Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

Ne znam šta da mislim o ovome. Jeste kidao u regularnom delu i Baksi su bili prvi na tabeli, tako da stvarno ima jakih argumenata zašto je trebao da uzme MVP priznanje, ali sa druge strane mi nekako deluje bez veze...

 

Još kad vidim da je tek treći igrač koji je uzeo MVP i DPOY u istoj sezoni (Jordan 87/88 i Hakeem 93/94), samo se pojačava ovaj utisak.

Link to comment
Share on other sites

Ima nešto Džordanovsko u Đaninom karakteru što mi se sviđa i nešto Lebronovsko u smislu stila igre što mi se ne sviđa kod njega. 

Treba mu neko kao Fil i da se ovi u organizaciji malo dovedu pameti.

Mislim da ostaje u Milvokiju

Edited by Milos 3.14
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Milos 3.14 said:

Ima nešto Džordanovsko u Đaninom karakteru što mi se sviđa i nešto Lebronovsko u smislu stila igre što mi se ne sviđa kod njega. 

Treba mu neko kao Fil i da se ovi u organizaciji malo dovedu pameti.

Mislim da ostaje u Milvokiju

treba mu sut ili da bude druga banana nekom ko im sut van 2 metra od kosa :classic_biggrin:. za titulu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Đana je Westbrook iz prajma u XXXL veličini. Nema tu ničega košarkaški posebnog, samo vanvremenska fizika i brzina. I baš kao i Westbrook, dominacija i rezultati nisu posledica rada na košarkaškom, nego isključivo na doradi najjačeg asseta, što je atletizam. Da igra u kudikamo slabijoj ekipi od Milvokija (a Baksi su po mojemu tumačenju loptanja u Amerikama skoro savršeno sklopljena momčad za njega), ono ne da ne bi bio MVP, nego bi bio barely produktivan igrač. Zaslužio je MVP nagradu za regularnu sezonu, tu moramo da budemo pošteni jer su osnovni kriterijumi znatno iznad konkurenata (individualna statistika i timski učinak). To što je PO drugi sport u odnosu na regularnu sezonu je odvojena tema. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, gggggggg said:

patite :default_coffee:

 

Upravo razmisljam kako da izvrsim samoubistvo zbog toga. Dal da prerezem vene, popijem tablete ili se obesim, a moze i skok sa vrha zgrade:default_coffee:

 

Sad se ukljucio Janis diretno u NBAtv ( hvala mtstv na tom kanalu) preko TNT studija. Velika je razlika bila izmedju Janisa i Lebrona u glasovima za prvo mesto ( 1st place votes), Harden na primer nije imao ni jedno prvo mesto prilikom glasanja.

Edited by Zvezdinho
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Chaos Is Me said:

 

Thanasise, ti li si? 

 

da

 

 

s reddita:

 

jordan i antetokounmpo

 

They are the only players to, in the same season, do these things:

Win MVP

Win DPOY

Lose 4-1 in the second round

 

 

zna se sta sledi :default_coffee:

 

 

 

inace, popickali se verbalno smart i brown nakon jucerasnje utakmice. bas me interesuje kako ce izgledati kelti u trecoj.

Link to comment
Share on other sites

Tema drzi kvalitet poslednjih par nedelja, sve pohvale. 

 

Ne stizem da napisem koji post iako sam vecinu tekmi odgledao, doduse kroz snimke. 

 

Majami je brutalno slozena ekipa, ultra cvrsta i mislim da ce biti jako jako zajebano bilo kome da ih dobije na 4 utakmice. Koncept igre im je takav da je maltene nemoguc skauting i neka adaptacija. Previse igraca je ukljuceno, fleksibilni su, traze najrazlicitija moguca resenja i ne zavise od jednog igraca, pa cak imaju luksuz i da dvojica podbace. Pored toga odbrana je uvek na nivou i kako koja utakmica odmice tacno se vidi da se time hrane i da dobijaju legit samopouzdanje iz toga. Mislim da Boston iako je blizu, nije dovoljno cvrst i stabilan da bi mogao da im parira, cak sam misljenja da ce tesko i 2 tekme da izvuku, to im je mozda neki maksimum. 

 

Denver je sa druge strane precudan tim. Marej je uspeo da bude koliko toliko konstantan na ovom superstar nivou sto bas nisam ocekivao. Zapravo vise cenim igrace sa 5ppg nego te sto idu na 5p pa 50p i tako u krug. Ima taj fadeaway sa leve noge koji je ubojit, plus je ojacao core i ramena pa prodori u kontakt nisu vise naucna fantastika. Jokic je bog, tu vise nema nikakve dileme. Pazljivo sam ga pratio kroz sve ovw utakmice, pa cak i blowoute, deluje da je doslovno nezaustavljiv. Toliko lako cita igru da je to nestvarno. Pritom tu mislim ne samo da cita odbranu vec maltene razmislja umesto pola svojih saigraca. U jednom trenutku u g7 sam zapazio da je tipa imao 12p, a izgledalo je da doslovno vlada terenom, ritmom utakmice i naravno napadom. Nekad kad se napali se cak pojavi i u odbrani. Protiv LAL ce biti skroz druga prica, Davis je brutalan igrac, medjutim nisam siguran koliko Howard i Javale mogu ako ovaj izadje u full po mode. 

 

Jasno je da ce seriju odliciti role playeri i Lbj. Videcemo da li Lebron moze jos uvek da gura celu ekipu protiv napaljenog i nezgodnog protivnika. Plus par Milsap i Grent koji su razliciti profili dobrih defanzivaca. Mislim da udvajanje Jokica ne sme da praktikuje, to su Klipani lepo pokazali jer jednostavno vidi sve na vreme i ekipa se pre ili kasnije razigra. Marej ima sansu da postane heroj jer u odnosu na LAC, imace mnogo vise prostora za igru koje cemo videti kako ce koristiti. 

 

 

Na kraju, puno toga ce zavisiti od trenera. I Vogel i Meloun imaju tog vodju na terenu koji im neizmerno znaci za sve ono sto oni ne vide ili ne umeju da prepoznaju. Denverova odbrana od pika i protok lopte u napadu su ono od cega najvise zavisi rezultat iz njihovog ugla. Energija u odbrani, zategnutost i cvrstina ce Lejkersima mnogo znaciti. Pritom njihovi prasinari imaju mnogo vise iskustva i neke rutine u ovakvim serijama. Denver je vec 3 godine u ulaznoj putanji i ovo deluje kao maksimum, medjutim ocito je da se ne smeju podceniti. Mislim da ce, ukoliko nisu iscedjeni posle dve najduze serije ovo ici u minimum 6 tekmi

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...