Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

20 minutes ago, Zvezdinho said:

Dal ce Fejkersi da tankuju protivu Memfisa, sigurno da im vise odgovara da u 1.rundi PO igraju protiv Memfisa nego protin NO ili Portlanda.

 

najviše im odgovara da igraju protiv pelicansa pa zatim protiv portlanda, zato što, parice

 

a ako biraju koga će od njih u prvoj rundi, bolje da predaju čoviću junioru franšizu

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izgleda da su navijaci Nuggetsa poprilicno besni na Melouna zbog minutaze Porter Jr.

 

U svakom slucaju, stvarno su se obrukali sinoc.

 

Mogu samo da zamislim salinitet ako za par godina Jokic stvarno ode u Dalas kao sto fanovi Maveriksa troluju.

Link to comment
Share on other sites

Slabo šta je meni jasno, vezano za Denver.

 

Prvo oni trejdovi nebulozni, odricanje Bizlija koji je na laganih 20ppg posle trejda, a uzimanje nekih užasnih polovnjaka koje ni ne koriste. Taj pik kojeg su uzeli, treba da bude neki ozbiljan igrač, samo na nuli da budu.

 

Drugo, Porter JR i njegova minutaža. Ne znam šta može da bude objašnjenje, da ga čuvaju od povreda ili šta? Pauzirao je godinu i nešto, šta sad, držaćeš ga na klupi do kraja ugovora, da se slučajno ne povredi?

 

Milsap sinoć kriminalan, pa opet najviše minuta. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sta biste vi uradili da postanu ozbiljan kontender sledece godine? Isticu ugovori Plumiju, Milkrepu... Zajebali su se Marejom, po mom misljenju, i Herisom. Ok, svaka cast, verujemo u vas, vi ste nasa buducnost, ali ajde se dokazite pa cemo pricati. Ako necete tako, za te pare mozemo da biramo igraca kog hocemo u vasem rangu, a i bolje. Smesno je da je Marej dobio veci ugovor od Jokica. Ali sta je tu je, tesko da ce ih neko uzeti u trejdu tj.nemoguce.

 

ovD7SbQ.jpg

 

Ibaka? Neki suter, Bertans, Dzo Heris? Bogdan? Ko ce jos biti slobodan?

 

Neki trejd? Kakav?

Edited by Bek
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bek said:

 

 

Taj ugovor nije zajeb u smislu da ne mogu da dovedu bolje igrace, jer tih 3-5 miliona dolara vise u SC njima ne donosi pojacanje sa FA koje ce da unapredi njihovu igru. I ovako su na par miliona od probijacanja SC, a trebaju da produze par igraca.Ono sto jeste zajeb na osnovu njegovog performansa i ugovora koji je dobio, drugi ce traziti vise. Zato i jesu na kraju trejdovali Bizlija, jos mu agent RIc Paul. Ziveo do nedavno u zabludi da je to neki ugladjeni gospodin u skupocenom odelu, kad ono lik ko da je ispao iz hip-hop scene. Mogli su da biraju da li ce ga pustiti krajem sezone ili ce gledati da izvuku nesto iz njega. Tesko je u takvoj situaciji izaci kao pobednik u trejdu, ne i nemoguce. Pokusali su nesto, jbga za sada sy lose prosli. Nisu to dugorocno lose odluke. Ovu ublehu Herisa tesko da bi bilo ko prihvatio. Njima tacno da pozelis da su cele sezone pokretna bolnica, kako bi marginalci pokazali znake zivota.

 

Nakrcani su talentom i tesko je probiti se u konkurenciji igraca slicnog kvaliteta, samopouzdanje je varijabilna kategorija i naravno kao posledica toga se desavaju partije toplo-hladno. Sa druge strane Minesota nije imala sirinu, a dobila je dva upotrebljiva igraca. Na to GM Denvera i nije bas racunao. Denver jednostavno nije takva sredina gde igrac moze da belezi dobre partije u kontinuitetu, pa Jokicu izostane podrska. Cak i on ima problem sa formom na pocetku sezone. 

Link to comment
Share on other sites

Biće baš zanimljivo Rockets - Celtics večeras, Boston još uvek bez Kembe. 

 

Što se tiče G.Harrisa - baš čudan razvojni put. I na Michigan Stateu i u prvim godinama u NBA je bio profilisan kao strelac, dobar šuter i solidan atleta. Posle je nadogradio odbranu i onda je malo pod uticajem eksplozije Jokića i naročito gunnerskog karaktera Murraya prigrlio tu defanzivnu rolu, pasivnu u napadu. Nešto kao Jenkins u Zvezdi, samo naravno na dosta višem nivou. Nije izgledalo suludo uložiti u njega pre koju godinu ali ovo što igra u poslednje vreme je stvarno mršavo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Bek said:

Sta biste vi uradili da postanu ozbiljan kontender sledece godine? Isticu ugovori Plumiju, Milkrepu... Zajebali su se Marejom, po mom misljenju, i Herisom. Ok, svaka cast, verujemo u vas, vi ste nasa buducnost, ali ajde se dokazite pa cemo pricati. Ako necete tako, za te pare mozemo da biramo igraca kog hocemo u vasem rangu, a i bolje. Smesno je da je Marej dobio veci ugovor od Jokica. Ali sta je tu je, tesko da ce ih neko uzeti u trejdu tj.nemoguce.

