Jump to content

Charles De Ketelaere

Član foruma
  • Posts

    3,422
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Charles De Ketelaere

  1. 29 minutes ago, MarioKempes said:

    Misliš, apsolutno svaki domaći trener (osim tih nekoliko, ili nekoliko desetina, svejedno, sa sise saveza ili iz našeg šampiona) je častan i ispravan, percipira stvari na pravi način i radio bi kako treba, bez talova i kombinacija, samo da ga sila ne sputava?

    Ako je tako - mi i nemamo problem, sns ekipa će jednom (pre ili kasnije) biti prošlost, a onda će med i mleko poteći u potocima, kad dođu na red ovi što gledaju otvorenih očiju.

    Ili je bliže istini da ovi koji su na sisi i u našem šampionu ćute jer su podmireni, a ovi drugi (što vide ovu sredinu onakvom kakva jeste) grakću jer nisu podmireni?

    Ipak glasam da je u pitanju opcija dva, uz ogradu da možda i grešim ili da te nisam dobro razumeo.

     

    Ako ne iskonstruišeš pitanje sa ili ili, možda otvoriš prostor za nešto kompleksnije poimanje stvari.

    Recimo, Marko Nikolić sigurno nije graktao jer nije podmiren, a tvojom konstrukcijom možemo zaključiti da ili grakće jer nije podmiren, ili je Majka Tereza koja raskrinkava SNS talove.

    Proširi se malo.

  2. Ja sam odgledao nekoliko isečaka što ima po tviteru, ovde je baš jasno da je na misiji. Najjači deo je gde priča da je FKP doveo igrače za 30ak miliona eura, gde nijedan igrač nije ispod milionske plate.

     

    Isto je jako što je Arena odlučila da za prvu pravu autorsku emisiju na svojim eminentnim kanalima, napravi emisiju kabare-tipa. Ostalima uvalili da vode kakve podcaste na YT, ovde odmah na TV.

    • Like 1
  3. 2 hours ago, Barkley#34 said:

    Mihajlo Petković kaže da je oprostio 400k za čiste papire. Eto odgovora, mi smo time čak i zaradili. Kao.

     

    Pisalo se za Popovića da tu nije bilo šanse da ostane u klubu jer su i roditelji nenormalni. Što se tiče ostalih nabrojanih, muljanje 1/1.

    Neki trač se širi po netu da su svi nabrojani odlasci, tj. teranja mladih igrača deo šeme u koju su upetljani i likovi iz omladinske škole i da svako u lancu dobija procenat od kasnijih prodaja iz Napretka, Radničkog i drugih klubova. Isto tako, ne verujem da svi dovedeni igrači zaista primaju velike plate, ko zna ko se sve tu ugradio.

     

    Koja je tu uloga Duljaja, Stanoja i saradnika voleo bih da znam. Prvi primer je neforsiranje Stjepanovića. Možda nije neki talenat ali kakve sve klocnr guramo na ta mesta ne bismo ništa izgubili da dobije šansu.

     

    Popoviću, Vlahoviću i Mihajloviću je menadžer Stojadinović, i sad je priča kako su sva trojica u istom trenutku bili terani/puštani iz kluba. Puko tal, pukla obećanja...

     

    54 minutes ago, Milko Miller said:

    Kako Partizan uopšte može da duguje 400 hiljada igracu kao sto je Mihajlo Petković. Jel nije dobio dinar od Partizana ili je normalno da mlad igrač prosečnog talenta zaradjuje stotine hiljada evra godišnje? 

     

    400k je nekih 140k zapravo dugovanja, ostalo je ostatak ugovora koji je valjda bio višegodišnji. Baš sjajan posao prilikom rastanka.

     

    32 minutes ago, deez nuts. said:

    Jos jedan koji se nikad nece vratiti u domaci fudbal, jedino ako je ponuda dobra. 

