Jump to content

bergkamp bcd

Član foruma
  • Posts

    8,393
  • Joined

Posts posted by bergkamp bcd

  1. 3 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

    #4 Ponavljam, bice tribine pune i u Subotici, vrv i u Kraljevu, Kragujevcu, Nisu, gdegod kad dodje KKCZ, ali ce uvek vise od pola te hale navijati za nju. I sam to dobro znas, tako da je to jedan posve fiktivni gostujuci teren. Ne moze se ni porediti sa tipa 2,3k navijaca Zadra koji bi svaki da moze licno usao na parket da spasi stvar i ne dozvoli da se izgubi od cigana ili grobara.

     

    Objasnjeno.

     

    Mada, mozda bi u Cacku bilo pola hale, niko zivi ne navija za KK Spartak osim navijacke grupe.

  2. 1 minute ago, Charles De Ketelaere said:

    Zar onda nije tačnije da prosvetari mogu da traže smenu ministra prosvete/direktora njihove škole/ustanove? Malo zakidaš u ovom poređenju prava Partizana u odnosu na prosvetare. Prosvetari plain & simple hoće više para, a ne neke promene za boljitak prosvete kao takve.

     

    Zapravo traze i da prestane nasilje nad njima, da mogu da rade svoj posao kako treba i tako dalje.

     

    1 minute ago, Charles De Ketelaere said:

    ... da ne bi trebalo da se baviš licimurstvom odakle dolazi uzurpiranje gnjilog poretka, jer onda se nikada ništa ne bi promenilo. Poljoprivrednici vode poljoprivredničke bitke sa Makronom, a svako ko reši da im kaže "a lepo vam je bilo kad ___, a ne kažete ništa što su u Alsas regiji privilegovani u odnosu na one u Normandiji" maši loptu i upada u vrtlog "svi su isti" i whataboutism retorika.

     

    Ja sam potpuno za borbu protiv ovog poretka i velikog Vodje i meni su saveznici u toj borbi i pokojne Dveri i razni desnicari i navijaci Partizana. To ne znaci da se slazem sa argumentacijom ovih grupa zasto su protiv velikog Vodje.

     

    1 minute ago, Charles De Ketelaere said:

    Ne znam čije tačno reči ovde navodiš, ali nikada nisam čuo da se neko u ime Partizana žali tako što mu je okej da je Zvezda jaka, i da želi iste stvari. 

     

    Pa evo Jovanovic ti je posljednji primer, on je rekao da "nije siguran da ovako slab Partizan odgovara i vladi i predsedniku". Dakle, da FKP odjednom postane skoro pa iste jacine kao FKCZ Jovanovic ne bi imao nikakav problem, samo bi se "stvari vratile u prirodno stanje".

  3. 32 minutes ago, VISOKOLETAC said:

    Kazete da su Split i Zadar kosarkaski gradovi i da su pune tribine kada dodju Zvezda i Partizan, pa zar ne mislite da ce za vikend biti pune u Subotici ili u Cacku ili sutra prekosutra u Uzicu, Vrscu, Kragujevcu....?

    Ko ne vidi u kom stanju se nalazi nasa kosarka, brzo ce doci do otreznjenja. Jokic 29, Bogdanovic 32, Avramovic 29, Dobric 29, Milutinov 29, Guduric 29, sve igraci koji ce igrati jos dve do tri godine, a onda nastupa vakum. Ja prvi mislim da ce Topic biti vrhunski igrac, a nadam se i Drezgic, jer bi onda bilo sve mnogo lakse, ali to sve nije sigurno.

     

    Bitno je i ko puni te tribine, da li domaci navijaci ili gostujuci. Koga briga za mec u Subotici sa 80 domacih navijaca i par hiljada delija i navijaca KKCZ + rezultat koji je neki tipa 58:95?

     

    A sto se tice reprezentacije, svi ti igraci su proizvedeni u klubovima koji su imali daleko manji budzet. Dakle, hajde da prvo pokusamo da drasticno smanjimo budzete KKP i KKCZ, da prestanu da sanjaju o stalnom mestu u EL. Ali ne, briga o reprezentaciji je lazna briga, ono sto mi hocemo je da i dalje sanjamo kako zivimo u prestonici ex SFRJ i mnogo smo bitni.

    • Like 1
  4. 13 hours ago, DameTime said:

    Joj, volim ovo fake ubacivanje Splita, Zadra i Cedevite kao nekih ekipa protiv kojih vredi igrati. Fali im samo mučeni Mornar.

     

    Po čemu su te ekipe toliko kvalitetne pa da je vredno takmičiti se protiv njih? U celoj ABA ligi blizancima može da zasmeta samo Budućnost, eventualno Dubai i samo zato što je novi projekat.

     

    Ostali im podjednako služe kao vreća za udaranje, svake sezone isto. Činjenica je da svi drugi klubovi sem naših imaju mnogo jači interes za ABA ligu.

     

    I onda nista od toga neces promeniti osim sto ces stvari uciniti gore, ali tebe i ostale konkurentnost ni ne zanima, samo da liga izbacuje nove igrace.

     

    Sustina je da li se moze napraviti alternativa u kojoj ce KKP i KKCZ imati konkurenciju, ne da se busamo u prsa kako "igramo nasu ligu i pravimo cirkuse od dolaska delija i grobara u svaki kutak Srbije".

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

    Come on please, znas da ja volim poredjenja ali ovo ti nije na mestu. Slusaj ovo "siledzija" 😄 a svi se "sklanjaju". Doj goldberze 😄 

     

    Hajde bez ovakvog tona. Ja nisam pisao "cuj ovo @Kooineeperk, daj ne budi smesan" i slicne forice za malu decu.

     

    Da, jesu siledzije jer imaju zacrtano da su oni najbolji, najlepsi, najtalentovaniji, najvoljeniji i da niko drugi ne zasluzuje uspeh, samo oni.

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

    Poenta je da nije problem Zvezde i Partizana kao ni drugih klubova iz ABA lige, to sto se Cibona raspada, Zadar i Split mozda i na najlosijem nivou (osim nekog bljeska Zadra), sto su Krka i Mornar ekipe za sprdnju... To nije problem Zvezde i Partizana, i ne trebaju da budu taoci tih klubova. Dovoljno je sto ih cascavamo prisustvom... 

     

    Poenta je da nije normalno da dve ekipe iz Srbije imaju ovakve budzete i nikada nece biti normalno. Dok god je tako u pitanju je jedna anomalija i sa takvim stanjem nije moguce normalno takmicenje u kojem ta dva kluba ucestvuju, pa zvalo se ono ABA, KLS ili XYZ.

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

    Zvali su Zenit pre Partizana iskljucivo zbog rezultata, jer je u poslednjih 5 sezona igrao, redom, 1/8F, 1/8F, 1/4F, 1/4F, i Top16, dok se Partizan "kiselio" redom u EC gde je ispao u grupnoj fazi, pa nista nije igrao (e to je kiseljenje), pa igrao FIBA CL, pa EC grupnu fazu, pa EC Top16. 

     

    Od kad to EL interesuju rezultati?

     

    Uostalom, cak i da ih interesuju, pricamo o TOP potencijalu u vidu ludih navijaca, nikad bolje atmosfere, rivaliteta najvecem u kosmosu, nista od toga oni nisu primecivali sve dok Vucic nije istresao deset miliona evra na sto i ugurao KKP u EL.

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

    B1: Inace, igraca sa milionskim ugovorima nema van Zvezde i Partizana?

