Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

3 minutes ago, Zvezdinho said:

 

Ma ulaze Lejkersi u finale, samo pitanje kako. Kad su dosli dovde, liga nece da dopusti da Lebron i AD ne igraju finale, posebno zbog ovoga sto se desilo sa Kobijem. Biznis je to, veca je gledanost Lejkersa nego Denvera u USA. Ako bude trebalo pogurace ih  protiv Denvera.

Misliš kroz sudije ili na neki drugi način?

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Marej21 said:

Forsirao je dosta suteva i mnogo lopti pogubio. Omatorio je, sve vise gresaka u napadu pravi. Ja sam alergican na te Luka/ Harden nerezonske trojke. Video si kako probija Jokica lako a on bira sut od nekih 28%. Jeste odbranu peglao ali pricamo o top 3 igraca svih vremena. Stigli ih sa 20 razlika a on poteze nerezonsku trojku iako je na ulazu i pasu mocan. 

 

Mozda je igracki pao malo, ali flopuje kao u najboljim danima.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je sada najveca zagonetka koliko Jokic ima snage za dalje da odigra na iole vrhunskom nivou. Realno nece Grant pogadjati 25 vise. Za druge se ne bojim oko kondicije. 2 serije po 7 gde se mnogo trosio. Grant, Marej, Geri i ekipa me ne plase me oko izdrzljivosti. Daj Boze da ne padne sa fizikom. Na kraju je bio vidljivo pao fizicki. 

Link to comment
Share on other sites

Ovaj podatak za skokove centara LAL je potpuno neverovatan. 

 

Šta znam, vidim na više mesta da se spominje da će teško Grant ponoviti ovu partiju i zaista logički zaključak jeste da je tako. Ipak, ima tu faktora koji ukazuju i na suprotnu mogućnost. 

Grant se dosta umara jureći Lebrona, ali ipak pričamo o relativno laganom momku od 26 godina. Sa druge strane Lebronika od 35-36, apsolutni pokretač svega u napadu, nemoguće je da odigra i odbranu na top nivou.

 

Mada, stvarno je bog Lebron, noćas u četvrtoj četvrtini trči kontre, gazi, a AD ne može da pređe u polje napada koliko se umorio.

 

2 minutes ago, AgroLaki said:

 

 

Sta je uradio momcina?

 

 

Svi staili, 10 razlike par sekundi do kraja, on trči da da koš u poslednjoj sekundi. Baš nepotrebno.

Link to comment
Share on other sites

Elem, krenem da pišem nešto o faktorima koji mogu da utiču na seriju, ali pre svih igračkih, ne mogu da ne spomenem sudije.

 

Kad se pogleda, nije tu bilo puno grešaka, ali kada očigledno jača ekipa juri slabiju, ne treba tu puno. 

Svaki trener će reći da je prvi napad posle tajmauta, koji traži ekipa koja je u maksimalnom minusu, neverovatno bitan. Lejkersi u tom napadu dobijaju na poklon 3 bacanja, u situaciji koja bi bila čista kontra za Denver. Odluka od vrlo verovatnih 5 poena.

Onda ta agresivna odbrana, gde se u potpunosti menja ritam utakmice, posle ona situacija sa Kuzmom i slično.

  • Like 6
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Pobediše uprkos Jokarinoj partiji u 4/4.

 

Čudan kraj utakmice, Lejkersi prvo iz čista mira ugaziše Denver u 4-5 minuta, onda opet iz čista mira počeše da prave gluposti, maše otvorene šuteve i popuštaju u odbrani. A Denver u fazonu ok, ako vi baš nećete da okrenete, aj' ipak mi da završimo ovo. Ali sve mi je to bilo u nekom chill fazonu, premalo tenzije i drame za takve rezultatske šokove. Možda tu najviše fali publika.

Link to comment
Share on other sites

Sudije brljaju ali se Mark Davis i Tony Brothers baš ističu, pri tome je neverovatno iritantno samopouzdanje sa kojim donose katastrofalne odluke.

 

E sad je dilema za Lakerse da li da puste četvrtu za 2-2 ili da odu na 3-1, jer zna se kako Denver igra kad gubi tim rezultatom.

 

Šalu na stranu, za Granta se znalo u startu da će biti dobra akvizicija, atletski je jako moćan a vremenom je nabacio i dovoljno košarkaških elemenata u odnosu na onu sirovost dok je nosio dres Sixersa. Vrh posao radi u odbrani a kad doprinese i u napadu sa 15+ poena to je pesma za Nuggetse. Murray podsetio na izdanja protiv Jazza kad jednostavno frustrira protivnika svojim teškim ali efikasnim rešenjima, Jokara će uglavnom da isporuči neki svoj (visoki) standard, a ostali riljaju pa šta bude. Odlična epizodna uloga Monte Morrisa. Ipak, utisak je da su Lakersi propustili da ih dotuku nakon onog comebacka u četvrtoj, Rondo je krao lopte kao protiv dece da igra. LeBron je trokirao na kraju, a i nije lako igrati kad ti je Kuzma realno treći najbolji napadač. Pokazuje se još jednom i da je teško dobiti kad imaš veliki deficit u skoku, nešto što @realno *wpotencira kao apologeta centarske igre ovde na forumu. 🙂

 

Dwightu stvarno ne leži ova Rodmanovska uloga, čini mi se da to počinje da ide na kurac i Lebronu i AD-u.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Chaos Is Me said:

. Pokazuje se još jednom i da je teško dobiti kad imaš veliki deficit u skoku, nešto što @realno *wpotencira kao apologeta centarske igre ovde na forumu. 🙂

 

Dwightu stvarno ne leži ova Rodmanovska uloga, čini mi se da to počinje da ide na kurac i Lebronu i AD-u.

