Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

On 11/28/2020 at 2:39 PM, Referent said:

Da malo skrenem sa teme. Da li se klinci, tinejdžeri lože na postere sada? Ne samo košarkaša, sportista, već uopšte.

Moja ćera ima osam godina i znače joj posteri. Ne luduje za njima ali joj znače. Ko zna kakav će stav imati za par godina. Video sam da u nekim dečjim časopisima (Mali Zabavnik, čini mi se) ima postera na srednjim stranama, dakle, ima klinaca koji ih i kače. Mada, sad mogu holograme svojih ljubimaca da stave u sobu, šta će im posteri. :classic_biggrin:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Barkley#34 said:

Moja ćera ima osam godina i znače joj posteri. Ne luduje za njima ali joj znače. Ko zna kakav će stav imati za par godina. Video sam da u nekim dečjim časopisima (Mali Zabavnik, čini mi se) ima postera na srednjim stranama, dakle, ima klinaca koji ih i kače. Mada, sad mogu holograme svojih ljubimaca da stave u sobu, šta će im posteri. :classic_biggrin:

 

Isto i moja...2 god starija

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Mile1 said:

Ko je bolji Mesi ili Maradona

Ako gledas cist ability, vrlo verovatno Messi.
Ako gledas talenat, ne znamo.

A sve to nije bitno. Maradona je greatness. Njegov legacy je mnogo veci nego svi trofeji i statistike Messi-a.

Najveci u svojim zanimanjima bi trebalo da gledamo kroz prizmu inspiracije, jer platforma koju naprave svojim delovanjem i harizmom prevazilaze sport. A sport, pa i fudbal, je igra, loptanje i sl.

To sta je uradio Maradona sa Napolijem, kako je to uradio, i zasto... fudbalska igra, kao i svaki drugi sport su minorni u odnosu na to.
 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Nikad nisam bio taj ludi fan Tajsona kao klinac. Iako sam veoma rano voleo da gledam boks i emisije o boksu.
Ni sada ga ne smatram GOAT-om(pogotovo ako se uzmu u obzir i druge kategorije) , niti je mozda u top10. Niti je njegov prime nepobediv.

Ali prica oko Mike-a je unikatna i na mnogo level-a pogresno shvacena.

Dozviljavan je najboljim svih vremena, i dozivljavan je kao istinska zver, monstrum u dusi, bez ikakve savesti, inteligencije i mozga.
I jedno i drugo je pogresno. Cak je ovo drugo i pogresnije.

Mike Tyson je fabrikovan, tako sto je kao specimen nadjen na ulici, da ubija ljude u ringu, pravi senzaciju i mnogima pare. Jedini koji je ga drzao tada da ostane ljudsko bice je njegov trener, koji je umro rano. I od tada Mike nije imao dodir sa stvarnim Svetom. Stvarni Svet iz kojeg su mu memorije bile jedino da je bio zrtva nasilja, silovan jos kao maloletnik itd itd.
Zanimljiva je prica zasto voli golubove (dok je bio mali, neki stariji siledzija, golubar ga je maltretirao da se penje po krovovima zgrada i da "usmerava odbegle golubove nazad u golubarnik")

Mike je naravno mnogo gresio, moglo bi se reci neoprostivo mnogo.
Ali svako ko je njega slusao u poslednjih 10ak godina, neverovatna je specificnost njegove persone.
Njegov zivot je osudjen od ranog pocetka na anomalicnost, u toj meri da samo Michael Jackson moze da se poredi sa njime po tome (njegov zivot je bio jos osudjeniji na non-human zivot).
Inspirativno je nekad ga slusati, iznenadjujuce inteligentne opservacije ima i na zivot, na filozofiju zivota, na psiholoske procese, retrospektiva na zivot. U obicnim razgovorima postoji toliko spontante nepretenciozne drame, i neocekivanih momenata i elokvencije i poimanja zivota.

Prosao je nesto sto niko, eto izuzev MJ-a, nije prosao, i na kraju u kasnijem delu zivota je na sopstvenom iskustvu naucio kako bi trebalo zivot da se zivi. NE TRAZECI OPRAVDANJE ZA SEBE.
Sada je neverovatno humble, bez ikakvog ega. U situaciji je ima mnogo izgovora alibija za ceo zivotni proces. On to ne radi, on se samo trudi da se Young Iron Mike ne glorifikuje. Prakticno je VELIKA MICA.

Ja ga vec neko vreme ne dozivljavam kao, uz Alija, najpoznatijeg boksera svih vremena, globalni fenomen i jednu od par najpopularnijih licnosti sa kraja 80ih i pocetka 90ih.
On mi je prica o layer-ima zivota, o zivotnim procesima, i kako svako ima pravo na svoju zivotnu retrospektivu.
 

 

Edited by BattleBender
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mojih 20 para o fudbalu i ostalom na poslednjih par strana:

-prvo prvenstvo koje sam ispratio od prve do poslednje utakmice, i koga se sećam (koliko mi to senilnost dozvoljava) je Mexico '86.

-Nemam reprezentaciju za koju navijam, random ljubitelj fudbala. U principu od utakmice do utakmice, uvek uglavnom navijam za autsajdera.

-Naravno uvek sam gotivio većinu Afričkih reprezentacija ( osim SA), iz nekog razloga USA reprezentaciju i ostale iz Srednje Amerike( ko je rekao Jamajka 😄 )

-Juzno amerikancije, do sredine 90-tih da, i recimo Brazil iz '02 zbog PRAVOG Ronaldo,  Ronaldinja,Rivalda  ( i naravno ove slabije)... Argentice generacije sa Maradona, Omar Gabrijel-om ( jbg lik vozi Yugo kabrio), Kanidjom ...

-U principu evropske reprezentacije nikada nisam ( ili bolje reci retko) sam voleo i navijao za njih, naravno ako nisu u pitanju vec pomenuti Rumuni i (a be batko) Bugari 90-94( jbt zaboravio i godine)  Rusi sa EP 88, ili neki Skoti, Irci i sl

- 2 ( mozda I 3) evropske ekipe kojima sam se divio i obožavao ih su Holandija sa EP 88, i mnogo mnogo manje Fr 98 i Španija  sa Iniestom,  Cavijem...

 

-Jbg Nemci su nemci ( znate već onu : fudbal je igra između 22 igraca u kojoj uvek pobedi Nemacka)... kao i sa ArG/Brazil,  voleo sam reprezentacije sa kraja 80 i 90 tih...

-Da ne zaboravim i Cehe sa EP 96 i tupavo , najidiotskije pravilo zlatnog gola 😴

 

Ova prvensta poslednjih 10-12 godina ( osim mozda ovog u Rusiji) , su mi nekako bzveze , nema tu neke drazi kao ranijih godina ... mozda se i omatorelo, jbem li ga 😄

 

...to be continued  😛

Edited by John Dies at the End
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...