Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/22/2023 in all areas

  1. jel ikada rekao da dolazi sledece sezone? nije. ionako bi bilo kukanje, evo jos jednog penzosa koji je dosao da nas opljacka, tako da se nadam da nece doci, jer bi mi bas bilo tesko da podnesem tu pljuvacinu.
    19 points
  2. Covek za 45 godina ispratio iz prvog reda i podrzavao drugog najveceg svih vremena Medzika, treceg najveceg Karima, 6-7 najveceg Kobejasina, Sheka itd... i sad nasao neki krimi dzimi Strahinja iz Sombora da ga prcka pod stare dane...
    19 points
  3. 19 points
  4. Malopre sedim sa tri rusofila i počinju priču o ratu u Ukrajni. Kaže jedan:"mora da Rusi imaju opasnu taktiku kada im je ovoliko trebalo da osvoje Bahmut."Mislio sam da je sarkastičan,ali on ozbiljno. Drugi se ubacuje:"ma naravno.Mogli su da zgaze Ukrajnu za 10. dana da su hteli." Ubacujem se:"ali nisu hteli?" Drugi:"normalno da nisu". Ja:"razlog?" Drugi:"žele da iscrpe Ameriku totalno.Da ostanu i bez oružja i para". I svi su se složili . Rekoh:"ok."
    19 points
  5. Real je u regularnoj sezoni igrao zonu u svega 13 poseda, od ukupno 2490. U poslednjih 5 utakmica su je igrali u 32.3% poseda (a u finalu čak u 54.3%)... U zonskoj odbrani su protivnicima spustili procenat za dva na 40.9% (sa 48.1% u prvih 36 utakmica), naterali ih da trojke šutiraju u 48.3% poseda (u odnosu na 32.4% do tada), slali ih na liniju za slobona bacanja u 12.5% poseda (u odnosu na 20.6%). Poređenja radi, ekipa koja je ove sezone u EL najčešće igrala zonu je Alba - u 6.7% poseda, Virtus je igrao u 5.8%, Asvel u 3.1%...
    17 points
  6. Sve što treba znati o Srbiji: Na Novom Beogradu, u Bloku 22, dugo već stoji jedan mural Ratku Mladiću gde on preko rejbanki u šmekerskom maniru, portretisan poput Džordž Klunija, gleda ka ljubopitljivom pogledu prolaznika koji se misli "šta koji kurac". Taj mural je do petka bio netaknut. Mural je naspram jednog ulaza u zgradu i pokriven kamerama. U petak nakon protesta je neko išarao mural autolakom i đeneralu kako dolikuje nacrtao kurac po sred čela. Juče sam video da je to uklonjeno, mural blista u svom punom sjaju ponovo, a oko navedenog ulaza se pojavilo nekoliko Škoda superb sa zatamnjenim staklima, nekoliko krupnih batica odevenih u crno sa kačketima i psima, kako se slučajno ne bi desilo da se neko ponovo usudi da dirne u svetinju. Nas treba "denacifikovati".
    15 points
  7. Kupi bolje da kaže zašto je Zoki Savic pretio sudijama u drugoj utakmici protiv SC i zašto mu je zabranjeno prisustvo trećoj. Ima materijala dosta.
    14 points
  8. vidiš, to što ti radiš u prvoj rečenici je podmetanje to drugo okači o rep, kad moraš da relativizuješ državnu podršku i zaštitu murala posvećenih ratnim zločincima, bez da jasno kažeš šta misliš o istim sa sve onim forama, velika je podeljenost u društvu, treba razumeti i one koji nisu za murale ratnim zločincima i one koji jesu oni koji jesu: misa vacic, levijatan, narodne patrole, putinovci, sapic, radikali i sav ostali šljam ovog društva, koji je idejni inspirator i implementator nasilja protiv kojeg se i protestuje; od kojeg bi država trebalo da štiti svoje građane, a ne taj polusvet.
    14 points
  9. Ta publika u totalnom daunu je navijala i pevala sve u 16 u drugom poluvremenu četvrte utakmice, tako da i taj "argument" otpada. Šta je strećom utakmicom? Tu je publika imala dozvolu za celovečernje arlaukanje. Imalo je uticaj sve po malo, od tuče, suspenzija, povreda, preko tragedije, do popriličnog chokea KKP i golemih muda španskih veterančina, suština je da je Real zasluženo pobedio tu seriju, sve ostalo je neki navijački narativ koji je razumljiv nakon svega ali nije objektivan.
