Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

7 minutes ago, Princeton said:

@Barkley#34 Pa jeste, gledajuci iz naseg ugla. Prosjecan ljubitelj je izgubio culo ukusa, ne zna vise sta je prezacinjeno. Lijepo je servirano, ima odlicne reviews, ubijede sebe da se i njima svidja.

 

LBJ je ikona lige, najverovatnije GOAT, i on kao takva licnost zasluzuje odredjenu dozu protekcije od sudija - legacy u stvaranju. Vjerujem da je slicna prica bila i ranije (i u drugim sportovima), samo je sada usavrsenija.

Možda zato i pada gledanost, jer neki drugi lepše pakuju i serviraju. 

 

LBJ jeste igrački i fizički izuzetak, ikaona kao što kažeš, ali će deo tog nasleđa da bude i guranje od strane sudija. Jbg, ceo paket.

 

A što se tiče trenera, ne mora da se ide u krajnost zvanu Dule. Možda je problem i u tome što mnogima od njih nedostaje kvaliteta pa ne mogu ni da izgrade ime kao Pop pa bi im se tolerisale i tehničke i prigovori.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Obi-Wan said:

 

 

Spoiler

Ajd tako može da se kaže. Umetnički dojam i vizuelni identitet performansa, to da. Neko bi rekao samo kopija, ma kako dobra, ali samo kopija. Kompletan igrač, kao uzor mu i uopšte, nikad nije bio. Ostaje međutim problem što kad se zagrebe ispod površine, sumiraju rezultati i okolnosti, bilo kakvo pravo poređenje sa MJ je bože me sakloni. To je bio pravi pravcati marketing i guranje od strane medija, lige, košarkaške javnosti itd, da on može u istu rečenicu sa Jordanom, jer 5 prstena i vidi ga kako je pljunuti MJ. Ego trip koji je imao po tom pitanju je isto bio za nevericu, čak i za pro sportistu tog ranga, to što su mu toliko titrali i gurali taj narativ, je samo činilo celu stvar još bljutavijom i providnijom. Fizikalije, u ovoj ili onoj meri, su svi HOF igrači imali, Lebron je samo prvi sa tom kombinacijom fizikalija, mindseta i skillseta. Razumem da se mnogima ne sviđa njegov stil, ali ni meni se Kobeovo silovanje nije sviđalo previše, mnoge utakmice su mi bile negledljive zbog toga, (rekord koji drži za najviše promašenih fg, on je ubedljivo br1 tu). Za raubovanje teme nemaš da brineš, bar ne posle svega što se pisalo i dalje piše ovde.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Zvezdinho said:

Ima i film o tome.Posebno je analiziran deo gde liga gura neke ekipe, a nekad zeli vise utakmica u seriji zbog zarade.

 

Samo da je Adelman podviknuo par puta, ne bi bilo ovog clanka, a ni dokumentarca.

 

Otprilike zastupam tezu da NBA trener ima isuvise odgovornosti kao pedagog grupe sportista i lider citave organizacije da sebi dozvoljava ulicarsko ponasanje pred svjetskim auditorijumom - uz to i besplatno slobodno bacanje protivnickoj ekipi. To pozeljno ponasanje na koje smo mi navikli na balkanskim livadama donosi vise stete nego koristi, i jednostavno se ne praktikuje u NBA okvirima. Nije ni do reputacije trenera / neznanja / anemicnosti, nego ne donosi pozitivan efekat timu/organizaciji.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Obi-Wan said:

 

Kobi je najpribližniji po košarkaškom umeću i ajde kažem performansu na samom terenu, što uključuje i estetiku, eleganciju, dinamičnost, karakter, inteligenciju, govor tela. Jeste ga on kopirao, ali treba imati talenta i svega ostalog da kopiraš NjegovoLetećeVisočanstvo, a da ne ispadneš smešan. Nisam zaista imao u vidu nekakve liste, statistiku...nego subjektivni dojam. Najveći košarkaš po tom mom ličnom utisku je Majkl iako tokom aktivnog igranja nisam navijao za njega, baš naprotiv. Kobi je imao svoje bubice, jako mlad je istupio na planetarnu scenu, kao niko pre njega sa tako malo godina. Logično je da je tu bilo i propusta, ali opet kad se podvuče crta on mi je prvi sledeći po utisku. Jednostavno je bio kompletan igrač kao i Majkl. Lebron - nije moja šolja čaja iako imam veliko poštovanje za sve što je uradio, ne samo na terenu. Long story short - ostaje mi utisak je da on dominira prvenstveno fizikalijama, a ne toliko skilom. Doživljavam ga kao univerzalnog sportistu, koji je sticajem okolnosti završio na košarci, ali nije mi uopšte teško da ga zamislim u NFL-u ili atletici. Nije mi glavni utisak o njemu - košarkaš, nego sportista.

