Jump to content

Crna Gora


djole

Recommended Posts

Elem, tema je o CG, pada se vratimo istoj. Da li ima neko relevantno istrazivanje? Negde sam procitao:

 

Milo oko 34

 

Andrija oko 29

 

Aleksa oko 19

 

Jakov 9 ...

 

Ali mi to nesto nerealno.

3 minutes ago, fancy said:

@Profesor

Vidi ovako... Te fazone možeš slobodno da ostaviš za naci forume gde ćete da se vojvodite i serdarite dokle hoćete nad povratcima, odbranama i dogodinama. 

 

Ovde taj SPS/SRS 90ih narativ ne prolazi.

 

Pa ti si ladno moderator 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 

 

Pa jbt ti bi prvi trebao da znas da je distrakcija teme i staklovanje forumaša zabranjeno.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Profesor said:

Elem, tema je o CG, pada se vratimo istoj. Da li ima neko relevantno istrazivanje? Negde sam procitao:

 

Milo oko 34

 

Andrija oko 29

 

Aleksa oko 19

 

Jakov 9 ...

 

Ali mi to nesto nerealno.

 

Pa ti si ladno moderator 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 

 

Pa jbt ti bi prvi trebao da znas da je distrakcija teme i staklovanje forumaša zabranjeno.

Ja, onako na prvu loptu, imam utisak da Mandić ide ispred Mila bar 5 %, ali možda je to samao moja skrivena želja, šta znam. Elem, pun mi je krastavac ovih Milovih koji osim upiranja prstom ka Andrićevom vencu, nikakvu drugu politiku i ne vode. A banane stižu u Bar, nikad dosta.....Nemam neko lepo mišljenje ni o ovim litijašima, ali za razliku od ovih koji bi da prave još veću distancu od Srbije, više bih voleo da prodje Mandić sa ispunjenim obećanjem još labavijih granica na Mehovom Kršu.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Prema svim anketama, izvjestan je drugi krug izbora u kojem bi se mogli naći Đukanović i Milatović ili Mandić, dok se manje šanse daju Bečiću. (...)
Ankete pokazuju i da u drugom krugu Đukanović ima veće šanse za pobjedu protiv Mandića, a Milatović u eventualnom sudaru sa Đukanovićem.

https://www.dw.com/bs/predsjednički-izbori-u-crnoj-gori-ko-će-u-drugi-krug/a-65035481

Link to comment
Share on other sites

Evo vam i novo...




Po onome što ja informacija imam Milo ne stoji ni približno dobro kako su mislili, Draginja mu je ušla u hard core komitsko tijelo...

Milatović blizu Mila, Andrija kaska poprilično, Bečić skoro pa nebitan.

Najporazniji scenario bi bio da dva simbola podjela, dva vinovnika dubrovačkog ratišta, budu u drugom krugu.

Mandić je Vučičeva pudlica, a na sreću svih nas u CG tog vašeg psihopatu čak ni većina Srba u CG ne voli. Pozapošaljavali su aktiviste, ali mislim da im dosta nedostaje za drugi krug i da je Jakov skoro pa siguran.

Evo vidjećemo sjutra...

DPS i DF skoro da su najavili postizbornu saradnju... Ono prvo glasanje u DIKu kojim su zajedno fiskvalifikovali Spajoća možda je i moglo proći, ali onda je procurelo da su dogovorili solo duel da bustaju jedan drugog, pa je bilo nema šanse kad ono....duet.

Izjava o pomirenju na pretek.

Oni koje je Zapad prezreo kao korumpirane i oni koje je označio da "nisu partneri" bi da uđu u nekakvo partnerstvo, a cijela CG vidi da na neki način sarađuju.

Birači su im skroz zbunjeni.




U svakom slučaju biće zanimljivo sjutra.

