Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/07/2023 in all areas

  1. Ne vidim nista dostojanstveno u ovome. Vidim sisasto ponasanje i bezanje. To sta Trifunovic i ostali rade na utakmici sa Cedevitom i kako Obradovic nezasluzeno dobija WC ne vidim kako je nasa briga pa da nas to jede i necemo na finale zbog toga jer smo uvredjeni. Nasa briga su Covic nepostojeca uprava i dug za koji niko ne zna koliki je. Kada se bude razresilo zasto Kampaco nije mogao da bude registrovan i cijom greskom, a i na kraju da taj neko snosi sankcije za los posao onda ce nam mozda i biti bolje. Ne vidim kako ce to KKCZ biti dostojanstven klub ako grobari budu nezasluzeno opet igrali EL. Trece ovakvoj ABA ligi smo i sami kao klub doprineli, saopstenjima, performansom protiv Buducnosti, odlaganjem kako nam se cefne, ali se ni sama ABA nije proslavila jer nije smela da sankcionise pocinioce da se ne zamera kao u poslednjem slucaju Kize Savica. Umesto trajnog udaljavanja sa utakmica ABA lige ona smesna kazna samo potpiruje buduce nasrtaje na sudije. A kada se konacno odjavimo iz ove grozne ABA lige uvek su tu mocni Crnokosa i Tamis u NASOJ LIGI BRE, SRBIJA MOCNA LIGA da vidimo i te generacijske talente sto ih ugusise zli stranci u blizancima. Ima da nam svane i na klupskom i na reprezentativnom planu. Sa sve vizionarom Pesicem od 75 godina. Kako stoji Zdravlje Leskovac jel cuveni duo jos u pogonu, a mozda se povampire i BFC, Beobanka i Borovica? U pa Vrsac, pa Sabac, pa Metalac Valjevo a tu je i Cacak, pa kada grobari konacno plate za Tepica Vojvodini... Iskreno se nadam da ce se finale odigrati, da nece biti bezanja niti sa jedne strane i da ce naravno Dusko and co pometlati razocarane turiste iz Kaunasa sa 3 0 a Kupi i Keni ce mantrati o trogodisnjem ciklusu koji tek sledece sezone pokazuje rezultate. Jer sve je to isplanirao mastermajnd Obradovic. Ako ne nema veze al nema bezanja! DakleM ovim redom - prvo titula - slavlje Kalemegdan - koliki je dug CZ - ko je kriv za Kampaca i sta se tu desilo - ostavka Covica i celokupne uprave (he he sad ide klip sa Kojom iz Roda) - gasenje kkcz insajder stranice i snosenje troskova za posmatranje osobe/a koja ima sifru za taj nalog
    15 points
  2. Preporucujem da se isprati ovaj profil nocas jer je vec dosta materijala iznijeto 😄
    12 points
  3. Da razvedrim malo temu... Topic proglasen za najboljeg mladog sportistu celog sportskog drustva Crvena zvezda!
    11 points
  4. Ne bi ni znao za to finale da nisi najavio vučića 🤣
    11 points
  5. Ne slažem se. Koliko je ABA ligi trebalo da odredi termine finala? Što nisu? Odredili su ih tek kad je to uradio KLS. I to baš u isto vreme. A mogli da izađu u susret Slovencima? ABA liga je žešće zasrala. To što je Čović to dočekao kao zapeta puška, je tačno, ali nije glavni problem.
    11 points
  6. Verovatno si u pravu da nikako ne odgovara, ali koga briga. Ovde je očigledno bitno samo utvrditi čiji je tata jači i sa vaše i sa Čovićeve strane. Cela liga je nemi posmatrač blata u kome se valjaju dva kluba koji su očigledno iznad lige. Zato se i postavlja pitanje koja je poenta takve lige i da li i dalje treba da postoji.
    10 points
  7. 10 points
  8. A što bi tebi bilo bitno šta je u interesu naših igrača? Od tvoje priče da se svi termini dogovaraju, sada ispada da Zvezda hoće odlaganje, Partizan pristaje na odlaganje iako smatra da to nije u interesu Zvezde, a prepreka je Milija. A u realnosti bi Partizan trofej bez borbe.
    9 points
  9. kapiram ja da je to svojevrsno opšte mesto. međutim, nisam slučajno napisao da za 35 godina u kraju nisam video ono; takođe do pre 4-5 godina nisam viđao nigde-svugde po njegoševoj razne murale, od kojih se oko ratka mladića vodi bitka, gde se otprilike država umešala da to delo odbrani, gde je komunalna policija dolazila da brani vladimiru arsenijeviću da prekreči veliki transparent u parkiću,"kad se srpska vojska na kosovo vrati", gde je prekoputa terena treće gimnazije do skora visio "brat putin" mural, gde su neki general koji će napadati u svim pravcima, jer je opkoljen i čiča draža, ono, welcoming site, koji niko ne dira, jer imaš sve ove gorepomenute. tako da, eto, dugogodišnji rad je urodio plodom.