     

    Još jedan koji gladi brk i naslađuje se licimurstvu domaćih trenera, znajući da sredina za koju su rekli da se neće vraćati, je okorela SNS mafijevština. Bolje da se sladimo licimurnim trenerima nego razmislimo zašto apsolutno svaki trener koji nije na ugovorenoj sisi saveza ili iz našeg šampiona, naše Crvene zvezde, vidi ovu sredinu baš onakvom kakva jeste.

  4. 16 minutes ago, uvrnuto said:

     

    Bio sam ja kad sam išao na špansku EL turneju u novembru '22.

     

    Gledao sam utakmicu koju su igrali protiv Huventuda. Pa možda da uhvatiš i ti neku.


    Sada su u 2. ligi i ko za onu stvar, vezuju dva gostovanja kada sam tamo. 
     

    Pustio sam im mejl svakako, pa ću da vidim šta kažu. Ne bih potezao tamo čisto da vidim halu spolja, nije mi usput ni za šta. 

    • Like 1
  5. 6 minutes ago, fillam said:

    Ali sudijska trojka - UvrnutiMajmun, DameKita i BarkleyGay 😂 😂

     
    Vidi se da mu je pri kraju pukla kreativa, nakalemio brat prvo pogrdno što mu je naletelo. Još je na početku krenuo kulturno, miran uvod, onda jaka razrada, a krešendo postignut taman oko 75%. Baš proper rant post. 

    • Like 4
    • Ha-ha 3
  6. 1 minute ago, Čočo said:

    Ne znam da li ste aktivni na tviteru ali ovaj akting aut vladovlado-a me dosta podseća na opus Vlado Georgieva u borbi protiv svojih hejtera. 😂

     

    nesoju

    jado

    huljo

     

    da je dodao i ... dok pijem vrhunski espresso, znao bih da je on.

    • Ha-ha 5
  7. 2 hours ago, jedibojan said:

    Dobra ideja. Taman gospodja i ja nikada nismo obisli Madrid.

     

    Ne znam za gospođu, ali po povratku iz Fuenlabrade, moraš da metneš prefiks Žoc.

     

    Petar hadži-Petrović – ako odeš na Svetu Goru

    Hadži Petar Petrović – ako odeš u Jerusalim

    Petar Žoc-Petrović - ako odeš u Fuenlabradu

    • Like 3
    • Ha-ha 6
  8. Just now, bergkamp bcd said:

    Pa evo Jovanovic ti je posljednji primer, on je rekao da "nije siguran da ovako slab Partizan odgovara i vladi i predsedniku". Dakle, da FKP odjednom postane skoro pa iste jacine kao FKCZ Jovanovic ne bi imao nikakav problem, samo bi se "stvari vratile u prirodno stanje".

     

    Jebiga, rekao je i Stojković na Novoj dosta dobrih stvari pa nam niko ne pripisuje njegovu retoriku, a Jovanovićevu već par dana.

    Jovanovićevu izjavu smatram hrabrom jer je u prvom delu potkačio vrhušku kluba i znajući kako stvari funkcionišu lepo popljuvao, a to što citiraš može da se gleda i kroz tu početnu prizmu. Svakako su njegove reči nakon što je primio 4 komada i nisu nešto što će se pečatiti i koristiti kao unificirani proglas svih navijača Partizana. Okej je da iskritikuješ njegovu izjavu ali nije korektno da sva nezadovoljstva i zahteve Partizanovaca staviš u 5% njegovog frustriranog izlaganja, zar ne?

  9.  

    21 minutes ago, bergkamp bcd said:

    Prosvetari imaju prava da traze bolje uslove za svoj rad, kao sto i iz FKP (i njima bliskih novinara, javnih licnosti itd.) imaju prava da traze smenu ove uprave i mogucnost da klub moze da se razvija bez kriminalaca koji koce taj razvoj.

     

    Zar onda nije tačnije da prosvetari mogu da traže smenu ministra prosvete/direktora njihove škole/ustanove? Malo zakidaš u ovom poređenju prava Partizana u odnosu na prosvetare. Prosvetari plain & simple hoće više para, a ne neke promene za boljitak prosvete kao takve.