    14 points
  10. 13 points
  11. Opozicija koja je organizovala i pozvala na protest treba i da ga vodi. Milivojević, Dobrica, Lazović, Grbović, Marinika, pa i Čuta i Savo... Jel imamo trenutno bolje? Ako nećemo (i ne možemo) da rušimo vlast na ulici, moramo jednom da podržimo neke političare koji bi mogli da artikulišu na izborima nezadovoljstvo građana koje je ogromno. Sad je još kec na deset što su se ovi Vučićevi desničari ogradili od protesta, ali pitanje je trenutka kada će se i oni prišljamčiti da pokupe koju "zaslugu". Odjebati to odmah, nek idu da kosovare, pošto ih samo to zanima i jedino to ih trigeruje. Već mi je poprilično muka od ovih što neće političare na protestima, glumeći ludilo i pomažući Vučiću sve ove godine da uništava opoziciju i priča da biti političar znači nešto loše. Jeste, ta reč je ogađena ljudima tokom godina, sa razlogom, ali dok se vlast bira na izborima trebaju nam i neki političari. Ja nemam ništa protiv da ekipa koju sam nabrojao sutra dođe na vlast, da smeni ovo zlo, pa ćemo da vidimo za dalje. Ja ću u subotu ići na protest da šetam sa građanima i sa tim političarima. I glasaću za njih na sledećim izborima. Ko je apolitičan i neće iste tamo, neka pravi svoj protest i pozove ljude, pa da vidimo kako će to da izgleda... Nemamo mi više luksuz da se ponašamo neodgovorno, i da od protesta do izbora i nazad sami sebi kopamo jamu, dok Vučić pravi dinastiju i mafijašku državu... Nećemo valjda po ko zna koji put da nasednemo na istu patku, da kao čekamo Godoa, i onda da se čudimo što se niko ne pojavljuje i kao ništa ne radi da promeni vlast...
    12 points
  12. Potrebno je da se kao uslov svih uslova obezbedi održavanje poštenih izbora, prvi put od 2012. godine, jer preuzimanje vlasti na petooktobarski način nije izvodljivo niti moguće a ni poželjno iz milion razloga da ih ne nabrajamo ovde, izašlo bi na 5 strana, kao što nisu uporedive okolnosti i pozicije Srbije danas i SRJ onda. E sada ti pošteni izbori bi, ukoliko dobro, precizno i lukavo formulisani, mogli da znače užasno mnogo. Polazeći od činjenice da je nasilje osnovni motiv protesta, osnovni pokretač/okidač i da je propagiranje kulture nasilja dovelo do ovih masakara, trebalo bi tu tražiti konkretnu i ne tako malu pobedu - za početak vanredni sastav REMa koji bi bio prihvatljiv ne opoziciji već toj nekoj organizaciji adhoc koja bi predstavljala protest kao takav i koja bi bila u stanju da kaže ovo može, ovo ne može. Uz smene ministara koje su već tražene, s tim što bi bio interesantan dodatak uključiti i premijerku nakon skandaloznog ponašanja u celu jednačinu. Pri tome, ove smene ne vidim kao nešto posebno bitno, samo kao signal glasačima da je veliko slabljenje vladajuće stranke u toku i da se klatno definitivno pomera, a uplašene životinje u šumi nepogrešivo umeju da dešifruju kada se situacija menja. Glavni zahtev bi, zapravo, trebalo da bude medijsko oslobađanje, čišćenje, purgatorijum i tu bi vredelo iskoristiti sraslost SNS medisjkog nastupa sa objektivnim nasiljem kako bi se za početak eliminisale Hepi i Pink, ali i promenio putem institucija, UO RTSa, programska šema i sve ostalo. Dalji koraci bi morali da budu preuzeti konkretno u manjim sredinama u kojima se mora obezbediti kontrola, predstavnici tog nekog tela kao kontrolori, a sve pod okriljem borbe protiov nasilja a to nasilje uključuje i zastrašivanje birača, ucenjivanje, pretnje, opstrukciju itd. Razumem da ovo sve zvuči nategnuto ili suviše mekano u trenucima entuzijazma i ala tutnjimo momenta, ali mislim da je jedini konkretni i pragmatični način da se ne prospe uzalud opravdani bes ljudi.