    9 points
  10. Skroz na mestu predlozi. I ja sam imao nekoliko ideja i smatram da je radikalizacija neophodna, ali na kraju sam ukapirao da je najbitnije ne odustati i ne tražiti dlaku u jajetu organizatorima. Samo podrška i izlaziti na protest kad god se može. Moramo imati u vidu u svakom momentu protiv kakvog zla se borimo i šta nas je izvelo na ulice. Ovo je možda i poslednja prilika da se nešto dobije protestima, jer ako se ugase... ne smem ni da pomislim...
    8 points
  11. Izvini, to nisu opšta mesta već dobro poznate kerefeke na međumriježnim sborištima koje su dokazano štetne za diskusiju. To što je Novak odličan teniser je sjajno, cenim uspeh iza koga nesumnjivo stoji veliki rad. Međutim kao neko ko se bavi zaštitom kulturnih dobara (gde su pojedina ugrožena delovanjem porodice Đoković) te promocijom nauke uz poštovanje naučne metodologije i neko ko se bori protiv pseudonauke, ne mogu i ne želim da pravim ustupke bilo kome pa ni Novaku. Mi se njemu ne mešamo u tenis, zbog čega se on meša u naš posao? Naravno da je tragedija što je Novak umesto da svetu promoviše Viminacijum, Caričin grad, Lepenski Vir (na primer), i da na taj način da doprinos očuvanju kulturne baštine Srbije (koju toliko voli), odlučio da reklamira pseudoistoričare koji jasno i nedvosmisleno moje kolege i mene označavaju kao plaćenike i njihove pacijente koji su sklepani u bečko-berlinskoj fabrici laži. Naravno da se borim protiv toga, to mi je i posao i moralna obaveza.
    8 points
  12. Kako smo se samo obrukali sa potezom da posle pola godine oteramo na onaj način Ohija. Jedini napadač koji je barem pokazivao da nije promašaj. Ali naravno, Mita Mrcina ne samo što ne zna da dovede napadača već i kad dovede kvalitetnog oni ga oteraju. Šteta za Ohija pored svih kvaliteta ogromna je ljudina. Sad bi nam bar kao drugi napadač legao samo tako.
    7 points
  13. Jako dobar Madar, jako dobar. Bez komplikovanja, kad bi imali neku naprednu statistiku u smislu % uspešnosti napada kada ima tipa ispod 8 vođenja, verujem da bi bila ogromna razlika. Generalno, ovo je bila prva krštena partija posle EL. Meni je skok bio u prvom planu, rekao sam ako još jednom dozvole 15-20 skokova manje, bez obzira na rezultat, onda nek ide sve... Upravo suprotno, video sam sudaranje naših igrača na skoku, gradjenje visokih, spoljne igrače koji kupe lopte. Na kraju egal u skoku a niko preko 5 skokova, samo 6 of. skokova Olimpije na skoro 40ak promašaja, zadovoljavajuće. Na kraju meča nerealna razlika, trebalo je da bude oko 30 ali jasno da se usporilo na kraju, pa su zadnja 3-4 minuta dobili nešto tipa 12-2. Uglavnom, i dalje je daleko ovo od onoga što smo igrali dobar deo sezone. Lesor je u žestokom padu, Panter isto ne blista. O Papapetruu ne znam šta bih rekao, to je težak kanal na obe strane terena. Čovek je zadnji put bio dvocifren u ABA ligi pre 3 meseca. Egzum statistički dobar, solidno to deluje, ali utisak mi je da igra jako stegnuto od one povrede i da to jednostavno nije to. Ali ok, on je najmanji problem. Naneli - ponajbolji igrač u zadnje vreme. Ja kad njega vidim da napada koš od starta, ulazi, low post, asistencije, znam da će biti dobro, pa i da ne uđe nijedna trojka, kao sinoć. I dalje se nadam Aleksi, puno bi značio. Čovek sa kojim smo u 2 meseca pre povrede, konstantno imali najbolji skor na terenu.
    7 points
  14. Ja nisam za to da se izađe abi u susret sa ovim terminima, jer su ovo neregularni uslovi za igru i time bismo poslali poruku da i naredne sezone mogu da naprave cirkus od takmičenja. Mislim da ćemo svakako igrati EL, sad je pravi trenutak za ovakav potez.