     

    22 minutes ago, bergkamp bcd said:

    Sustina je...

     

    ... da ne bi trebalo da se baviš licimurstvom odakle dolazi uzurpiranje gnjilog poretka, jer onda se nikada ništa ne bi promenilo. Poljoprivrednici vode poljoprivredničke bitke sa Makronom, a svako ko reši da im kaže "a lepo vam je bilo kad ___, a ne kažete ništa što su u Alsas regiji privilegovani u odnosu na one u Normandiji" maši loptu i upada u vrtlog "svi su isti" i whataboutism retorika.

     

    29 minutes ago, bergkamp bcd said:

    Nemam ja nista protiv borbe za ravnopravnije uslove, ako ce ta borba da se vodi protiv privilegija koje ima jedan klub (u ovom trenutku FKCZ). Onog trenutka kada se borba vodi recima "u redu je da Zvezda bude jaka, ali mislite i na Partizan" to je slicna dvolicnost kao i kod nasih ex opozicionara koji su bili opozicionari sve dok od rezima nisu dobili dovoljno povoljnu ponudu, eto ih sad u SNS. Uostalom, vec smo imali akciju "hocemo kalcopoli u srpskom fudbalu", eto do cega nas je ona dovela.

     

    Ne znam čije tačno reči ovde navodiš, ali nikada nisam čuo da se neko u ime Partizana žali tako što mu je okej da je Zvezda jaka, i da želi iste stvari. 

  10. Da li je neko od braće išao na hodočašće do Fuenlabrade?

    Ja im pisao na Instagramu, verovatno završio u onim requested messages, pošto me ignorišu već par dana 😄 Voleo bih da obiđem dvoranu ako dozvole ili makar provirim unutra, ali ću morati izgleda da šaljem mejlove i ganjam nekoga u nadi da je tako nešto moguće. 

    • Like 2
  11. Baš bih voleo da uđem u klub kao neki konsultant, dobijem sve pristupe i ključeve prostorija, žudim da vidim kako su funkcionisali svih ovih godina. Sve vrišti od lokalnih, korumpiranih preduzeća, gde se ad-hok peglaju stvari, plata ne leže redovno, disfunkcionalnosti na svakom koraku i abrovi po kuhinjama.

     

    Kad sam kod konsultanata već, fudbal je kao i mnoge organizacije počeo da liči na korporativna okruženja, a naš klub verovatno ima navike državnih produzeća, sa svim negativnim stvarima koje asociramo sa istim u današnjoj Srbiji. Stoga, da sam neki kurac, prvog dana zaista nove uprave, bih krenuo sa skupim, ali neophodnim prvim korakom: Deloitte, KPMG, pwC, neko da dođe da pogleda papire poslednjih 10 godina, uz obavezan NDA kako je praksa. Kada završiš finansije i znaš na čemu si, znaš šta treba da sečeš/menjaš, uradiš slično samo u fudbalskom kontekstu: kontaktiraš Optu, kontaktiraš StatsBomb, zoveš Mijata za savet ili kontakt, dovedeš neutralne profesionalce da ti pogledaju poslednjih 5, 10 godina i izvuku najveće no-no's, izvuku glavne greške, glavne lekcije, naprave komparaciju sa klubovima tvojeg današnjeg ranga, klubovima na nivou gde ti želiš da budeš dogodine, za dve godine, 5.


    Kada razumeš na čemu si, šta je industrijski no-no, šta je prednost tvoje lige, geopolitičke situacije, tržišne pozicije... tek onda pređeš na korak broj 2.

    Kad me je već Stelarosa naterao da maštam.

