Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/17/2021 in all areas

  1. Sledeći put nek gleda u kalendar kad jebe, na šta to liči da se deca prave u novembru/decembru i onda da ne ide na OI
    18 points
  2. Ah, evo ga Skyglider, za trenutak sam se zabrinuo. Malo malo pa upadne da nam kaze kako su Srbi gluperde, primitivci i zaostali narod, a sada vredja ovde 80% foruma kako su nam isprani mozgovi jer ocekujemo da neko zaigra za reprezentaciju. Igranje za svoju zemlju je sastavni deo sporta. Nije obavezno, ali se manje vise podrazumeva i tako je u celom svetu. Komunizam i ostala sranja, to su ciste gluposti. Odbijanje jednog igraca koji je medju najboljima na svetu da igra za svoju reprezentaciju u sportu koji je broj jedan u zemlji, pa naravno da ce izazvati velike reakcije. Siguran sam da bi Englezi da je Kane rekao ma necu da igram rekli a jebes ga, ae pristavi caj tamo. Janis da odbije Grke ili Valancijunas Litvance? Pa naravno da bi bilo ogromne reakcije javnosti, a i njih dvojica imaju mnogo vise kredita da odbiju jer nisu propustili nijedno takmicenje od kad su prvi put upali u reprezentaciju, a to je 10 odnosno 7 godina. Niko u ostalim sportovima ne odbija poziv, a posebno za Olimpijske Igre, tako da je Jokic verovatno u 0,01% sportista po ovom pitanju i ocekivano je nezadovljstvo i razocarenje. Rekao si da ne pratis evropsku koarku pa mozda bolje da ne pises o tome? Niko u Evropi nema vremena da skace do Beograda, utakmice se igraju na svaka 2,3 dana i ekipe odigraju priblizno utakmica koliko ima i u regularnoj sezoni u NBA. Pritom svima sezona traje bar do pocetka juna, a uz to je pocetak naredne vise od mesec dana pre pocetka NBA. Bas im je ladovina.
    13 points
  3. Of topic.... Nije sve u parama u tom sportu, mora po malo i da se zna...ako ko razume Jokicevu pasiju ovde to sam ja, jer sam do pre neku godinu i sam bio lud za kasacima. Onda je dosla gomila sitne djece u nasoj familiji, pa smo odlucili da prestanemo da bacamo pare na ovaj skup i kod nas nadasve neisplativ hobi. Medjutim to sto das 40k za konja u zemlji Srbiji, gde je prosecni nagradni fond u trkama 300-400€, ti ne garantuje nista. Koliko znam njegovi konji nisu dobacili jos ni do neke vece klasne trke u Srbiji, a napolju da ne pricamo. Nama se posrecilo (citaj - po malo smo i proucavali i slusali iskusnije, pametnije) da nam drugo grlo u zivotu osvoji sve klasne trke u Srbiji, ukljucujuci i triplu derbi krunu, iako nije kostalo ko cetvrtina tog Jokinog najskupljeg, a konji su nam pobedjivali i u Budimpesti, Berlinu, Becu i nekoliko italijanskih hipodroma.Opet da sam se rodio da budem MVP najjace lige na svetu, 'bes mi sve, ali nema tog konja zbog kojeg bih propustio Olimpijske Igre u dresu reprezentacije😀 Doduse, ako je ono sto se sada govori da je u pitanju rodjenje deteta, to vec razumem. No, ipak, bojim se da je u Nikolinom slucaju to samo jedan u nizu proslih, sadasnjih i buducih izgovora, najefektniji i najmoralniji doduse, ali ipak samo jedan od....
    12 points
  4. Jos jednom da se izvinim ljudima koji su radili (verovatno danonocno) na razvoju Sputnjika sto sam ih ismevao ovde svojevremeno... U ovakvim situacijama ne trebaju se zauzimati blokovske podele, jer i kineski i ruski i americki i nemacki i engleski i svi drugi strucnjaci rade na spasavanju ljudskih zivota. Kako ce se to posle politicki koristiti nije njihova odgovornost.
