Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

1 hour ago, realno *w said:

 

Ovo bi bilo ok reći da je Kavaj dao 30 poena, ostali podbacili i to je to. A ne da je bio najgori u svojoj ekipi, kao što jeste, i imao 1-11 u drugom poluvremenu.

 

 

***

 

 

Inače, juče slupam onaj Ringer podkast i kaže Radža da između Kembe i Dragića bira Dragića, u smislu dobijanja duela. Voditelj naravno zaprepašćen.

Da.Nego nespretno sam se izjasnio.Mislio sam da nije svemocan(u smislu nece odigrati uvek kad se lomi extra utakmicu).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Auh, kakav raspad Clippersa, ovo ni Hičkok ne bi režirao, ali nikad ne potceniti talenat za samouništenje Doca Riversa. Lako je sad biti general posle bitke, svaka čast onim malobrojnima koji su videli ikakvu šansu Denvera u ovoj seriji. Jokić i Marej su neverovatan tandem u ovom PO, nijednom se nije desilo da obojica podbace, šta više, igraju poprilično nadljudski, Jokić jednostavno dominira, a Murray igra kao najbolji strelac lige, pogađa dečko sve. Treba odati priznanje fajterima poput Granta, Harrisa i Millsapa jer bez njih ovo ipak ne bi bilo moguće, lavovski posao su uradili i preuzeli "prljav posao" na sebe da bi omogućili svojoj dvojici umetnika da se razmašu u napadu. Ja stvarno nisam fan Denvera, ali teško je ne gotiviti ovu ekipu sad, pa i toliko osporavanog Malonea. Kao da je Gary Harris bio taj tas na vagi koji mu je nedostajao da dotegne odbranu i kao ipak igrač koga moraš respektovati u spot upu. 

 

Grozan choke Clippersa, jedan od većih u istoriji PO, tim pre što su bili favoriti i bez 3-1. Kawhi zaslužuje velike kritike jer je izabrao najgori momenat za najslabije partije u poslednjih nekoliko godina. Videlo se da se muči protiv Granta pre svega. Ne bih sad da tražim opravdanje za njega, delovalo je i da mu ne odgovara ovakva grupa likova okolo, za razliku od situacije u Raptorsima gde je on samo došao kao superstar da zaokruži već kvalitetan postojeći koncept. Ovo je ozbiljan šamar za Kawhija, za mene jako neočekivan jer serija od 7 uvek ostavlja prostora da pravi šampion pokaže od čega je. PG13 je već opevana pesma, kao što rekoh nekom prilikom NBA Igor Rakočević, trpač kada ide dobro, mentalitetom nikada superstar i pobednik. Veliki podbačaj tandema Lou Will - Trez, očigledno da ono iz regularne sezone ne prolazi u PO, obojica su bušni kao sir u odbrani i potpuno van forme u napadu. Na kraju ispade da su omraženi Pat Bev i Morris jedini pružili ono što se od njih očekivalo. Doca Balmer treba da najuri već danas, taj čovek je imao previše šansi i sve ih usrao. 

 

Lakersi su svakako favoriti, od Lebrona ni u ovim godinama se ne može očekivati da ostane ispod 15 poena na nekoj utakmici. Tu seriju će prelomiti match up Jokića i Davisa, to će biti poslastica, duel dva najbolja visoka igrača u ligi. Denver se dosta potrošio kroz ovaj PO, videćemo da li je Murrayu ostalo municije jer da bi prošli Lakerse, opet su potrebne njegove 35+ partije u kontinuitetu. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Uspeo da odgledam meč. Mislim da je stvar prilično jednostavna kad je Denver u pitanju. Kao što je već pominjano, kad ostatak ekipe proigra, počinju da deluju kao mašina i gaze redom. Ne mora to da bude ništa spektakularno, niti se očekuje, samo da ostanu u opancima ali i da ih u potpunosti ispune. Nekako se to u poslednjim utakmicama dešava u 2/2, kad počinju sve da pogađaju i smanje broj glupo izgubljenih lopti (mislim da su imali čak četiri gaženja linije :ajme:). Čak i bez Marejeve eksplozije tada imaju najmanje egal sa svima

 

Mareja samo Dok nije čuvao. Sve ih je naređao, pa ga sanjaju trenutno, verujem. Ne samo šuterski, imao je finih proigravanja i aktivan je bio u skoku. Opasno sam se uplašio da ga divljak Beverli nije povredio na kraju.

 

Jokić je odigrao jednu ''stariji brat među klincima'' utakmicu. U potpunosti se posvetio timarenju i tetošenju saigrača. Gledam na kraju 1/4 je imao 8/6/4 a bukvalno jedva da je pogledao ka košu. Da su ubacili sve one otvorene šuteve poslužene na tacni, imao bi 20 asistencija. Neko je lepo primetio - uneo je smirenost u ekipu, niko ne paniči čak ni kod udvajanja ili posle grešaka.

 

I dalje mislim da će protiv LAL odlučiti sudar onih koji nisu glavne zvezde timova. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče BOS - MIA serije, to je tek počelo. Smart nikako nije uspeo da uštopuje malo Dragića koji nastavlja sa odličnim PO, usudio bih se reći da Dragon igra košarku karijere, toliko je to "pismeno", idealna kombinacija ulaza i šuta, logična rešenja uvek. Brown je potpuno nestao u finišu meča kad se igra Bostona svela na izolacije za Tatuma i Kembu naizmenično. Mudaški potezi Jimmya, Herroa i na kraju Bama su presudili ali nesumnjivo nas ovde čeka vrhunska serija. Kao što sam i mislio, Robinson je nebitan za ovu seriju, jednodimenzionalni igrač a takvi su razotkriveni u PO. Zato Herro imponuje smirenošću i hladnokrvnošću. Obe ekipe imaju prostora za još bolje igre, a Bostonu bi stvarno značio dodatni kreator u liku Haywarda. Tatum je već sad u vakuumu najbolji igrač u seriji, ali teško da bi se neko kladio na njega u finišu protiv Butlera. Ipak, iako je popio epsku bananu od Bama, meni je pozitivno što je Tatum išao da reši i to momački direktno u glavu. Boston u 7.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Alex_Serbia said:

Bravo za Denver! Na borbi, mudima, neodustajanju ni posle 3-1 i -15, na pobednickom mentalitetu, na davanje maxa Jokicu, na cekanju Mareja, na kontinuitetu rada ovih godina, na tome sto veruju svom treneru a ne nama sa foruma.

 

Sve im se sada vratilo.

 

Sve 5, ali šta ima da im se kaze bravo za max Jokari, pored toliko stručnjaka i analitike da ne vide koga imaju bilo bi samoubistvo. 😄

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Alex_Serbia said:

Bravo za Denver! Na borbi, mudima, neodustajanju ni posle 3-1 i -15, na pobednickom mentalitetu, na davanje maxa Jokicu, na cekanju Mareja, na kontinuitetu rada ovih godina, na tome sto veruju svom treneru a ne nama sa foruma.

 

Sve im se sada vratilo.

Uvek mi je drago kada projekti kao što je Denver nadigraju ove instant supertimove. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...