 

ovD7SbQ.jpg

 

Ibaka? Neki suter, Bertans, Dzo Heris? Bogdan? Ko ce jos biti slobodan?

 

Neki trejd? Kakav?

 

 

To se svodi na staru priču da često imam osećaj  da ti GMovi ne znaju gde bodu. Eto taj primer Mareja, imaš mladog igrača koji igra dobro i prima 3-4 miliona. Hoćeš da ga produžiš, ok, sve normalno. Ali odakle ideja da mu daš 170 miliona dolara? Je l malo 20 miliona po sezone, ili mora tih 30-38? Je li postojao nagoveštaj ekipe koja je spremna da da njemu te pare?

 

Ne znam, meni se čini da oni imaju godinu, max dve nešto da pokušaju, posle će se to sve raspasti.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, realno *w said:

Ne znam, meni se čini da oni imaju godinu, max dve nešto da pokušaju, posle će se to sve raspasti.

To i ja mislim jer ne vidim kod njih nikakav napredak, oni su kao vecito neka underdog ekipa koja je kao potcenjena, ali i mlada i buducnost je pred njima. A godine prolaze, Jokic 25, Marej 23, Heris ove godine 26. A Marej potpuno isti igrac, nista ne napreduje, Heris jos gori, Portera Dzuniora ignorisu... Kapiram ako nista ne promene, bice i ove, a i sledece sezone, prva, druga runda PO i kraj. Ne moze Jokic sve sam i kapiram da ce popizdeti.

 

Recimo, opet ispadnu ove sezone u drugoj rundi i vec se malo unervoze jer vide da nema napretka, a verovatno ce ove godine cak i biti gore nego predhodne jer ce u polufinalu verovatno naleteti na jedan od timova iz LA-a koji ce ih naprasiti gore nego Portland prosle godine.

 

Milsapu istice ugovor, Plamliju istice ugovor... Ostace sigurno Jokic plus Marej i Heris koje niko ne bi ni uzeo u trejdu, sve i da Denver odluci da ih trejduje. Porter Dzunior pitanje koliko ce imati strpljenja. To je neka osnova plus Barton, Grant i Moris, koji su solidni, ali ako moze da se dobije nesto od njih u nekom trejdu, treba probati.

 

Trebalo bi da im ostane vise para sledece sezone ako puste Milsapa, Plamlija i ekipu, ima li neko ko ce biti slobodan agent ko bi mogao da im donese napredak?

 

Nisam bas lud za NBA-om, od 300 i nesto igraca koji aktivno igraju, mozda znam sto i nesto (nekih 50 najboljih sada, neke stare legende, evropske igrace...).

 

Gledam spisak slobodnih igraca na leto, ne znam ko bi im tu nesto spektakularno pomogao. Ibaka, Dragic? Mark Gasol 🙂

 

Posto ce im zvezde biti nedostupne za potpis, vidite li nekog ne toliko poznatog igraca koga bi mogli da potpisu kao slobodnog igraca ili da ga uzmu u trejdu, a koji bi im pomogao da napadnu tron?

Link to comment
Share on other sites

Denver ima foru ove godine i sledece, ako ne urade nista verovatno ode Jokic..i on je par puta rekao da mu je cilj prsten a sigurno nece da ga osvoji u ovakvom Denveru bez podrske.

 

Ono sto sasvim sigurno znamo je da Denver moze da prodje nekako prvo kolo u PO (mada me ne bi cudilo da ispadnu), u drugom su vec EXIT.

 

Geri Heris koji prodaje maglu vec 2 godine, prosek poena mu je sa 17ppg na 10ppg i pasce do kraja sezone i ispod toga a videli smo kakav je defanzivac kad cuva Lenarda ili Djordja (natrpali mu mu*a u usta). Bacene pare i ucinak u PO ce da mu bude 7 cigli po mecu.

 

Sledeci prodavac magle ako gledamo njegov ugovor i njegov doprinos na terenu, napredak koji ne postoji je Marej, taj decko nije napredovao apsolutno nista ako gledamo proslu sezonu, apsolutno isti igrac koji ce da trpa mrsu kao sto su Pho, Atl, GSW, SAC a u PO i protiv boljih ekipa ima da daje sasvim solidnih 10ppg.Necu da jedem govna, donece on 1 pobedu u PO ali to je to od njega, a to je drugi najbolji igrac Denvera i to je veliki problem.

