Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

Na našim prostorima je ta serija totalno ušla u kolektivnu svijest naroda. Stvarno ne znam neku stranu seriju sa kojom se naš narod toliko identifikovao. Mislim da je dobar humor tu bitan faktor, ali glavna poveznica je njihov stil života. Oni žive u nekom kraju, u soliteru, koji podsjeća na socijalističko okruženje. Oni su ljudi bez škole, bez zanimanja, snalaze se iz dana u dan na razne načine. Ne prihvataju svoju realnost, maštaju i sanjaju o nekom uspjehu. Ja mislim da je taj ambijent i lifestyle Troterovih odgovarao Jugoslaviji sa kraja 80-ih i praktično kompletnih 90-ih.

 

Odgovor leži u tome da su svi značajniji likovi iz serije jako popularni kod nas, tako da ni Bojsi nije izuzetak. On je samo još više popularan zato što je dolazio u Srbiju,  i fino pričao o Srbiji. Imao je i fine riječi za Zvezdu, vjerovatno su mu kao starijem ljubitelju fudbala ostala neka sjećanja vezana za mnogobrojne utakmice Zvezde sa Englezima.

Edited by Betolingar Misdongard
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

+1

 

Možda je zato što je on bio jedini, iz stalne tj glavne glumačke postave "Only Fools and Horses", koji je dolazio ovde i to više puta. A serija je ovde stekla poprilično ime kao što znamo. Okreni obrni, šta god da je razlog, lepo je što je John Challis toliko bio i ostao popularan, a ne samo još jedan random Turčin iz ko zna koje po redu njihove serije. Ne mogu da se setim još nekog (uporedivog) stranog glumca, a koji je uživao toliku popularnost ovde, nažalost. I to pokazuje kulturni nivo ovde, ali da ne hejtujem sad previše.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sprivel said:

Ako moze neko da me uputi: zbog cega je srbadija opcinjena Bojsijem iz Mucki?

 

Objasnjeno je zasto smo mi opcinjeni Muckama. Pravo pitanje je - zasto je on bio opcinjen Srbijom? 😕 

 

OK, cuo je koliko je popularna serija ovde, imao priliku i da radi sa nekim nasim ljudima cini mi se, i onda je verovatno cuo dosta o Srbiji i imao priliku da dodje. Ljubav na prvi pogled? 🙂

 

Cujem da ce po njemu biti nazvana i neka ulica u Beogradu. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...