Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

17 minutes ago, Chaos Is Me said:

Horford bi legao bilo kojoj ekipi samo tako, osim Filadelfiji. Ja stvarno ne znam što su GMovi u frci kad daju ogromne ugovore Tobiasu Harrisu i sličnima, kao da takvog igrača ne mogu naći na drugom mestu. 

 

od otpuštanja hinkija (ne ulazim u to da li je opravdano ili jok) & formiranja one organske ekipe sa drafta, mnogo diskutabilnih poteza su napravili 76ersi u kratkom periodu. najpre gomilica igrača za butlera, zatim daš praktično butlera za jricha, koji je meni super ali nije jasno džimi-kalibar a u međuvremenu, tj pre toga, potpišeš tobias harrisa za džak para i ta logika sa horfordom, koji treba da igra na PF kada je embiid zdrav a da bude osigurač kada je out. i sada može da se desi da budu u situaciji da opet razjebavaju ekipu a da je nisu ni sastavili u smislu komplementarnosti. još jedan podsetnik da bez pametnog vođenja FO ne možeš ništa.

 

 

inače, pao sam sa stolice metaforički

 

Quote

Are both 8 seeds gonna pull off upsets?

Would be pretty great

 

Quote

Magic are not beating the bucks

 

Quote

Bambi’s mom was a deer

And Disney ended her, too

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

pošto je večeraske main event bubblea AKA draft, evo fine 5ominutne zanimacije. draftuj + potpiši & otpusti nešto FAs za knickse

nisam video bogdana a za bertansa sam dao sramnu ponudu jer nisam još skapirao da može da se poveća suma ali sam zato draftovao iz snova

edit i za dragića su me odjebali a tu sam ponudio max. neće đubre u knicksi

 

https://www.theknickswall.com/2020-nba-offseason-app/tkwoffseason2020.html

 

M02CnUh.png

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Malkolm Brogdon said:

Klipersi nisu ni ekipa, vise neki skup individualaca koji igraju neke svoje utakmice. Samo se redjaju ko ce da napadne 1v1 sledeci napad, to im je citava ofanziva.

 

Baš mi nisu jasni. Mislio sam možda skrivaju nešto za playoff, kada ono lošija verzija Thundera pre nego što je Durant zapalio za GS.

Link to comment
Share on other sites

Los start Kelta, Tatum odmah popio 2 licne, Embid dominantno iz par teskih pogodjenih suteva spolja Josha i Miltona dali su Fili vetar u ledja. 
Los je Boston i u napadu bio tad, promasaji na obrucu, promasene trojke, oklevanje Tajsa na sutu za 3..Neocekivano, ali Kanter i Grant Vilijams su do kraja prve isterali 
Embida iz reketa koji je, ipak, pogadjao poludistancu, a ofanzivu Bostona nosili su Brown i Tatum. Nastavili su se u drugoj dopri minuti Granta i Kantera, a boga mi i Vonamejkera, dok je Tatum nastavio da sipa za 3, te se Boston vratio u mec a onda polako i prezeo vodjstvo. Do kraja poluvremena se prikljucio i Kemba i Kelti su otisli na pauzu uz vodjstvo od +8. 


Prvo poluvreme pripalo je klupi Kelta, a onda su se pojavili i starteri na startu trece, mnogo vise energije na obe strane terena i prednost je rasla, potpuni takeover u trecoj
od starne Kelta. Plus 23 na kraju trece i potop File. Probala je Fila na startu cetvrte da se vrati presingom, no to je ostavilo mnogo prostora za sut Keltima sto su oni samo delimicno iskoristili.


Do kraja, ipak, nije bilo problema za Boston.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nije serija jos uvek gotova i ne bih da potcenim Filu nikako, ali ne vidim kako mogu da se vrate iz 2-0 ako ovako nastave.