    • Like 3
  12. 5 minutes ago, Volter said:

    Sa Miloševićem je slična priča kao sa Milojevićem u prvoj sezoni. Igrao je Partizan lep, dopadljiv fudbal. Imao je Partizan fantastičnu tranziciju. Podsećao me po igri na Borusiju Dortmund iz jednog vremena. Nije bio važan posed lopte, koliko da se dobrim presingom, pokrivanjem prostora posle osvojene lopte brzom razmenom pasa lako dolazi do gola protivnika i stvaralju šanse. Nije to dugo trajalo, kasnije se ni Savo nije proslavio tamo gde je radio. Inače, slušao sam ga u emisji ''Živeti kao sav normalan svet'' još 2003. Radi se o jednom inteligentnom liku što je retkost za fudbalere. Zaista ga je milina slušati.

     

    Savo je čovek na mestu i već dokazano nadprosečno inteligentan za fudbalere. 😄 

     

    Da, igrali smo dopadljiv i gotivan fudbal neko vreme, nismo stigli da vidimo "šta posle" u potpunosti, ali u tim trenucima je imao Asano - Sadik - Suma - Natcho (5 godina mlađi) okosnicu i to je delovalo super, našao im je svima zajedničku žicu.

    Ali i dalje mislim da je pogrešno robovati igračkim zaslugama i imenima, želim trenera koji se uklapa sa dugoročnosti. Ako je Savo taj ja nemam ništa protiv, ali realno Ivić i Jokan su baš no brainer rešenja. I Nikolić naravno ukoliko se nešto zakomplikuje u Moskvi, mada sumnjam.

    • Like 1
  13. 15 minutes ago, СтелаРоса said:

    u vezi toga kako bi voleli da vam izgleda tim (da li sa jacom domacom bazom ili sa vise stranaca), kojeg trenera bi voleli da vidite na klupi, itd... Da za trenutak zanemarimo stoku koja vam vodi klub, ali u slucaju da se konacno dese promene i krene da se radi u normalnim uslovima, kako vidite vas tim? 


    U prvoj/prelaznoj fazi, recimo da dođe Rasim, ostane Bandido a Milošević trener:

     

    Nema šta, glavni cilj je podići igrače, a na terenu izvršiti korekcije sa trenutnim igračima:

     

    Po meni jedan od prioriteta je iskoristiti Grimalda, pošto je igrač u kojeg je uložen dobar novac, može postati asset u budućnosti. Još je rovit i verovatno neprilagođen, ali se vidi hitrina, prvi dodir i agilnost. 
     

    Voleo bih da udarna oštrica bude trio Grimaldo - Zahid - Zubairu, pivoti su zakucani sa Kovačem i Arijagom. Tu bih voleo kad god je moguće da vidim Stjepanovića. 
     

    Još jedan prioritet: Ilić - Mujakić moraju da nađu način da čine makar korektan štoperski tandem, ove dve utakmice je to izgledalo tragično. Ovde bih voleo da vidim malog Nikolu Simića kao Ilićevu zamenu, da ga se u sklopu prvog tima priprema. 
     

    Bekovi su rak rana i tu nemam nikakva očekivanja, osim nade da bi uz nadanu stabilizaciju ekipe bili manje smeće. Jurčević mi se čini kao najbolja opcija levo, iako je individualno tragičan u poslednje vreme. 
     

    Kalulu nam je među najplaćenijim igračima, koristan je igrač ali u ovakvom timu ne koristimo njegove kvalitete adekvatno. Jovanović koncepcijski ima više smisla, a voleo bih prezimenjaka Dušana da priključimo (kao i ostala omladina, da šeta kroz selekcije). 
     

    Pošto imamo mnogo novih igrača, lošu odbranu i fragilnu navalu, naći neki balans između srednjeg bloka i višeg stajanja gde kontrolišemo igru kroz posed. Ne možemo ni protiv najslabijih ekipa to da iznesemo full90 sa Arijagama, Mujakama i onakvim bekovima, ali moraćemo da nađemo neke kompromise. 
     

