Jump to content

ATP Finals 2019.


zoe Bg

Recommended Posts

Sad je kriv Ivanisevic? Bolje sto nije godinu zavrsio kao prvi jer sa igrom tokom cele godine nije ni zasluzio da bude prvi.

 

I bolje, u proslosti je gubio motivaciju kad je dugo broj 1.

 

Kljucno u narednoj godini da se dobro spremi fizicki i da prodje bez povreda.

 

I naravno da se vrati glad za trofejima i pre svega ozbiljnom treniranju.

 

Sledece godine mora da se naprave 2 mini ciklusa da  bude na vrhuncu.

 

To su AO, IW i MIA i W, OI i USO.

 

Treba ozbiljno da se razmisli za sljaku sledece godine, da se ja pitam sljaku bi preskocio 2020.godine.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jasno mi je da će se teško ponoviti 2011. ili 2015-16. godina i da ne možemo očekivati da Novak stalno pobeđuje, ali ono što se očekuje od sportiste njegovog renomea je pošten odnos prema igri, protivniku, navijačima...Ništa od toga nije pokazao večeras i ovo nije prvi put. A smeta mu što ljudi više vole Rodžera i Rafu.

Razmišljam, da Novak nije sa ovih prostora, definitivno ne bi bio među mojim omiljenim igračima na turu. Ali pošto je naše gore list, ostaje nam da se nadamo da je ovo samo jedna loša epizoda.

Najgore od svega je to što od njega može da se očekuje sve, tako da prognoza za sledeću sezonu može biti 2 Grenslema, ali i penzija posle OI, recimo...

Link to comment
Share on other sites

Federer nije poklanjao mnogo i odmah rezultat odgovarajuc protiv Djokovica. Servis dobar, nista spec, ovo je nivo igre koji se i ocekuje, kad ne promasuje ciste voleje na mrezi i pravi duple greske, ipak je najbolji igrac svih vremena.


Sa druge strane, interesantan je defetizam glede Djokovica, doslo do zamora materijala, na drugom turniru ove godine ga nije poterala sreca i zavrsio je neuspehom i sad odmah nece da osvoji nijedan slem, a posle proslogodisnjeg USO prognozirase mu neki i sva cetiri.

 

I one tvrdnje koje se posle svake velike pobede nad Federerom provlace, da ga Federer vise nikad nece pobediti (prvi put jos 2015. izrecene, a mozda i ranije, ne mogu da se setim), koje se svaki put obiju o glavu.

 

Al dobro... gledajte tenis, uzivajte jos malo u svoj trojici, nedostajace vam.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Novak kao da je skroz van kondicije, kasni na bukvalno 70% lopti a ovako prazno i melanholicno izgleda jos od pre Vimbldona ako malo vratimo film unazad. Psihicki izgleda kao recimo u drugoj polovini 2016. sto uopste nije dobar znak.

Послато са Moto C Plus уз помоћ Тапатока

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Novak je toliko promenljivog raspolozenja da je to u najmanju ruku cudno. Njemu se variranje od napaljenosti do letargije menja maltene u jednom gemu. Kada god je uspevao davto variranje dovede u red, na glavu je uspevao da dobije mnoge velike meceve. Kada nije uspevao, upravo je zbog glave gubio takve meceve.

Paradoksalno je da je Novak treba i u ovim godinama da sredi glavu a pored sebe ima Ivanisevica koji je imao jos brljiviju glavu od njega.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Malo više objektivnosti sa obe strane:

Federerov servis je bio gotovo savršen - što je i sam potvrdio, a i statistika je tu da se proveri šta je i kako pogađao. Imao je jasan plan i perfektno ga izveo. Uočio je da je novakov kursor isključivo podešen na defanzivu i kontriranje - te ga je nemilosrdno šibao u ranoj fazi i na svaku mlaku loptu izazivao winnerom to be. Za njegove sposobnosti ga je ubio riternom i neutralisao mu servis. Nije se loptao, gde je Novak i dalje zid koji te postepeno pomera i dekonstruiše na sastavne delove, već je igrao agresivno bez srljanja. Ako se pogleda kretanje prilikom kontakta sa lopticom uviđamo da je Novak taj koji je bio nateran da napusti bezbednost osnovne linije i nevoljno uđe u teren više od Rogera. Da je ovako igrao češće protiv njega, defanzivni Djoković bi se malo šta pitao, to je tačno, no znamo da Novak može i da diktira i da je tada jedan od najdominantnijih tenisera ever.  Vraćamo se na one analize kada smo zaključili da postoje dva Đokovića : Mr Roger & Mr Rafa. Jedan mu donosi sigurnost i smanjuje rizik / drugi lepršavost & ethernal glory. Čini se da je ove nedelje dobio potvrdu da se ne može parcijalno štedeti ako želi da se rve sa legendama. Mora se biti all in