 

Sinoc su dobro poceli, Embid je imao bas deep pozicijei tovario je bez milosti, poveli su protiv tad bezivotnog Bostona. A onda kako utakmica tece dalje, Embid je bukvalnon sve dalje od kosa i ekipa se polako raspada. Ima tu svega, verovatno se umori ali najveci krivac je Brown koji niti ima nesto postavljeno u napadu niti ima nesto priblizno dobrom dodavanju za Embida, uglavnom dobija centarsuteve u poziciji na kojoj ga lako udvajaju Kelti. Sinoc je slozio par poludistanci kad je bio sklonjen iz reketa ali je sve to dzaba kad su ga zadrzali iz Reketa Kanter i Grant Vilijams.

 

Van Embida dobro igraju Milton i JRich koji pogadjaju i snalaze se kako znaju i umeju za poene, sto se ne moze reci za Harisa i  Horfa. Sinoc Haris 2 puta nije mogao na postu da resi rukija Lengforda i uglavnom nije uradio nista, on makar ima neki arsenal pa mozda i zagorca zivot Keltima ali sinoc nije bio faktor. Takodje lose izdanje Horfa, posto Fila prakticno ne igra nista brdo vrlina ne moze da mu dodje do izrazaja, ni drive, ni sut, ni dodavanja, ako namulja nesto oko kosa to je to ali nijue on kalibar da vuce ovako rastimovan tim, to nije njegova igra, bar ne ona u kojoj je najbolji. Tobi je i nesto namuljao u statsima sinoc a Horf nista ali generalno to sto obijica rade nema mnogo uticaja na rezultat.

 

Nadigrala ih je klupa Bostona, ej, klupa Bostona, tamo nema mnogo full legit NBA igraca.

Odbrana je skandal, prelako dolazi Boston do pozicija, stvarno su sramotni, respekt doduse za Matisa ali overalll...jeza.

 

Sve u svemu, mlitavo i neorganizovano.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Embiid se, po sopstvenim recima, nikad nije bolje fizicki osecao i bio spremniji na pocetku sezone. Evo nas u PO pre kog je imao visemesecni odmor da napuni baterije ali i pored toga on vec redovno gubi snagu u drugom poluvremenu i prestaje da se bije pod kosem za poziciju primajuci loptu sve dalje. Ima 26 godina, prakticno je usao u svoj prime...nekako gledajuci ovo iskreno ne mogu da vidim njega na potrebnom nivou za ECF a kamoli titulu jednog dana.

Edited by Radalek
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Radalek & embiid

 

da, ta famozna nba kovanica za leto i igrače "best shape of his life" se zapravo retko pokaže tačnom. 

slušao sam pre par meseci jj redicka, da li u njegovom podcastu ili kod simmonsa - i on se baš osvrnuo na to da kada ti shaq i barkley kažu da treba da se dovedeš u red, pre svega zbog trajanja ali i zbog performansa, to ne treba shvatiti kao napad, već kao iskren savet velikih velikih igrača koji su i sami imali problema sa disciplinom u treningu, ishrani, posvećenosti i na taj način skratili svoje karijere i učinak na duže staze.

 

da ne bude zabune, redick kaže da isto to priča i zionu. to su igrači koji će nesumnjivo biti veliki i značajni ali upravo ta briga i nega i posvećenost može da pravi razliku u jako dobroj a kratkoj i stellar karijeri. ako je nba u nečemu napredovao a da je sigurica dobra odluka, to je odnos igrača prema svom telu generalno. pa onda i veliki talenti ne mogu predugo da se izvlače samo na talenat.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bas odvratna kosarka Clippersa. Mozda najbolji pokazatelj koliko lose igraju u napadu je to da preko Bobana ne pada maltene nijedan poen, uopste i ne pokusavaju da ga eksploatisu. Da stvar bude jos gora Clippersi su ga nedavno imali u timu i dobro znaju sta moze a sta ne moze.

Link to comment
Share on other sites

Ne vidim mjesta čuđenju, dovoljno je pogledati na roster Clippersa i prema treneru i jasno da tu neće biti neke ljepote u igri. 