 

Ali da ne mastim dalje ovu temu koja je toliko puta izraubovana ovom GOAT polemikom - to je zaista moje subjektivno viđenje.

 

Kobe strogo estetski možda čak i ispred svih, pa i MJa, elegancija mu se ne može osporiti. Bilo ga je lepo gledati i dok promašuje. A promašivao je obilato i bez zadrške. Košarkaški ipak nije u klasi nekoliko najvećih u koje, uz sve mane, spada i Lempron.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Barkley#34 said:

Možda zato i pada gledanost, jer neki drugi lepše pakuju i serviraju. 

 

Nekoliko tekstova, na koje sam bio naleteo, na temu pada ratinga

 

https://slate.com/culture/2020/08/nba-tv-ratings-china-ethan-strauss-athletic.html

 

https://itsgame7.com/nba-ratings-drop-new-poll-reveals-main-reason-why/

 

https://www.deseret.com/2020/9/11/21432326/the-sky-isnt-falling-but-interest-in-the-nba-is

 

 

1 hour ago, MilošVB said:

@Marko

 

Ko je dama sa avatara?

 

Zaboravio sam, davno je bilo, što? Mislim svakako nije iz show biza/iz adult entertainmenta (kao što su ovde avatar nekima 😄)

Link to comment
Share on other sites

Korolija + Bolovanje mi je dalo dosta slobodnog vremena, pa sam zakacio neke dokumentarce na Areni o Medziku Birdu itd, sto me podstaklo da potrazim vise o Medziku i definitivno je za mene No2 igrac, odmah iza Dzordana. Licno bih podelio kvalitete kosarkasa u nesto kao: individualni kvalitet napad/odbrana, sinergija sa saigracima, klac momenti, estetika, jednostavno je Medzik nesto neverovatno i da igra u ovoj eri bio bi jednako dominantan, jer bi svakako malo vise vezbao prangiju i mogao bi da igra od 1 do 5. 

Dzejms je kao sto neko rece, univerzalni sportista, bio bio dobar i u NFLu i u rukometu i u vaterpolu, ali sve je to malo usiljeno, plus je diskutabilan u klacu, jedini signature potez mu je ona banana u G7, odnos pobeda u finalima mu je negativan, za jednu titulu ga spasao Rej Alen, šeta od fransiza jureci supertimove, estetika mu je da krvare oci (sem onog fejdaveja, koji je nabacio u kasnijoj fazi karijere), sve sto kaze je podredjeno rejtigu, samoproklamovao se u ''Kinga''.

Da je Tim Dankan bio malo kurcevitiji momak i gurao da se slika, sad bi diskusija bila vodjena da li su Lebron i Kobi bolji od njega. 

 

Moja GOAT lista bi isla ovako: Džordan, Medžik kao prvi i drugi, pa za treće mesto diskutabilno: Kobi/Lebron/Dankan/Dzabar, ako Lebron uzme jos 2 prstena onda je ispred njih, nakon ove ekipe Leri. 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Jenkins said:

Sad kapiram kako zvuci. Mislio sam na konkretno sportske (takmicarske) vesti. Jebi ga, nisam razmisljao, izvinjavam se😣

Sve okej👍

 

Ma ta top 10 lista je subjektivno misljenje ali samo cu napisati da Lebronu ovo finale najvise znaci od svih igraca, ako uzme titulu onda je definitivno top 3 ikada, a ako izgubi onda je ogroman udarac na legacy i ne moze se svrstavati u top 5 igraca i pored svih ovih godina na vrhunskom nivou. Za ovo finale nema izgovora, sad je on u ulozi GS a Majami u ulozi Klivlenda.

Sam odnos kvota za osvajaca sve govori, 1.25-1.30 na Lejkerse naspram 4.25-4.5 na Majami.