    7 points
  15. Srijeda na cetvrtak u 2.30h Petak na subitu u 2.30h Ponedeljak na utorak u 2.30 Cetvrtak na petak u 2.30h Nedelja na ponedeljak u 2.30h Jedino izmedju game 3 u game 4 je dan pauze a ostalo dan duze
    7 points
  16. Ne postoji vrhunski sportista na svetu koji ne bi zeleo da se upise na listu najboljeg ikada. Vrhunski sportista ni ne moze da se postane bez ambicije. Na pocetku je cilj poceti da igra turnire, pa pobedjivati na tim turnirima, sto se vise penje je dostici prvo mesto, pa pobediti grand slam, pa pobediti opet, na kraju eto budu tu ta trojica koji se izmedju sebe takmice ko ce bolje. Apsolutno normalno. Ja cak ni ne mislim da je on zlostavljan od strane roditelja da postane to sto je postao, jer ne mogu roditelji odraditi taj rad koji je on odradio da dodje tu gde je. Ali da su gurali, sigurno jesu. Ne moze dete, tinejdzer uci na vrh sam bez da roditelji ne ucestvuju u tome aktivno. Hocu reci, nisu Dokic. A to sto ga Englezi ne vole, pa nisam cula da su Srbi (a ni ostali) neki posebni ljubitelji Murray-a. Mislim, koga briga. ---- Licno mislim da je Novakov problem, kao i mnogih sportista, to sto ga vecno neko vodi kroz zivot. Roditelji mu organizuju vreme, pa posle treneri, pa posle zena... Njega samo nadosipaju budalastinama a okruzen je takvim kakvim je okruzen. On valjda misli da radi ispravnu stvar, a oni salju poruku kroz njega. Problem jeste taj sto se svetski poznatih likova rec daleko cuje, a kada lupas gluposti ostavlja odjek. Ono sa vakcinom sam apsolutno ubedjena da je to zenino delo, kao sto mislim da je njegova ishrana (koja isto mislim da ga je kostala mnogo u karijeri, ali nemojte ovo uzeti mnogo ozbiljno, ja bas ne pratim puno Novaka, vise onako sporadicno) isto ideja njegove zene, kao sto su politicki pogledi pogledi njegovog oca koji je verovatno mislio da ce se dobro uvaliti negde ako se 'dokaze.' Njegove ambicije (mislim na tatu) su prevazisle Novakov tenis davnih dana.
    7 points
  17. Ništa nije ispunio. Izbori nikoga nisu zanimali i ne treba fermati to, već zahtevati da se promene uslovi. Prodavanje magle sve u svemu.
    6 points
  18. Predaje matematiku za osnovnu školu, očekuje da su svi oduševljeni; podiže nominalne plate u državi dok je Evropa u recesiji, kako bi dalje podgrevao inflaciju. Raspisao izbore, i sada javno objavljuje šta je mito za najbrojnije grupe zapozlenih.
    6 points
  19. Jel se izvinio možda Brankici Stanković ili i to bilo širenje ljubavi juče? Ne bi me čudilo da je četvrtak naredne nedelje taj hitan sastanak
    6 points
  20. https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/pedofil-sa-liste-za-nasu-decu-kakve-veze-slucaj-zlostavljanja-u-predskolskoj-ustanovi-u-odzacima-ima-sa-stranackim-zaposljavanjem/ Za našu decu. (ovde sledi deo teksta zbog kojeg bi freethrow bio banovan i priveden, pa je izostavljen)
    6 points
  21. Neistina. Frka se dizala cim se videlo da vi cetvrtfinale ne igrate i da ono kasni vise od pola meseca (tacno 16 dana), sto ce sa novim sistemom playoff-a unakaziti sezonu (ne mozes da poredis sa 2016. godinom tek tako jer je sistem bio drugaciji). Uz to, cetvrtfinala su bespotrebno usporena svim klubovima. Polufinale ste zapoceli tacno 14 dana kasnije nego ostali klubovi. Polufinalne utakmice su Zvezdi i KKB usporeni do besmisla (9 dana razmaka izmedju dve). I tek onda je doslo ovo sa definisanjem datuma majstorice za KKP-CEDOLI polufinale. To sto je ligaski deo zavrsen 7 dana nakon predvidjenog termina je nista prema ovih 16 i 14 dana kasnjenja. Elem, opet nesto ne ide brojanje dana? Opet typo 😄
    6 points
  22. KLS nikad neće postati bolji od ABA sam od sebe. Za početak je potrebno napraviti prvi korak i istupiti iz ABA, a zatim podići organizaciju na svim nivoima uz veća ulaganja. Tu i savez mora da se uključi, ali ne obavezno i da preuzme kontrolu nad ligom. Takmičarski ta liga vrlo brzo može da dostigne nivo ABA jer Vojvodina, Spartak, Metalac i neki drugi (Sloboda, Joker, Radnički) su klubovi koji bi lako mogli da pariraju Ciboni, Studentskom centru, Splitu itd sa pravilnim radom. Ali svi ovi klubovi ne mogu da naprave korak unapred pošto večiti nisu došli u ove gradove već gotovo pola decenije i to je katastrofa za našu košarku. Ako žrtvujemo razvoj košarke u Srbiji zarad 4 utakmice godišnje protiv Budućnosti i CedOlija onda nikad ni nećemo imati bolju situaciju u domaćoj košarci.
    6 points
  23. Legitimno pravo je svakog igraca da trazi platu koju smatra da zasluzuje. Legitimno je da CZ ili bilo koji klub pokusaju da smanje i legitimno da se ne dogovore. Legitimno je i da igrac prihvati drugu ponudu ako je veca od one koju CZ ponudi. Nothing personal, pogotovo kad se radi o igracima koji su presli 26-27 godina.