    B2: Opet ta mistifikacija o "velikim trzistima" a mi smo kao "mali". Sta je uopste trziste u smislu EL/EC? Da li su to gledaoci u halama, pokraj malih ekrana, neko ko kupi nesto (sta?)... mislim, kad se frljamo sa nekim floskulama, hajde da se potrudimo da ih bolje definisemo i da se razumemo. 

     

    Moze neko da bude veca drzava po populaciji ali je kad pogledas koliko im navijaca dolazi u halu, koliko pravi neki engagement na mrezama, sta je onda bitnije? I Indija je velika zemlja, da li je to veliko trziste za Evroligu? Ili mozda zavisi od interesovanja za kosarku u takvoj nekoj zemlji? 

     

    Srbija je nebitno trziste. Druga stvar je sto je i EL projekat koji propada i ne moze da se razvije pa su im zato klubovi sa juga Evrope u vrhu.

     

    EL i sama zna da ako zele da se predstavljaju kao proizvod koji raste, drustvo bogatih, onda ne mogu da u vrhu imaju dve Vuciceve prcije. Upravo zbog stanja u kojem se nalaze i moraju da pisu bajke o "nikad boljoj atmosferi".

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

    Sa prvim delom se slazem, sa drugim (o amaterizmu) ne. Te pare su i tvoje i moje, pa valjda imam pravo i ja da se nesto pitam (a gotovo sigurno vise nego ti, ako cemo po tome koliko je mojih otislo drzavi - jbg, nisam kao neki koji izbegavaju drzavne dazbine - jos jedan pozdrav drugaru). 

     

    Ja nemam nista protiv da se moje pare, dok je onog mamlaza, uloze u sport - zdravije je i korisnije jer ce manje imati da pokradu. I mozda malo sebicno razmisljanje je da meni "hleba" ne treba, imam ga jer sam ga sam stvorio pa hocu onda samo "igara". 

     

    Imas isto onoliko pravo kao i neko ko zeli da drzava finansira izgradnju crkve ili zabranjuje prajd samo zato sto se poziva na nekakvu vecinu.

     

    I ne, finansiranje ovakvog rivalstva nije ni zdravo ni korisno - to je samo bacanje para na iluziju kako nisu bitni nikakvi problemi sve dok postoji velicanstven klub sa cijim uspesima mogu da se poistovetim i klub neprijatelj kojeg mogu da mrzim. To je bukvalno bacanje para na zabavu ljudi koji su mentalno i dalje ostali na nivou tinejdzera. 

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

     A srozati se sada na nivo FIBA CL, znaci gotovo sigurno i "cao reprezentacijo" jer cemo zavisiti od toga da li ce nam neko drugi motivisati mlade da pocnu da se bave kosarkom. Dakle nije cak ni problem u razvoju nasih mladih igraca u stranim ligama, vec u tome da i necemo imati neki veliki bazen igraca iz kojeg "ako su ruze, procvetace". 

     

    Ne, to znaci da ce vecina klubova biti kao Mega, proizvodnja igraca i odlazak cim prevazidju neki kvalitet.

     

    Pa sve sto imas od reprezentacije proizvedeno je u vreme kada su klubovi dosta siromasniji + Mega koja nema skoro nikakav budzet za plate igraca.

     

    Ne, nego treba da uzivamo u KKP sa devet stranaca + dva igraca koji su se razvili u drugim sredinama i vremenima.

     

    12 hours ago, Kooineeperk said:

    Jedino sto vredi u ABA ligi i medju ovim low-level timovima (i to mogu da uzmem kao neki argument) je to sto Partizan i Zvezda nemaju uticaj na njih, koliko se misli da ce imati na nase timove u KLS a polazi se od premise da ce kod nas biti blato, umesto da se podje od toga "kako da napravimo da ne bude blato". 

     

    Ali taj argument upravo moze da padne u vodu ako se potrudimo da napravimo KLS kako treba. A mozemo da napravimo kako treba. 

     

    Sto neki to nece, ni da pokusaju, nije mi jasno. Misle da je bolje zabavljati nezainteresovani region nego pospremiti sopstveno okruzenje.

     

    Eno, bas nam ide u pokusaju da ocistimo svoje blato, jedno 10 godina ne mozemo da se resimo diktatora i njegovih huligana u skupsinskim klupama.

     

    Mi smo jedno raspalo drustvo koje demografski i u svakom drugom smislu propada, izbori nisu izbori nego cirkus, fudbalsko prvenstvo je cirkus, ali ce zato KLS da se pretvori u takmicenje u kojem cemo imati 4-5 kandidata za titulu. Ne nego ce biti Zvezdopartizanoland u kojem ce se oni izivljavati i tuci medju sobom sve dok nekome to ne dosadi ili diktator ne ode zbog zova prirode.

    • Like 1
  5. 4 hours ago, Charles De Ketelaere said:

    A ako misliš da nemamo pravo prigovora na državu jer eto svakako smo privilegovani u odnosu na neke manje klubove koji su državni, to ti je pogrešan rezon gde ni prosvetari nemaju pravo prigovora jer su apotekari u lošijem položaju, trgovci jer su fizikalci and so on. 

     

    Prosvetari imaju prava da traze bolje uslove za svoj rad, kao sto i iz FKP (i njima bliskih novinara, javnih licnosti itd.) imaju prava da traze smenu ove uprave i mogucnost da klub moze da se razvija bez kriminalaca koji koce taj razvoj.

     

    Prosvetari nemaju prava da traze privilegovan polozaj u odnosu na sve ostale argumentacijom "nastavnici i ucitelji su temelj drustva, ostalo moze komotno i da ne postoji bla bla bla...". Isto tako su i iz FKP i oko FKP u svojoj argumentaciji ponavljali kako je "FKP klub od vrhunskog interesa za ovu drzavu", "moramo cuvati instituciju derbija" i tome slicno.

     

    Sustina je da bi svi zeleli da im sredina pruzi sve moguce uslove za uspeh, ali da ne postoji nikakvi rizici za pad. Pomenuta privatizacija upravo omogucava klubovima da sami potraze svoje mesto pod suncem, ali dozvoljava i propadanje fudbalskih institucija poput Steaue, Levskog, CSKA, Panatinaikosa, Ujpesta...

     

    Nemam ja nista protiv borbe za ravnopravnije uslove, ako ce ta borba da se vodi protiv privilegija koje ima jedan klub (u ovom trenutku FKCZ). Onog trenutka kada se borba vodi recima "u redu je da Zvezda bude jaka, ali mislite i na Partizan" to je slicna dvolicnost kao i kod nasih ex opozicionara koji su bili opozicionari sve dok od rezima nisu dobili dovoljno povoljnu ponudu, eto ih sad u SNS. Uostalom, vec smo imali akciju "hocemo kalcopoli u srpskom fudbalu", eto do cega nas je ona dovela.

  6. 3 hours ago, Don Dusko said:

    Msm da nema potrebe...Ova tema jedva da je skupila 10 stranica...A vec su ljudi poceli ovde pisati....

     

    Mozda bi hteo da napises misljenja za ovu sezonu?I ovo bude generalno tema za EC...

     

    Mada mozes i da otvoris novu...Nisam pametan.

     

    Mislim da bi na kosarkaskom forumu trebalo da postoji ovakva tema, jedini problem je sto se bas malo ljudi interesuje jer sama EL degradira ovo takmicenje.