 

Sledeci igrac je Milsap, manje vise sam ocekivao ovakve partije od njega a verujem i svi iz Denvera, atletika je vec manje vise postala losa i jedini segment gde je postao bolji je sut za 3p koji je na nekih 43% ako se ne varam, sto je odlicno...ali sve ostalo je u minusu kod njega mada to je i ocekivano.

 

Monte Moris je krenuo sporo ove sezone ali poceo je da igra dobro kako vreme odmice, lider druge postave..verujem da ce da bude ok u svojoj roli u PO i da isporuci to sto treba.

 

Plamli? necu da trosim tastaturu na to drvo

 

Will Barton, jedan od najvecih divljaka svoje vrste..verovatno ce da dobije istu porciju zvizduka kao prosle sezone, jednostavno takav igrac je za regularnu sezonu gde moze da ti donese par pobeda ako ga krene, u PO kada ga zatvore nema od njega nista, kao sto je pokazao prosle sezone gde su mu navijaci zvizdali pa je i skroz malo igrao...najbolja utakmica protiv Portlanda na strani u onoj utakmici gde su bili produzeci ja mislim, dao oko 20p ostale utakmice ispod 10p ja mislim.

 

Grent, pozitivno me je iznenadio ove sezone i nisam od njega ocekivao da igra ovako dobro...solidan suter, odlican atleta i odlican fit sa Jokicem, bice on dobar u PO ali mora da bude neko ko ce da krene odma u prvoj petorci a ne da ulazi umesto istrosenog Milsapa.

 

MPJ je neko ko je pokazao veliki repertoar u napadu, strasan strelac...na pocetku je ispadao u odbrani, nije znao kretnje sto je i ocekivano pa to nije lepo izgledalo u odbrani ali je i u napadu uvek isporucio svoje...decko mora da igra svaku 20+ minuta, nakon sto je dobio manju povredu Meloun debil kao da ne sme da ga stavi u igru a igraju mu polovnjaci Heris i Barton.Ako Denver zeli pobede u PO njima treba MPJ sa svojih 10-15ppg kada igra 20+ minuta...

 

I za kraj Meloun, izgubio je jedno 50% utakmica on sam sa svojim rotacijama i kako je vodio utakmicu, ono je par puta bilo zalosno...produzio ove godine ugovor sa Denverom ili je dobio novi nzm tacno ali ovo sigurno ne izgleda dobro kako je izgledao Denver u par utakmica, Izgubili od Atlante, 2x NOP i manje vise dosta poraza je doslo protiv mnogo losih timova.

 

Od Jokica ocekujem brutalne brojke kao prosle godine mozda cak i bolje, morace da igra najmanje 40min u PO od prve utakmice i to ce da bude zeznuto bas.

Mada Jokic nije dovoljno, bice ista prica kao prosle godine, ima da dodje utakmica koja mora da se dobije a od svih sutera samo Jokic ima da pogadja trojke.

 

Opet Denver ima jos 2 godine fore, ako ne udju makar u finale konferencije (a sada kako stoje stvari nece), ode Jokic a oni se polako vracaju u rebilding i sa posetom od 2000 ljudi na utakmici, zivi bili pa videli..da sam na mestu navijaca Denvera poceo bi da grickam nokte od ove sezone.

Link to comment
Share on other sites

Ostaje Jokic u Denveru do kraja karijere. Nigde ga nece vise postovati i ceniti, nego u toj fransizi. 

 

Jbg, sto se tice Dzamala, promasaj jeste za sada, ali mozda decko jos napreduje. Mlad je on jos. Jedan Lilard je dosao u ligu sa 22 godine, a vidite gde je sad i kakve vanserijske partije je pruzio. 

 

 

Kraba slobodan, mislim da bi LAL morao da reaguje, ovakav suter im je neophodan.

Link to comment
Share on other sites

Maloun ima taj neki stav gde ne veruje ruki igracima. Jokica je u ruki godini isto seckao sve vreme, nije mu davao ni minuta u cetvrtoj, pa ga onda zbog povreda pusti da igra i cetvrtu, oni dobiju mec i spedecu isto klupa kako se zavrsi treca cetvrtina. Ali tada to nije bio toliki problem jer Denver nije mogao do PO svakako, ovo sa MPJ je mnogo ozbiljnija situacija. Umesto da kroz sezonu uzima minute i stice rutinu igranja sa Jokicem u petorci, on dobije 7 minuta i to sa rezervama.. 

 

@Stex dobra analiza, jos 2 stvari da dodam. Zbog Mareja Denver je ostao bez Dejvisa( navodno su Pelikani trazili tri igraca od kojih je jedan bio Marej) i sto je jos gore zbog Herisa su ostali bez Micela. 

 

Dobar text o crnom Geriju: 

 

https://www.sbnation.com/platform/amp/nba/2020/2/25/21151587/denver-nuggets-gary-harris-nba-playoffs-2020-analysis-stats?__twitter_impression=true

Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...