    U toku "stabilizacije", recimo da dočekamo svežu upravu, sa sve sportskim sektorom (skauti, analitičari) naći način za izlaz iz ugovora sa mnogim igračima koji kvalitetom/ulogom ne ispunjavaju zahteve. Uporedo aktivno pripremati januar, pa senzibilno korigovati gde škripi. Trenutno se čini da je glavni prioritet napadač, zatim bekovi. 

    Ostaje pitanje šta sa Savom (ili ko god da dođe uskoro). Treba nam trener koji nije zabo u jednoj ideji, koji će biti integralni deo dugoročnih poteza. Neki lični wet dream je da Savo pregura, a kada dođe pravo rešenje, ode u upravu ili neku od sportskih/direktorskih rola bliže timu.
     

    Vlada Ivić i Slaviša Jokanović. Preduslov za obojicu jeste da klub okrene novi list, a ne pravi permanentno-prelazne promene. 
     

    Obojica bi bili fokalne tačke rebuilda. Obojica garantuju smislenije od Bandidovog gledanja agentskih snimaka kod dovođenja igrača. 
     

    Tu bih već podržao šta god da su oni zamislili, ali kada već maštam, stavio bih fokus na domaćem zadatku prvo, znači interno bavljenje procesima i "zelene linije" na relacijama uprava-recruitment-prvi tim-teleoptik-mlađi timovi. Onda možeš da pragmatizuješ, ali da u načelu postoji ideja gde se klub kreće. 
     

    I konačno, kakav Partizan bih voleo u pozitivnim epilozima. Partizan koji prati tržište agilnije, reaguje agilnije i razvija pametnije. 
     

    Igrače poput Belića, Zdjelara bih uvek dočekao raširenih ruku, ali suštinski želeo bih da imamo nekoliko domaćih igrača kao kičmu tima, recimo Jovanović (golman) - Ilić - Belić - Milovanović. Ne bih robovao profilima previše, zavisi od mnogo toga, ali bih voleo da npr. Majstorovića iz Rusije pratimo, kao i mnoge naše igrače rasute po Evropi i budemo spremni za reakciju kada se otvori. Isto važi za iskusnjare ala Jovetić letos. 
     

    U našoj ligi skoro svake sezone iskoči nešto kvalitetno ili kroz par godina kvalitetno - a tu smo skroz podbacili. Najtalentovaniji će nekada pre birati Zvezdu ili inostranstvo, ali paradoksalno u takvoj konstalaciji Partizan može da nađe svoj adut. Kao što ste vi svojevremeno doveli Rajkovića, Milivojevića, Maksimovića npr. Partizan moramo da dovedemo do statusa poželjne opcije za najtalentovanije igrače iz naše lige. U Zvezdi Jovanović se kači kod Bakapraseta i igra za omladince, nama bi bio 90 minuta na terenu. To je taj adut. 
     

    U nekoj konačnici, očigledno je da žudim za podizanju profesionalnosti unutrašnjih struktura, modernizaciji skauting službe i najbitnije - kolektivne ideje i zajedničkog cilja. U takvoj konstalaciji, 100% sam siguran da bi teren izgledao više nego zadovoljavajuće. Ali da, kičmu tima bih voleo domaće igrače, koji imaju taj drajv da rebuilduju Partizan i osećaju kolektivnu zadovoljštinu u procesu. I da budemo tržišno-pametni, agilni i konačno iskoristimo Bosmana da igrače ugovaramo makar mesecima unapred. 

    • Like 3
    • Thanks 1
  14. 13 hours ago, bergkamp bcd said:

     

    Problem sa prizivanjem drzave da uradi nesto je u tome sto je drzava vlasnik svih klubova (osim TSC) i postavlja uprave u sve klubove.

     

    Da li ce vajni golman Jovanovic da zapita javnost zasto se unistava Radnicki iz Nisa?

     

    Zasto niko ne proziva Bajatovica i Zbiljica da su okupirali Vojvodinu?

     

    Jel zapisano da u Srbiji moraju postojati jaki FKCZ i FKP koji se stalno bore za titulu? Ne, ni u jednoj drugoj zemlii u okruzenju nema vise tradicionalnih jakih velikih klubova, samo se jos Srbija koprca.