    12 points
  13. Kakva cobancina raspala sunce ti jebem
    12 points
  14. Jab reko da ni on ni Tipsa ni ostali koji će tek da izađu iz SNS ormara nisu sada zadužili dražinu opremu. Odavno su oni u talu sa ekipicom. Nema brige oko toga. Nego je sada stani pani pa moraju usluge da se vrate, ajmo momci i devojke svi javno da podržite SNS.
    11 points
  15. Ja nemam problem čak ni sa tim da neko nacrta mural RM ili Hitleru (ima svakakvih imbecila među nama i to je onda akt retardiranog pojedinca), imam problem sa tim da država obezbeđuje takvo "umetničko delo".
    11 points
  16. Nema toga što može da reletivizuje ovakav vid šarlatanstva, prezentovanog u pokušaju nečeg što je trebalo da bude terapeutska metoda. Koliko sam pročitao,dotična je bila saradnica famoznog dr.Dabića. Da sam paranoik,čak bih napisao da njeno slanje u školu nije slučajno. Pošto nisam,pripisaću to kompletnom sunovratu svake struke u Srbiji.
    10 points
  17. https://nova.rs/magazin/prica-se/seka-aleksic-pokrenula-lavinu-dobrote-glumci-sportisti-svi-bi-na-matursko-vece-u-vrbasu/
    10 points
  18. jasno je da je tejtum i sa arsenalom prikladnijim savremenoj kosarci i po godinama neko oko koga bi se 29 od 30 fransiza odlucilo da gradi tim. ipak, u sadasnjosti, koja ne obuhvata samo plejod seriju, vec i onaj bubble-run, dzimi je pokazao da je u win or go home situacijama bolji. ne samo od tatuma, nego i od mnogih drugih igraca koji su talentovaniji ili sta vec. nije to uzorak ovog plejofa, pa kao, prokenjalo ga. dzimi retko sutira za tri, na ulazu ne ide da iznudi faul, vec da postigne kos. vrlo staroskolski igrac, kada na to priheftas i majndset ali eto, pokazuje da ne mora kosarka da se igra na jedan jedini nacin, odnosno, da mozes biti bolji, iako je neko drugi ili mnogi drugi, teorijski bolji. mozda ce tejtum u narednim godinama postati lik koji cesce igra tekme kao sto je sedma protiv 76ersa, nego ova sinoc. ali do tada, tejtum moze biti perspektivniji
    10 points
  19. Branko i Bogi ugovaraju uslove za sezonu 25/26
    9 points
  20. Jedan od najvecih strijelaca koje je ova liga vidjela. Legendarni Melo👌
    9 points
  21. Partizan je insistirao da se ta utakmica igra dan posle tragedije i nisu hteli da odlažu, takva je informacija išla. Inače, takva tragedija bi trebalo podjednako da pogodi igrače bilo kog od dva tima (posebno strance) osim ako neko lično nije imao dete u toj školi. Inače, smara već ovaj dickriding narativ apropo KKP, Real je dobio 3 od 3 svoje eliminacione utakmice protiv KKP od čega 2 u Beogradu, zdravo doviđenja. Košarka je to, zato je i volimo što nudi toliko uzbuđenja i preokreta.
    9 points
  22. Mislim da AV nije lud, on je pokvaren, loš karakter koji glumi ludilo. I mislim da nam se dogodilo isto što i Nemackoj u 20 veku: poraz u I Sv. ratu, raspad carstva, gubljenje pozicija moći pa time i promena nacionalnog identiteta od pobedničkog ka gubitničkom, trauma do traume. Tako demontirano društvo postaje laka meta hohštaplerima koji su spremni da ližu rane poražene nacije. Nemacka država i nemaćki narod su, nakon II Sv, rata naučili lekciju, priznali svoje zločine i krenuli dalje. Mi još uvek nismo i ako me intuicija ne vara, i nećemo. I zato nije jedini krivac ludilo AV, krivi smo svi mi. Konačno, na delu je ona ofucana ali tako tragičlno istinita sentenca iz antičlkih vremena: svaki narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje. Do naroda je. P.S: U petak sam naletela na 5 autobusa SNS i stala sam u stranu da vidim, konačno, te jude spremne da za sendvic i dnevnicu prodau svoju savest: na skup u Pančevo se išlo porodično, mama, tata i sin, baba, deda i unuk. U muci da ispune zadatu kvotu mesnog odbora, SNS ovci su posegnuli za svojom decom. Opet.