    6 points
  24. Lebtijebem al si ti mlađahan [emoji16]
    6 points
  25. Kada kreneš da se frljaš miliona i potpisuješ igrače za iste, a najavljuješ još jače, naravno da će i postojeći regukar igrači tražiti i očekivati više. Jedno je kad si sirotinja, a drugo pijani milioner.
    6 points
  26. 🤔 Stvarno cu da poverujem u one bedastoce o reptilijancima medju nama jer ovo dvoje veceras tesko da je od majke rodjeno. Toliko ne biti svestan stvarnosti to moze samo neko rodjen na Betelhezu. OVO je njegov odgovora na masakre, na desetine hiljada gradjana pod njegovim prozorima? Bedno da bednije ne moze biti. Prosto da pozalis sto su Tutci otisli jer ovo je za svilen gajtan. I luster....
    5 points
  27. Ja samo da cestitam i pozelim srecu novim modovima, trebace vam uskoro 😄
    5 points
  28. @Manu konacno poklekao, znaci bila neka konjska glava.
    5 points
  29. I bukvalno nema ništa sporno kod druge opcije. Samo što je Partizan ne prihvata "zbog prevelike i nepotrebne pauze između utakmica". Oni bi zaista bili presrećni da osvoje bilo koji trofej, ako je bez borbe još bolje, jer ne postoji šansa da opet ostanu bez trofeja što bi bio debakl.
    5 points
  30. Ja sam u sličnoj dilemi. Kada bih, recimo, znao da je moguće da sve prođe sportski i prijateljski, čak bih i išao na utakmice. Ovako, znajući na šta će to da liči, najverovatnije ću, uz želju da se ipak igra, vreme dok se budu utakmice igrale provoditi u nekoj šetnji slušajući muziku. Jer, iskreno, jebe mi se da gledam utakmicu koja više liči na početak građanskog rata nego li na fer borbu.
    5 points
  31. @Ciomi je okončao svoju kratku ali nadasve promašenu karijeru forumaša na Vox92.
    5 points
  32. Mda...ta famozna većina bez ikakvih problema rastegne tri utakmice polufinala na 10 dana jer se igra slovenački plej of, ali ni u kom slučaju ne želi da učini ustupak srpskoj ligi i to nakon što je ista legitimno odredila termine. Ili što bi se narodski reklo, "što je babi milo, to se babi snilo". Nekad odgovara liga u vlasništvu klubova, nekad ne odgovara. Sve zavisi od situacije. Licemerstvo.
    5 points
  33. Poštujem svačije mišljenje ali stojim pri tome da treba ostati dosljedan do kraja u ovoj situaciji. A trofeja će biti hvala bogu, neće biti smak svijeta ako nekad ne uzmemo trofej aba lige. Mogu da se slažim da je reakcija trebala da bude još prije serije sa Zadrom, tad je bila pauza između utakmica 10 dana i nazirao se cirkus. Ako klub pristane na ove termine, iako su igrači potpuno van takmičarskog ritma dok su drugi klubovi odlagali kako im je bolja, onda i zaslužujemo šamaranje u finalu.
    5 points
  34. ABA liga su klubovi. Ne postoji fantomsko telo koje rukovodi ligom. Vlasnici su klubovi, pravil pisu klubovi, temrine odredjuju klubovi. Kao kad bi se vlasnici A licence EL ljutili na EL. Svaku odluku vecina donosi, vecina menja, vecina sprovodi.
    5 points
  35. Pa dobro ako sada ja treba da poverujem kako zla ABA liga tera KKCZ da igra finale u terminima koje je izvukla iz bubnja... Ista ABA liga koja pristaje da Zvezda odlaze utakmice kako joj se cefne, i koja je sijaset puta progledala kroz prste za nerede na tribinama, odjednom se okrenula protiv nas i oce da nas unisti. A Covic nema broj nadleznih pa da ih nazove i da se dogovori ili zatrazi sastanak sa rukovodstvom oko termina cele PO serije ne samo finala. Nego sedi kuci i rifresuje vox da vidi kada ce SrlePajce da izbaci twit. Poenta je da nije rukovodstvo ABA lige od pre mesec dana postalo zakleti neprijatelj KKCZ kako to Nebojsa Covic zeli da predstavi nego da se ovde igraju neke igre kojima Covic ocigledno nije dorastao a pokusava starom mantrom 'vidi sta nam rade' da se opere, i nazalost mu uspeva kada vidim koliko njih kazu bravo konacno je Nebojsa u pravu bas im suknuo. Nije u pravu. Glup je. Nasankali su ga. I sada prodaje pricu preko 67-og saopstenja. Finale treba igrati makar pre podne igrali KLS (sta god to vise bilo) a posle podne finale. To je jedino ispravno i dostojanstveno, sve drugo je mlacenje prazne slame i sto puta vidjeno Covicevo budalisanje, dosadno i predvidivo. Ovo ako je i priblizno tacno nadam se da ce se od porodice Covic zapleniti imovina i namiriti dug koliko moze.