     

    1 hour ago, fradler said:

    Buducnost ne lici ni na sta, Cedoli prijatno iznenadila... 

     

    Interesantno da su i jedni i drugo toliko promasili sa izborom prvog centra.

     

    Jos je mucena Buducnost zelela da angazuje ovog Ogbeidea, a on u Cedeviti odigrao samo 2 minuta, bez poena.

  7. 1 hour ago, Kooineeperk said:

    Ali mi objasni zasto je nas problem sto su Hrvatska i Slovenacka klupska kosarka toliko propale i nece/ne mogu da se dignu?

    Nisu one propale zbog Zvezde i Partizana i Vucicevih (tvojih i mojih) para. 

     

    Tvoja osnovna premisa u bilo kojoj diskusiji ovde je da smo mi zli i pokvareni sto boljim timovima finansiranim drzavnim parama ugnjetavamo nejac iz ostatka regiona. I da treba da nas je kao sramota, ili sta? Pa ako im toliko smetamo sto oni ne izadju iz ABA lige? 

     

    Problem je i jedno i drugo.

     

    To ti je kao da se skupi drustvo od nekih 10 ljudi da igraju tenis, e sad, jedno vreme je sve funkcionisalo, ali onda je njih cetvoro pocelo da igra samo rekreativno, a dvojica siledzija da se toliko unosi u igru da priznaju samo pobede i onda se svi ostali sklanjaju jer "ako se budemo nesto trudili protiv njih slomice nam rekete i gadjace nas lopticama".

     

    1 hour ago, Kooineeperk said:

    Bolje sretan razvod, nego nesretni brak.  

     

    Eno ti, prodji malo kroz moj post, da vidis ko im pravi reach i engagement u EL kojim se toliko hvale, ko im je doneo nikad vecu posetu na utakmicama, puna im usta toga. K... bi se hvalili da nema Partizana i Zvezde. 

     

    Izvini, jel ti mislis da oni nisu znali koliko se ljudi potencijalno okuplja na mecevima KKP? Pa sto su zvali Zenit dok se KKP kiselio u EC? Kako su uspeli toliko sezona da zive bez toliko hvaljene atmosfere?

     

    EL ako ce da zavisi od tih navijaca KKP i KKCZ i njihovih performansi dok igraci sa milionskim ugovorima trpaju koseve moze da se slobodno ugasi. Bez klubova sa velikih trzista to ce biti liga divljaka iz Srbije i Grcke i njihove fudbalske atmosfere na mecevima + ACB liga. Ono, proizvod koji bas ima buducnost.

     

    1 hour ago, Kooineeperk said:

    Zvezda i Partizan treba da dobiju EL licence, a ostali prema plasmanu u toj KLS-12, mogu da igraju FIBA LS sa znacajnijom ulogom tamo, ako zele naravno, kako bi se ispostovala i FIBA (kao sto je i sada slucaj - KKP/KKCZ su u EL a FMP/Sparta su FIBA CL). 

     

    Ne trebaju, neka nadju sebi bogatu budalu kao svi ostali i neka nam se svima skinu sa grbace. Tako bi normalan narod razmisljao, kod nas je suprotno, seku se vene ako neko pomene amaterizaciju projekata, kao da su ti klubovi predodredjeni na vecnu slavu i ogromne budzete.

     

    Jedini razlog zasto se uopste pominje dobijanje licenci je sto samo kod nas vlada iskompleksirani lik koji baca narodne pare. A jedini razlog zasto baca pare na bas te klubove i bas na kosarku je zato sto "narod tako trazi". Pa takvom narodu i treba oduzeti igracku pa neka malo razmisljaju o svojim zivotima, probude se i shvate da Beograd vise nije prestonica zemlje od 25 miliona nego jedva 7.

    • Like 1
    • Thanks 1
  8. Taj Azubuike je tezak promasaj od transfera. Sa onolikim gabaritima morao bi ili da dominira u EC ili da bude nepokretno stablo podlozno povredama, naravno da je u pitanju ovo drugo.

     

    Nije uopste u pitanju poraz, ovo je isti pristup kao protiv TT, samo sto se Besiktas nije opustao do kraja. Protiv jedne prosecne EC ekipe sa 2-3 undersized bekova, centarskom linijom koju cine mrtvi Sleva, Morgan, Terry i onaj mladi Turcin + Martin na krilu ovako lose odigrati, bez ikakve ideje u napadu i sa poroznom odbranom, ne moze da se kaze nista dobro.

     

    Sve smrdi da ce biti ovo jos jedna "godina mrmota" u Buducnosti - u ABA ligi se trose milioni evra na besmisleno trece mesto (kao da postoji trofej za "najbolji nakon projekata") uz poraze u 50% nezgodnih gostovanja (Igokea, Zadar, Split, Mega, FMP, Borac, Spartak, bice 4/7 u najbolju ruku), naravno tu ce biti velicanstvene pobede sa po 30 razlike u Baru, NM i Zagrebu.

     

    U EC isto, cim protivnik sebi zacrta "ovo je mrtva Buducnost, ovo moramo da dobijemo" momci u plavim dresovima nestanu sa terena, ko ce se jos cimati i boriti za svaku loptu. Zato ako naleti neki Trento, Sopot ili Wolvesi, ima da bude 20+. Kao sto je GC dosla da igra revijalno, pa su se momci u plavom raspucali, sad cemo da vidimo u 2. kolu na sta ce to liciti u polupraznoj hali.

     

    Ispraticu ovo jos do polovine regularnog dela sezone, ako ne budu imali 6-3 nego 4-5 i borbu za nikad vaznije 6. mesto dizem ruke od ovog neambicioznog kluba. Njima da dovedes Puntera zavrsili bi u borbi za 1/8 finala EC i to je maksimum od njih.

  9. 33 minutes ago, Kooineeperk said:

    Cukaricki - registrovan kao DOO, privatni klub, 2 vlasnika (1 privatna firma i jedno fizicko lice). 

     

    Ne znam da li ima jos neki... 

    Jedinstvo Ub - Sportsko Udruzenje privatizovano od Nemanje Matica koji ga prakticno sam finansira

    Ne znam koji je status Zeleznicara iz Panceva, SD je, ali slicno kao i Jedinstvo mislim da je to privatizovao lik koji je predsednik.

     

    Da, za Cukaricki znam da imaju privatnog vlasnika ali mi on ne deluje nesto posebno nezavisno u odnosu na SNS bulumentu koja vodi ostale klubove.

     

    Zeleznicar iz Panceva je na jako sumnjiv nacin ostao u ligi + doveli su jedno 3-4 bivsa igraca FKCZ (Sanogo, Ben, Milunovic...), sto znaci da su i oni uvezani sa sistemom.

     

    • Like 1
  10. 10 hours ago, Charles De Ketelaere said:

    Moj inicijalni post je podvukao da je za bilo kakvu promenu potrebna promena naše kvinsliške uprave, koja je urušila klub na mnogo frontova. Imaš taj post na 24. strani. 
     

    Nakon toga McLeod kaže da ne vidi problem iz ugla države, a ja mu odgovaram kako je iz ugla države problem rešen upadom u prostorije i oformljivanjem radne grupe kod našeg rivala, odnosno kako su se rešavali problemi kada se hoće. Pritom ne želim da nama bilo ko dođe iz vlasti i oformi slično, već da puste ova dva okupatora da odu u pizdu materinu. To je prizvalo komšije da podsete na "naše vreme", pa smo proširili diskusiju kako je "naše vreme" izgledalo.