    9 points
  5. U prvom, drugom postu na ovu temu sam rekao da on ima pravo da izabere (i što reče neko pre mene a mi imamo pravo da mu kažemo da puši ), najbolje poznaje sebe, a lepo je što smo izbegli Ljovisnu nego je odmah raščišćeno. Isto tako, ako je sve lepo preneto, smatram da je loše što je izbegnut direktan kontakt sa selektorom, kao što je bedno pozivanje na klub. Naravno, zvao bih ga opet za svako sledeće takmičenje, dok nas ne odjebe u potpunosti. Naravno, mi ne znamo njegovo telo niti njegovu glavu niti možemo da razumemo šta se dešava i šta se dešavalo. Ali možemo da izvučemo neki zaključak na osnovu do sada viđenog. Na osnovu svega viđenog Jokić se pre svega uvek bio ravnao samo prema sebi (osim na terenu, tu je potpuna suprotnost). I kad je bio odgovoran i kad je bio neodgovoran, samo je od njegovog izbora zavisilo. Kad se pojavljivao na pripremama Denvera ili reprezentacije kao prasac, kad neće da šutira, kad odbija odmor pred PO a zatim duše na škrge ili u mnogim drugim pasivno agresivnim situacijama. Tako da mi je ta priča o odgovornosti prema sebi malo šuplja. Uvek je sve bilo po njegovom. Ok, on je svojim radom i talentom došao do pozicije da može da radi po svom, kao što je radio po svom i kada je u pitanju bio samo talenat koji su neki ljudi prepoznavali. A moglo se desiti i da se drugačije sklope kockice i da ga odjebu, kao što su nebrojeni talenti propali. Njemu se sve poklopilo, svaka čast, samo i to je rezultat mnogih procesa i interakcija, od kojih neki traju više decenija, da bi se uopšte stvorili uslovi da se njemu to poklopi. Što se tiče rada za zajednicu, ne kažem da on mora bilo šta i, slažem se, svako od nas može da ceni da je bitnije jedno ili drugo. Za početak, treba da vidimo da li će i šta će on sve da uradi da bismo mogli da damo ocenu. Ako pođemo od toga da je on pre svega sportista (pa tek onda košarkaš, brend, ''zarađivač'', milioner i svašta nešto), smatram da bi trebalo da doprinese razvoju sporta u svom okruženju, kao i duha sporta na takmičenju kakve su OI (još uvek, čak i sa svim skandalima koje ih prate). Ne mora, ti možda smatraš da ni ne treba, možda i njega zabole. Ok, samo... koliko je pogrešna nasilna kolektivizacija toliko je za ovu civilizaciju pretnja i ta težnja ekstremnom individualizmu i racionalizaciji svega i svačega. Mora da psotoji mrva iracionalnosti. Na kraju krajeva, bez nje, ne bismo ni gledali sportiste niti slavili njihove uspehe (zašto bismo kada sami možemo da bacamo loptu), a tada ni Jokić ni mnogi drugi ne bi došli u priliku da budu ono što jesu.
    9 points
  6. Zovite realnog hitno da napise da su igraci govna
    8 points
  7. Lu je potcenjen trener, prvenstveno jer ima takve zvezde kakve ima - Kavaj je maltene autističan tip, u svom svetu, PG ima problem u glavi da nestane kad je bitno; to je specifičan sklop glavnih igrača u timu. Pride je radio sa Lebronom, što mu maltene svi uzimaju kao minus jer misle da automatski nema pojma. Mnogo je bolje uklopio igrače nego Rivers, kog evo imamo priliku da gledamo kako upropaštava i Filadelfiju. Ja bih istakla koliko uspeh je Atlanta napravila, i koliki uspeh bi bio da sada izbace Filu iz plej ofa. Ubedljivo najveći iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Janga su okružili pravim saigračima koji mu odgovaraju tako da se i on razvija jer je veliki potencijal. Prvo svi potpisi u off season su bili on point - dooobro su se isprsili da popune roster, onda trener otpušten u pravom trenutku da se spasi sezona i na njegovo mesto doveden Mekmilan. Čak se i trejd Ronda za Lu Vilijamsa ispostavio kao pun pogodak, jer su drugi igrači dobili više prostora u kreaciji igre. Ovo je čist primer koliko napreduje ekipa čija se uprava ne boji da povuče radikalnije poteze, plati više i sl. Višestruko im se isplatilo i tek će.
