Jump to content

Kooineeperk

Član foruma
  • Posts

    10,630
  • Joined

  • Days Won

    10

Posts posted by Kooineeperk

  1. 1 minute ago, DameTime said:

    @Beonegro

     

    Pomešao si Oly i PAO, mislim da Panata ima manji budžet od Partizana.

     

    Po kojoj logici? Ma koliko Partizan da ima, a u to uopste ne bih ulazio da ne bude da sam "zlonamerni komsija", Panata sigurno ima veci budzet... 

     

    Isprsio se Giannakopoulos, doveo trenera koji je najvise uradio poslednjih godina u Evropi. Doveo Matijasa (iz prve petorke EL), Vildozu koji je bio na ceni (posebno tad kad su se dogovorili), preoteo Sloukas-a Olimpijakosu (ne prelazi se u ljutog rivala za male pare, posebno kad si igrac tog kalibra i te vaznosti), vratili Mitoglou-a iz Armanija (a tamo je imao oko milion po sezoni), dosla dva pojacanja iz NBA... Malo li je? 

     

     

  2. 6 hours ago, Petar1995 said:

    Stavio Hanga na inst story da je uspesno operisan.. msm da je zavrsena sezona za njega...

     

    4 hours ago, djura.net said:

    Moguce da mu je ovo bila poslednja utakmica u svetom dresu. U tom smislu ona trojka kojom nam je doneo pobedu protiv SC, mislim za 80:77, je bas vrhunski oprostajni potez velikog asa.

     

    @djura.net kako bre kad ima ugovor na 2 godine? Sumnjam da ce neko hteti da preuzme njegov ugovor a da on hoce opet da se seli kad je sada ovako blizu kuce... 

  3. 3 hours ago, Troteri said:

    vidim i da je Lazar Gačić tu, ne znam da li samo pozajmljen za turnir. 

     

    24 minutes ago, Miki8 said:

    Gacic nije potpisao profesionalni ugovor sa CZ. On je kod Miska. Odigrao je sezonu u OKK Beogradu, OKK je razvojni tim Mege u KLS-u.

     

    Pametan potez. Nije dozvolio da ga salju u rupu bez dna zvanu FMP, koja je pojela mnoge mlade igrace... 

     

     

    Ocigledno se nisu dogovorili da ne bude isforsiran da ide u FMP. I to je to. Mislio sam da KKCZ rad sa mladim igracima nije bas toliko propao i da se moglo izaci u susret onoj deci koja nece u FMP, da idu u neki drugi klub poput OKK Beograda ili ako su bas talenti (sto Gacic jeste) mozda i u Megu (pogotovo sto mu je Misko menadzer), ali ocigledno u nasem klubu ne razmisljaju tako i eto sta se desi - izgubis talenta. 

  4. Op op

     

    Quote

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je da će lokalni izbori biti istog dana kad i beogradski.

     

    "Odlučili smo da prihvatimo zahtev, uz konsultaciju sa predsednikom, opozicije oko SPN i koalicije NADA i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust", rekla je.

     

     

    Sta ce sada da kaze opozicija? Treba nagaziti vlast da se jos mnoge stvari poprave do tada ali mislim da bi bojkot sada bio prihvacen od strane vlasti sa "evo, i to smo im ispunili i oni i dalje nece" i da bi bojkot bio kontraproduktivan, pre svega da bi lose uticao na one koji se dvoume da li da izadju ili ne koji bi konacno onda digli ruke od izbora u Srbiji i nade da nesto oni kao pojedinci (kako sebe uvek gledaju) mogu da promene... 

  5. Za 100k eura neces naci tako velik apartman koji moze biti u sistemu izdavanja i sto moze biti poseceno pa da imas povrat investicije. 

     

    Na primer https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/dvosoban-stan-zlatibor/5425644252600?kid=1&sid=1713426549186 ovo ces prvo sacekati da se izgradi, pa onda jos moras da ga opremis sto moze doci do 95-100k, bice kao i nekih dodatnih sadrzaja, mozda ce biti neko zajednicko izdavanje ali je lokacija nikakva... gradi se u naselju Jelena Anzujska koje je sa druge strane magistralnog puta i umesto da tamo rade nesto bolje, planski, da ne bude zgrada do zgrade, da se i posadi nesto jer je ono uglavnom golo, deluje da ce biti slicno kao centar Zlatibora. 

