na kraju da vadimo špica, mogao je i Jovanović da udje ako je bio na klupi. Igramo dobro, a biće to i još bolje. Đuričić je malo pao, a ta pozicija je trenutno dosta ranjiva i bas mnogo zavisi od Tadića. Dobro je sto uvek pravimo izmene po bokovima, oseća se ta svežina iako danas mnogo dobili sa tih pozicija. Radonjic je preopasan igrac cak i kad igra lose. Mitrovic potpuno bezvezan igrac.

Pa Piksi je procenio da će u zadnjih 10 minuta Šveđani da pritisnu, i da ne sme da izgubi sredinu, a špic nije bio neophodan u tom trenutku. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I bio je u pravu, jer i nisu imali neku šasnu, a mi smo napravili dve dobre preko Kostića. Jesu malo pritisnuli pred kraj i motali se tu i tamo ali realno sa takvim pokušajima kakve su imali, mislim pred kraj, ne bi nam dali gol da se produžilo još pola sata. E sada što je nekima od nas Irska bila pred očima to je druga priča :classic_biggrin: Mi smo crkli i nesvesno im prepustili sredinu i igru. 

 

Baš je šteta što nisu ovi fulbekovi izneli utakmicu bolje. Koliko su prostora imali i kakve lopte dobijali od Tadića neki kvalitetniji bi izbombardovali njihov šesnaesterac a bogami i ušetali se u njega. Falilo je to mnogo i ovde ali i protiv Norveške.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, dzoneee said:

Falilo je to mnogo i ovde ali i protiv Norveške.

Da, baš ima puno stvari da se popravlja, ali i brinu neki igrači.

Ima vremena do SP. Bitno je da se neki igrači vrate u formu, Pavlović je zaista senka onog igrača od pre godinu dana, Lazović se kreće, ali zadnja lopta kriminalna. Za Jovića je već sve rečeno.

Terzić mi je zanimljiv, u napadu jako loš, u odbrani solidan. Zanimljivo je da kada je izašao odmah smo probijeni po toj našoj famoznoj levoj strani odakle primamo golove....

Još Slovenija, pa na odmor.

Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Don Juan said:

Pa Piksi je procenio da će u zadnjih 10 minuta Šveđani da pritisnu, i da ne sme da izgubi sredinu, a špic nije bio neophodan u tom trenutku. 

 

Da je tako svi bi vadili spiceve kad povedu. Prvo lisavas sebe mogucnosti da das jos jedan gol, a onda i dajes prostora protivniku da hrabrije napadne sa vise igraca i manje brine pozadi. Krace traju napadi jer nema spica da se izvuce, da je sacuva. Imali smo par lepih kontri, ali je falio taj spic. Kostic je mogao bolje, ali to se svodi na individualne poteze pa ako prodje.

 

Iako nisu stvorili neke sanse, previse su nas sabili oko kaznenog, pa je u nekim momentima bilo panike, nismo uspeli da iznesemo loptu, pa su napadali u talasima. Srecom na nemaju neki kvalitet. Nije to bio najmudriji potez.

Link to comment
Share on other sites

Terzić je nekako i uplašen bio u prvom poluvremenu, dok je u drugom ušao malo hrabrije i odmah je bio prodorniji. Kostić kada je ušao opet videla se ofanzivno razlika jer je ušao u dve šanse, jednom šutirao i jednom baš dobro asistirao Joviću. 

 

Ne verujem da ćemo se defanzivno popraviti jer igramo ofanzivno. Mi možemo da biramo, hoćemo li da igramo defanzivnije i zatvorenije i da to deluje defanzivno kudikamo bolje a da primamo golove naravno, ili ćemo da igramo ovako, visoko sa zadnjom linijom protiv nekih ekipa (mislim da protiv Brazila sigurno nećemo igrati ovako, e sad već protiv Švajcaraca nisam siguran :classic_biggrin:) i da delujemo bušno i da opet primimo koji gol ali da to sveukupno izgleda ovako kako sada izgleda. 

 

Šta znam. Mi da stvorimo više šansi sa ovakvim posedom mislim da nam trebaju bolji igrači, a opet ne mogu da kažem da kada možeš ovako pritisnuti protivnika da si loš i da ne igraš ništa. A jeste frustrirajuće da izgledaš tako nadmoćno na terenu a da u tom periodu utakmice ne možeš proigrati špica ili ofanzivna krila češće.