    8 points
  8. Druga recenica je upravo ono o cemu pricam, ti si popizdeo sto ce reprezentacija na sledecim OI biti daleko slabija pa je Jokic izdajnik. Jer tebi znace OI njemu ne. Jel umes to skapiras? Nego da mi sad kazes a sta si ti uradio za zajednicu i zemlju ovako iskreno te pitam? Jel si ocistio neko dvoriste za decu, jel si zasadio drvored, gajis cvece ispred zgrade, ocistio neku reku? Svi ovde pricate kako bi dali sve na svetu da budete u reprezentaciji da predstavljate zemlju da satro uradite nesto za svoju zemlju jer ste patriote al nesto ne vidim da se radi na tome na lokalnom nivou. Lako je zeleti da se menjas sa kosarkasem na OI, sto ne izadjes u park pa pokupis smece, oteras narkomane, iscimas komunalce da stave nove klupe i osvetljenje, napravis klackalicu za klince? Ne predstavlja se zemlja i zajednica samo na OI dok se svako vece menjaju atleticarke u krevetu. SNS jebe Beograd rasturi ga, isece svako zelenilo koje postoji, najzagadjeniji grad na svetu svi u kucama ko pizde niko ne sme da mrdne gledaju svoje dupe al Jokic izdajnik sto nece da trosi slobodne dane uveseljavajicu pijanu masu, jer reprezentacija JEBOTE GRB SLAVA, sto kaze celeva sujeta neces ti to decko razumeti... ma pusi ga bre celavi sto rec niko nije smeo da kaze kad je policija tukla decu sto tad niko nije bio patriota, nego malo basket malo kurve i medalja za lobotomiranu masu nemoj samo da se zamerimo predsedniku posle moramo da se slikamo sa njim kad uzmemo medalju ipak je on predsenik... znas nisam ja za njega al realno ko bi drugi... Ne nemas. To je poenta. Zato sto je tebi vazno da neko igra na OI JER TI ZELIS NIKAD JACU REPREZENTACIJU I TEBI ZNACI. Njemu ne znaci. I meni znaci al njemu ne znaci ne mogu da ga teram da ispunjava moje zelje i ambicije. Niti ga ja placam kao npr Simonovica u Zvezdi pa njemu smem da kazem svasta da se razumemo 😄 Meni je vazno da posadis drvo ispred zgrade, jel si uradio to? Nisi? Pusi ga.
    7 points
  9. Svakako je potreban oporavak nakon zgusnute dvije sezone, vidimo sta se trenutno desava sa NBA igracima i kako akumulativni umor ima korelacije sa povredama. Ima tu i do CNS zamora, prezasicenost obavezama, i jednostavno je potreban neki dusevni mir, pronalasku nekog svog zadovoljstva da bi se tijelo regenerisalo kako treba. Neki igraci koji su alfa i omega svoje reprezentacije to zadovoljstvo osjete i na reprezentativnom okupljanju, vidjenje/druzenje sa reprezentativnim drugarima, osjecaj zajednistva i grupnog cilja ka necemu velikom, osjecaj liderstva. Nesto iskreno, bez samopromocije, ili iskoristavanje reprezentativnog uspjeha u svoje svrhe, nego bas emocija, ljubav prema kosarci i zemlji. Ocigledno sa Jokicem tu nesto jednostavno nije kliknulo, i vidi ovo kao dodatno opterecenje u svom kalendaru. Ipak je on prosao kroz neki trogodisnji ciklus gdje mu je i kosarke, treninga i teretane preko glave, zazelio se porodice, grada, drugara, pa i konja, i to je sasvim ok. Ima jos pred njim jos puno reprezentativnih ciklusa, i vremena da se osvajaju titule. Njegov peak tek dolazi 😉
    7 points
  10. Malo! Da vam dadnu Nurkica za Dadlija pa da razgovarate.
    6 points
  11. 6 points
  12. Ali sve ovo potvrdjuje samo jedno: jos niko nije dobio zdravog Nadala na Satrijeu
    6 points
  13. Pretproslo takmicenje je preskocio da bi se bolje spremio, na proslom dosao nespreman i odigrao kao puskom nateran, a ovo preskace. Pusti demagogiju i te price kako ce "igrati narednih deset god" ne znam zasto je stvari tesko nazvati pravim imenom, coveka jednostavno to ne zanima i to je to.
