Jump to content

ATP & WTA lista


CheshireCat

Recommended Posts

Tako nešto. Ali oko ovih nespektakularnih: Nisam siguran da ih baš volim, jer poštovanje se uvek podrazumeva (I to je dovoljno od mene takoreći). Meni je osnovni problem što me ne mogu zainteresovati sami po sebi, već bi ih gledao samo u zavisnosti od protivnika/faze turnira. U slučaju ovih sa velikim potencijalom, ludih i ludjih, kao i nedorečenih i traćenih talenata: Od njih se u globalu redovno može dobiti neko ludilo, neki X-faktor, uvek mogu da pruže više, pa su zato atraktivni...

Link to comment
Share on other sites

Htedoh reći volim ih u smislu da su mi simpatični a i zato što se najčešće njihov rad ne ceni dovoljno, ne baš da bih ih gledala po ceo dan :classic_biggrin:

 

Nego nazad na temu...

 

https://www.tennis.com/news/articles/atp-year-end-rankings-with-points-at-wimbledon-djokovic-kyrgios-norrie

 

https://www.tennis.com/news/articles/wta-year-end-rankings-with-points-at-wimbledon-rybakina-anisimova-maria

 

Edit: sad tek vidim da ovi nisu stavili broj bodova pa evo ovako.

 

Edited by alcesta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jednostavno nema toliko konstantnih tenisera koji će da ugroze Novaka ako bude mogao da igra koliko toliko i ako se budu računali poeni sa Vimbldona gde je apsolutni favorit. Oni najbolji imaće 6-7000 poena što će Novak imati svakako. Naravno, može nekada zablista i u dužem periodu, ali iskustvo kaže da se to ne dešava, igrači zasjaje, ali se brzo i ugase.

 

Anyway, nije ni važno, već je rekorde pa je rekorder. Prvo sam se nervirao što nije mogao da igra par turnira, najviše dva slema prošle godine, ali sada mislim da je tako možda i bolje ispalo... Umesto da "pregori" i preigra čega sam se uvek najviše plašio on izgara od želje i želi da se dokaže. 

 

Moja želja je da ne juri nedelje i prvo mesto već da opet ima skraćeni kalendar, u principu kao prošle godine plus USA, minus Astana... Duže će da traje na taj način...

Link to comment
Share on other sites

Novak od oktobra ima brutalnih 5100 poena, a tek mu predstoje turniri na kojima moze dosta osvojiti, recimo sa WB i americkih jesenjih turnira nema ni boda. Ocekujem da Novak poduze vreme drzi prvo mesto.

 

Naravno, Novaku je sada akcenat samo na GS, ne znam ni da li je u mogucnosti da igra prolecne masterse u Americi, mada bi bilo fino da ih preskoci i cuvati telo za sljaku.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam šta može da bude, ovde već neko vreme ide broj pozitivnih do sedam dnevno na, recimo 50 testiranih a koliko mi je vreme dozvolilo, bacim oko i vidim da sad nema bitne razlike u vakcinisanim i nevakcinisanim.

I nema teških slučajeva.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Igra Novak jesen u Americi. Sada ovaj prolecni deo i nije frka, taman da se Novak posle Dubaija prvo odmori, drugo sacuva od mogucih povreda, jer ipak je on odigrao lep broj meceva od oktobra, a 36. godina je na pragu i trece, moci ce vec od marta da udara lopte na sljaci.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kad se zavrse martovski Mastersi bice malo jasnija slika. Novak je kandidat samo ako nema nekog drugog dominantnog tenisera koji uzima gro bodova sa ostalih turnira van GS. Ako takav postoji tesko ga Novak moze skinuti sem ako ne pokida na GS turnirama. Zato bi leglo da recimo Cicipas ne uradi nista specijalno u martu, niti Alkaraz. I da ne osvoji isti igrac oba turnira.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...