     

    Problem sa prizivanjem drzave da uradi nesto je u tome sto je drzava vlasnik svih klubova (osim TSC) i postavlja uprave u sve klubove.

     

    U jednom Radnickom iz Nisa Toncev vedri i oblaci (svi znamo sta je u ovoj drzavi Toncev), nekada su u trecoj ligi, nekada drugi, nekada se bore za opstanak. Da li ce vajni golman Jovanovic da zapita javnost zasto se unistava Radnicki iz Nisa?

     

    U jednoj Vojvodini na celu uprave nalaze se SPS i SNS lopovi koji ni stadion nece da srede nego se kvalifikacije za UCL igraju u BP, a prica o jurenju titule je prica za malu decu. Zasto niko ne proziva Bajatovica i Zbiljica da su okupirali Vojvodinu?

     

    Slicno je u bukvalno svakom drugom klubu u Srbiji.

     

    Jel zapisano da u Srbiji moraju postojati jaki FKCZ i FKP koji se stalno bore za titulu? Ne, ni u jednoj drugoj zemlii u okruzenju nema vise tradicionalnih jakih velikih klubova, samo se jos Srbija koprca.

     

    Dakle ili privatizacija ili ovaj divlji zapad. Samo sto apsolutno niko ne treba da zali FKP jer je jedno 90+% njihovih navijaca prihvatalo da je njihov klub povlascen u odnosu na sve ostale jer je, jelte veliki klub sa milionima navijaca. Zapravo, ova grozomorna Vuciceva vladavina sluzi samo da navijacima FKP priblizi kako se osecaju navijaci svih klubova iz vecih gradova (Nis, NS, KG itd.) od trenutka kada su poceli da navijaju za svoje klubove.

    • Like 1
  11. 2 minutes ago, Kooineeperk said:

    Daj bre goldberze, nemoj da me zajebavas, mislio sam da mozemo ozbiljno da diskutujemo 😄 Kako sada da ozbiljno shvatim dalju diskusiju? 

     

    Pitao si o misljenju navijaca drugih klubova, ona su uglavnom negativna.

     

    Citao sam negde intervju da li predsednika PAOKa ili ARISa i tu mogu da se procitaju zalbe kako dva najjaca kluba uzimaju sve za sebe i u drugim klubovima igraju losi igraci.

     

     

  12. 2 hours ago, VISOKOLETAC said:

    ABA je jedini put za unistenje nase kosarke, ali jbg uvek mozemo gledati po 15 stranaca u nasim klubovima, a Topica, Drezgica, a nadam se i Nakica, Bosnjakovica, Kostica nece imati ko da stvara. Nasa deca sa 15 i 16 godina igraju u inostranstvu. Tamo ih pustaju da igraju i za prve timove u tim godinama, a zapitajte se gde bi ovde mogli da igraju u prvom timu, pa makar to bila i beton liga.

     

    Pa zasto se onda ne insistira da projekti ne smanje svoje megalomanske ambicije i igraju sa domacim igracima?

     

    Nego, najlakse da imamo dvostruke arsine, marva koja ce da proizvodi igrace i projekti koji ce da se bahate sa milionima i kupuju skupe strance i matore domace zvezde.

     

    15 minutes ago, Kooineeperk said:

    A inace Zvezdi i Partizanu, pogotovo ako jos dobiju licence, sada vec ozbiljno pariraju mnogi iz ABA, toliko da su morali da dovlace nekog sa strane. Vazi.

     

    Pa od ovoga treba da podjemo, da nije normalno da Srbija za dva kluba izdvaja 40 miliona evra svake sezone.

     

    Naravno da onda tome niko ne moze da parira jer osim ludih gradjana Srbije koji gutaju Vuciceva ludjenja i pristaju da zive u fantaziji kako su "nesto posebno na kontinentu" niko drugi ne zeli da radi.

     

    Sve ovo sto si napisao za potencijal projekata je jedna fatamorgana - da KKP toliko zele da vide u EL ne bi KKP tamo igrao tek kada su postali pijani milioneri.

     

    Nisu ni u EL mutavi ili slepi, znaju da je Srbija jedna zaostala despotija nego ce da tapsu faraona i "neverovatne srpske navijace" sve dok milioni evra kaplju sa Andricevog venca.

    • Like 3
  13. KK Vrsac odustao od ABA2 lige tu je i jedno jako SNS saopstenje:

     

    Quote

    "Nakon brojnih obavljenih razgovora i stručnih analiza, KK Vršac odlučio je da naredne sezone ne nastupi u ABA 2 ligi, o čemu ovim putem želimo da zvanično obaveštavamo sportsku javnost.

    Razlozi za ovakvu odluku su brojni, a onaj primarni jeste što smatramo da regionalna liga u ovom obliku ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci niti klubovima koji se u njoj takmiče.

    Mi smo klub sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim renomeom u zemlji i regionu i ne želimo da učestvujemo u uništavanju domaćeg košarka i mladog igrača, kao ni da služimo za razigravanje ekipe koja se nadmeću u ligama mnogo slabije od one koje imamo u Srbiji. ABA je nažalost, postala servis upravo za razigravanje nerazigranih, lične koristi i profit određenih klubova i čelnika lige, bez ikakve dobrobiti za košarku ne samo u Srbiji, već i u regionu generalno.

    Cilj igranja ovog takmičenja, naročito njegovog drugog ranga, najbolje pokazuje situaciju iz sezone 2021/2022 i slučaj Zlatibora, koji kao osvajač nije imao nikakvu korist ni prohodnost u viši rang, jer je još pre početka sezone odlučeno ko će se pridružiti regionalnoj eliti.

    Ne želimo da prođemo isto ili slično, a ne videći način da to u ovim okolnostima izbegnemo, odlučili smo da se fokus, ali i novčana sredstva koja bismo utrošili za učešće u ABA 2 lige ove sezone (sa 25.000 evra za mogućih šest utakmica) preusmerimo na učešće u našoj, domaćoj ligi i radimo na razvoju mladih srpskih igrača.

    Kao osvajači ABA lige u sezoni 2004/2005 i učesnici prvog F4 turnira Druge ABA lige, više ne vidimo nikakav smisao učestvovao u ovom takmičenju. Sve raspoložive resurse ćemo usmeriti na Košarkašku ligu Srbije i to smatramo ispravnom odlukom iz razloga što samo na taj način možemo pomoći srpskoj košarci i raditi na profesionalizaciji KLS. Ne želimo biti servis za služenje i podizanje nivoa igre za one čija su nacionalna takmičenja ispod nivoa KLS, kao što ne želimo ni neposredno učestvovati u zakulisnim radnjama koja se u ABA ligi dešavaju prethodnih godina.

    Kao ozbiljan klub, želimo biti u službi srpske košarke i profesionalne košarkaške lige Srbije, za koje smo sigurni da će brzo zaživeti.

    Ne želeći ovim putem da dižemo na „ustanak“, ali čvrsto stojeći iza svake izgovorene i napisane reči, nadamo se i verujemo da će se i drugi klubovi, pre svega srpski, povesti našim primerom i okrenuti se očuvanju, spasenju i uzdizanju naše domaće lige na još veći nivo. U tom slučaju, svi bismo znali u kom pravcu idemo i kome služimo, što sa regionalnom ligom to nikako nije i ne može biti slučaj.