    9 points
  23. Svaka čast toncu na Areni, ima refleks k’o puma!
    8 points
  24. HAHAHAHAHA tek sad videh inače reči doajen, boem i bard mi odmah stvaraju asocijaciju na Rubin Kruševac.
    8 points
  25. kakve veze ima visegodisnji ugovor trenera? i da zaradjuje najvecu platu u ligi (a ne zaradjuje) nikakav problem otpustiti ga. slobodni su i nurse i budenholzer, ne bi trebalo da vam je problem uzeti jednog od njih. k'o dva dodika da moras da ugostis
    8 points
  26. Pa eto, jel kazem ja. Te srbende, oni su svi umno poremeceni. Oni nisu prisutni na ovom svetu nego zive u nekoj izmaglici svojih sumanutih ideja. Plus su izgleda poprilicni zlikovci cim se loze samo na belosvetske kabadahije i otpadnike. Dobri samo za izbegavanje i da rmbaju.
    8 points
  27. Vučićev najveći problem je taj što je psihopata. Često se povede priča i neko poređenje između Mila i AV. Milo jeste autokrata, jeste se nakrao, jeste stvorio mafiju oko sebe. Na kraju i pao na izborima. On nije imao ni blizu takvu mašinu od partije, biti takvu kontrolu medija i ljudi. Nije imao takvu vojničku hijerarhiju. Ljude oko sebi koji su kao lobotomisani. Ne jer je CG bolja od Srbije ili zato što je to bilo nemoguće stvoriti za 30 godina, već zato što čovek nije takav psihopata. Posebna vrsta bolesnika je potrebna da budeš toliko opterećen, fokusiran, paranoican, u stalnoj kontroli svega i svačega.. ne može svako ni da ima snage i energije za to, kao što Tadić ni blizu nije imao. Dakle, mogao je Vučić da ima još gomilu nekih normalnih poteza koji bi ovu zemlju učinili normalnijom, bez da mu značajno utiče na rejting. Međutim, to nije on, to bi onda bila neka zdravija osoba, ali verovatno i neko ko ne bi bio u takvoj moći da takve odluke donosi.
    8 points
  28. Uzivao bih u prizorima gdje 100+ hiljada ljudi suta Vucicevica u redaljci od jedno 10-15 kilometara.
    7 points
  29. Nemam problema da živim sa nekim sa čijim se političkim,društvenim,kulturološkim svetonazorima ne slažem, imam problema da živim sa nekim kome je lik sa murala uzor, jer lik sa murala simbolizuje pogled na svet u kome je fizička likvidacija različitih, bilo po političkom,verskom,nacionalnom ili bilo kojem drugom ključuu ne samo legitimna nego i poželjna ... ne možeš imati saživot sa nekim ko smatra da je legitimno fizički te ukloniti zbog tvoje različitosti ...
    7 points
  30. Kako ti nije jasno, pa Boston ima bolje igrače na bukvalno svakoj poziciji, dobre igrače u petorci i na klupi. Majami je bolji samo na poziciji trenera i to mnogo, kao i na poziciji skrotuma glavnog igrača što je još više. Ovo je neverovatan debakl zelenih, verovao sam da mogu do preokreta nakon 0-2 a onda su odigrali najgoru utakmicu u PO do sada. Biće da su svi zajedno malo poleteli.
    7 points
  31. Dobro, to je malo skuplje od Ciboninog odustajanja, ako na vreme sprovedemo akciju skupicemo kintu... "samo jednu Zvezdu u EL imamo". Smrdljiva. U spojler da se ne uplasite:
    6 points
  32. Ludi Žeks nas je častio jer ne zna, taj njegov isečak iz APR-a (pošto nije puštao dimne signale niti poručivao preko goluba pismonoše, već je objavio APR izvod sa matičnim brojem i pibom za KKCZ) je do 1. januara 2023. godine, a dug je ionako svakako veći od toga što on kaže i što je knjigovodstveno izmanipulisano. Ima, međutim, onih koji dobro znaju koliko tačno iznosi dug, ali mudro ćute. I zato zvanično i ne objavljuju, kao što su veoma zvanično, dakle u saopštenju, objavili koliko tačno iznosi naš poreski dug, kao i koliko je manji od duga KKP. Dakle, naš igrač na poziciji Ostoje objavi da nam je poreski dug manji, ali zaboravi da nam kaže koliki je ukupni dug i šta je je prijavljeno u APR?! Logično je pitanje, a zašto? Ako je situacija dobra, što se ne zakiti sa njom i što na sva zvona ne raspali o tome kako se domaćinski vodi klub? Zašto da javnost ne vidi razliku između doktora robotike iz Železnika i autolimara iz Prislonice u domaćinskom poslovanju? I zašto ne tuži Pumu za javno iznošenje netačnih informacija o poslovanju, što nije u skladu sa zakonom ako je Puma javno faslifikovao APR izveštaj? Zato što su i doktor robotike i autolimar iz istog legla... Esenesovskog. A u tom leglu razlike su minimalne do nikakve.
