Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

54 minutes ago, Zvezdinho said:

Lejkersi se debelo guraju, Dejvisu se dozvoljava sve i svasta u odbrani jos kad se doda da je on vec odlican defanzivac nikako ne mozes kos da das.

 

 

Zveki, bratac, još mi ne odgovori za Tomu.

 

A priznaj da je dobra fora - Toma Slaninski, kao Toma Akvinski.

Ne znam što mi je to palo na pamet, ali nekako izgleda baš masan kad ga pogledam, kao da ima 50% body fat. 😁

A jes' smiješna fora, a priznaj. 😁😂

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Noćna mora B92 fantazera said:

Što se tiče Kraljova, ne treba ići puno dalje od ovoga ispod, da bi se došlo do srži problema:

https://twitter.com/TimMaxwell22/status/1205728781316395008?s=19

 

I u komentarima ispod ima dosta toga da se nađe.

Edit: Mislim da ni vraćanje malog na 4, poziciju koja mu donekle više leži (a u stvarnosti je ona klasična lutalica između 4 i 5), neće uopšte doneti neki boljitak ekipi, jer je Beli daleko bolji kao stretch opcija + neuporedivo bolje čita igru na obe strane terena i generalno važi za inteligentnog igrača, pa ume i da stvori višak, podeli pas, itd.

Tako da jedino zakucavanje za klupu balavca deluje kao rešenje, međutim tu se javlja onaj dobri, stari "aLi oN jE 2. pIk I bUdUćNoSt FrAnŠiZe" problem. :smiley26:

 

Sad će me verovatno ekipa sa fantasy-ja saleteti kako reklamiram svog igrača, ali svakome ko prati Kings-e redovno je jasno kolika je razlika sa Holmes-om na terenu i na klupi.

Momak je verovatno i najbitniji igrač ekipe u dosadašnjem delu sezone, jer radi brutalan posao u odbrani, donosi strašnu energiju na obe strabe terena + je najbolji igrač lige u ovim kategorijama ispod:

https://twitter.com/ivanowskinba/status/1204121297849962496?s=19

Što ga čini otprilike najefikasnijim igračem u ligi, sveukupno.

 

Iako nema dileme da je Bagley talentovaniji, pre svega ofanzivno, momak još uvek nema predstavu šta je takmičarska košarka.

Mislim, super izgledaju brojke i sve, ali što reče lik u komentaru na 1. tweet, "džaba 2 blokade, kad u preostalih 10 poseda ekipa prima poene zbog njegovog ispadanja u odbrani".

U napadu je maltene skroz upropastio protok lopte, i bukvalno samo koš vidi, pa ovaj +/- (iako nije uopšte neka pouzdana kategorija, niti je smatram posebno važnom) sasvim realno oslikava njegovo prisustvo na terenu i u potpunosti ide njemu na dušu.

A videh i neke izjave i negodovanja, tako da je očigledno da klinac predstavu nema šta se od ove ekipe traži i šta bi on trebao da radi da pomogne.

 

Jbg. Vlade je od trejda Boogie-ja (koji se ispostavio kao odlična odluka) vukao neke vrhunske poteze, štaviše, većinom su to bile dobre stvari po ekipu.

Nažalost, dve najbitnije su bile teški promašaji.

Prva, koja će skoro izvesno značiti njegovu propast kao GM-a, je upravo draftovanje Bagley-a, na jednom onakvom draftu. Ayton sa #1 izgleda kao suvo zlato u poređenju sa Bagley-em sa #2. Iako se ni Finiks tu nije previše usrećio.

Druga, ali ne toliko manje bitna, je davanje onolikih para najvećoj raspaloj choker-čini ne samo trenutno, nego u skorijoj istoriji lige.

Sinoć je, po običaju, brick-ovao najbitnije slobodno bacanje (iako kad je nebitno lagano šutira 10/10) + je mislim nakon toga, ofanzivni skok koji je rešio meč takođe pokupljen preko njega.

Njegovim potpisom je Vlade samom sebi dobrano vezao ruke za buduće poteze, i baš bih voleo da vidim ko bi sada bio spreman da preuzme taj ugovor.

Problem sa ovim upisom je što malo šta ima veze sa utakmicom od noćaske. :wink2:

 

Probudio sam se jutros, pogledao rezultat, opsovao u fazonu Ebalo vas uigravanje Beglija, zatim pogledao kretanje rezultata, pa ovlaš statse... i ništa mi nije bilo jasno dok nisam pogledao utakmicu par sati kasnije.