 

Nije ova ekipa Švedske toliko baš slaba. Igrali su slični protiv Norvežana. Ok bili su tu Forsberg i Isak od početka i igrao je Kuluševski i to jeste jače naravno (iako Šveđani nisu zadovoljni formom Isaka), ali Norvežani ih nisu ovoliko stavili u podčinjen položaj ni blizu. A nisu im ni stvorili mnogo više šansi od nas, a jesu i oni (Šveđani) imali par ako ne i boljih šansi u toj utakmici nego u ovoj protiv nas. Mislim da su Norvežani imali jedno čišćenje sa gol linije pri rezultatu 0:1. A Norveška deluje organizovanije od nas kada se brani. Pritisnuli su ih Šveđani jače nego nas u tom periodu kada je snaga bila 50:50. Zapravo nas nisu ni pritisnuli do 70 minuta kada smo bili ok sa snagom.

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

Pa konkretno treba bolji igrac od Djuricica ili barem Djuricic u top formi. Na svim drugim ofanzivnim pozicijama mi imamo ok igrace. Mozda sam dosadan, ali posle Tadica imacemo veliki problem. Katai bi pomogao u trenutku, ali daleko od toga da je to neko trajno resenje. Verovatno ce kada  Tadic ode u penziju SMS uvek igrati napred, a to otvara problem nedostatka kreativnosti i talenta kod zadnjih veznih. Krila su skroz ok i ima ih dovoljno. Bukvalno spas za nasu repku ova formacija bez onih bezveznih bekova tipa Gajica.

Link to comment
Share on other sites

Đuričić nije igrao redovno i to se odmah primeti,  vrlo je bitno da ti igrači koji su blizu prvih 11 i koji su one prve zamene koje Piksi moze da ubaci budu standardni u svojim timovima. Ne sme se desiti da igrač koji uđe sa klupe na SP ne donese novi kvalitet i svežinu u ekipu. Ima 5 zamena i selektori ce ih maximalno koristiti tako da pored prvih 11 moraju i svi koji budu išli na SP da budu spremni da daju maximum makar igrali samo 5 minuta. To je ono što za sad Piksi drži kvalitetno u ekipi da nema nekih "siledzija" koji misle da mora da igraju koliko je njima volja. Podatak da je Mitar išao sa ekipom u Švedsku iakl je imao duple kartone i mogao da ladi jaja govori da su baš dobra ekipa. Samo da ih ološi ne zavade do SP.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ilić će ići dole u vezu. On je kreativan igrač, a mislim da ništa nije lošiji taktički od Lukića. kreativniji, lucidniji i precizniji je svakako. Njemu fali možda malo više hrabrosti jer ima osećaj kada se treba ubaciti iz drugog plana i razbiti koncept protivnika nekim potezom. Takav je igrač. Takvi nisu ni Maksimović, ni Gudelj, ni Lukić ni Račić. Ako ovako nastavi on će biti sigurno rešenje za jednog od te dvojice holdera na sredini. Bukvalno mi je tip igrača kao što je De Jong, samo još malo iskustva da stekne.

 

Đuričić je pao i to se vidi. Premekan je bio večeras, a imao je prilično prostora da napravi nešto više. Katai bi mogao da dobije šansu na sledećem okupljanju ako recimo Đuričić ne podigne formu. Ne znam da li bi bio on bolje rešenje večeras? Ako gledam njegove nastupe u ligi sigurno da bi bio mnogo bolje, ali protiv Rendžersa i Brage takođe mi je bio nedorečen a ova Švedska bi više bila nešto slična Rendžersu nego ekipama iz naše lige. :classic_biggrin:

Svakako da jesam za njegovo pozivanje u ovoj situaciji, treba još jedna opcija tu, pogotovo u ovakvim ludim uslovima.  

Link to comment
Share on other sites

Katai je u Zvezdi glavni igrac koga protivnici posebno skautiraju. U repki bi bio u drugom planu i mozda bi zbog toga bio opasniji. Ali nama treba mnogo mladji igrac koji je potencijal da pravi razliku u buducnosti, a to se ne nazire za sada. Ima jos fore, nadam  se da Tadica imamo do EP 2024.

Link to comment
Share on other sites

Tadić igra generalno dobro i dalje, ali polako gubi brzinu u donošenju odluka na terenu kao što je radio pre par godina. On će uvek biti igrač koji može nekim potezom nešto doneti, jednostavno takav je igrač, on će to i u 50 godina biti, kao što bi i Piksi verovatno i dan danas mogao nekad poslati neku ludu loptu i asistenciju. Ali kako idu godine on je sporiji i ne mislim ovako na brzinu, nikada nije ni bio brz, već te neke odluke koje donese pre nego što protvink provali gde će lopta ili i on sa njom. To recimo sada ima SMS i kod njega protok lopte ide fenomenalno iako i on zna nekad da ga zakomplikuje ali opet uglavnom je lopta sigurna kod njega. 

