Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

Imam utisak da sinoć Boston nikako nije mogao da dobije, iako smo se držali ti negde blizu. 

 

Dva su, čini mi se, ključna faktora koja su sinoć odlučila meč-šut za 3 i Siakam-Brown matchup. 

 

Probojavao sam se da će se Torontu opustiti ruka na krilima pobede u trećem meču i to se i desilo, 17 trojki je baš ozbiljna brojka. Na suprotnoj strani Boston tek 7 trojki, i ono što brine je što je tu bilo i otvorenih šuteva ali smo bili potpuno stegnuti, pogubljeni i u grču, nismo ni mogli da ih pogodio onako smeteni. Svakako, Toronto je i igrao dobru odbranu, u to nema spora. 

 

Druga ključna stvar je pojavlkivanje Siakama u seriji, do sad je imao samo 2 dobra poluvremena. Mečup on vs Brown je jedan od ključeva serije i sinoć ga je Paskal potpuno nadigrao. Raspao se Brown ofanzivno i promašio dosta šuteva, plus je imao problem s lična a, plus je sinoć odigrao loše ili makar ispod svog nivoa na odbrambenoj strani parketa. 

 

Opet je jako otvorio Lauri u prvoj četvrtini i opet je igrao mnogo minuta, dobar njegov meč svakako i ni za njega nemamo neko standardno rešenje. Opet su nas nadigrali u trećoj, nekako ne umemo da se snađemo posle poluvremena i tu dosta prave razliku. OG batica igra standardno dobro, Ibaka ubacuje svoje šuteve, prošli meč mu je bio slabiji ali generalno igra dobru seriji, Boston je spreman da žrtvuje u odbrani poneki njegov šut i on nas uredno kažnjava. Dobra partija i Freda. 

 

Dobro je što smo preko 40 poena dali iz reketa, nije ni loša odbrana, sem možda u prvoj četvrtini, svakako uz ovo šuzwrsko veče su stigli do 100 poena što uopšte nije loše. Ipak, kako smo izgledali na trenutke čini mi se da nismo mogli da okrenemo, nismo verovali sebi i svom šutu, kao ekipa smo možda i mentalno podbacili. 

 

Tatum je odigrao još jedan dobar meč, vukao je skorerski koliko je mogao, Toronto je tražio načina da mu čupa loptu iz ruku i donekle bio uspešan, ali se Tatum dobro u ovoj seriji snalazi sa dodavanjima, pozitivno sam iznenađen nekim pasovima i asistencijama. 

 

Donekle se Tatumu priključio Kemba, dobre role Tajsa i Time Lorda, Smart dobar uglavnom u odbrani ali sve je to mršavo da se dobije jedna ekipa kakva je Toronto, naročito bez doprinosa Browna. Grant Vilijams, Semi i Vonamejker nisu faktori koji će rešiti meč iako beleže fer minute. 

 

Jeste 2-2 ali se Toronto potpuno pronašao u ovoj seriji, momentum je njihov. Sledeći meč može da reši seriju, ako dobije Toronto rekao bih da prolazi dalje skoro sigurno. Moramo da nastavimo da riljamo, naročito u odbrani, i da se opustimo u napadu, dođemo do dobrih pozicija i pogodilo neku trojku koje su jedan od ključeva serije. 

Edited by stefan81888
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nema ko da povuče Kliperse kada Kavaju ne ide, prošle godine je imao Siakama i Vanvlita koji su znali da odigraju maestralno i sami povuku i donesu prevagu, a ove godine za sada nema ni u jednom saigraču takav oslonac. Moraće PG i Lu/Herel da se probude do kraja plejofa, inače teško da Klipersi mogu do titule.

Link to comment
Share on other sites

To je razlog sto je Kawhiji trentno daleko od Goat diskusiji. Ovi ostali kandidati nikada nisu bili prasinari, vec cim su usli u ligu odmah se video i statisticki i rezultatski uticaj na te klubove. Kao ovo sto Luka radi, dok je Kawhi bio prasinar 3/4 sezone. 
I taj MVP finala je dobio na fazon Iggy jcuvao si glavnog igraca protvnicke eikpe i imao podjednak doprinos u napadu kao ostali, niko nije previse odskakao u tom finalu za SAS u napadu.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, 12Laki said:

Svaka cast Nagetsima ali tesko da ce se Kavai bas svaku tekmu ovako raspadati.

 

statsi kažu da sz svi osim jeremije granta i craiga za nuggetse šutirali cca 50%, dok su za clipperse samo epizodisti džamajkl green i zubac (epizodista u smislu napadačke produkcije) odlično šutirali + polovica solidan

 

to će još teže da se desi nego da se samo leonard raspada

 

ipak, ovo je plej of, svaka tekma je priča za sebe ali u svaku tekmu takođe unosiš i određeni bagaž is prethodne. i dok se okreneš, šutiraš 3 tekme po redu ispod svog renomea a protivnik je na pobedu do prolaza

 

svakako raduje ovakav razvoj, mada meni ništa ne znači, pošto ove tekme u tri ne mogu da gledam bez dopinga a imam doping kontrolu u kući  : I

18 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Slazem se da ne moze nikako da udje u GOAT diskusiju, ali nema smisla da se proziva nakon jedne slabe utakmice.

 

takođe, lik ima 29 godina, dve titule i dva mvpja finala iza sebe (ne one regularke), tako da, eto.

Link to comment
Share on other sites

Ne samo Golden Stejt, vec i Majami. Mada je veca sansa da ce u Golden Stejt, jer imaju dosta toga da daju za njega.

 

Kada smo vec kod njega, upitan je za vecerasnju utakmicu zbog zgloba.

 

Ne postoji covek na planeti koji je prognozirao metlu Milvokija.

Edited by Drakaris
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...