     

    Samo sto apsolutno niko ne treba da zali FKP jer je jedno 90+% njihovih navijaca prihvatalo da je njihov klub povlascen u odnosu na sve ostale jer je, jelte veliki klub sa milionima navijaca. Zapravo, ova grozomorna Vuciceva vladavina sluzi samo da navijacima FKP priblizi kako se osecaju navijaci svih klubova iz vecih gradova (Nis, NS, KG itd.) od trenutka kada su poceli da navijaju za svoje klubove.


    Imali smo jednom sličnu diskusiju na košarci, kada si pretpostavio kako ja hoću protažiranje & benefite koje uživa Zvezda, ali mi je okej da svi ostali klubovi budu skrajnuti u odnosu na Partizan. 
     

    Za Jovanoviće reči ne mogu da odgovaram, ali u mojima nigde ne stoji tako nešto. Od države ne očekujem i ne želim ništa osim da nam ne instalira poslušne idiote, jer je po aktuelnom iskustvu to jednako sabotaži i urušavanju. Čak sam i siguran da bi V&V otišli nekad u prethodnih 12 meseci da su smeli. 
     

    I generalno to što pišeš je neko moralno načelo koje je ispravno, ali znaš i sam da to nije kako se kolačić kruni. Normalno da je opšta privatizacija i jednak tretman nezavisnih institucija (savez, sudijska komisija itd.) poštenija stvar, ali je baš jaka utopija da je niko ozbiljan ni ne pominje. 
     

    A ako misliš da nemamo pravo prigovora na državu jer eto svakako smo privilegovani u odnosu na neke manje klubove koji su državni, to ti je pogrešan rezon gde ni prosvetari nemaju pravo prigovora jer su apotekari u lošijem položaju, trgovci jer su fizikalci and so on. 

  15. Baš sam hteo da sedim, a sedeo sam na dva tajm auta možda. Uželeli se svi Partizana. 
     

    Ona deonica u 3/4 je melem za oči. Balša mi štrči kao i pre tri godine. 
    Washington loži publiku pre prvog tip off. 
     

    Baš gotivna skupina igrača. Bongin bot sam već postao. 

    • Like 2
  16. 26 minutes ago, BethH969 said:

    Što se tiče naših timova mislim da nijedan tim neće biti u 10. Partizan ima previše novih igrača i neće to baš tako lako ići. Vidim da je veliki hajp kod navijača Partizana, skoro kao i kad je Željko dolazio.

     

    Ne znam gde se vidi taj hajp?

    Ljudi se raduju novoj sezoni jer su zadovoljni ideološkom promenom i što se čini da smo masu frustracija i nezadovoljstava prošle sezone ostavili u prošloj sezoni. 

    Kada bi postojala neka lestvica optimizma, koja ide od umerenog zadovoljstva do iracionalnog hajpa, ovo kako se sada osećaju navijači KKP je verovatno perfektna sredina.

    • Like 7
    • Ha-ha 1
  17. Apsolutno, to se trebalo desiti odmah po isticanju onog ultimatuma, ali avaj.
     

    Moć apelovaca/bivših igrača/poznatih navijača je da podignu svest javnosti, poguraju kamen ka nizbrdici a čini mi se da smo tu baš tanki. Ajde da se nadamo da je prekjuče promenilo neke stvari, kao što se čini.

     

     

    • Like 1
  18. 3 minutes ago, Barkley#34 said:

    Đorđe Tomić :Hail:

     

    Malopre sam vratio na Novoj da odslušam.

    Ta mu je na mestu, generalno stav da bagru treba počistiti.

    Ali da, nema neke vajde od bivših igrača i apelovaca osim ako zapnu da oteraju. Za dalje korake nam je potrebno nešto drugačije. I pristup do sada je bio mlak, pošto je dogorelo do noktiju odavno.