Trazio je AD, vjerujem da je bilo pokusaja za Kawhija i PG ali AD je bio najbitniji i eto doveli su mu ga i kao reziltat toga dosli su do finala ali posao nije gotov, jos 4 pobjede pa cemo pisati sta i kako

Edited by Miki28
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Konačno jedno organsko NBA finale. Na jednoj strani tim za koji navijam (ili preciznije, najviše i najduže gotivim), tim koji je gotivan, igra lijepu košarku, i put do ovog finala je prije svega zasluga kvalitetnog rada trenera i menadžmenta. Većina franšiza bi se nakon raspada velike trojke isto tako raspala i godine provela u nekom lutanju sa top pikovima i pokušajima rebuilda. Sa druge strane, protivnik je franšiza koju jednostavno ne gotivim i tu nema šta da se doda. Poslastica. 🙂

 

Prethodnih godina sam naginjao ka' onom basketu koji su furali Stef&co. ali to je bio ništa drugo no ulazak na vagon, a čak i u onim ranijim titulama Majamija (LBJ era) u finalu su bili timovi koje sam na neki način gotivio i nisam skroz bio u full hejt režimu (Peja i Dirk, SAS, pa čak i velika trojka OKCa). Ovoga puta idemo na nož. 😁

 

LEC GOU HIT!

  • Like 3
  • Love 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, AgroLaki said:

Miami zapravo i nema neke visoke pikove? Vecina underdogovi. 

Nema. Apsolutna pobeda kosarke je njihovo finale.

Verovatno najsistematicniji tim.

Mene su kupili sredinom sezone jos, verovao sam da ce daleko al bas i ne do samog finala.

S druge strane meni zauvek omrazena ekipa na celu s wanna be kozom. Zauvek ce ostati na tom wanna be, pa i da osvoji sad.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, realno *w said:

Ako sam dobro razumeo, u Denveru isto je najbolje rangirani igrač sa drafta Marej koji je bio 6. ili 7. pik.

I to uzet kao pik Niksa, koji su dobili još u trejdu za Karmela, svoj 15. su iskoristili na Ernangomeza. Onda sledeće godine daju Mičela Juti za Lajlsa i Lindona, kako bi to paklena ekipa bila sa njim 😞 

Edited by Green23
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Miki28 said:

Da ali zato Lejkersi 3 igraca koji su isli kao 1 pik. AD, Lebron i Dwight.

Isplatilo se tankovanje prethodnih sezona😀

Veliko finale i 17ta titula je blizu💪

Naravno. Dva univerzuma kad je u pitanju nacin sklapanja tima.

Ne bih se ponosio nacinom na koji to lebrik radi.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Princeton said:

 

Samo da je Adelman podviknuo par puta, ne bi bilo ovog clanka, a ni dokumentarca.

 

Otprilike zastupam tezu da NBA trener ima isuvise odgovornosti kao pedagog grupe sportista i lider citave organizacije da sebi dozvoljava ulicarsko ponasanje pred svjetskim auditorijumom - uz to i besplatno slobodno bacanje protivnickoj ekipi. To pozeljno ponasanje na koje smo mi navikli na balkanskim livadama donosi vise stete nego koristi, i jednostavno se ne praktikuje u NBA okvirima. Nije ni do reputacije trenera / neznanja / anemicnosti, nego ne donosi pozitivan efekat timu/organizaciji.

 

Odlicnih par postova Princetone, potpisujem sve.

Samo ono sto bih dodao, to ponasanje trenera iz nase skole deluje da nekada ima uticaja na sudije/kriterijum ne zato sto oni znaju socno da opsuju vec zbog toga ko stoji iza njih i tih klubova. Tu su cesto u pozadini najozbiljnije moguce pretnje. Nije nesto sto ikada treba porediti sa NBA-em, gde funkcionise po nacinu na koji je objasnio Princeton. 

A poenta svega je naravno u shvatnju sporta u Americi i u Evropi, pogotovo kod nas.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

[Raja Bell] The middle of that bullshit zone D by Heat was wide open all series, yet Stevens refused to adjust to attack the middle. I can imagine Spo laughing how Stevens don't know what to do against a simple AAU style of zone. The lack of adjustment Stevens should concern the Celtics.

 

Raja: I was so upset, screaming at the TV. All series, the same zone defense by the Heat, the middle was wide open, they were literally inviting the Celtics to come get some in the middle. But yet Brad Stevens refuse to adjust. I can imagine Spo were having dinner and probably laughing they will keep run this back until Celtics figure out what to do. There was nothing unique about Heat zone, it was a very simple AAU style type of zone defense. I think Stevens is a good coach but the fact he doesn't or couldn't figure out how to adjust against the zone should a concern for the Celtics moving forward.

 

a evo kako su im lejkersi razbili zonu u ligaskom delu  kao uvod u predstojece finale.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...