Jump to content

Epska fantastika i SF ...


kalistenika u rutini

Recommended Posts

1 hour ago, Knipex said:

Hvala za tip. Imperijalni Radč mi je stajao u listi želja jedno 2 godine. Ova cena je za neverovati. Kupio još dve knjige (Jankovića "Poslednji Cirkus" i Grejem Grin "Ministarstvo straha") iz akcije 3 za 500 i zajedno sa kompletom Imperijalni Radč mi uračunali kao akciju tako da me ukupno sa dostavom izašlo 1033din :s_w: Sve ostalo što mi je interesantno kod njih sam već kupio ranije. Pratim ih zadnjih 4-5 godina od kad su počeli malo ozbiljnije da rade knjige i često iznenade ponudom.

 

Nisam očekivao Jankovića u čarobnoj knjizi jer mu je većinu knjiga izdala Laguna.

 

Sad ću da pregledam ostale izdavače. Dvoumim se da kupim ove dve Tolkinove iz publik praktikuma sada ili kasnije kada izađe "Pad Gondolina" . Fali mi i "Deca Hurinova". U Laguni me čeka "Gavranov pad"...

 

Ja u Carobnoj knjizi uzeo ilustrovano izdanje Dine i Imperijalni Radc (cena za komplet je stvarno wtf), a u PP Beren i Lutijenu posto ovu drugu vec imam. Inace u Carobnoj knjizi imas svasta na popustu 3 za 500, mislim da Skalzi ponovo moze da se uzme za te pare (ja tako uzeo prosle godine), a Starcev rat i Brigade duhova su osvedoceno odlicne knjige (samo kad bi objavili i taj treci deo). Decu Hurinovu sam u PP uzeo pre par meseci, a Pad Gondolina ce valjda izaci do Nove godine posto dugo stoji u sekciji U pripremi. Preporucio bih ti da ne cekas nego da odmah uzimas, daju 25 posto popusta plus je besplatna postarina. Hteo sam da uzmem u Kontrastu neke od FKD koje sam citao ali ih imam samo u e obliku (Tamno skeniranje i Valis), medjutim bez obzira na popust placa se postarina pa mi je maltene isto da skoknem do Delfija kad mi istekne izolacija i da tamo kupim. Lagunu cu ostaviti za novembar pa cu tada iskoristiti rodjendanski popust (40 posto za 3 knjige), a znam i sta uzimam - Sudar kraljeva (ovo novo ilustrovano izdanje), Kraj smrti i Ponovorodjenog zmaja.

 

E da, mala obavijest za sve ljubitelje Hari Potera - Evro Book je pre par meseci otisao u stecaj, tako da ce knjige iz ovog serijala (ukljucujuci i ona ilustrovana izdanja) biti sve teze za nalazenje. Sto ste kupili - kupili ste, barem dok neko drugi ne dobije prava (mada je Carobna knjiga logicni favorit). Inace, nije prvi put da IK koja stampa knjige iz serijala HP ide u stecaj - to se pre Evro Booka desilo i Narodnoj knjizi. Ko zna, mozda je i tu Voldemor upleo prste...

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Prijatelj Mitar said:

Starcev rat i Brigade duhova su osvedoceno odlicne knjige (samo kad bi objavili i taj treci deo).

Nije prvi put da sam se dvoumio da li da ih kupim, ali je prošlo dosta vremena od kad su ih objavili pa sumnjam da će objaviti ostatak. Čini mi se da ima 6 knjiga u serijalu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Knipex said:

Nije prvi put da sam se dvoumio da li da ih kupim, ali je prošlo dosta vremena od kad su ih objavili pa sumnjam da će objaviti ostatak. Čini mi se da ima 6 knjiga u serijalu.

 

Jeste, nego su objavili samo dve, nikako da predju na trecu.

Nego ne kontam sta im je onaj Dune movie tie-in. Jel to reizdanje prve knjige samo sa novim (filmskim) koricama ili nesto drugo?

 

https://carobnaknjiga.rs/dina-movie-tie-in

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Preporuka za 2 relativno nove knjige Gorana Skrobonje, Firentinski dublet - Sfumato, i Firentinski dublet - Kjaroskuro. Ima dosta istorijskih licnosti s kraja 19. veka, glavna licnost je Milovan Glisic, pa mozete pretpostaviti zasto bas on i ko mu je protivnik 😄 Ima vise istorije nego fantastike, ali meni se bas dopalo.

 

On 9/19/2021 at 10:52 PM, dude said:

Kakva su misljenja o B.D. Benediktu? Merkam nekoliko njegovih knjiga vec duze vreme, svidjaju mi se teme koje obradjuje ali uvek se ispreci neka druga knjiga. 

 

Nisu mu lose knjige, ja sam kao klinac jedno 50 puta procitao Paralelni svet - fantazija ili stvarnost. Doduse ubio me u pojam kada je pisao o nekoj devojci koja je lezbejka, pa se srela sa nekom vernicom, i nakon toga, parafraziram "obecala da ce od sada lepo da se ponasa i da vise nece da bude lezbejka". Budala.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Rotfus procitao prolog The Doors of Stone, u najavi je da ce uskoro dati i jednu glavu (po sistemu fanovi uplacuju u humanitarne svrhe, ja dam zalogaj knjige). Jos release date-a nema, ali 2022. za promenu zvuci realno... Dugo ga nisam video, opasno je omatorio...

Link to comment
Share on other sites

Pročitao sam prva tri dela. Šta znam, ništa posebno. Nekako mi je tanko pisanje. Čini mi se da sam brže zaboravio nego što sam pročitao. Ne znam koliko će se tebi svideti tematika jer je fantastika na svakom ćošku. Vampiri, vukodlaci, veštice, čarobnjaci,...

Link to comment
Share on other sites

Dopao mi se ovaj opis PZ-Žeteoci

 

"Ulicama Beograda i okolinom, dva kuma, psihološki profajler i inspektor beogradskog MUP-a, tragaju za serijskim ubicom, koji žrtve usmrćuje ubrizgavanjem otrova T12. Na vratu ubijenih ostavlja ubode koji podsećaju na vampirski ujed pa ga mediji nazivaju „Vampir sa Avale“.."  

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
25 minutes ago, Knipex said:

Nadam se da će nastaviti sa reizdanjima mekih korica da mogu da popunim ono što mi fali.

 

Mislim da ce reizdati i njih kao sto su prvobitno planirali, ovo je novi ugovor. Neka vala, treba imati i meki i tvrdi povez 🙂 Kazu da ce i Eriksona ubrzati, videcemo.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

"Carobna knjiga" se u sekciji "U pripremi" pohvalila izgledom korica njihovog izdanja "Hiperiona" i "Pada Hiperiona". Na koricama prve knjige je drvobrod "Igdrasil", a na drugoj Srajk koji u rukama drzi jednu bebu. Inace, u pitanju je artwork nagradjivanog autora Jean Sebastien Rossbach-a, koji krasi i francuska izdanja Simonsovih knjiga.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 4/17/2022 at 1:04 PM, Knipex said:

Vidim da je za maj najavljena još jedna knjiga od Aberkrombija što je još jedan plus za lagunu 

Aberkrombi - Iz cista mira  -> dostupno 🙂

Edited by Geronimo
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Počeo sam da čitam "Sahalin" od Eduarda Verkina. Radi se o postapokaliptičnom SF-u, koji u određenim elementima zlokobno podseća na trenutak vremena u kojem danas živimo. Premisa mi deluje interesantno a početak karakteriše nešto sporija dinamika. Priznajem, nemam previše iskustva sa ovim žanrom. Videćemo. 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...