    5 points
  36. Može li to malo jasnije? Da li bi želeo da igramo finale i ako ABA ne ponudi nikakav kompromis u vezi termina?
    5 points
  37. Negdje na 28 razlike sam počeo da vjerujem da ne može da nam se ponovi Nolan Smith scenario, braćo moja napaćena…
    5 points
  38. Ne, nego umesto da dete uči istoriju iz školskih udžbenika i stručne literature ti mu kaži da su to gluposti i daj mu Jovana Deretića, Milića od Mačve i Semira Osmanagića. Kad dete dobije keca ili ga obore na ispitu ti mu kaži da je to zavera protiv srpskog naroda i sa istim argumentima idi i u školu da se raspravljaš. Uči dete da je Srbin osnovao Egipatsko carstvo, da je Gilgameš Srbin i da su Srbi pisali R(i)g Vede jer samo Srbi imaju psovku "rgnem ti ga majci". Ili nemoj, možda će dete ako je fan Novaka samo po sebi prihvatiti taj vid samoobmane pa će i tebe oterati u pm kao glupaka koji veruje bečko-berlinskoj školi kad pokušaš da ubediš u suprotno. Čak je i srećna okolnost što omladina u SRB slabo čita, bolje i da ne čita ništa nego smeće koje promoviše Novak Ðoković.
    5 points
  39. Zvezda u Ligi Sampiona! Da, bas lepo zvuci. Nova prilika da se dokopamo jos jednog usatog trofeja... dobro, ajde, preterujem 🙂 Ali svakako je ova sezona, i pre nego sto je pocela, postala posebna - direktnim plasmanom u Ligu Sampiona. Prvi smo klub u Evropi koji je obezbedio svoje mesto u najelitnijem fudbalskom takmicenju. MALO ISTORIJE Poslednji put kada smo se direktno plasirali u najvisi rang evropskog fudbala to se jos uvek nije zvalo Liga Sampiona 😄 Bilo je to posle najveceg evropskog uspeha jednog ex-yu kluba (naravno, mislim na titulu u Bariju 1991.). Dakle, te 1992. godine smo poslednji put direktno usli u najelitnije takmicenje - doduse, treba reci da kvalifikacionih rundi i nije bilo tada, tako da ko zna kako bi prosli. Nakon ratova 90ih, kada smo se 1995. vratili na evropsku scenu, s obzirom da smo izgubili sav rejting i kao klub i kao drzava, pocelo je nase mucenje u kvalifikacijama. Nije uvek bilo lose, znali smo po koji put da prodjemo kvalifikacije ali uglavnom za koji stepen nize evropsko takmicenje. Tek 2000. godine imamo priliku da se borimo za ulazak u najelitnije takmicenje (prosli farane i gruzijce, izbacio nas Dinamo Kijev), pa onda novi pokusaj godinu dana kasnije (prosli Omoniju izbacio nas Bajer Leverkusen), i tako jos 4 puta (2004. PSV, 2006. Milan, 2007. Rangers, 2016. Ludogorec), da bi onda 2018. godine i 2019. godine imali dva uzastopna ucesca u LS gde smo prolazili po 4 (!) runde kvalifikacija/plejofa. Nezaboravna ce ostati utakmica kada je Liverpul pao na prepunoj Marakani a potom ustao i osvojio Ligu Sampiona te godine... Potom, usledile su jos 3 neuspesne sezone sto se tice LS, gde smo ispadali ili u trecoj rundi kvalifikacija (Omonia, Serif) ili u plejofu (Makabi Haifa sadasnjeg nam trenera). Ali smo postali redovni ucesnici grupnog dela takmicenja nekog od dva najvisa ranga, eto to traje vec 6 sezona za redom i ovo ce biti 7. uzastopno ucestvovanje! Zahvaljujuci dobrom nacionalnom koeficijentu, kome je najvise doprinela sama Crvena zvezda (u petogodisnjem ciklusu 71,500 poena dok su svi ostali klubovi doprineli sa 62,000), konacno imamo priliku da zasigurno igramo najelitnije evropsko takmicenje. Koliko je to vazno, nije samo stvar u novcu, vec i u tome da mozemo u startu da pravimo tim prema onom sto igramo, i da mozemo igracima koje dovodimo da to postavimo kao udicu. A kad se samo setim sezona kada smo sa evropskim takmicenjima zavrsavali jos u sezoni kupanja... ne tako davno, bukvalno iza coska, nema ni 10 godina, Kairat 🙂 😄 AKTUELNA SITUACIJA Neko sa strane bi pomislio "wow, bravo, rukovodstvo kluba sigurno radi odlican posao". Eh kad bi samo znali... Klub je i pored svega toga (toliko ucesca u grupnim fazama i parama koje su od toga dosle) i dalje u velikom dugu, kiksira se sa mnogim pojacanjima, mladi igraci se prerano prodaju, prepun nam je sastav nekih "kombinacija", a stadion nam je prevazislo vreme, pa s obzirom na nove standarde sve manje navijaca moze da primi. S druge strane i ti navijaci, severna tribina koja treba biti