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Maestralno su spremili mec, a Fed je savrseno sve to sproveo

 

Federer: ‘There’s a lot that goes into a match like this. We spoke at length - probably an hour and 15 - with the team before about all the possibilities that could happen. I felt from the get go I had good rhythm from the baseline and the serve.’

 

a najbitnije je  sto nije srljao, a to je posledica jasnog plana i jasnog razmisljanja

Link to comment
Share on other sites

Djokovic i kad je terminator, recimo te 2015. koja je statisticki najuspesnija, davao mnogo ovakvih loptica u svakom mecu, samo nije imao ko (osim Rodzera i tad povremeno) da ih zakiva.

 

Gde je on odigrao losije je iskljucivo citanje servisa, ali Federer je stvarno servirao odlicno i to je sve.

 

Ja sam jos pre 6-7 godina rekao da mi nije jasno zasto svaki igrac jednostavno ne napada prvu kratku loptu koju Djokovic posalje, pa neka zavrsi mec sa 50 gresaka. Otprilike onako kako se igralo protiv Nadala nekad, pogotovo na betonu.

 

Prebacivanje sa njim ne vodi nikuda, a kada se pogleda dubina udaraca, Djokovic u proseku nikad nije bio najbolji u tom segmentu.

 

U svim ovim porazima u poslednje vreme, pogotovo ovim tesnim, Djokovic je dobijao na glavu, Federer je igrao kljucne poene ili idiotski (Vimbldon) ili je pravio neverovatne greske iz lakih udaraca. Sam kvalitet igre Djokovica, minus taj ritern, sinoc je bio na vrhunskom nivou. Pogotovo na pocetku drugog seta, mozete pogledati opet, kad je pritisnuo i krenuo u preokret, zabio nekoliko forhend i bekhend vinera, isao agresivnije na ritern, ali je Federer imao odgovor.

 

I to je otprilike razlika izmedju njih dvojice i zasto se Federer za sve pita. Nazalost, mnogo cesce vidjamo stegnutog Rodzera, koji puca pod pritiskom i mentalni aspekt igre je uglavnom na strani Djokovica.


Sto je inace svojevrstan paradoks, jer 2011, kada je Djokovic igrao nestvaran tenis, Federer uopste nije osecao tu vrstu pritiska protiv njega.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Pa ne slazem se, jer je Novakova 2012. bila poprilicno meh - kako je onda izgubio? Djokovic je 2011. igrao monstruozno, to nije ponovio, osim na mahove u narednih evo vec osam godina. Iako je najuspesniji igrac u tih osam godina, i to ubedljivo, to je posledica pada i povreda drugih i nedostatka ostalih tenisera koji ga mogu izazvati nego neke njegove ne znam kakve igre.

Link to comment
Share on other sites

Đoković je te 2011. bio fizički najspremniji i najmotiviraniji. To je valjda jedina godina gdje je doslovno svaki meč igrao na 100% motivacije. Nakon toga je igrao vrhunski do 2016. ali je imao faze malodušnosti nekih 20% mečeva. Ove godine je na 70% malodušnosti 30% ozbiljnosti. Simptomatičan je i taj London, 2016. raspad u finalu, 2018. raspad u finalu i sada. Sve u 2 seta bez da je izborio taj brejk. A pre toga je rasturao po Londonu.

 

Link to comment
Share on other sites

Jbg, sto puta ista prica oko toga ko se pita kada igraju njih dvojica.

Federer moze dobiti Novaka samo kada je ful spreman i napaljen kao zver. Novak moze dobiti Feda i kada je i letargican.

Kada su maximalno spremni i nalozeni obojica, Novak to dobija u velikoj vecini slucajeva.

Kada obojica igraju svoj najbolji tenis, Novak dobija.

Vaditi se da Fed gubi samo zbog glave od protivnika kome je upravo ta glava ubedljivo najveci problem...  Besmislica...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...