Nadam se najboljem (odličnom rezultatu Jakova Milatovića), jer je ta nova politilka snaga natjerala pse i mačke da spavaju zajedno, Demokrate i URA, koji su se pljuvali do prije koji mjesec, koaliraju, kao i dinosauruse od DPSa i DFa da ogole ono što je večina nas slutila, da su uvijek radili jedni za druge.
f2fec840a4b06ae982b3de0bb4c0d01d.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk



  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Profesor said:

Elem, tema je o CG, pada se vratimo istoj. Da li ima neko relevantno istrazivanje? Negde sam procitao:

 

Milo oko 34

 

Andrija oko 29

 

Aleksa oko 19

 

Jakov 9 ...

 

Ali mi to nesto nerealno.

 

 

Milo po meni tu negde, Andrija bi rekao manje on ako udje kao drugi sa razlikom manjom od 5% odlicno a i sve ispod 10% je ok

A sigurno Jakov ima vise 9 je bas tanko za "Evropu sad" & imali su odlicne lokalna izbore u pg, ne verujem da je pao na cca 1/3 rejtinga od Spajica....Aleksa bi rekao manje, iako bi bo nastupu zasluzio vise

 

Link to comment
Share on other sites

Nešto sam načuo da DPS planira, kad procene da Milo sigurno ulazi u drugi krug, da instruiraju ostatak Milovih "sigurnih" birača, posebno iz muslimanskih/bošnjačkih sredina (Plav, Rožaje, BP...), da glasaju za Mandića, kako bi ga pogurali u drugi krug. @Kimmi, ima li istine u ovome, koliko je to realno? 

Edited by displejnejm
Link to comment
Share on other sites

9FTsB2l.jpg

 

https://twitter.com/CeMI_ME/status/1637433021291720707

 

FaOsCeQ.jpg

 

https://twitter.com/CeMI_ME/status/1637432909945614336
 

DIK-ovi podaci o odzivu po opštinama do 12:

Quote

 

U Andrijevici je do 12 sati izašlo je 31,07 odsto , u  Baru  21,64 odsto, u Beranama 28,30 odsto birača.

Mugoša je dodao da je u  Bijelom Polju do podne glasalo 22,83 odsto birača, Budvi 27,70 odsto.

„Na Cetinju 26,74 odsto, Danilovgrad 35,66,  Gusinje 12,22 odsto, Herceg Novom 26,16“, kazao je predsjednik DIK-a.

Dodao je da je u Kolašinu do 12 sati glasalo 32,29 odsto birača.

„Kotor 23,22 odsto birača, Mojkovac 38,41, Nikšić 36 procenata. Petnjica 16,98 odsto birača, Plav 18,06, Pljevlja 37,06 odsto. Plužine 32,69 procenata“, kazao je Mugoša.

U Podgorici je glasalo 31,41 odsto birača.

„Rožaje 12 procenata. Šavnik 47,55 odsto birača. Tivat 25, 81,  Tuzi 13,69, Ulcinj 11,78 odsto. Žabljak 33,89 odsto i Zeta 29,01 odsto“, kazao je Mugoša.

 

https://adria.tv/vijesti/politika/uzivo-otvorena-biralista-crna-gora-bira-predsjednika/

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, erwin said:

Ovako losa izlaznost u mestima sa albanskom i bosnjackom vecinom ic ne odgovara Milu. Mada je prerano iznositi ikakve projekcije i palamuditi.

Link to comment
Share on other sites

Moram malo o kampanji koju smo gledali proteklih par nedelja.

 

Milo je odlučio da se pojavi i suoči sa konkurencijom posle hiljadu godina. Valjda je poslednji put prije ovih izbora bio onaj duel sa Momirom Bulatovićem nakon njihovog razlaza. Bio je u onoj debati gdje su bili svi kandidati(izuzev Radulovića) i 1 na 1 sa Mandićem. Ova druga debata je posebno zanimljiva. Ja mislim da se tu radi o jednoj vrsti dogovora. Kao da žele jedan drugom da dodatnu podignu rejting + što žele tim direktnim duelom da kažu da su oni jedini kandidati, jedini ozbiljni kandatiti. Tu je i priča o navodnom pomirenju. Milo je dao jednu izjavu u kojoj kaže da DF za njih nije neprihvatljiv partner. Na napade o enormnom bogatstvu kojim raspolaže njegova porodica, dao je karakterističnu izjavu - oni su samostalni ljudi, ne mogu ja da kontrolišem šta oni rade. To me podsjetilo na onaj čuveni intervju sa Aleksandrom Stankovićem na HRT-u. Tada je Milo skoro rekao da nema eura. Nema veze što se nalazi visoko na Forbsovoj listi. 