 

Jedino što je za očekivati da zategnu obranu kako playoff odmicao.

 

Kawhi, PG13 & Lou su igrači kod kojih je najviše lopta, a vole je dodati koliko i Arjen Robben.

Još su doveli Ređija, ne znam zašto...

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Bushman said:

 

Još su doveli Ređija, ne znam zašto...

 

doveli su ga zato što je bio best available PG na tržištu

 

isto tako se pisalo za mooka tokom sezone, jer je stvarno bio nesnađen a ni šut mu nije ulazio pa je u prvom meču protiv mavsa bio najbolji igrač kod clippersa.

njima reggie ni ne treba kao neki suvereni point guard, već kao lik koji će da dopuni nedostatke beverlyja i sweet loua. nekada će to uspevati, nekada neće

Link to comment
Share on other sites

Previše je napad Clippersa ISO heavy u ovom bubbleu pa zato izgleda teško za oko al ima itekako ko tu da igra te posjede pogotovo jer odbrana Mavsa nije neki bauk za takve napadače. Razlog za to je odsustvo pravog pleja pa vecinu posjeda uzmu dobri ISO igrači kao sto su Lou, Kawhi i PG. Nema nista loše dati njima loptu ali mora malo raznovrsnije to ako ne misle da zavise samo od toga kakvu ce sutersku noć imati neko od njih.

Napad Mavsa sa druge strane izgleda "as advertised" 1 napad lige pa i na papiru najteži matchup za Luku i društvo sa 2 odlična wing defanzivca i par dobrih switch visokih role playera ne djeluju na početku toliko efektivno već ih Luka relativno lako rješava. Ključ za Mavse je da nastave da pogadjaju za 3 ovi role playeri poput Burkea noćas, ali ne vjerujem da će biti lako to odrzat kroz čitavu seriju. Al ako ko zna od malih bekova napraviti dobre role playere i efektivne igrače to je Carlisle koji isto ima svoje zasluge za ovakvu pripremu vs Clippersa koji su ih tokom regularne sezone lako rjesavali.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jel može neko ko je gledao da kaže koliko su Luku čuvali kao direktan match up Kawhi ili PG? Čini mi se da Doc baš izbegava to, da li se usrao da je Luka toliko dobar pa da će da udari na ego ove dvojice ne znam, ali znam da je najbolje što može da uradi da baci njih striktno na Luku i to Kawhija pre. Ako Luka odigra ispodprosečnu partiju, nema šanse da ostali Mavsi to nadoknade pa makar sa druge strane taj koji čuva Luku takođe odigrao ispodprosečno u napadu. Previše se titraju jaja zvezdama, ne bi ni Raptorsi prošli Buckse lani da Kawhi nije u celosti preuzeo posao na Giannisu.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, uini said:

 

doveli su ga zato što je bio best available PG na tržištu

 

isto tako se pisalo za mooka tokom sezone, jer je stvarno bio nesnađen a ni šut mu nije ulazio pa je u prvom meču protiv mavsa bio najbolji igrač kod clippersa.

njima reggie ni ne treba kao neki suvereni point guard, već kao lik koji će da dopuni nedostatke beverlyja i sweet loua. nekada će to uspevati, nekada neće

Ne znam šta su govorili za Mooka, koji je po meni igrač s karakteristikama koje se mogu iskoristiti u svakom sistemu(samo pitanje kemije u momčadi), ali sretno im s Ređijem, koji je pak igrač koji će češće ukenjati nego donijeti bilo šta pozitivno. Bar po mom mišljenju, tj. takvim sam ga smatrao i u OKC-u i u Pistonsima. 

U Klipanima pogotovo, gdje imaš tri igrača koja su u stanju kvalitetnije potrošiti posjede i koji ne moraju gatati hoće li Ređi biti vruć ili 'ladan. 

Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...