 

Elem, Niksi su odigrali jednu strpljivu utakmicu, ceo meč razjebavali kompletnu unutrašnju igru i skok Kraljeva (na masu :classic_smile:), sačekali da ovi počnu da brljave jer su utripovali da su su toliko moćni da mogu u leru da privedu meč kraju, ujedno ubacili nekoliko šuteva u nizu i ćozdra.

 

Gotivim Holmsa i ne baš strasni fan Beglija, ali ruku na srce, on nije kriv za poraz. Niksi su ih išutirali iz oba reketa, bez obzira na to ko je igrao - razjebavali su i Belog i Holmsa i Beglija podjednako, i pokupili im sve skokove. Ovlaš se sećam svega par koševa Kingsa iz nekog prodora, reket im je bio zabranjen, a saradnja sa bekovima nepostojeća. Plus su svi prolazili pored njih iz zezanja i skidali im lopte s glave. Ništa se tu Begli nije isticao po lošem. 

 

Kingsi su napravili prednost strašnim prangijanjem dve i po četvrtine, čak je prilino bezveze što su imali svega devet poena prednosti na poluvremenu na onakav šut. Valjda će shvatiti da nemaju kvalitet da mogu da podignu gas u odbrani i da smanjuju tenziju u napadu. Niko nije tu posebno kriv, timski su leteli, timski su pali. Jedino što druga petorka deluje pomalo bezidejno.

 

Bogdan nekako igra bez energije. Govor tela i lica mu je loš, preozbiljan je već par mečeva. Ne vidi se po učinku, ima loptu u ruci, fino je šutirao, a i upropastili su mu bar pešes asistencija kada je otvarao čiste šuteve onim svojim laganim, šahovskim ulazima. Ali je nekako pod kočnicom, verovatno je zbog povrede.

 

Sledi serija gostovanja, ne preterano teških po imenima, ali eto, sa njima se očigledno ništa ne zna.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/12/2019 at 6:12 PM, Malkolm Brogdon said:

Pa pad rejtinga ove sezone ne mora nuzno da znaci da nesto nije u redu sa NBA. Prvo sto verovatno utice na sve to ona situacija sa Kinom na pocetku sezone.

 

Zatim sto su povredjeni Stef i Zion, a i jedna i druga ekipa su dobili gomilu meceva na nacionalnoj televiziji. KD je takodje povredjen. Bron se preselio na zapad pa su tekme na istoku manje gledljive, a one su ipak u povoljnijem terminu za ostatak sveta.

 

Takodje, svuda po medijima se forsira prica kako regularna sezona nije bitna, i samo je plejof ono sto se vazi. Imamo i load management, gde igraci polako kapiraju da je manje bitno sta ces da uradis u utakmici sredinom decembra, narocito ako igras u ekipi koja ima siguran ulaz u plejof. Ako su i igracima manje bitne utakmice regularne sezone, kako ocekivati da fanovima budu bitne.

 

Pa cak se i ovde zanemaruju dostignuca iz regularne sezone, pa su zbog toga Harden, a sada i Janis (u tebe gledam grofe) kritikovani kako nisu uspeli da ponove igre iz RS u plejofu, pa se to sto su uradili u RS smatra za nebitno.

Koje su to gomile meceva na nacionalnoj televiziji? Koja to broadcast televizija prenosi NBA u Americi?

Gledanost se u poslednjih 15 godina smanjila za 70% i na drzavnim i na kablovskim kanalima. To je pogodilo sve vrste programa, pa tako i NBA.

I to nema nikakve veze sa kvalitetom lige.

Povodom rasprave NBA nekad vs NBA sad...previse idealizujete.... i previse potencirate titule. Npr Jordanovi Bullsi bi satrali Karijev GSW, ali isto tako bi KobeShaqovi Lakersi satrali i te Bullse i taj GSW. To sto Harden nije osvojio titulu znaci da mu trebamo brisati ovu ludacku statistiku? Svasta. Meni je Karl Malone duplo veci, bolji i znacajniji igrac od jednog Garnetta ili Gasola....

 

 

Edited by Kosta
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Chaos Is Me said:

Trebalo je ranije ovo Spursi da reše, Ricky i Baynes su pogodili neke user trojke. 

 

trebalo je zapravo sunsi ovo ranije da rese. degrozan je pogodio ultimativni user od kosa. da ne pominjem to kako se lopta odbila od bridgesove glave u out.

 

da, i katastrofalno sudjenje na stetu phoenixa. ali na to smo navikli, sto ne znaci da manje nervira.

Edited by sunset rubdown
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...