    6 points
  14. 6 points
  15. Zanimljiva činjenica vezana uz Italiju: Na svim dosadašnjim prvenstvima nikad nisu zabili više od 2 gola na utakmici, a sad u prve dvije utakmice dva puta po 3 gola!
    6 points
  16. Bez osvrta na sve druge razloge i nagadjanja zašto je doneo ovakvu odluku....samo da podsetim da je ljubav ka rasnim konjima i njihov uzgoj na svim meridijanima i u većini kultura teška ekskluziva a nakon toga ubedljivo najveća pasija. Tek od nekog četvrtog mesta na dole idu golubari, kučkari i ostali. Nikola je sa 16 hteo da napusti basket jer je imao premalo vremena za druženje sa ljubimcima. Fascinirao je ali i izludjivao svoje ispisnike ležernim pristupom sportu uz rezultate za koji su oni morali do rode mečku i opet budu u zaostatku. I pored ovog sky-high levela koji je dostigao u jednom od najvećih sportskih franšiza - cirkusa očigledno da je to ipak samo ,,poso'' a ljubav prema konjima su lifetime strast i prevelik deo njega još od detinjstva. Većina sportista je od prvog ozbiljnijeg ugovora kupila nekretninu i besna kolica...on je kupio ,, besnu kobilu '' iz premium klase koju je mogao da sanja samo par godina pre toga. Meni je ortak iz te branše probao da opravda njegovo napuštanje reprezentacije na par dana da bi prisustvovao nekoj trci kasača. Nisam razumijo... jer najveći ljubimac mi je bio mastif od 72kg...trčanja bez. Rekao bi da mu jednako svira paja i za ''moš mislit '' Olimpijske igre. Jokića ipak nema smisla porediti sa kolegama jer nikada nismo imali timskog sportistu na ovom levelu. Njegov sledeći ugovor nisu zaradili svi naši reprezentativci djuture još od Jarićeve svadbe na ovamo...ako ćemo samo po toj paraleli da merimo. Podaleko sam od fanova koji će zbog ovog prestati da prate Denver ali sa druge strane ja Bogdanu one suze neću nikada zaboraviti. Tom mrskom grobaru, ako mu treba....davam ''... i sestru Hatidžu...i biciklo...i psa''.
    6 points
  17. @gggggggg kako ti se čini ova fotka.
    5 points
  18. Ne, ovo je zapravo detalj sa snimanja spota za pesmu "Ti si samo komsija mali".
    5 points
  19. Ako basketball-reference laže onda i ja lažem 😄
    5 points
  20. Sent from my phone using their app
    5 points
  21. Ne u redu je, opet si patriota za mene. Elem evo jedan lep holivudski uradak na ovu temu svi ste ga gledali, pa samo zamenite Jokica sa ovim lepijem deckom i ista prica bukvalno. Mali ima talenat ali ga boli uvo da ga razvija jer ima druge ambicije u zivotu. Drugi koji bi sve dali za njegov talenat ga uporno guraju u svoj svet da bi ziveli kroz njega i zadovoljavali svoje ambicije. Psihijatar koji ga jedini valjda shvata mu lepo kaze, mali zivot je kratak imas talenat za koji bi drugi ubili ali samo je na tebi da li ces da ga iskoristis ili ne. Zajebi druge. Zivi zivot. ... i onda dodje mmajstor legenda i kaze alo Jokicu dovoljno ti je tri meseca za odmor ajde mrs na OI hocu gledam nikad jacu repku... da bi mmajstoru bilo lepo jer on bi sve dao da moze da igra na OI... i ja bih dao sve da mogu izrolam drogiranog merikanca u reketu, al jbg Jokic ne bi smara ga sta li i sta sada da ga kunem zbog toga sto je zivot njemu namestio sansu a meni ne?
