Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

Kakve to veze sa Embidom koji u ovakom mecu svaki napad treba nekog da unosi u kos ili izaziva konstatna udvajanja.

 

Zalosno je da ga cuva Kanter i on se smuca 6-8 metara od kosa i pokusava neki hand off kao da ne moze da skapira da nema vise Reddicka.

 

Edit: Ne sputava njega spejsing File da igra na postu, lika jednostavno kao da mrzi da se cima.

Edited by LordOfTerror
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, riviera said:

kako nema veze kad svaki put kad je embid u postu simonsu udje u reket (jer je beskoristan van njega) i tako povuce svog cuvara koji onda moze lako da pomogne u odbrani na embidu.

 

Ne znam da li mu Simmons smeta i odbranu da igra jer su Kanter i Tajsssss verovatno utrostrucili najbolji ucinak skupa u karijeri. 

Link to comment
Share on other sites

Kad pogledam stare klipove sa MJ-om meni to i po kvalitetu, a pogotovo po atraktivnosti izgleda za najmanje klasu iznad onog najboljeg što NBA danas pruža. Ta elegancija, uz brutalnu fiziku, poentiranje iz najnevjerovatnijih pozicija uz hang time, fade away itd. sa često dva ili tri igrača ''na sebi'' danas ne postoji ni kod koga. Janis, trenutni MVP, ima statistički fantastične brojke (ako zadrži trenutni PER biće najbolji u istoriji), ali jednostavno to nije to, svako poređenje sa MJ-om je bespredmetno, makar sa eye-test tačke gledišta (a to je, na kraju krajeva, vrlo bitno kod prodaje proizvoda). Takođe, na stranu sva analitika, statistika i potencijalna efikasnost - trenutno pomjeranje igre iza linije za tri povremeno djeluje kao alibi košarka, kao nekakav easy level igre, koja inače može biti izrazito fizička, da ne kažem gladijatorska. Nekad su klinci ''kopirali'' Dr. J-a, Jordana, Hakeema pa je bilo više igrača tog tipa, danas kopiraju Curry-ja, Hardena, Luku. Možda je ova druga košarka efikasnija, ali ova prva je atraktivnija. Dodao bih da zbog veće težine šuta za tri poena, i mala promjena u procentu ubačaja izaziva značajne promjene u rezultatu, pa je igra postala nestabilnija, tj. češći su blow-out-ovi, prazan hod koji realno malo ko voli. Ima nešto i do inflacije mogućnosti, nekad su se rijetki prenosi snimali na VHS kasete i u slobodnom vremenu pregledali s nekom vrstom pobožnosti, danas otvoriš nekoliko tabova u browser-u i šaltaš dok se ne smoriš i kažeš ma ne valja ovo ništa:s_d: 

 

On topic. Odličan basket u Bostonu. Ben pogodio pet trojki zaredom na zagrijavanju, naravno u igri nije pokušao ni jednu. Inače, njegova igra je u velikoj krizi, bukvalno djeluje kao non factor na terenu. Theis i Kanter odlični. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, LordOfTerror said:

 

Ne znam da li mu Simmons smeta i odbranu da igra jer su Kanter i Tajsssss verovatno utrostrucili najbolji ucinak skupa u karijeri. 

jbt koji si ti lorde hejter. covek igra odlicnu utakmica a ti se navrzao na njega kao da ti je ukrao neku kozu u africi pa ne mozes nikako da je prebolis. 😂

Link to comment
Share on other sites

Na kraju je konacno svukao Tajssssa sa kucanja.

 

Mada neverovatan kretenizam C' prilikom izvodjenja auta na -3. Verovatno je bio i faul nam Brownom ali sam je kriv sto je bio onako mlohav pa je pao.

Just now, riviera said:

jbt koji si ti lorde hejter. covek igra odlicnu utakmica a ti se navrzao na njega kao da ti je ukrao neku kozu u africi pa ne mozes nikako da je prebolis. 😂

 

Odigrao je ovu dobru odbranu na kraju i pogodio jedno 10 bacanja u ovom jurenju rezultata Bostona.

 

Sama cinjenica da su Kanter i Tajs imali 17-24 iz igre govori o njegovoj igri i generalno nastupu ostatka visokih u odsustvu Horforda.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ovo što radi Dončić će za buduće generacije biti kao što je za mene Leri Tica, sve poštuješ te rekorde, priznanja l, titule ali kada ga vidiš kako izgleda i snimke utakmica onda ne moze niko da te uveri da to nije neka američka zavera namontiranih snimaka kao ono sletanje na mesec. 

  • Like 6
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Ječmendo said:

 trenutno pomjeranje igre iza linije za tri povremeno djeluje kao alibi košarka, kao nekakav easy level igre

 

O ovome i ja često razmišljam. Stepback trojka kao otelotvorenje ove filozofije mi je najodvratniji trend današnje košarke. Ja sam, kao i mnogi ovde, odrastao u doba te fizičke košarke i to mi je sastavni deo igre.

 

Having said that, ne mislim da je današnja NBA košarka loša, samo mi često zafali žara. Ali dosta toga je i do hiperprodukcije i hiper-dostupnosti, kao što kažeš

Edited by Laki Marvini
Link to comment
Share on other sites

Stoji li ova teza.

Danasnja NBA kosarka je poremetila ustaljeno pravilo - dobar si koliko si dobar 1 na 1 i dalje 1 na 2 ili 1 na 3.

Vazi li ovo pravilo danas?

Jesu li Harden, Adetokumbo i po tome najbolji u NBA.

Ili plasticnije, nije li to sto je Melo van lige skoro godinu, a i dalje u ovom segmentu u vrhu lige izazvalo nezadovoljstvo i zabunu i u javnosti, a i medju samim igracima. A ima takvih primjera dosta danas.

Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...