 

S tim što su mi tu na umu uvek ekipe koje igraju neki preterani smallball, ali Lejkersi sa Lebronom na 3, AD na 4, a Mekgi/Dvajt na 5, su jedna od najvećih ekipa u istoriji košarke.

 

I onda sa tim "sajzom" dođu u situaciju da Marej ima duplo više skokova od Dejvisa, Dvajta i Džavala, zajedno.

 

 

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, MilošVB said:

Ko vam je najbolji igrač u ovom PO za sada?

 

AD? Jokić?

menja se to iz utakmice u utakmicu. :classic_biggrin: tu su negde jokic, lebron, ad, marej, tejtum a odlucice ko uzme titulu i u tim utakmicama bude najbolji. recimo micel je imao neverovatnih 36.3 ppg i 5 asg ali je ispao u prvom kolu i posle njega doncic sa 31 ppg i 9asg ali je isto ispao ranije da bi usao u pricu o najboljem igracu plejofa.

https://www.basketball-reference.com/playoffs/NBA_2020_per_game.html#per_game_stats::pts_per_g

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, MilošVB said:

Ko vam je najbolji igrač u ovom PO za sada?

 

AD? Jokić?

 

Ja bi pre pitao ko je najbolji u PO? 

Dragic ili Jokic?

 

Meni su to dva najbolja igraca koji su doveli ekipe u finale konferencija. 

 

AD ima Lebrona pored sebe tako da ne može da udje u izbor iako igra na visokom nivou. 

Ipak mu je lakše kad u odbrani na Lebrona idu 2,3 a nekad i 4 igraca. 

Edited by propolis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa, dobro, i Jokić je imao ogromnu ulogu Mareja u dolasku do finala zapada.

 

Biće ovde krljanja - može da se završi u pet a može da ode i u sedam, neće se znato do kraja. Ovde svaka utakmica može da ode u oba pravca i to više puta po meču i odluči poneki potez. Deluje mi da su obe ekipe baš umorne. Ulaze neki teški ili isilovani šutevi, promašuju se čiste pozicije, gube se lopte masovno. Rilja se, velika je potrošnja u odbrani, pobediće ko preživi. 

 

Ovaj meč bi mogao samo na osnovu statistike da se oceni - užasan skok LAL, 23% za trojke, promašeno dosta bacanja (u prošloj su ih šutirali 23/24, mislim). Baš su bili pasivni u skoku, da li zbog umora ili šta je. U prošlim mečevima su pravili veliki problem Denveru jer su uvek bar dvojica išli na skok u napadu, a sad kao da neko dođe pod koš reda radi. Pokušaše nisku petorku u 2/4 nekoliko minuta (sa LBJ i Morisom od visokih), upropasti ih Denver tada. Letela je lopte na sve strane, deset otvorenih pozicija stvorenih iz zezanja i ode razlika na +15. Opet, rispekt LAL za povratak, ali i za Denver što je preživeo tu crnu rupu.

 

Magare sam što ne gledam finale istoka, a vidim da ih hvalite, posebno za timsku igru. Lejkersi mogu da budu prvaci, na suvi kvalitet, ali mi deluju kao da par jakih igrača skupi još neke za turnir, čisto da imaju celu ekipu, a ove zvezde će da same da guraju. Za Denver možeš da kažeš da su mladi pa da će tek da napreduju, ali ciljano napraviti takav disbalans u timu mi je riskantno.

 

Marej bi morao da proširi repertoar (naravno, mlad je, neočekivano se našao u ovoj situaciji) i da bolje prepoznaje situacije. Skenirali su ga i stavili dosta mesa na njega - protiskaju ga spolja, kad ga preuzme neko ogroman zatvori mu vidik, a i ulaz mu je zatvoren jer ga čekaju zveri ispod koša. Počeo je u drugom delu meča da šutira poludistancu ali iz kretanja, sa jedne noge, a mislim da mu je potreban šut iz naskoka odatle. Kao da ostane zbunjen što jedino tad ostane malo sam, pa počne da komplikuje. 

 

Jokić već par puta ulazi umorno i sporo u meč. sad se to ne vidi po statistici ali sve što maši su šutevi koje obično daje, plus lagano izgubljene lopte. Nije mu lako, mnogo tuđih kilograma mora da nosi. Rispekt za pametnu igru protiv sirovine Hauarda - ovog puta nije dozvolio da ga isprovocira niti se trošio preteranim guranjem, lepo ga je izvlačio iz reketa.

 

Grant i Moris odlični, lepo koriste prostor. Porter ima poene u rukama ali mora da nauči da gleda oko sebe i još jedno hiljadu stvari pride. Milsap se baš muči, ali se ne predaje. Inače, Plamli ima +10 za četiri i po minute na parketu - čovek preokreta. :classic_biggrin:

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...