     

    Poštujem većinu bivših igrača, ali za neko kvalitetno rukovođenje, ne možemo sa ljudima koji veruju u ševe na petoparcima, okom Bandida za talenat i okretanje omladinskoj školi. Ali o daljim koracima bih tek ako ovoj dvojici zaista vidimo leđa i krene se u formiranje novih članova.

     

    I da, morao bi neko da čini i "prelazno rukovodstvo" - jebiga, tu je ključ samo da je neko ko nije maliciozan, da počisti malo garež koju su ovi ostali, da ima ko da lopi pečat ili klikne za plate.

    • Like 1
  19.  

    7 hours ago, MarioKempes said:

    Ne treba mi "ali", pa da seciram sezonu po sezonu, pišem ko je sve igrao u Partizanu, koliko su plaćana obeštećenja, kad je bila razlika dva boda, kako država plaća uefa licencu, ko su sponzori i sl.


    Moj inicijalni post je podvukao da je za bilo kakvu promenu potrebna promena naše kvinsliške uprave, koja je urušila klub na mnogo frontova. Imaš taj post na 24. strani. 
     

    Nakon toga McLeod kaže da ne vidi problem iz ugla države, a ja mu odgovaram kako je iz ugla države problem rešen upadom u prostorije i oformljivanjem radne grupe kod našeg rivala, odnosno kako su se rešavali problemi kada se hoće. Pritom ne želim da nama bilo ko dođe iz vlasti i oformi slično, već da puste ova dva okupatora da odu u pizdu materinu. To je prizvalo komšije da podsete na "naše vreme", pa smo proširili diskusiju kako je "naše vreme" izgledalo. 
     

    7 hours ago, MarioKempes said:

    Jok, brate, privilegovani smo i to donosi suštinsku prevagu.

    Ako ti (ili neko drugi od Partizanovaca) to napiše za period Partizanovih serija - vodim na večeru i pišemo dalje svoje argumente, negde ćemo se složiti, negde ne.


    Opet lako rešenje, kažite da smo isti pa možemo da diskutujemo dalje. Čak i u vašem slučaju ova premisa je pogrešna, jer su vaša tri vezana izleta u Evropi iz nepovoljne pozicije integralni deo, bez kojeg bilo koji nivo državnog uplitanja ne bi bio dovoljno efikasan. 
     

    I da, napisao sam da je Partizan u pomenutom periodu bio privilegovan, samo ne na način na koji je to nekima želja. Pošto nije, jer je bilo drugačije vreme, drugačija vlast, drugačiji problemi. Partizanu nije vrhuška grada & država peglala banke i dugove, niti bila tu za sve gde zaškripi, recimo. 
     

    Imena pojačanja i sponzori su takođe replika nekima koji su lenjo hteli da oslikaju razliku i poziciju Zvezde u tom periodu. A ti si nekako uklopio to u moju težnju da razvodnjim diskusiju i lupam "ali". 

    • Ha-ha 1
  20. 2 minutes ago, Cavani said:

    Ma jasno.

    Tad su stvari bile kompleksne, drzava nije imala nista sa tim, a danas je sve jasno, Zvalo nameracio da sjebe Partizan. Jeste Partizanovci, ali nije tako crno-belo.

     

    Bukvalno imaš rasčlanjene upise, gde piše season by season, demistifikuje 2244 sezona i bahaćenje Krstajića u prajmu u 37. godini nad nejači. Ali šta ti teško da udariš whataboutić jedan, bez da pročitaš, probaš da razumeš i prodiskutuješ.

     

    edit: a imaš i u jednom od mojih uvodnih upisa šta je sve OSIM DRŽAVE I ŽVALJA dovelo do današnje situacije. Ima dosta toga.

    No nebitno, stara je to priča i to priča u kojoj je najbitnije ne dozvoliti ni pedalj crno-beloj pretnji da prepravlja istoriju. Možeš da smatraš da odlazim iz diskusije ako si uopšte planirao da nastavljaš.

×
×
  • Create New...