     

    Mozes da nadjes i neku "stariju novogradnju" poput ovog https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/zlatibor-hillsnamesten-apartman4kategorisan/5425485520674?kid=1&sid=1713426549186 ali je lokacija jos gora (osim ako bas ne ciljas da budes van mesta, ali racunaj na to da se ovo nece izdavati kao nesto na samom Zlatiboru).

     

    A imas i ovako nesto https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/zlatibor-47-09m2-id1335/5425643497368?kid=1&sid=1713426549186 po mom misljenju dosta dobra lokacija, do prirode a opet blizu samog centra. Ovo je relativno skoro zavrseno, ako je to objekat koji mislim da jeste (a 100% sam siguran sa slika, opis me malo zbunjuje jer mislim da plafoni nisu 2.80 😄 bio sam u objektu, rentirao apartman jednom).  

     

    A mozes i ovako nesto 

    https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/nov-duplex-uknjizen-sa-pdvom/5425642821030?kid=4&sid=1713426549186

    https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/zlatibor-lux-dupleks/5425644221957?kid=4&sid=1713426549186

    Koji su na drugom kraju mesta a opet relativno blizu centra. Tamo ce ici jedan krak magistralnog puta koji dolazi iz Bosne (ako sam dobro shvatio neke planove) pa postoji mogucnost da ce se i tamo jos vise graditi ali za sada ima neki pogled na prirodu. To su neke manje zgrade, manji investitori (sto ne znaci da su losi). Nemas dodatne sadrzaje, nema neke opcije recepcije i izdavanja pa ces morati da nadjes nekog da ti to radi.

     

    Imaj takodje na umu da ako je nesto oglasila agencija i ako oni nemaju neki dil sa investitorom/vlasnikom, onda na ovu cenu dajes jos 2% samoj agenciji. Negde su cene sa PDVom, negde bez pa obrati paznju i na to, da li mozes da ostvaris povracaj - ako ti je prva nekretnina u vlasnistvu.

     

    Alternativa ti je neka starogradnja na boljoj lokaciji pa da je uredis... ali opet, to nije to o cemu smo pricali sto se tice sadrzaja (SPA, bazen i slicno) i zajednickog izdavanja, povrata investicije.

  6. Dobro je poceti na vreme, ali za 2 godine to sto sada vidis vise nece biti u ponudi. 😄

     

    Pa cak i ako nadjes projekat koji je tek poceo da se gradi i koji nece biti zavrsen za te 2 godine, jos u fazi izgradnje se proda sve ono sto je najbolje, sto ima dobru orijentaciju u prostoru (sto je za Zlatibor mnogo bitno, jer sam centar postaje kao Vracar, zgrada do zgrade, pa ti nije svejedno gde su ti prozori). 

     

    Mozes da kontaktiras ove projekte koje sam ti naveo da proveris da li ima nesto dostupno i koja je cena, cisto da znas s cime baratas, da ti da neku polaznu osnovu. Nemoj samo da padnes u nesvest kad cujes cenu 😄 nasao sam jedan apartman sa jednom spavacom u Queen-u, preprodaje se https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/queen-of-zlatibor-lux-apartman-60m2/5425643896116 3000eur/m2 namesten. A ovde ti je jedan duplex malo jeftiniji https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/queen-of-zlatibor-lux-apartman-63m2/5425644110840 nije mi bas najjasnije sa slika ali trebao bi biti sa 2 spavace (jedna na spratu). 

     

     

     

  7. Nego @Koca Popovic da se vratimo na temu nekretnina 🙂 ja sam ranije nesto gledao pa otuda znam, Queen of Zlatibor ti je jedan takav apart-hotel i eno ga otvoren je sada i dosta dobro to izgleda. Ali nije jedini, ako te interesuje mogu da vidim neku svoju staru dokumentaciju sta sam jos gledao, mada je to staro godinu-dve a ima novih projekata. Evo onako iz glave Royal Gardens nudi slicno. 21st Century takodje spada u tu kategoriju, ali mislim da je kao i Queen of Zlatibor skroz prodat. 

     

    Sta tebi konkretno treba? Apartman sa jednom spavacom, to je 30-40m2? Nesto vece? 

  8. 2 hours ago, Don Juan said:

    Meni ono nije bilo ni za faul, a ne za crveni. Jeste stavio ruku, ali milim da nije bilo start dovoljnog inteziteta da onako padne.

     

    Nije ovde toliko bitan intenzitet vec taj potez rukom na ramenu. A bilo je dodatno i intenziteta telom.

