Jump to content

F1 prognoza 2019


Borko

Recommended Posts

Nastavljamo gde smo stali, znate vec, s tim sto sad imamo poseban deo podforuma samo sa prognoze... Ovde kopipejstujem pravila za F1 prognozu koja vaze sa sezonu 2019:

Dame i gospodo, 

 

ulazimo u nejubilarnu 11. sezonu tradicionalne F1 prognoze, osmisljene od strane naseg starog forumasa Senne/Mikija Velikog koji se nazalost odavno povukao sa foruma. Kao onaj koji se drugu sezonu zaredom prihvatio nimalo zahvalne, zapravo uzasne uloge voditelja prognoze, odnosno tabele, ovde izlazem stara pravila, i dva nova, koja uvodimo od ove sezone:

 

1) Prvo i osnovno pravilo: Prognoziramo redosled prva TRI vozaca u kvalifikacijama, redosled prvih DESET vozaca u trci i, na kraju, vozaca koji ce ostvariti najbrzi krug u trci.

 

2) Bodovanje: Svaki pogodak donosi po jedan bod, dakle mozete osvojiti tri boda za kvalifikacije, deset za trku i jedan za najbrzi krug.

 

3) Bonusi: Ako nego pogodi tacan redosled sva tri vozaca u kvalifikacijama, dobice dodatan bonus bod za kvalifikacije. Ako neko u trci pogodi tacan redosled prva tri vozaca, odnosno podijum, dobice jedan bonus bod. Ako neko (sto se nikada nije desilo i nikada se nece desiti) pogodi tacan redosled svih 10 vozaca, dobija pet dodatnih bonus bodova.

 

4) Racunanje poretka: Racunamo poredak onako kako je ostvaren nakon poslednje sekunde u kvalifikacijama i nakon poslednjeg kruga u trci. Naknadne kazne nakon trke, kazne izrecene u toku trke nas ne zanimaju, kao ni prethodne kazne u kvalifikacijama - kako je predjena startno-ciljna linija, tako racunamo poredak.

 

5) Vreme: Svoju prognozu mozete ostaviti sve do minuta pre pocetka kvalifikacija za kvalifikacije, odnosno minuta pre pocetka trke za trku. Naravno, ako neko putuje ili slicno, pa nece biti u mogucnosti da ostavi prognozu na dan kvalifikacija ili na dan trke, moze da ostavi kompletnu prognozu za kvalifikacije i trku kad god pozeli - dva dana pre, tri dana pre, pet dana pre.

 

6) Mozete da prognozirate samo kvalifikacije, ili samo trku. Naravno, prirodno je da prognozirate i jedno i drugo, ali ako neko ne ostavi prognozu za kvalifikacije jer nije stigao/uspavao se/stagod, moze slobodno da prognozira trku i najbrzi krug. I obrnutno - ako neko prognozira samo kvalifikacije a potom ne ostavi prognozu za trku jer nije stigao/uspavao se/stagod, bodovi ostvareni u kvalifikacijama se racunaju.

 

7) Ispravnost prognoze - ovo je veoma vazno, zato ce biti boldovano: Molim vas da pre ostavljanja posta proverite svoju prognozu - ako je neko napisao imena dva jednog vozaca dva puta u kvalifikacijama, ili je napisao umesto 1. 2. 3. - 1.2.2. / 1.3.3./2.2.3./1.3.3 ponistava mu se celokupna prognoza za kvalifikacije. Primer - ako neko napise 1. Hamilton, 2. Fetel, 2. Ferstapen, a poredak prva tri zaista bude takav, prognoza se svejedno ponistava. Identicna pravila vaze i za trku, s tim sto za trku vazi da bi prognoza bila validna da obavezno ostavite i ko ce ostvariti najbrzi krug.  Ako pogodite svih 10 vozaca tacno po redosledu, a ne ostavite prognozu za najbrzi krug, prognoza za trku vam se, nazalost, ponistava.

 

8) Dva nova mikro pravila od ove sezone - forumas koji ima najvise pogodaka za celokupan vikend dobija jedan dodatni bonus bod kao pobednik vikenda (ako dva forumasa imaju imaju isti broj pogodaka, sto je najvise za taj vikend, bod se ne deli na pola - dakle, ne dobija se nista :) ). Drugo novo pravilo je da ukoliko neko pogodi sve osvajace bodova, ali ne po redosledu, za taj mali podvig dobice dva bonus boda (sto se nikada nece desiti, tako da ovo slobodno zanemarite :D)

 

9) Nagrada za pobednika prognoze: Ne postoji :D

 

Titulu brani Ripper, dvostruki uzastopni pobednik.

 

Prethodni pobednici prognoze:

 

2009: alpiner

 

2010: Miki Veliki

 

2011: fancy

 

2012: 4_Webber

 

2013: 4_Webber (2)

 

2014: DASUBO

 

2015. 4_Webber (3)

 

2016: fancy (2)

 

2017: Ripper

 

2018: Ripper (2)

 

Moj zivotni moto je - sreca je za gubitinike, znanje za pobednike, ali s obzirom na to da ovde u 80% slucajeva plasman odlucuje sreca usled postojanja raznih Grozana u trci, moram da napravim izuzetak i kazem:

 

SRECNO SVIMA :classic_smile:

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Borko pinned this topic
  • 2 weeks later...
  • Borko unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...