najglasnija, vise se bavi politikom nego fudbalom, i to u onom najgorem smislu, da nisu neko ko donosi promenu vec kao i 90ih bave se nacionalizmom, sto je jos gore - diluju sa vladajucom garniturom, a cesto i negativno uticu na igrace i sportski sektor u celini, pa i ostale navijace, kao i odnosu prema legendama kluba. Ipak, kad dodju utakmice, napunimo stadion, samo je igra i navijanje bitno... Nije sve bajno i sjajno, ali kao i uvek, svi mi, ma kakvi navijaci bili, sa nekim optimizmom ulazimo u ovu sezonu. Cilj ekipe kao i svake godine treba da bude dupla kruna u Srbiji i prezimiti u Evropi. EKIPA Trener i strucni stab Nakon prelaznog trenerskog resenja, doveden je stranac da vodi ekipu, laicki bih rekao talentovani izraelac Barak Bahar, modernog shvatanja fudbala, i to na 3 godine. Ono sto nije dobro je sto ne dolazi ceo njegov strucni stab sa kojim je navikao da radi, a od domacih ce ostati tu jedino Vujadin Savic, po ko zna kom kriterijumu. Igraci Sredjivanje tima je vec pocelo, pa vec imamo zvanicnu informaciju da dugogodisnji golman naseg tima, Milan Borjan vise nece biti prva opcija medju stativama. Ovo je veoma razuman potez jer je Borjan daleko od one forme kada smo se poslednji put borili za ulazak u LS, i sve je manje siguran u svojim potezima, a o fizickom stanju bolje i da ne pricamo. Ko ce biti zamena, s obzirom da adekvatnu nemamo u nasim redovima (Vasiljevic je tu, Gordic i Popovic na pozajmicama), ostaje da vidimo, puno je zanimljivih imena u opticaju a prelazni rok za nas, cigane, uvek traje 🙂 Odbrana ce, takodje kao i izvesno sve ostale linije tima, doziveti izmene. Pre svega zavisi od toga u kom sistemu cemo igrati a namece se da ce to biti sa 3 centralna defanzivca i 2 napadacki orijentisana beka po strani. Erakovic je sazreo, bilo bi prava steta da sada ode. Dragovic ima zelju da ode, i iako je klasa, mozda ga i treba pustiti iako verujem da ce do kraja biti profesionalac i odigrati na svom nivou cak i ako mu to ne omogucimo. Treci stoper bi mogao biti Spajic koji se vratio ove sezone iz povrede. Tu je jos i Milunovic koji je pred krajem svoje karijere i bolje bi mu bilo da zabode jos jedan 2-3-godisnji ugovor negde u inostranstvu, jer bolje je ako nam zafali stoper gurnuti u vatru i mladog Lekovica (19god) koji ima talenta na nivou Erakovica kada smo njemu pruzili sansu. Zavisno od eventualnih odlazaka, ocekujem barem jedno pojacanje na stoperskoj poziciji. Vec se pominje (povratnik) Degenek, koji nas je svakako zaduzio, ali ako smo ga svojevremeno "prevazisli kao klub" kako je moguce da nam je sada ok, da li smo to pali ili je on naprasno napredovao? Mozda zato sto bi bio ok na poziciji desnog beka? Jedino mi to ima nekog smisla jer je to u poslednje vreme najcesce igrao (i na SP). Nije da je Degenek neko ko je tu napadacki orijentisan, ali mozda nece biti taj koji je u formaciji sa 3 centralna, nego u klasicnoj formaciji sa 4 pozadi. A mozda i kao zamena ako neko ode (Dragovic, Erakovic). Kako god, jedino nije upitno njegovo zvezdastvo. Forma ce da se formira... S druge strane, nadam se da o Pankovu niko ne razmislja i da ce nastaviti da igra u Cukarickom. Sa pozajmice iz IMTa se mozda vraca i mladi Lukic, koji je tamo dobro zapoceo sezonu a onda ispao iz rotacije. Sto se mladih u odbrani tice, mislim da je to mesto zacementirano za Lekovica. Napadacki orijentisane bekove gotovo da i nemamo. Po levoj strani su tu Rodic koji slicno kao Milunovic mozda moze da bude backup sa jos svoje 2 godine ugovora, a tu je i mladi Azarov, koji ima potencijala ali ne smemo uci u LS sa polovnim Rodicem i neiskusnim Azarovom. Povratnici (koje toliko volimo) u vidu Ristica, pa cak i Mladenovica koji ima vise godina bi bili bolje opcije. Po desnoj strani, trudim se da zaboravim da je Gobeljic pod ugovorom jos jednu sezonu, a osim njega na pozajmici je Vigo koji se nije lose pokazao ali se postavlja pitanje vredi li tih para koliko je potrebno za otkup (nesto preko 2 miliona?). Tu je jos i Lazar Nikolic - dobar igrac za pasnjake nase lige, daleko od igraca za Evropu. Pod ugovorom imamo jos i desnog beka Glisica (23god) koji moze biti ofanzivno