     

    Barkola daje sebi dobar for, ima izglednu situaciju za postizanje gola, niko vise ne moze da ga zaustavi samo Arauho, i onda ta ruka na ramenu, cak i preko lica, racuna se kao nesportski potez.

     

    Da ga je odneo nogama, sve sa loptom, mozda i ne bi bio crveni jer nema te nesportske namere.

     

    Da ga je nogom oborio u 16, da je pokazao nameru neku da ide na loptu, bio bi penal i zuti (jer nema duple kazne u vidu penala i crvenog - osim ako nisi mamlaz kao Gajic protiv Rusije pa u 16 ides nesportskim potezom rukom na ramenu s ledja). 

     

     

  9. Odosmo u offtopic 🙂 valjda nam nece zameriti. 

     

    Nada - sirok pojam. Ma generalno neka nada u "bolje sutra". Nije da je ovo sada lose, na licnom planu i nije, naprotiv (mada uvek moze bolje naravno), ali globalno bi svakako moralo biti bolje da ne ode cela planeta u tri lepe. Ali mnogo je kasno da filozofiram u ove sitne sate 😄  

  10. 20 minutes ago, Koca Popovic said:

    Dobar si brate sa tim da si zagazio u petu ......Ja brate gazim sedmu.... I jos uvijek radim,imam planove i volim i dalje neke stvari... Ne smijem da kazem sta.....Ha,ha,ha.....

    Ziv i zdrav bio 🙂 svi se tome nadamo 😉

    • Thanks 1
  11. 5 hours ago, Koca Popovic said:

    Da budem malo slobodan. Brate koliko to nisi mlad?🙂

     

    Ma ja to sebe pripremam 🙂 zagazio u 5. deceniju. Bio i ostacu uvek nekog vedrog, mladalackog duha, ali prosto telo vec pokazuje godine.

     

    Znas ono kad sretnes na nekim recimo vratima roditelje sa decom pa im pridrzis vrata da prodju a onda roditelj vise ne kaze "reci bati Hvala" nego "reci ciki Hvala"? I pored mladolikog izgleda proslo je to "bata" vreme za mene odavno 😄 to "bata" sam dobijao i sa 30ak godina. 

    • Thanks 1
  12. 33 minutes ago, Koca Popovic said:

    Mnogo toga ima u ovoj matematici.

    Bukvalno ovo - svako ima svoju matematiku. 

     

    Nekom se isplati samo iz prostog razloga sto moze da uskoci u kamper i krene, bez cimanja oko bookinga, kad je sta raspolozivo, koje su cene, neizvesnosti sta ces zateci u apartmanu/kucici. Za kamper znas koliko te kosta, i nemas tog cimanja zakazivanja i znas sta da ocekujes 😄 

     

    A onaj kome posao nije vezan za neku fabriku, kancelariju, moze da radi sa bilo koje lokacije, moze mu biti bas zgodno...

     

    Eh da sam mlad... 😄 

     

     

    • Like 1
    • Love 1
  13. Zato sam mu i rekao da ako razmislja o Zlatiboru da mu je najbolja opcija ili agencija koja se time bavi profesionalno (za pozamasan % od izdavanja) ili jos bolje apart-hotel pa nema ko da ti ga obije i uvek ima nekoga ako se nesto desi. 

     

     

    A kamper - uf, to je super za onog ko voli da vozi i ko ne zeli da bude na jednom mestu. Nije potrebno 100.000eur, moze to sasvim lepo da bude i za 30.000-40.000 novo ili cak i manje ako je polovno. Sve zavisi od velicine i opreme. 

    • Like 2
  14. 22 minutes ago, Constantin said:

    ali imam molbu. Nemojte me vredjati da sam ispao glup, niti da imam agendu, barem dok nisam u stanju da odgovorim. Nemojte me braniti na taj nacin. Niti sam glup niti sam imao agendu.


    A posto sam ja napisao:

    13 hours ago, Kooineeperk said:

    JPM je (nadam se da se nece ljutiti) ispao glup sa svojim pitanjem.

     

    Znaci ipak se ljuti, i to na mene... iako je sam poceo taj sporni post sa:

    On 4/15/2024 at 7:50 AM, Juan Pablo Montoya said:

    Jedno glupo pitanje,...

     

    Prvo, ispasti glup i biti glup nisu ista stvar. 

     

    OK, kako god, ja mu se ovom prilikom izvinjavam.