    Svesno preuzimamo odgovornost da budemo prvi koji će javno reći i pokrenuti priču o interesima srpske košarke iznad tuđih interesa, a opet sigurni da nećemo biti i jedini"

     

    Ovom ljudskom smecu koje je potpisalo ovo saopstenje naravno ne smeta sto FMP i KKCZ igraju u istom takmicenju, ne smeta im ni monopol dva kluba u odnosu na sve ostale, ne smeta im nista, samo sovinisticki ne vide "razlog da razvijaju klubove iz drugih zemalja".

     

    Uopste, sta uopste predstavlja KK Vrsac od gasenja KK Hemofarm? Jednu ljusturu od kluba, amaterski SNS kolektiv koji je tu samo da popuni broj u KLS. Koga su to oni stvorili od mladih igraca, kakve ambicije imaju, kakvu viziju? Da dizu ruke za sve sto Vucic i Covic zamisle da treba da se radi?

    • Ha-ha 1
    • Tuzno 1
  14. On 9/23/2024 at 10:53 AM, Kooineeperk said:

    Daj mi molim te neki izvor. Pa da napravimo neko poredjenje.

     

    Ne znam, imas na guglu. Ja sam citao neke komentare i ljudi nemaju dobro mislenje o svojoj ligi, a realno, ko bi i imao, njihova liga je sprdnja prozeta skandalima.

     

    On 9/23/2024 at 10:53 AM, Kooineeperk said:

    B1: O kojoj podrsci pricas?! 😄 hajde malo fakticiteta. Cedevita ne moze u proseku da skupi ni 2500 navijaca u hali kad je ABA liga, a u EC su jos gori sa 1800 u proseku. 

     

    Cedevita ima veliki potencijal za podrsku na mecevima na kojima su bitni - PO ABA lige, PO EC.

     

    Ako cemo tako ne gleda niko ni KKP ili KKCZ u KLS. Bitna je i vaznost meca, jacina protivnika, ne samo formalno koliko ima navijaca.

     

    On 9/23/2024 at 10:53 AM, Kooineeperk said:

    B2: ne znam da li ovde provlacis da je to zbog nacionalizma, a delom svakako jeste. S druge strane, a mozda je to i do loseg kvaliteta HR ekipa, ne vidim neku posebnu paznju za njih u nasim halama... ali hajde da kazemo da bi i nacionalni efekat porastao kad bi HR klubovi bili konkurentniji. Sta hocu da kazem - dosta mi je nacionalizma i ne bih da to bude drajver poseta, ali kod nekih to delom jos uvek jeste. I bilo bi, i bice. 

     

    Pa bi da umesto nacionalizma gledas lopovcine, kriminalce i secikese kako organizuju svoju prijateljsku ligu koja se ne igra nizasta?

     

    Evo, recimo, u fudbalu imas OFK Beograd kojeg vode Terzic jr i Mrkela jr, cela Srbija jedva ceka susret tog kluba i FKCZ, neizvesnost dostize vrhunac dan pre tog velikog derbija. Slicno je i u kosarci, prepuna Srbija klubova koji navijaju za svoje klubove protiv KKCZ, eno FMP naostren jedva ceka da mu KKCZ dodje u goste.

     

    On 9/23/2024 at 10:53 AM, Kooineeperk said:

    B3: Ako volis sportsku pricu, sto ne opljunes po njima i po ABA ligi sto su dopustili da ovako ulete? Ni ti nisi gadljiv na Arapske pare? 🙂 

     

    U zivotu treba da naucis (mislim, svi treba da naucimo) da ne treba gledati sta je dobro, nego sta je bolje od dve lose stvari. Dubai u ABA ligi koji pobedjuje projekat od 20 miliona evra ne moze da se poredi sa KK Vrsac koji je po nalogu politike i turbonacionalista odlucio da ne igra ABA2 ligu.

     

    On 9/23/2024 at 10:53 AM, Kooineeperk said:

     

    O ostatku tvog posta, koji je vise o politici i fudbalu nego o kosarci, stvarno ne bih. Ne mogu. Ti uvek toliko rasiris pricu da svakom presedne diskusija 😄 nesto sam naucio do sada.

     

    Pa bas ti pises duge postove i siris pricu, pa se neki ljude bune, neki ne.

     

    Mislim, OK, shvatio sam sta si zeleo da napises, razumem tvoj ugao gledanja, malo idealizuje nasu baru od drzave. Meni su i nasa politika i SNS i Vucic i turbonacionalisti ("bitno je domace!!!") i Partizan i Crvena zvezda i njihov polozaj postali toliko odbojni da je svaka druga alternativa rajski svet u odnosu na njih. A sam znas koliko puta sam ironicno napisao "nikad jaca ABA liga".

    • Like 1
  15. Dugo me neki mec nije toliko interesovao kao sad gostovanju u Besiktasu.

     

    Tu su svi uslovi da se na dobar nacin pocne nova sezona - trener je ostao, 7 igraca su i dalje tu iz prosle sezone, pojacanja su dobro birana, protivnik nije nesto ekstremno jak.

     

    Jedna pobeda u prva dva kola bi bila odlican posao, hajde da se ona ostvari vec danas.

  16. On 9/23/2024 at 5:16 PM, Nek grmi jako said:

    Evo, danas i Barnije kaže da će se na drugačiji način odnositi prema imigrantima i obećava drugačiji pristup u odnosu na dosadašnji...

     

    Što znači da ti ljudi zapravo nemaju blage veze gde udaraju i da reaguju pod pritiskom, jer je neshvatljivo da jednog trenutka imaš politku prijema svih i da su svi dobrodošli da budu inkluzivni, lepi i veseli, a već drugog trena pretiš da ćeš to zaustaviti.

     

    Pomesao si Macrona sa Merkelovom.

     

    U Francuskoj Macron pokusava da pridobije desni deo birackog tela nekom antiimigranstkom i nacionalistickom retorikom, ali Francuska nije Srbija pa da biraci glasaju za njega jer je vlast i jer je Otac nacije, oni kojima smeta previse imigranata i nisu zadovoljni ekonomskom politikom glasace za RN, onima koji su antiUSA, nisu zadovoljni ekonomijom, ali nisu nacionalisti glasace za LfI.

  17. Ne slazem se sa ovom procenom.

     

    KKCZ je zadrzala sve bitne igrace + je na to dovela Kalinica, Canaana, CMMa, vratila Dobrica, sve su to odlicni igraci u evropskoj kosarci.

     

    KKP je promenio citav tim i vise nema mocnu prvu petorku. Prva zvezda tima im je Lundberg, prva petorka Jones - Lundberg - Marinkovic - Pokusevski - Davies, niko od njih nije neka superzvezda ili trpac poput Puntera i LeDaya. Obradovic je kroz celu karijeru insistirao na 5 igraca + 3-4 zamene, ostali nisu ni imali neku bitniju ulogu. Ovo sad je iznudjeno resenje.

     

    Moja procena (objketivna) je KKCZ 9. mesto, KKP 11. mesto, subjektivno svi znaju moje zelje vezane za ova dva tima.

    • Like 1
  18. On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Ne, to nisu iste situacije. Homoseksualci su i danas pod stigmom, dok se muškarci ohrabruju da traže što mlađe devojke. To je zapravo socijalno poželjno ponašanje, a problematično je, dok homoseksualnost i dalje nije socijalno poželjna (u Srbiji) a zapravo nije problematična.

     

    Dobro, ti pricas o konzervativnoj Srbiji, ja pricam o liberalnim shvatanjima u razvijenim zemljama.