orijentisan i koji je dosta dobro odigrao i IMT-u gde je bio i kapiten i sa pozicije desnog beka postizao cak i golove, kao i Lazica (20god) koji je izdanak nase skole, prosao sve selekcije repke od U16 do U21 za koju je vec igrao... ali to nisu igraci koji u ovom trenutku mogu da donesu neku razliku u odnosu na ono sto imamo vec, pa ce verovatno i dalje na pozajmicama biti. Defanzivni veznjak je pozicija koja ce biti veoma bitna za Evropu. Krsticica smo ispratili u penziju, Srnicu istice ugovor i bude li produzen, treba Mrkelu stvarno isterati sa stadiona (trebalo je odavno, ali jbg...). Ostajemo sa Mijailovicem koji je dosta dobar igrac za nasu ligu, ali nedovoljno dobar za Evropu. Sanogu istice pozajmica i meni je enigma da li mi njega jos uvek imamo pod ugovorom, ali svakako je neko na koga ne treba racunati, jer se na pozajmici u Francuskoj 2. ligi uopste nije naigrao, tek sada u maju je povezao par utakmica (ne celih). Ovu poziciju moze da popuni i pojacanje koje smo zimus dogovorili, Stamenic (21 god) iz Kopenhagena, ali jedno pojacanje treba ocekivati a (posto volimo povratnike) lepo resenje bi mozda bio Luka Milivojevic, ako je u stanju da igra. Za kreaciju na sredini terena, pored defanzivnog veznog koji mu cuva ledja, tu su Kanga, Kangwa, pomenuti Stamenic, (nazalost) jos uvek i Veljko Nikolic a sa pozajmice iz Napretka se vraca Nikola Stankovic (20god) koji tamo bas i nije nesto blistao (kratak je period bio, polusezona), ali je univerzalac sto se pozicija tice, a mlad je igrac (moze da bude bonus za domacu ligu) i trebalo bi ga svakako voditi na pripreme jer je u onim prilikama koje mu je davao Deki Stankovic pokazao da moze da odigra gde god ga stavili, srcano, borbeno, bez nekog komplikovanja... Mislim da ce sredina terena i eventualno pojacanje zavisiti kako ce "kliknuti" Kanga i Bahar. Kangwa ce verovatno dobijati i vise prilike nego do sada jer je i ranije saradjivao sa Baharom. S obzirom da vec imamo pojacanje koje dolazi u vidu Stamenica, novi dolasci ce verovatno biti uslovljeni nekim odlascima. Na pozajmici je izdanak nase skole, Knezevic (20god) koji je odigrao dosta dobru polusezonu u Graficaru, a onda drugu polovinu sezonu dobio priliku da igra u najvisem rangu za Napredak iz Krusevca - jos jedan igrac koji moze da igra na vise pozicija od sredine do napada, kao omladinac znao cesto da postize golove, igrao i za U19 i U21 repku. Sto se napada tice, tu smo prilicno raznovrsni a opet nekako tanki. Neko za koga smatram da ima sta da trazi u timu u LS je Ivanic. Ne bih ga svrstavao u neku sredinu terena, vec u ofanzivne igrace. Ima jos dve godine ugovora i ulazi u 30e godine, moze jos da doprinese. S druge strane Katai i pored sve magije koju poseduje, sve manje snage ima i stizu ga godine ili je to sve posledica ranijeg zdravstvenog stanja. Kako god, moze biti odlican dzoker, i ako je spreman za takvu ulogu ja bih ga zadrzao i voleo bih da nastavim da ga gledam u nasem dresu. Od ostalih, tu je Mitrovic (20god) koji mozda bude i prodat, a imam osecaj da nije napredovao kod nas koliko smo mozda ocekivali. Svakako je odlican i mlad igrac, ali da li moze da uzme ulogu Kataiu, tesko je reci, tesko da to moze u evropskim utakmicama. Jedan od onih koji su se u napadu mozda i najbolje pokazali je svakako Bukari, njegova brzina je nesto sto se ne susrece cesto i takav igrac nam treba u sastavu za narednu sezonu. Tu je i Prucev (20god) koji pokazuje neki talenat pa je zasluzio i neke minute u prvom timu. Radulovic (20god) je na kaljenju bio u Mladosti i posle u Radniku, i kako je vreme prolazilo bio je sve bolji, pa je time mozda kupio mesto za odlazak na pripreme. Na pozajmici je i Petar Stanic (21god) koji je nakon debija za Zvezdu i povrede, ove sezone na pozajmici bio u Spartaku gde je redovno dobijao priliku. On je jos jedan polivalentan igrac sredine terena sa odlicnim sutem. Imamo jos uvek na levom krilu i Motiku (20god) pod ugovorom ali ta prica je valjda zavrsena iako je u ovoj polusezoni redovno dobijao priliku u Austriji. Na pozajmici je jos jedno levo krilo, Lucic (sad ce 21god), izdanak nase skole na pozajmici u