 

Mandić je tokom kampanje bio izuzetno blag za svoje standarde. Napadao je on Mila, ali je rekao da nijesu neprijatelji. I nekako se kroz cijelu kampanju izvinjavao. Ja ne znam kome se on izvinjavao, da li se on izvinjavao ovim glasačima koji su crnogorski orijentisani? Da li tu traži dodatne glasove? On samo što nije rekao - Izvinite što sam Srbin! Promijenio je i ikonografiju, nedostajale su standardne trobojke. 

 

Ako je Mandić bio umjeren, Medojević i Knežević su unijeli dozu standardnog radikalizma i vulgarnosti. Pogledajte samo to ponašanje i retoriku pijanog Udbaša Medojevića. Koliko su oni napadali jadnog Zdravka Krivokapića da je pijanica, a Medojević ubijen od alkohola drži govor u Podgorici. Knežević je lud, on je slučaj za hospitalizaciju.

 

Bečič i Demokrate su u svom stilu vodile kampanju. Oni postavljaju neke svjetske standarde u političkoj patetici. Stvarno ih je mučno slušati i gledati. Jedna nevjerovatna doza patetike i histerije. 

 

Da cirkus bude veći pridružio im se i lažni premijer Dritan Abazović. Plakao je i kukao kada ga su te iste Demokrate napadale da je uzeo 21 milion. Ti si davao izjave kako te ruše Demokrate i kako crtaju metu tebi i tvojoj porodici. Kako te nije sramota da se klošarišeš i ližes sa njima posle svega? 

 

Za one kojima je DPS mek i nedovoljno crnogorski, prijavila se Draginja Stanković Vuksanović. Ženska verzija crnogorskih federalista iz 1941. Tu je da uzme da 5-6 % koji će u drugom krugu završiti kod Mila. 

 

Kandidat je i Jovan Jodžir Radulović. Momak je ordinarni debil. Volite loš humor, vulgarnost i ponižavanje žena? Jodžir je vaš idealni kandidat. Mislio sam da uporedim sa Belim, ali Beli je za njega gospodin i intelektualac. 

 

Jedina dva kandidata koja poštujem su Jakov Milatović i Goran Danilović. 

 

Milatović je ozbiljan i stabilan čovjek. Nije klasičan političar i nema iskustva, ali ima ozbiljno ekonomsko obrazovanje. Milatović nudi meritokratiju. Stručnost ispred partijske knjižice, obrazovanje kao glavnu snagu svakog društva. Životni standard ispred identitetskih pitanja. Barem to tako zvuči u teoriji. Sa pozicije predsjednika definitivno ne može uticati na ekonomski progres i reforme. Ide se na to da oni kao partija i on kao neki lider imaju dovoljnu snagu i da to treba iskoristiti i valorizovati pobjedom na izborima. Nije idealan kandidat, jeste najbolji trenutno. Mislim da bi Olivera Injac bila najbolji kandidat za predsjednika iz pokreta Evropa Sad. 

 

Za Danilovića nikad nijesam glasao, ali sam ga uvijek cijenio. Za njega se zna da je ozbiljan čovjek. Drži se svojih stavova i principa. Nije kupljen, pa se ne može ni upravljati njime. Intelektualac i filozof, umjerene i kvalitetne retorike. Kandidat poštene srpske inteligencije. 

Edited by Kvaratskhelia
  • Like 7
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...