Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

On 9/1/2021 at 11:00 AM, BattleBender said:


Isto, imam blagi osećaj da me malo uhvatila zona komfora, zbog čega nisam presrećan. I kao ponavljam sebi, ajde dolazi polako jesen i zima, period za knowledge acquisition, da se budze skill-ovi. 
Potreban mi je taj period self-judge-ovanja kako sam glup i kako moram da naučim još mnoge stvari. Da budem najiskreniji, i mesec, 2 pre nego sam se vratio treniranju, sam bio u momentumu da nisam sticao neke hard skills što se tiče posla.

 

Molim te odgledaj ceo klip. Opisuje zasto nije dobro to tvoje razmisljanje. 

 

Covek koji govori je Alen de Boton, filozof i pisac. Antimaterijalista. Kriticari mu zameraju da je capetan obvious i da mu filozofija nema dubinu. 

Po meni je klasican primer filozofa za zapadno trziste sto nije nista lose, covek se bavi odredjenim temama koje su vezane za taj geografski i socijani pojam. 

Ne mora svako da pise jezikom Spinoze, nema nista lose da se razmisljanja priblize obicnom radnom coveku kroz uproscavanje nikako banalizovanje. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Referent said:

Планирам сутра неки породични излет до престонице и ручак негде у Земуну (кеју). Што би рекли по фејсу, где јести? 

Rostilj u samostalnoj reziji negde na otvorenom. 

Ako neces da pravis, kupi, pa na piknik. 

 

Zajebi restorane sada...

Link to comment
Share on other sites

On 9/7/2021 at 11:36 PM, Marko said:

John Martin (1789-1854) je bio engleski slikar, jedan od glavnih predstavnika Romantizma u slikarstvu Velike Britanije prve polovine XIX veka. Najpoznatiji po kompozicijama antičkih, biblijskih i fantastičnih tema, glavne karakteristike njegovih dela su: Grandioznost, majstorski kolorit, kontrasti i suprotstavljenosti (dobra i zla, svetla i tame, reda i haosa, prokletstva i spasa...). Iako je njegov stil, pun melodrame i epike, nailazio na popriličnu rezervu kod vodećih kritičara, a ignorisanje i zaborav njegovog dela bili činjenica tokom dugog niza narednih generacija, (u Viktorijanskom i post-Viktorijanskom UK), u drugoj polovini XX veka je ustanovljeno da su njegov uticaj i nasleđe nesporni: Od romantičara u Francuskoj i Engleskoj, preko prvih pejzažnih slikara u Americi ("Hudson School"), pa sve do literature i filma nastalih posle njegove smrti. Danas se njegovo delo i vizija cene višestruko: Mada se na njegovim slikama redovno prisutna apokalipsa ne shvata bukvalno, vredi napomenuti da je, već onda proročki predvideo ekološke pošasti: "Is it not probable that a too ignorant waste of manure has caused the richest and most fertile countries such as Egypt, Assyria, the Holy Land, the South of Italy etc to become barren as they now are?". 

 

Fascinantno!

 

Uvijek se razveselim ovim tvojim postovima u kafani, hvala što me (nas) educiraš :classic_smile: Više od post(ov)a ako se mene pita.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites



Планирам сутра неки породични излет до престонице и ручак негде у Земуну (кеју). Што би рекли по фејсу, где јести? 


Ovde: Balkan Ekspres

Zovi i rezerviši, ako te mrzi (a prelepo je!) Onda nešto pored reke, Šaran, Reka, Tricolore, Sent Andrea...

Nisam iz Zemuna ali volim ga ko da jesam [emoji106] i u njemu provodim više vremena nego kod kuće.

Sent from my phone using their app

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...