     

    Tu su i homesksualci i transeksualci prihvaceni, ali razlike u godinama nisu, nego se osudjuju sa istim zarom kao sto su se nekada tamo osudjivali pripadnici LGBT zajednice.

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Za muškarca od 40 godina devojka od 22 jeste klinka. Da ne pričam o Gen Z mladima koji su danas, paradoksalno, sve manje edukovani o ovim temama.

     

    Ne moze da za nekog bude klinka, a za nekoga ne bude, jer onda je i muskarac od 50 godina klinac za penzionerke od 80+.

     

    Mladici i devojke od 20+ su odrasli ljudi. Neki od njih se i dalje ponasaju kao nezrela deca, ali to vazi i za 30+ i za 40+ pa te ljude ne zovemo klinci i klinke. Zna se na koga se odnosi taj izraz.

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Muškarci su uglavnom u poziciji moći u odnosu na žene, bez obzira na godine.

     

    Siromasni muskarci svakako nisu u poziciji moci u odnosu na bilo koga.

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Neistina, evo koleginica s faksa moje cimerke ima 22 godine, udala se za čoveka od 40ak i rodila mu dete. Lik ništa posebno, niti je milioner, kao što rekoh srednja klasa.

     

    Meni takve veze i brakovi nisu dobri jer su osudjeni na los zavrsetak (kada taj muskarac udje u neke pozne godine, zena ce i dalje biti u punoj snazi).

     

    Ne mora lik da bude milioner i srednja klasa predstavlja poziciju moci u odnosu na tu mladju zenu koja nema svoj prihod. No, mislim da postoji mnogo vise muskaraca koji ne mogu skoro nista da pruze svojim partnerkama,

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Ova priča kao i kod Kendricka "smrdi" na stereotip o sponzorušama koje ulaze u veze sa starijim likovima jer svi tu imaju neki benefit, pa je to onda ok. 

     

    Gde sam ja napisao da je to OK?

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Pa ne, devojka od 20 izlazi iz adolescencije a lik sa 30 godina je na korak od četvrte decenije. On bi možda već da se ženi i stvara porodicu dok ona treba da se školuje i tek nađe posao itd.

     

    Devojka od 20 je zavrsila sa adolescencijom. Sad, to sto kod nas adolescencija traje do ranih znakova starenja i propadanja, za to je krivo vaspitanje i vrednosti u drustvu.

     

    Da, jasno je da taj primer nije kompatibilan, ali sta ako taj sa 30 ne zeli da se zeni bar jos narednih pet ili deset godina?

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Žena sa 42 je kao o muškarac od 60 prošla određene stvari u životu i te neke "ključne" razvojne faze koje nisu više prepreka. 

     

    Muskarac od 60 je prosao mnogo vise stvari u zivotu od zene sa 42. Recimo, skoro citavu karijeru (ta zena je negde na sredini, kada tek gradi svoj polozaj).

     

    Vidi, ako su ljudi do 25 godina zapravo deca, onda tim ljudima treba zabraniti da sklapaju brakove, da glasaju, da voze i mnoge druge stvari. Ne postoji nikakva logika da se kritikuje brak osobe od 40 godina i osobe od 22 godine, a da se pozitivno gleda na brak osoba od 23 i 22 godine. Osoba od 22 godine je ili "nezrelo dete" ili nije, ne moze u dva razlicita slucaja da vaze dve razlicite stvari.

     

    On 9/23/2024 at 9:03 AM, DameTime said:

    Kakva fizička nesposobnost, Al Paćino sa 80 godina dobio dete? Muškarcima je sve to manji problem nego ženama, zato i mogu da se zabavljaju mlađe je slađe fantazijama.

     

    Osamdeset godina je preterano, to je ipak Al Pacino.

     

    Sto se tice ovoga sto si napisala, upravo o tome se radi, biologija stoji iza fizicke privlacnosti.

     

    • Like 1
  19. 5 hours ago, Kooineeperk said:

    Sta mi kao navijaci iz regiona zapravo hocemo? Hocemo li zaista kvalitetnu regionalnu ligu sacinjenu od kvalitetnih regionalnih klubova gde se razlika u budzetu nije u razmeri 1:10? Ili nam je ok to da imamo 1:10 + kojekakve padobrance koji narusavaju sportsku logiku i sprdaju se sa svim onima koji igraju ABA2 i bore se da udju u ABA1. 

     

    Sta hocemo?

     

     

    Ovo su dobra pitanja, pa da se odgovori i na njih (mada bi mozda mogla da se otvori neka nova tema tipa KLS vs. ABA za ove price, a da ova tema sluzi za ono za sta bi i trebalo da sluzi, samo za ABA ligu i desavanja u njoj).

     

    Evo recimo, ja hocu da gledam takmicenje koje makar lici na normalno sportsko takmicenje. Kao sto u kvalifikacijama za SP i EP u fudbalu sve reprezentacije imaju san da se nadju na glavnom turniru i u Gruziji, Moldaviji, Boliviji ili Venecueli se navija za svoje reprezentacije, a ne za Messija ili Ronalda kad im dodju Argentina ili Portugal. Ili kao sto na Wimbledonu svaki od 128 tenisera iz glavnog zreba zele da odu sto dalje i ne opterecuju se da li je preko puta Djokovic, Nadal ili Mannarino.

     

    To je u regionalnoj ligi moguce, Buducnost je igrala EL jer je vlada tamo imala interes da igraju oni (pa sta god treba da se pogura pogurali su), a ne jedna od dve perjanice Srbije. Cedevita Olimpija ima dobre osobine i jednog i drugog svog dela, novac i podrsku navijaca. Hrvatski klubovi i njihovi navijaci su prirodno protiv klubova iz Srbije, postoji rivalitet i mecevi sa njima imaju znacaj (osim Cibone koja je zombi klub). Eto, tu je i taj Dubai od ove sezone, nisu oni sad neko resenje, ali su bolji od alternative. E sad, sta je alternativa?

     

    Alternativa je gomila klubova iz Srbije kojima svima upravlja SNS (osim Mege koja uopste nije na istom nivou kao i ostali, to je kao da poredimo DS kao opoziciju i Ugljaninovu SDA, prosto ta Mega postoji u nekom paralelnom univerzumu i ima potpuno drugacije ciljeve od svih ostalih profi klubova). Zasto bi onda iko gledao meceve (eto, na TV, a i u halama) klubova koji nemaju nameru ni da za 20 godina ugroze KKP ili KKCZ niti to mogu jer nisu nezavisni od njih nego im je svima isti finansijer?

     

    Meni je smesno (izvinjavam se, ali stvarno jeste) kada pominjanje naseg klupskog fudbala izazove reakcije "ah, to je fubdal, tu smo losi". Bukvalno svaka fudbalska liga, u svakoj zemlji osim u Srbiji, CG i Litvaniji je svemiriski brod u odnosu na papirne avione kakve su nacionalne kosarkaske lige. Pa i ta Turska i Grcka i Hrvatska i Italija i Spanija i Nemacka, u svim zemljama se mnogo vise novca vrti u klupskom fudbalu nego u klupskoj kosarci. Mene ovde uopste ne zanima reprezentacija niti razvoj mladih igraca, pricamo o nacionalnom takmicenju fudbalskih i kosarkaskih klubova.