     

    @Juan Pablo Montoya Svakako da ne mislim da si glup, glupo je bilo pitanje, glup je bio taj tvoj postupak - u tom smislu sam rekao da si ispao glup. To te ne cini trajno glupim 🙂 Svako nekada ispadne glup valjda... Jos jednom izvinjavam se sto sam te na taj nacin ocigledno uvredio, nije mi bila namera, mislio sam da ces to shvatiti drugacije a kako nisi, onda je to ipak moja greska sto sam takvu losu pretpostavku napravio. :classic_blush:

     

     

     

  15. Kakve su propozicije, da li bi Duljaj smeo da bude na stadionu uopste, u svlacionici? 

     

    Ne znam sto bi se Nadj povukao iz prilike da vodi tim, razumem da nije idealna prilika, da mu debitantska utakmica bude derbi u gostima, u ovakvoj situaciji, ali kao igrac nikada mi nije delovao kao lik koji se povlaci, naprotiv. 

     

    Tako da ne verujem da je samo rekao "ja ne bih" i da je onda nastao problem (jer koliko citam nema ko drugi da vodi tim sa PRO licencom), vec mi deluje da je problem u necem drugom nastao pa da kad je to puklo onda je rekao da nece ni voditi tim. 

     

    Mozda neko neslaganje sa pripremom tima i utakmice? Mozda nije hteo ono sto Duljaj hoce? A mozda je sve ovo samo igrarija da se i protivnik previse opusti... Svasta moze biti 🙂 

  16. @fancy

    Moram priznati da sam opet procitao temu Bliski istok kao i ostale postove za koje su forumasi kaznjeni. On a second thought - mozda ste i u pravu sa odlukama. Jbg, ja sam nekako pomirljive prirode, cak i kad me neko nagazi i iznapusavamo se, ja bih se posle pomirio...

     

    Kronos je bas preterao, izneo neke stvari koje nemaju bas mnogo veze sa istinom i to ne jednom vec ponavljao iz posta u post. Iz tog razloga zasluzio je ban. Ono sto mi deluje da nije ok jeste sto mu se toliko dozvolilo bez upozorenja ili kraceg bana pre toga. Desilo se suprotno, da i moderator raspravlja sa njim (i to ne bas u stilu da ga upozori i urazumi, ukoliko je to bilo moguce), a onda je zveknut dug ban. Ispada kao da je naveden na tanak led a duboku vodu. 

     

    JPM, kao sto rekoh, ispao glup (i sam je tako zapoceo pitanje). Sad da li je to stvarno iz gluposti uradio ili iz neke agende, pre bih da verujem da nije iz agende. Ali onda, i glupost mora da se plati. Ako mislite da je iz agende, onda je 10 dana i malo. Ako je samo iz gluposti onda je 10 dana mnogo. 

     

    Za Pacina, jbg, moze se reci da je relativizacija Srebrenice kroz poredjenje sa ovim sto se desava u Izraelu i pokusavanjem da se izjednaci to (osim u slucaju da se ispostavi da je i u Gazi bilo ovakvih zlocina). Prosto, neuporedivo je (a nadam se da i nikada nece, da se nisu ili se nece ni desiti masakri kao u Srebrenici). I u tom smislu, jeste za ban. Moguce i za trajni jer je 2x nesto slicno uradio. 

     

     

     

  17. 52 minutes ago, Brat od Korneta said:
    1 hour ago, Kooineeperk said:

    Topic umesto Jovica, i def pre nego Avramovica.

     

    Po kojoj logici?

     

    A brate potrudi se malo pa procitaj ceo moj post... kad vec mi mozemo tvoje.

     

    Dakle, izlomljen S.Jovic ili Topic? Pa Topic, naravno! Pre bih izbacio S.Jovica nego Avramovica (ok, priznajem da ovaj deo oko Avramovica nisam najbolje formulisao). 

  18. Politika i drustvo su deo foruma u kome ce ti napisano biti trostruko analizirano i vrlo lako moze da se dogodi da se protumaci suprotno od onog sto si napisao i sto mislis. I lako dobijes kaznu, i to prilicno ostru. A gomila je onih koji ti ucitavaju svakakve gluposti, i oni su izopsteni od kaznjavanja za takvo ponasanje i prakticno moras da ulazis u raspravu da bi dokazao da nesto nisi napisao... A meni je to zamorno. Vise vremena se provede u tome nego u nekoj konkretnoj i kvalitetnoj diskusiji.

