Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

On 5/13/2022 at 2:20 PM, Nicklord said:

A The Smile što je izašao danas? Kendrick Lamar? The Black Keys? Gde su komentari 😄

 

Evo ja ću prvi. Sva 3 albuma su dobra. Hvala na pažnji

Kendricka samo preslusao, za sad 8 ili 8.5/10, nakon 1 i po slusanja. I to cak nisam imao ni minut ozbiljne paznje, slusam dok radim. Kontam da ce to otici do 9/10. At least.
The Smile ce dobiti sansu bas bas dosta, vec danas. Ako ni zbog cega, onda zbog cover artwork-a 😄

Inace, album proslog meseca mi je bio Radiohead "A moon shaped pool" . Bas sam ga slusao. Pure art.

Link to comment
Share on other sites

On 5/13/2022 at 2:43 PM, n4l1m said:

od kad treba da se pise za sta se koriste dignuti novci,il je to samo za nbl banku?

na stranu sto sam prvo mislio da pise na kurje..:default_coffee:

 

Ne znam da li je ovde to u pitanju ali postoji "procedura za sprečavanje pranja novca" gde fizička lica koja iz inostranstva dobiju više od recimo 15.000 evra (ne znam tačan  iznos), moraju da ispune formulare da bi podigli, a tu su između ostalog i ovakva pitanja.

 

I to je pravilo NBSa, važi za sve banke.

 

Inače, ranije je sadržala neka genijalna pitanja tipa "da li ćete novac koristiti za finansiranje terorističkih organizacija" i slično...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Malo da otkrivam toplu vodu.

 

Sinoć sam prvi put bio na stadionu Voždovca, ''na krovu''. Još sam jednom bio u tržnom centru, ali to je bilo nešto baš brzinski, nisam ni bacio pogled okolo, tako da mi je sad ovo premijera. Inače, na znam da l' sam više od triput uopšte bio u tom kraju.

 

Elem, pratio sam izgradnju tog objekta, bio mi je baš zanimljiv zbog neuobičajene kombinacije za lokaciju terena, pa sam se ponadao da će predstavljati dašak modernosti za grad. VIdeo sam još tada da je bilo fušeraja i ušteda, ali me je sinoćni susret sa tim čudom smorio za sve pare. Obično kukamo na ''arhitekturu'' devedesetih ali meni je ovo grđe. Te građevine od pre par decenija su obične, nekvalitetne zgrade koje će u nekom trenutku pretrpeti ulepšavanje ili će biti zamenjene nečim drugim. Ovo je grdoba koja verovatno nepovratno menja ceo taj deo grada, slično uticaju ''navodnog Beograda'', zvezdarskim i vračarskim kanjonima i pretrpavanju svih drugih delova gradaa. Bez ideje i reda, ni ''u'' od urbanizma.

 

Nije to neki reprezentativni deo grada, ali svejedno, ima neki svoj izgled i nasleđe, koje možeš unapređivati ili radikalno menjati, ali u kompletu, ne ovako. Kao da posadiš kutiju za cipele među lego kockice. Bar da su otkupljeni okolni placevi pa da se uredi i okruženje, ovako maltene ulaze ljudima u dvorište svojim zidom. 

 

A unutra fušeraj do fušeraja. Nema šanse da su stepenice za penjenje na tribine prošle bezbednosne kontrole bez podmazivanja nadležnih. Oni stubovi na sred tribina koji efektivno umanjuju kapacitet za 30% su poseban hit. Zatim, bolje je moj deda cifrao svinjac i pomoćni objekat nego što su ovi uradili završne radove. Sunđeri sa strane terena, da se neko ne zakuca u zid, jer, jelte nije bilo prostora da se urade normalne dimenzije. Užas do užasa.

 

Prava slika posttranzicione Srbije - šljašti i blista, a iza toga ruglo. Jbt, nekad su se pravili reprezentativni sportski objekti, čak i u vreme kad je bilo mnogo manje novca. Ali, dobro, postoje u svetu i mnogo veće razlike između sadašnje propasti u odnosu na sjaj nekadašnjih civilizacija nastalih na istom prostoru.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Bio na basketu posle 1000 dina. Zaboravio kako biju 50+ matorci...


Meni niko ne odgovori kad bismo mogli forumaški basket da organizujemo. 😣

 

On 1/25/2022 at 12:52 AM, propolis said:

@Tamburinjo @medobrundo @uini @Chaos Is Me @BarryWhite teško da je u Srb i ko je još igrao tad

 

Da bacimo neki basket i obeležimo 10godisnjicu onog sa Taša?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...