     

    I ako je vec sve tako, zasto onda za 2, 3 decenije ne postoji nijedan fudbalski klub u Srbiji (osim FKCZ, FKP i delimicno TSC) koji ima bar neke uslove da moze da ima kakvu takvu infrastrukturu, veliki broj gledalaca u proseku, da igra neke vece meceve? Odgovor je jasan, SNS je u svim tim klubovima (osim u TSC, tamo pare daje Orban), a SNS uprave u klubovima ne zanima prosperitet tih klubova, nego, eto, samo da tu postoje i da se preko njih neko tali, a ionako nikoga ne zanimaju, pa koga briga? Drugoplasirani i treceplasirani klub u SL Srbije u fudbalu nemaju zajedno 500 navijaca u celoj zemlji koji ih prate. 

     

    U kosarci je samo jos gora situacija - tu su vec deceniju 3. i 4. klub drugi klub Nebojse Covica koji ne bi smeo ni da pomisli da se takmici u bilo kom takmicenju u kojem igra i KKCZ i pomenuti klub koji drzi menadzer. Ti i ostali koji pisete o "jakoj domacoj ligi" bi bili u pravu da svih ovih godina postoje 7, 8 ambicioznih klubova u Srbiji koji jedva cekaju da igraju jake meceve, ali ne, do skoro nije bilo NIJEDNOG. Zasto, ispod casti im je da igraju sa klubovima iz okolnih zemalja? Mrze te zemlje, pa nece da ulazu nista, nego bojkotuju kao Delije koje isto cekaju "nikad jacu nasu ligu"?

     

    Sustina je u pitanju, ima li i jednog kosarkaskog kluba u Srbiji koji podsecaju na KKP ili KKCZ ne po budzetu, istoriji, trofejima, uticaju u savezu i svemu ostalom nego po postojanju svog identiteta kao sto gomila klubova po Italiji, Spaniji i Nemackoj postoje i takmice se, stalo im je da pobede najjace protivnike i imaju na tribinama ljude koji ce lepo ili lose da spavaju u slucaju pobede ili poraza svog kluba (nebitno protiv koga). I onda se ovde mrtvi ladni pominju Joker, Dinamik, Mega, OKK Beograd, Mladost, jos samo cekam da neko pomene Zitko Basket pa da parodija bude kompletna.

    • Like 3
  20. 2 hours ago, Molina23 said:

    Guru je čini mi se prvi opominjao i podvlačio važnost uloga i selekciju od 12. 15-16 može razvuče Real, jer je Real a i ti igrači im budu klinci Endiaje, Dianje, Garuba i slični a nama su to sad Dobrić i Daum, formirani igrači po 29 godina. To nije normalno niti će ikad biti. Sfero mora što pre da krati ili će sam biti skraćen. Udbašini opet win-win, isukao patku i opet može se pere i spinuje jer je jelte trener dobio sve što je želeo i imao svu slobodu u radu.  

     

    Pisao sam i ja o tome, o bahacenju kluba koji umesto da se (ako se vec sipaju pare) fokusira na dovodjenje 5-6 nosilaca, 5-6 igraca zadatka i da svi igraci van 12 budu igraci koji su daleko od nivoa EL (juniori, likovi tipa Lakic, Koprivica, Milisavljevic, Carapic iz Borca...) ima 14 skupih igraca koji svi moraju u 12, trazi se i 15. (jer je malo 3 cetvorke i 4 krila), a to je onda nocna mora za trenera jer ima jedno 10 podjednakih opcija.

     

    Naravno, zna se zasto se to radi - zato sto sve MORA na silu, ni slucajno da se dese neke povrede ili pad forme, MORA da se ide u TOP8, MORA da se osvoji ABA liga i zato 3 pleja, 2 beka i 3 krila spolja od kojih niko nece da prihvati da sedi na klupi, ne daj Boze na tribinama.

     

    Ovde se baca drvlje i kamenje na CMM a covek je odlican igrac ako mu je jedina konkurencija na pleju muceni Chioza kao u Baskoniji. Isto tako su tamo procvetali i pronasli se Howard i Moneke, jer Baskonia nema zamene za njih, ako se njih dvojica povrede ostaju bez pleja i sa samo jednom cetvorkom. Samo, KKCZ je izgleda sila za Baskoniju, ima se moze se, pa eto osam vrhunskih igraca na 1, 2 i 3, ali onda niko od njih ne moze da dodje blizu nekog svog maksimuma. No, sta nas briga, ako se povrede Yago i Nedovic, samo opusteno, tu su i dalje 6 igraca + kapiten.

     

    Na 5 je, zapravo, ista prica - i Plavsic i Mitrovic i Bolomboy zele minute, a niko od njih ne moze na 4. Resenje je igrati sa 2 centra, ali sa polivalentnim igracima, sa cetvorkom koja moze i na 5, Kalinic moze i na 3 i na 4. Na primer, Petrusev, Kalinic, Bolomboy, Mitrovic i neki lik koji nece uzimati mnogo minuta (Ilic). A ne i sve to i Daum i Davidovac i Plavsic, pa to je 3 igraca koja su visak. Ako je Zalgiris mogao da prezivi sa 2 cetvorke i 2 petice, ne treba ni Crvenoj zvezdi vise igraca, ali ne, nismo ni Zalgiris, imamo duplo vise novca, sad cemo da se razbahatimo i da imamo 8 igraca na 4 i 5 (srecom, pa je Oly to stopirao).

    • Like 2
    • Ha-ha 1
  21. On 9/22/2024 at 12:28 AM, DameTime said:

    Ne mogu nikako u isti koš slučaj dva homoseksualna muškarca i lika od 50ak godina kog lože klinke od 20-25 godina. 

     

    Vecina ljudi je nekada verovala da muskarci koje privlaci drugi muskarci bas i nisu sasvim psihicki zdravi. Danas to nije tako, ali sada se osuda samo preusmerila na te sredovecne ljude i zene, pa sada vecina ljudi veruje da sa takvim osobama nesto nije u redu.

     

    I ovde mozemo da iskljucimo napadne sredovecne muskarce koji krse neke granice i vredjaju te devojke ako je privlacnost neuzvracena.

     

    Inace, ljudi od 22 godine (hajde da uzmemo sredinu) nisu klinci, osim za dosta starije ljude (tipa 65+), ali njima i osoba od 40 godina moze da bude klinac ili klinka.

     

    On 9/22/2024 at 12:28 AM, DameTime said:

    Što se tiče bolda, to opet nije ista situacija, primanja i životno iskustvo kao neki uopšten pojam ne znače da će razlika biti ogromna. Bitan je nivo emocionalne i psihološke zrelosti kod oba partnera.

     

    Mnogo veci stepen moci ima asistent na fakultetu od 24 godine u odnosu na studentkinju koja ima 21, nego neki prosecan radnik od 42 koji je ili razveden i nema pas za sta da ga ujede ili se nikada nije ni zenio i nema neku sredjenu finansijsku situaciju.

     

    Naravno, taj covek od 42 godine nema skoro pa nikakve sanse da se zabavlja sa devojkom od 21 i zato je lose za njega da se uopste bavi takvim idejama, a kamoli da nesto vise pokusava. Kao sto je lose za tog coveka da ode u parlament i pokusa tamo da se sprijatelji sa nekim poslanicima.