    5 points
  22. Mislim da Bogdan nema tu žicu za kapitena (čak i da nema Tea) i da je glupo da mu se nepotrebno stvara pritisak. On nesumnjivo treba da bude prva violina ali to nema veze s kapitenom.
    5 points
  23. Darko MIlicic je u tijem krajevima vec pazario salase, konje vrane i jezera sa ribama. Darko je cak svog konja udario pesnicom a posle mu se izvinjavao.
    5 points
  24. O genijalnosti Srba i pre toga, Jugoslovena u košarci se, recimo u Evropi i J. Americi, znalo i pre Jokića. Vremenom se saznavalo i u SAD. Jeste, on je postigao ono što niko nije ali nije pokrenuo Zemlju da se vrti. Od starta je njegova (kao i recimo Lukina) pozicija drugačija od npr. Novickog. Tu poziciju su izgradile generacije A to što sada neki klinac u belom svetu kupuje dres sa Ć neće puno uticati na nastavak popularizacije košarke na ovim prostorima. Što se tiče argumenta da će klinci sa ovih prostora lakše potpisati ugovor zbog Jokića, to je primer korelacije a ne uzročno-posledične veze. Danas se prati sve, NBA se odavno otvorila i spremna je da ponudi ugovor svakom ko ima potencijal, odakle god da je. Nekada su više pažnje posvećivali tržištima na kojima su bile veće šanse da se nađe talenat, i veliki posao su odradili evropski pioniriu NBA. Danas njuškaju i po Letoniji, Češkoj i drugim zemljama u kojima košarka nema neki status. Međutim, i dalje je veća šansa u tim zemljama da neki klinac neće sebe usmeriti ka košarci, a u Srbiji i okruženju hoće. Tu leži razlika a ne u situaciji kada se već prepozna talenat. Pre par decenija, kada smo uzeli nešto u odbojci, mislim zlato u Sidneju, prvi put sam video klince kako su improvizovali mrežu između dva drveta i prebacivali loptu. To je popularizacija koja pali. Postoji nešto što se zove rad za zajednicu a što je u Srbiji dosta zapostavlja poslednjih godina, u ovoj kulturi "samo ja, samo bahato i drsko", ali ima i dalje lepih primera. Pa tako ljudi u slobodno vreme, da, drugari, u slobodno vreme, ali ne ceo odmor (kao što ni Jokić ne bi ceo odmor bio "big in Japan") uređuju igralište, čiste prirodu, uče klince iz kraja nečemu ili volontiraju na druge načine. Što si više na lestvici uspešnosti, veća ti je i obaveza da upališ svetlo ostalima, bar ja tako vidim stvari. Ponavljam, nije to zakonska obaveza,više etička pa ko to ima u sebi, ima.
    5 points
  25. Jebes ovaj Finix i ljigavca CP3, prelazim u Coach Lue / LAC bandwagon. Kawhi se sjebo i ako osvoje PG osvaja svoj prvi prsten i MVP Finals, Kawhi nema nikakve zasluge za taj prsten, primice ga, al ono nema veze... A Tajron je zasluzio svima da se dokaze ko je i sta je Sto bi Kawhi rekao they are two different people za Lua i Doca, ne da su different nego jedan je dokazani luzer i prosipac, a jedan pobednik i preokretac!!! Updateovacu avatar uskoro!
    4 points
  26. @mmajstor Nema striktnog pravila koji vazi za sve igrace, svaka individua se analizira posebno, i donosi procjena u odnosu na njegovo situaciju. Jokic, mrcina od 130kg, koji nije poznat po zavidnoj fizickoj spremi, je izgurao mozda i najvise minuta kombinovano u bubble-u i ovoj sezoni. Uz to opterecenje/load na pripremama nase reprezentacije se veoma razlikuje u odnosu na SAD pripreme. Kod nas nema privilegovanih, mi smo ponosni na gradjenje timskog duha kroz kondicione pripreme i navodimo ih kao jedan od razloga kod nasih prijosnjih uspjeha - dok Ameri uvjezbavaju timske kretnje kroz scrimmage. Koncentracija, aktivacija cns-a, pristup obavezama je drugaciji kod igranja play-offa i kondicionih priprema + prijateljskih utakmica. Ima dosta faktora koji dolaze u jednacinu, i nije bas tako jednostavno kao ima 3 mjeseca za odmor, i u istoj situaciji su i drugi igraci. Ja mislim da ce dosta igraca da slijedi Jokicev primjer i da propuste ovogodisnje OI - i to bas iz istog razloga, potreban adekvatan odmor i dovoljno vremena za pripremu za nadolazecu sezonu.