     

     

    Ove poslednje tri kazne su, po mom licnom misljenju, dosta preterane, prenagljene. Pogledao sam diskusiju, ako oni zasluzuju ovakve kazne, mislim da barem pola ovog PDFa zasluzuju takodje barem nesto (na primer ti "ucitavaci" a i oni koji bi satrli neke nacije, sad da li ove civilizovanije ili one manje civilizovane, to su vec nijanse - ali bi princip trebao biti isti, zar ne?). 

     

    Kronos nije rasista ni antisemita, ima kriticki stav po pitanju onog sto se desava u Izraelu i Palestini i prevashodno je ta kritika upucena na Izrael. A nije valjda sporno da ima zasta da se kritikuju i Izrael i Palestina pa i Rusija pa i Ukrajina, kao i Amerika, i Srbija i Hrvatska i - you name it... Kronos nespretno nekada formulise svoje stavove, ode u neku nepotrebnu sirinu, ali rasista i antisemita prosto nije. Kad ide u takve sirine, upozorite ga na vreme a ne da se rasplamsava diskusija sa njim a onda da se banuje. Malo je to bezveze. Uvek sam za to da nekom treba na lep nacin objasniti, potruditi se, pa ce i on i mnogi drugi nesto nauciti iz toga. 

     

    JPM je (nadam se da se nece ljutiti) ispao glup sa svojim pitanjem. Prvo, pre pitanja i pisanja na tu temu, mogao je malo da se uputi u istu. Drugo, kao da je jutros dosao na forum, pa ne zna neka pravila igre, ne zna da Sport i Politika&Drustvo ne cine ovaj forum bas homogenom tvorevinom... jbg. Nije mu prvi put 🙂 

     

    Pacino je skroz dobar lik na sportu, imao je onu pocetnu nepotrebnu salu na racun zelene boje i muslimana ali ja to ne bih uzeo kao njegov stav vec stav okruzenja o kom prica - a cinjenica je da tako i jeste - da i danas, nazalost, postoje netrpeljivosti u BiH (pitanje da li ce ikada biti drugacije). Ovo sada sto je izjavio, mislim da je opravdao sebe i objasnio sta je mislio postom nakon toga. Mogla je da mu se pruzi sansa da razjasni... 

     

     

    Sad, ja nemam pojma kako to biva, da li se oni koji nacine neki prekrsaj upitaju da razjasne sta su mislili? Znam da mene niko nije pitao, doduse nisam ni imao puno prilika i uglavnom su bile gluposti (jedini ban van sporta mi je kad sam isfintirao onog novog lika da "popuni upitnik" pa se sam razotrkiro koliko je promasio forum - i dalje mi nije jasno zasto sam zbog toga banovan kad sam prakticno pomogao; dok sam na sportu zasluzio sta sam dobio jer nije reagovano na vreme pa mi je prekipelo i isterivao sam pravdu onako kako ne treba a tu nema sta da pojasnim onda).

     

     

    Spoiler

    Sad gledam svoju istoriju nemam ban vec vise od godinu dana 😄 a imao sam do sada 5dana (taj upitnik na politici) + 5dana na fudbalu (isterivao pravdu zbog brisanja komentara) + 5dana (jer sam odbrusio onom ko me vredjao) + jos jednom 5 i 2 dana ali ne pise za sta (mozda neko tatisanje?) a bilo je davno da bih se setio (nesto sa sporta) i 4x upozoren... 😄 realno, sve ovo je bilo zasluzeno pa i nije trebalo pojasniti (osim tog "upitnika").

     

     

    Da skratim:

    Kronos je trebao biti upozoren na to gde ide njegovo pisanje i gde gresi. Na lep nacin. Pa ako ne ide neka ohladi onih svojih standardnih 5-10 dana. 

    JPM-u takodje lepo odgovoriti, kao sto mu je neko i odgovorio odmah za njegovim postom i JPM je lupio "Thanks" na to, i nema tu sta dalje. 

    Pacino, trebalo je razmeniti par poruka sa njim i objasniti mu, mada je i sam objasnio, pa ako se nastavi onda ide ban, dva, tri, ili kraci ban za ovo sada... ako je zaista neko ko na bilo koji nacin osporava genocid u Srebrenici, i ako iskazuje licne rasisticke stavove tu onda nema sta dalje pricati i dosao bi do trajnog ili bi shvatio da treba da se drzi Sporta.

     

     

×
×
  • Create New...