     

    18 hours ago, vilhelmina said:

    Mogu da razumem da se u nekom trenutku oseti privlacnost prema znatno mladjoj / starijoj osobi, ali za iole ozbiljniju vezu ili brak s velikom razlikom u godinama ne vidim perspektivu. O cemu bi te dve osobe pricale kad prodje ona prva faza zaljubljenosti i upoznavanja? Kad tad isplivaju iz nas stvari koje su deo naseg iskustva, odrastanja u izvesnoj epohi, koja neretko nosi i izvestan sistem vrednosti. A tu su i svakodnevi dogadjaji, ono kad nas nesto podseti na nesto sto smo ranije doziveli, pa bi to podelili s bliskom osobom. Zar se neces ugristi za jezik pre nego sto ispricas nesto iz svoje mladosti nekom ko u to vreme nije ni postojao?

     

    Pa da, ali i zena od 42 godine nije ni postojala u vreme kada je muskarac od 60 slavio punoletstvo ili isao na ekskurziju u inostranstvo, pa to ne znaci da se na takvu vezu gleda isto kao na vezu izmedju, pazi sad, muskarca od 30 godina i devojke od 20 (razlika u godinama je duplo veca u prvom slucaju). Ja se slazem sa tobom da je vecina brakova sa razlikom u godinama osudjena na propast upravo zbog razlike u godinama kada stariji partner postane fizicki nesposoban.

     

    Sto se tice razlike u iskustvu, sta cemo sa zenom koja je je svoje dvadesete i tridesete godine provela sa majkom i druzila se uglavnom sa majkom i provodila vreme na nekom monotonom poslu? Jasno je da ta zena ekstremno neprivlacna za bilo kakvu vezu, ali ona ima daleko vise toga zajednickog sa nekim povucenim studentom od 22 nego sa covekom koji je proputovao pola sveta od 37.

     

    Isto to vazi i u drugom smeru i to i jeste i drustveni problem - veliki broj "milenijalaca" nema ni zivotnog ni socijalnog iskustva, nema neku finansijsku perspektivu, tu su igrice, tu je kladionica, tu je sport, alkohol, narkotici. Zato i pada broj brakova. Naravno da ti ljudi i te zene od skoro 40 ili skoro 35 godina ne mogu da ocekuju da mogu da budu u vezi sa nekom mladjom osobom, ali jedno je prihvatanje realnosti (tu govorimo o racionalnosti, zdravom razumu), a drugo moralnost.

     

    To je jos jedno dobro pitanje, pitanje velikog broja ljudi koji nikada nisu potpuno odrasli i nemaju nikakvu perspektivu kada je u pitanju stvaranje svoje porodice.

  22. 5 hours ago, Selina said:

    Suma,sumarum vlada ostaje kakva je i bila.

    SPD su birali mahom stari ljudi, pola biraca je preko 70 godina, a AFD bira omladina.

     

    Gornje brojke su prve prognoze, ali manje vise uvek i bude tako.

     

    48671033aj.jpg

     

    48671042rx.jpg

     

    Meni se ovde cini da za AfD vise glasaju sredovecni ljudi. Inace, jos jedan podatak o korelaciji:

     

    48671071ae.png

     

    Interesantno da za AfD katolici uglavnom ne glasaju. To podrzava teoriju da smanjenje religioznosti dovodi do pojacanja nacionalizma i vecoj pripadnosti svojoj etnickoj grupi.

     

    Da li AfD ima Sperrminorität i u Brandenburgu? Ako imaju, onda ni tu nece moci da se napravi neka stabilna vecina, kao ni u Turingiji.

  23. 3 hours ago, Molina23 said:

    Kari Pešić ispade teški nacionalista, overio sve epohe košarke od 70-ih na ovamo, radio u svim top ligama i odgovorno tvrdi da nam treba jaka domaća liga. Ne idiotski KLS svinjac koji svi potežu kao strašilo, samo normalna liga koja bi se ugledala na Nemačku, Endesu i slične. Čak i jedna mikro Litvanija se trudi da ima domaćicu i ako je probala i regionalku.

     

    Ne moze da se pravi normalna liga u zemlji u kojoj je sve podredjeno iskljucivo interesima dva kluba i masama za ta dva kluba navijaju.

     

    Cemu bi sluzio taj Metalac od milion evra? Da docekuje KKCZ i KKP u svojoj stali od hale bez ikakvog smisla, mogucnosti ili vizije napretka? Ili Vrsac, da ne govorimo o Megi koja je na politickom nivou kao Ugljanin ili Pastor, gledaju svoje interese i ni za 100 godina ne mogu da budu konkurenti projektima, odnosno SNS u slucaju politike. Pritom, Misku odgovara da saradjuje sa projektima, malo se pokaci, ali sve je to biznis.

     

    Jaka KLS je zapravo jos nekoliko miliona evra za KKP i KKCZ u vidu finansiranja karikatura od klubova da glume ikebane u takmicenju. Svi znamo sta navijaci FKP misle o fudbalskoj Superligi, a to je klub koji trosi deset miliona evra+ po sezoni (lupio sam, u svakom slucaju imaju veliki budzet). Zasto bi navijacima Vojvodine, Mege, Radnickog, Vrsca, Metalca, Sloge, OKK Beograda odgovaralo da vecno izigravaju besmislene filijale bez ikakvog identiteta i zasto bi ih interesovali takvi klubovi, gde je tu mogucnost za radost, ponos, srecu, nadu, sve ono sto dobijaju navijaci dva kluba? Ah da, niko ne navija za ove klubove koje sam pomenuo? Super, onda Srbija treba da ima samo dva profi kluba. U Nemackoj, Litvaniji i Spaniji je drugacija situacija, tamo se na mecu Bamberg - Bayern ne navija za Bayern.

     

    3 hours ago, Kooineeperk said:

    Ovo je validan argument. I tacan.

     

    Ipak, taj problem je marginalizovan time sto Buducnost i Cedevita ne predstavljaju neki znacajan problem vecitima jos od kad su oba blizanca u EL. I to je prosto normalno, ocekivano, s obzirom na nivoe takmicenja koji se igraju. Tako je i u Grckoj. Tamo, u poslednjih 20 godina, finale nisu igrali Oly i PAO samo kad je Oly kaznjen/izbacen iz lige. I ko se tamo buni?

     

    Zapravo se svi bune, samo sto su klubovi privatni i sta onda mogu da urade navijaci?

     

    Neka lepo i u Srbiji klubovi postanu privatni, pa cemo imati ili mnogo manja ulaganja ili samo dva kluba (jer niko nije lud da ulozi u bilo kog drugog, ovde nemas PAOK ili Aris koji su popularni) i onda cemo imati normalno stanje, a ne bajku o Ivici, Marici i njihova tri poslusna praseta koji su zadovoljni otpacima koje im gospodari daju.

    10 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

    Okej, mislio sam više igrački/profilno gledano, pre nego "sprcanih 20 meleona za zabavu srbske sirotilje" i to 😄 Nema veze. Naleteh na ovo:

     

    To mogu na KKP temi kada bude pocela EL. Nisam pratio meceve, samo ovaj poslednji protiv Panatinaikosa.

     

    10 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

    Ne menja nešto suštinu upisa, ali valja pomenuti da je Rebrača došao na jednu EL utakmicu, nakon čega je krenula hajka Firmaša i morao je da se izvinjava što je došao na utakmicu i zapevao himnu, čak je isticao kako poštuje Partizan ali je Vojvodina njegov klub i tako to... 😄 

     

    Sta mislis kakva bi reakcija navijaca Partizana bila da je neki igrac, trener ili funkcioner KKP vidjen kako podrzava KKCZ u EL?

    A ako ces da odgovoris kako to nije isto, super, zato je i "jaka domaca liga" jedna besmislena ideja.

×
×
  • Create New...