    4 points
  27. OI su bas precenjene, ne vidim koliko je vaznije cak i od jednog zavrsnog mastersa. Verujem i da bi Rafa menjao svoje zlato za osvojen zavrsni masters.
    4 points
  28. Ja se slazem sa Radovanovicem. Kineska vakcina je odradila posao kad je bilo gusto (i na tome joj hvala), sad kada je na raspolaganju sirok spektar savremenih i efikasnijih vakcina, mozda je vise ne bi trebalo razmatrati, ili je ograniciti na tipa polulaciju 18-40. Tu nema nista od price "komunjarska vakcina, kineska bofl roba", prosto sam za to da se u datom trenutku primi ono sto je dostupno, a ako je puno vakcina dostupno, onda za onu koja je efikasnija. Pocetkom godine je gorelo pod nogama, daj prvo gasi pozar i izvodi decu, a posle brini o namestaju. U februaru sam primio Sinofarm jer mi je bilo vazno da se sto pre imunizujem. Ako tamo u septembru-oktobru idem na revakcinu (mada cemo ocigledno svi ici po trecu dozu), normalno da cu birati Fajzer, Sputnik ili Modernu ukoliko budu dostupne. U konacnici, sigurno ce i znacaj Sinofarm vakcine biti uvazen u gasenju pandemije, kao prvi pionirski korak ka kraju ove posasti kod nas. I to sto u Bataji nemamo nijednog pacijenta koji je vakcinisan, svakako govori mnogo izmedju ostalog i o doprinosu Sinofarma zaustavljanju virusa.
    4 points
  29. Exactly... mada, otresao bi ga Rafa i povredjen da su opet igrali u finalu po onom suncu ali sta ces, antivax lobi odradio pos'o
    4 points
  30. nisam ispratio da li je bilo jos nekih otkaza/povreda? da li je realan npr ovakav sastav: teo, vasa, jovic bogdan, nedovic, gudura lucic, dobric bjelica, kalina milutinov, bobi, petrusev
    4 points
  31. osim curryja i embiida niko od sixersa nije dao kos iz igre u drugom poluvremenu. zaista cheke za anale. ben simmons je sramota i ne mogu ni ja vise da ga branim. bicu izuzetno iznenadjen ako ga morey ne trejduje do februara. lou williams +31 onda jazz izgubio od clippersa. opet, ni to nisam ocekivao na polvuremenu kada sam otisao na spavanje. dali su 10 trojki u prvoj cetvrtini, 15 u prvom poluvremenu i nisu pobedili. jeste da fali conley a rekao bih da ce faliti i za ostatak serije ali ovo je bas veliki debakl jazza. vidim da se gobert opet proslavio kao dpoy. evo tog luea kojeg ste pljuvali pre par dana. covek je pat riley za budenholzera i riversa. mnogo mnogo mnogo mi je drago zbog georgea. nadam se da ce nastaviti ovako bez obzira na rezultat na kraju. bas su postali uzasno iritantni njegovi hejteri. ipak i dalje ocekujem da prodje utah. inace, bilo bi zanimljivo da ako bi prosli clippersi, sunsi bi opet igrali protiv ekipe kojem je jedan od dva igraca out za seriju. bilo bi interesantno kada bi young i ayton stigli do finala konferencija pre nego sto bi doncic dobio jednu playoff seriju.