 

Ja sam to posebno kod Tadića video protiv Benfike gde je bio lakši nego inače za čuvanje. Ništa bolje neće vremenom biti ni u reprezentaciji, jbg ne može. Vreme ide i ne ostaje se mlađi. 

 

I dalje je on vrlo bitan šraf u našoj igri i opet bolje bi to izgledalo da ima pomoć kvalitetnijih vingbekova ali posle SP-a valjalo bi već uigravati neku novu kombinaciju čisto da se bude spreman kada on okači kopačke o klin. Mislim da Piksi već radi to samim tim što pokušava svakakve kombinacije. No dok može da igra i na iskustvo a da to opet bude produktivno što se mene tiče nek igra i do 40-e.  

 

Meni problem Katajia recimo protiv Rendžersa i Brage nije bio taj što ga skautiraju, već što je on na tim utakmicama imao prostora da pošalje mnogo puta dobre lopte ka napred i napravi nešto, a ti pasovi nisu bili dovoljno dobri, ili su bili neprecizni ili presečeni. Pogotovo protiv Rendžersa i to obe gde sam utakmice baš gledao i brojao da je jedno 10 pogrešnih pasova u solidnim situacijama uputio za jedno poluvreme.

Katai je odličan individualno i da nije imao, ili ima i dalje ne znam, ludu glavu on bi bio verovatno u nekoj Sevilji danas ili Atletiku, taman je i bio u Španiji. Baš je imao talenta i to se videlo istog momenta kada je krenuo da igra za Vojvodinu kao klinac. Ali on ima status kakav ima i jeste zasluženo jer se sprda sa ligom ovom našom, bukvalno je klasa iznad nje. Ali opet ti kao takav moraš da se isprsiš i zasijaš protiv ekipa kao što je Rendžers. Eto nek bude da je i odigrao nešto protiv Brage, a i Zvezda je dobila Bragu na tabeli tako da ona nije toliko ni bitna. Ali Rendžers, on sa takvim statusom je morao da ga razbije bukvalno. Šta je uradio Oršić Totenhemu? Molim lepo. On ima status u Dinamu kao Katai u Zvezdi i isporučio je kada im je najviše trebalo. 

 

E sada da uporedim ovakvog Đuričića i Kataija koji puca od forme bezveze je jer naravno da je Katai za klasu bolji i opet kažem mogao je da dobije poziv, kao ubedljivo najbolji igrač lige. S obzirom da je Eraković dobio mogao je i on i verovatno bi bio od koristi. Što nije to Piksi zna, a rezultati stoje iza njega i ove ekipe koju je on selektovao, tako da niko neće ni da mu pravi neki veći pritisak zbog toga. Inače svašta bi bilo, siguran sam :classic_biggrin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zapitao sam se da li je Norveska preko noci postala reprezentacija "A" klase, pa je sjebala i nas i Svedsku, ali posle ovih 0:0 sa Slovenijom ocigledno nije. Ipak. to znaci jedan drugi problem - mi smo do jaja nekonstantna reprezentacija. Pobedimo Portugal, a onda nas Danska razmontira. Izgubimo od Norveske, a onda demoliramo Sloveniju koja sa istom tom Norveskom igra nereseno. I ne znam iskreno kako to promeniti, i sta utice na to. Ako se ovako nastavi, onaj scenario da pobedimo Brazil, igramo nereseno sa Svajcarskom i izgubimo od Kameruna i nije nemoguc. Samo ne znam da li ce biti dovoljno za prolaz.

Link to comment
Share on other sites

Odlično. Ko voli da se kladi, eto šanse da zaradi na Srbiji. Govno od zemlje ali repka bombona, em Pikse to postrojio & naučio fore sa poljančeta.

 

Mi danas imamo reprezntaciju koja ume da igra lopte i to pokazuje. Pokušaji da se umire u lepoti uzimaju polako maha kod nostalgične stomaklije u publici, poput potpisnika ovih redova, ali budmo svesni da takav koncept ima za rizik i povremene lake trojke, kao ono od Danske.... Koja btw može da ga doova, bolji su od nas taman koliko i glupavi Rendžers od Zvezde. 

 

Selektor zna šta radi, em je poradio na elokvenciji i van terena. Njegovi nastupi su sve ono što ćemo čuti od stručnjaka a ne od neke dosadašnje random džukele, sa časnim izuzetkom Antića i Radomira. Čovek, koji je sve što je znao na terenu, počeo je na pravi način da prenosi znanje i autoritet na igrače. 