Cukarickom gde je dobijao priliku pa s obzirom da nam dolazi Olajinka iz Slavije, koji moze da igra i kao levo krilo, mislim da osim ako ne prodamo Mitrovica tu necemo videti neko pojacanje. Tu su jos i 20-godisnjaci, blizanci Jovan (uglavnom ofanzivni vezni) i Nikola Mituljkic (uglavnom desno krilo) koji su jesenji deo sezone proveli zajedno u Graficaru a onda su dobili priliku da igraju u najvisem rangu - Jovan na pozajmici u Mladosti a Nikola u Zvezdi. U Mladosti je na pozajmici i mladi napadac Babic (20god) koji moze igrati i levo i desno, dobijao je prilike ali u slaboj ekipi Mladosti nije uspeo ni jednom da se upise ni u strelce ni u asistente, morace jos da se kali. Eh da, i Falco je na pozajmici, mislim da mu cak ne istice ugovor jos uvek 😄 Sta cemo raditi sa ovoliko igraca, Bahar valjda zna. Neka probere a ostalo na kaljenje. Ako dovodimo neko pojacanje to mora biti neko ko bas pravi razliku u odnosu na Bukarija, Kataia, Ivanica, Mitrovica... malo me i nervira ovo gomilanje igraca. Od klasicnih centarfora imamo samo Pesica, a njega smo nadam se prerasli... ne treba nam igrac koji mozda za svlacionicu i nije toliko los koliko to pokazuje u javnosti, koji ce resiti jednu utakmicu a onda narednih 5 nestati i pocupati nam zivce. I za kraj sam ostavio najmladjeg prvotimca i svakako jednog od najtalentovanijih izdanaka nase skole, Mijatovica (17godina!) koji zapravo moze da odigra na bilo kom mestu u napadu, ali mi najbolje deluje kao klasican centarfor ili neko ko igra odmah iza centarfora (sekundarni napadac). Od tog malca mora biti nesto, treba mu davati sansu sto cesce u prvom timu u nasoj ligi. Pozicija napadaca nam je tanka i tu su najavljena 2 pojacanja (a jedan nije vec potpisani Olajinka). Iz omladinske skole (U19) osim Mijatovica i Lekovica (mada su oni vec prvotimci), ne znam koga jos vredi povesti na pripreme, to ce bolje @Markoss znati, ja cekam da vidim Andriju Maksimovica (15god a igra za U17), tzv "Mesija iz Zvezde" ali je prerano jos za njega iako ima stas. Pripreme, utakmice i vazni datumi Pripreme ce poceti za nekih 2 nedelje (19.juna) okupljanjem, pregledima i odlaskom na Zlatibor (tamo igramo 2 prijateljske - sa Slobodom iz Uzica 26. juna i Borcem iz Banjaluke 29. juna). Ovo ce biti prilika za mnoge mladje ili nestandardne igrace jer mnogi iskusniji nece biti na ovom prvom delu priprema sto zbog produzenog odmora sto zbog obaveza prema reprezentacijama. 30. juna je povratak u Beograd i odlazak na turnir u Rusiju (2. jula) gde igramo sa Zenitom i Fenerbahceom. Mozda se ugura jos jedan prijateljski susret dok smo tamo (pominje se Nefci). Po povratku u Beograd, za 15. jul, planirano je da ugostimo Olimpijakos ali to zavisi od njihovih obaveza u kvalifikacijama. Srpska liga pocinje 22. jula. Izvlacenje grupa za LS je 31. avgusta. Liga sampiona pocinje 19. septembra. Tako da, neka prelazni rok pocne! Srecno nam bilo i sa odlascima 😄 i dolascima, i da upisemo jos jednu duplu krunu, a u Evropi, zavisno od grupe, da barem potvrdimo taj 3. sesir. To su neke moje zelje i ocekivanja.
    4 points
  40. Pogledao sam pregršt klipova Omrija Glazera,video sam dosta dobrih stvari. Glavni kvaliteti osim igranja nogom su mu situacije 1 na 1.Dobar tajming,postavka tela,voli nogama da odbrani šuteve po zemlji.Deluje mi na nekoliko gledanja da poseduje vrlo dobar refleks. Ali ono što mi se najviše svidja je bacanje iz ruke.U stanju je da baci loptu preko 50 metara. U LŠ tako neka situacija može rezultirati pogotkom za nas. Naravno,to su sve klipovi,tu se mane uvek sakriju,ako dodje,videćemo ga na delu.
    4 points
  41. Ako bi odigrali dve dnevno, i eventualno 10.7. da odigramo i prvu sa FMP-om, mozda bi mogao da se ispostuje Milija... E, al' zajeb'o sam se... nisam racunao da Partizanu treba odmor 7-10 dana. Nista onda. 😄
    4 points
  42. Istovremeno je lepo (u smislu da postoje normalni ljudi) i tuzno, na nacin da odslikava svakodasnjcu. Ne bih da komentarisem, no razgovor dva lika koje cenim:
    4 points
  43. Ja sam kasnio na sastanak s devojkom, a opravdanje mi je bilo "Jbg Tito umr'o"...al stvarno.
    4 points
×
×
  • Create New...