    4 points
  32. Ne slažem se s ovim - ne postoje nikakve kvalifikacije niti minimalni uslovi da bi se dobilo to pravo. Sloboda je reći ljudima ono što ne žele da čuju. Svaki Srbenda ima pravo da ima emocije prema reprezentaciji i ima pravo da negoduje. Da li je nečija kritika relevantna ili ne, druga je stvar. Ako ukinemo navijačke emocije i sve racionalizujemo ili uvedemo pravilo da se ''plati'' za pravo na iste, odlazimo u tri lepe. Ako ovdašnji navijači engleskih klubova imaju pravo da budu nezadovoljni transfer politikom ili pravom nekog igrača da promaši čistu šansu i tako uskrati trofej svojoj korporaciji, zašto ja ili neko deseti ne bismo bili razočarani/tužni/nezadovoljni ovom odlukom? Mi smo istorijski dugo živeli u kolektivizmu. U novije doba se lagano pomalja stav o potrebi poštovanja različitosti i ličnog izbora, pa na ovakve vesti dobiješ čitav spektar različitih reakcija, kao što vidiš i na ovoj temi. Naravno, nije to naša ekskluziva, i u najrazvijenijim društvima postoji ista lepeza stavova, samo se kroz raspravu vremenom nađe neka umerenija rezultanta iz koje može da stane veći deo društva. Kod nas je za sada još uvek problem sam pojam diskusije ali bar na ovakvim mestima možemo ka tome da težimo. Uostalom, pre 30-40 godina bi Jokiću glavu skinuli za ovih par otkaza/igranja preko one stvari, sada će biti par dana internet graje i gotovo.
    4 points
  33. @Tamburinjo Mene to globalno misljenje ljudi o Srbiji ne zanima previse. Da me zanima navijao bih za Djokovica, a ovako ne pogledam 2 sata tenisa godisnje. Naravno da je Jokic vise uradio na tom planu kroz NBA nego sto je kad je osvojio srebro u Riju ili kad bi sa reprezentacijom osvojio 10 takmicenja uzastopno. Tu nema dileme, ali o tome se i ne radi (bar sa moje strane). Sto se tice pogrdnih imena, nisam niti cu Jokica nazivati istim jer ne zeli da igra, vec sam samo rekao da cu ga manje ceniti i mislim da je sa moje strane to posteno. Ja se slazem sa poslednjom recenicom, nece ne mora, ali ovde su pocele neke relativizacije kako imamo komunisticko razmisljanje, kako je igranje prema reprezentaciji otplacivanje duga zemlji (iako uredno ljudi u svim zemljama igraju za svoju reprezentaciju) i kako je ovima u Evropi ladovina, a Jokic ne moze da stoji na nogama. U redu, imao je napornu sezonu i onaj zavrsetak prethodne, ali mene recimo niko ne moze da ubedi da je njegov umor veci od Bogdanovog akumuliranog umora iz perioda 2012-2017. Tako da na kraju se sve svodi na hoce ili nece, i to je u redu.
    4 points
  34. Kakav Doc Rivers specijal Zaspao sam poluvremenu misleci da je stvarno gotovo ikao su polegli jaje i u onom drugom mecu na slican nacin. Krenuo WayOff u misiju iskupljenja. Sto vise prolazi vreme stvarno cu poceti da cenim Lua, obrni okreni na kraju serije covek ima uvek najboji moguci game plan i rotacije. I juce ih je stavio u poziciju da uspeju naravno poklopile su kockcie da PG, Morris i Djakson odigraju ovakve partije ali to je valjda poenta svega....
    4 points
  35. [emoji847] Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока
    4 points
  36. Polako se vraća se ravnoteža među zvezdama...zatvaraj ovaj topik, vidimo se opet na Kališu u junu 2022.
    4 points
  37. Sama ekipa i trener određuju ko je kapiten, ne vidim zašto bismo se tu mešali, kao što ne vidim ni zašto bismo menjali Tea kad je sa njim to lepo funkcionisalo.
    4 points
  38. Samo je pitanje kada ce neko ovaj dogadjaj sa davanjem reketa onom klincu da predstavi kao jos jedan u nizu pokusaja Novaka da se dopadne svima. Da je sve to usiljeno, vestacki... Da je sve uzalud i da nikada nece biti voljen...
    4 points
×
×
  • Create New...