    6 points
  33. Nadam se da mi neces uzeti za zlo, ali skola (ministarstvo, ko god…) nije angazovala molera pa se taj napio i nesto zabrljao. I onda njega najuris i uzmes drugog da sanira stetu i zavrsi posao. A mozda se i taj ne pokaze, pa zatreba i treci, jednom ce i da ti se posreci. Ovde se radi o necem mnogo ozbiljnijem i ne moze tako. Ne treba ni da roditelji traze da se pomahnitala terapeutkinja skloni, pa da im neko velikodusno ispuni zelju. Ne, onaj ko je ludacu angazovao treba da snosi odgovornost, i da nikom vise ne padne na pamet da se ovako igra s ozbiljnim stvarima. Svaka sitnica je ovde bitna i neznanje nije opravdanje. Kakvi bre psihijatri, psihoterapeuti i sumanuti grupni rituali? Ovde bi bolji posao odradile obicne devojke, volonterke raznih sos telefona, da su ih pustili da sednu tamo medju decu, pogledaju ih u oci onako kako tata Slobodan Negic rece, pricaju s njima i potaknu ih da sami govore. Ima u Srbiji takvih devojaka i ne sumnjam da su mnoge od njih prosle razne obuke, da one to mogu. Ali ne, kod ekonomskog tigra mora sve nesto extra turbo i megalomanski, pa onda zavrsi ovako i niko odgovoran. Nije senzacionalizam pricati o ovakvim propustima, jer je to paradigma stanja u Srbiji, slepa vera u zvucne titule za koje se cesto pokaze da su prazne ljusture. Kao da ne znamo kako se titule i ugled sticu poslednjih decenija u toj nesrecnoj zemlji. Bar bi decu trebalo zastititi od njih, i od onih koji takve ”eksperte” angazuju.
    6 points
  34. mnogo me nervira ovaj miami. pre sezone sam ih svrstavao u sam vrh istoka, odigrali rs kao najvece govno, bili su na dva minuta od ispadanja od chicaga i onda kada sam mislio da nemaju sanse da uzmu dve protiv milwaukeeja (cak sam mislio da bucksi mogu i preokrenuti 1-3), oni me opet zajebu i prodju skroz do kraja. smesno mi je sada govoriti kako tatum ni slucajno nije bolji igrac od butlera. kao da je to tako evidentno kao sto neki pricaju. ipak, tatum koji igra vec 4 finale konferencije u sestoj sezoni i idalje nema ono nesto sto bi imali jedan durant ili james koji bi ovu ekipu odveli do samog kraja. pogoto sto ovih par sezona nema neke nepobedive ekipe. zajebno je sada ovo iz ugla bostona. nesto uvek fali a nekako se cini da su brown i tatum u istom trenutku savrsen duo za ono sto je potrebno u savremenoj kosarci, a u isto vreme i nisu dovoljno dobri za next level. pogotovo brown. a opet ako trejduju browna nece biti u plusu i falice im jos vise za titulu. kako god, fo bostona mora ozbiljno razmisliti (sto vec uveliko rade) da li je isplativo dati brownu ~60 miliona ugovor.
    6 points
  35. Sudi vam Boltauzer, zbog koga ste pisali pretposlednje saopštenja posle tekme Budućnost- Partizan.
    6 points
  36. Inače, meni je potpuni nonsens da F4 i dalje opstaje i da se po izjavama zvaničnika uopšte ni ne razmišlja o tome da se uvede plejof do kraja... Zaostavština iz vremena kada je sistem takmičenja bio potpuno drugačiji, sada igraš 34 utakmice regularnog dela sezone da bi imao prednost domaćeg terena samo u četvrtfinalu... Još gore je bilo kada je u sezoni 2016/17 Real pokidao regularni deo i bio prvi, da bi onda igrao polufinale F4 u Istanbulu protiv Fenera (koji je bio 5. u regularnom delu sa 5 pobeda manje od Reala).
    6 points
×
×
  • Create New...