 

Osim što mrzim da imam bilo kakve veze sa javnim servisom, još manje sa điljkošima u studiju, večeras je džukela ipak rekla jednu istinu: Selektor Švedske je pao onog trenutka kada je opet zvao Zlatana od 4 banke, da zapavo samo pojebava atmosferu u reprezentaciji.

 

Isto kao i Portugal, biću slobodan dodati, koji ga je kod kuće ispušio pa grickao nokte protiv bratske nam Seevrne MaXedonije, sa sve kvarcovanom grimasom sa čkapitenskom trakom...

 

No, to je sve već prošlost ali moram da pitam, da li negde ima da se nađe onaj meč u Lisabunu, pošto mesecima nema ništa na netu? Ili je namerno, što i ne bi bilo loše, a ja se ne bih nervirao? Štekovanje za SP, pa dobro. Više valjda nismo majmunčad, to i drugi rade odavno...

 

Liga Nacija za nas trenutno je sve samo ne sviranje kurcu i cipiripi takmičenje. Jeste maltretman, juni mesec jbg, ali nama TAKO trebaju uigravanje, isprobavanje igrača, taktike i pičke materine, rezultati dobri i loši i, ako Džoker da, ulazak u A skupinu i peglanje sa najboljim evropskim reprezentacijama... Ne budimo plitkih razmišljanja nego i kod 0:5 igrajmo samo sa najboljima.

 

Sviđa mi se sve ovo što vidim, a za nastavak... Na drugom mestu. Ovde sam završio.

Edited by Neme
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je ovo prvi put da Piksi izvadi špica, tako da je verovatno hteo bar jednom to da isproba, posebno u situaciji kad su mu prve dve solucije nedostupne. Čisto sumnjam da ćemo to gledati, osim u nekoj baš neobičnoj situaciji na SP.

 

Dalje, ne znam koliko se možemo opisati kao nekonstantna reprezentacija. Pre bih rekao da su rezultati nekonstantni (kao što vidimo, nismo jedini), zbog stila igre i nezategnutosti u odbrani i po levoj strani. Uostalom, protiv Danaca smo lako mogli da izjednačimo pa bi meč možda izgledao drugačije do samog kraja. Dobro je što se nije posle ponavljao psihički pad ekipe, koji je tada viđen. I to im je bila škola.

 

Sumnjam da će pozivati Kataija, kad ga nije stavio u tim u ovom prozoru, a sad je idealna prilika da svi dobiju minute. U septembru ćemo se boriti za vrh LN i dotezati tim za SP, ne verujem da će biti prilika za eksperimentisanje. Naravno, sve je moguće, možda Katai pokida prvi deo jeseni ili nas Piksi iznenadi, ali mislim da su trenutno manje šanse za njegov odlazak u Katar.

Link to comment
Share on other sites

Izgubili smo od Danske koja vidimo moze eto da dobije jednu Francusku u gostima. Nije smak sveta izgubiti a pogotovo ljudi nije smak sveta pogrešiti u toku igre. Riga mi se kad pročitam "dobri su Sergej i Tadić ali znaju i da pogreše" pa nisu roboti nego fudbaleri od krvi i mesa pobogu. Fudbal ne bi ni bio zanimljiv kad niko ne bi grešio i kad slabiji na terenu ne bi uspeo da izbori povoljan rezultat. Oformljen je tim i siguran sam da Piksi ne treba da odustane od igrača kojima veruje.Naravno ne sme da odustane ni od načina igre koji je nametnuo. Decenijama smo učeni da rotiramo, guramo i prodajemo u reprezentaciji nadam se da je došlo vreme da imamo tim i da svaki klinac koji voli Srbiju zna sastav napamet. Samo da pohvalim i dijsporu iz Skandinavije za podršku reprezentaciji.

Edited by Perkos2
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Norvežani su ekipa koja je najdisciplinovanije i najorganizovanije odigrala ove prve utakmice i maksimalno su profititirali iz toga. Protiv nas su baš delovali utegnuto, gusto su pakovali svoje linije, zadnja linija izlazila visoko i time su poprilično onemogućili našu igru. Kad se takav pristup sudari sa reprezentacijama gde su igrači na izmaku snaga, fizički i mentalno, ali desetkovane povredama, dobije se rezultat. 

 

Mi smo ekipa koja apsolutno ima ima svoj identitet i igru, ko god da je na terenu i to je ono što je najvažnije sada. Analizirati neke pojednične situacije ili greške, u junu mesecu, nakon završene klupske sezone, mislim da nema mnogo smisla.

 

Rezultatski smo u principu dobro prošli, možda su po prikazanom realniji ishodi bili remi protiv Norveške i remi protiv Švedske, što bi značilo dva boda, ovako imamo tri i to mi je sasvim ok.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...