Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

2 hours ago, Nicklord said:

Najveći kvalitet albuma ako mene pitaš je što deluje kratko a ono 86 minuta. Gledao sam kritike danas, nahvališe ga svuda.

 

Stvarno traje toliko? Wow. Meni prošlo kao sat vremena.

 

Još samo da mu čelavi Fenteno da desetku 😃 ali čisto sumnjam

Link to comment
Share on other sites

Dakle, Fear Inoculum. Zaista dobar album ali isto tako album koji dolazi nakon velike pauze i istorijskog (pa i pomalo grotesknog) iščekivanja istog. To je ono što mu mora oboriti ocenu, taj kontekst. Slično što je 10000 days bio u odnosu na Lateralus, to je ovaj novi za prethodno izdanje. Nesumnjivo dobar album koji je bend odradio gotovo na autopilotu, naročito Adam Jones. Nema nijednog novog trika, nijednog pomeranja granica, nijednog izlaska iz komforne zone. Postoje danas daleko intrigantniji bendovi od Toola ali nemaju tu holivudsku veličinu. Ja sam očekivao nešto smelije i eksperimentalnije. Ponavljam, album je dobar pa i na granici odličnosti, ali se kontekst ne sme zanemariti. 

Link to comment
Share on other sites

Matori su oni već za eksperimentisanje. Već je @Wingwalker lepo sročio za pesmu 7empest kako je to pokupljen iscedak iz svih albuma dosad. Tako je i ovaj ceo album, nekakav majstorski pečat, suma sumarum svega što su uradili odsvirano na jednom superiornom nivou. Meni iskreno toliki razmak između dva albuma ne predstavlja problem. Ako bend kuburi sa kreativnošću, bolje da ne objavljuje ništa, nego čisto radi reda i jer publika tako traži. 

 

Odslušao sam 7empest sinoć još par puta, i moram reći da se već nameće kao njihova najbolja stvar ikada, a stara je tek par dana. Još kad krenu da se odmotavaju dublji slojevi albuma, skrivene poruke kojih nikad ne manjka kod njih, tek će tad da dobije na punoj veličini. Evo već su provalili da kad se preklopi po sredini ovaj logo, dobije se špric 😀...

 

S9sfh9xZfjRF4MuDCmcAbf-970-80.jpg

Link to comment
Share on other sites

Deluxe izdanje cd-a izgleda impresivno, moraću da ga nabavim.

 

7empest jeste do jaja stvar ali da citiram jednog prijatelja: "Meni ovo zvuci kao da su od ovih 13 godina 12,5 prosle u izdrkavanjima svake vrste i onda se selo jedan dan i momci rekli ''e ajd mogli smo napisati nesto na brzaka, kricemo omot, da se snima nesto, dizacemo misteriju da budemo pametni''.

Svaki album do sad je imao nesto svoje, okej zvuci ovo kao Tool ali vise kao vezba u Tool zvuku, nema mi onog udarca u stomak i wtf momenata."

Link to comment
Share on other sites

Nisu oni ovaj album pisali kratko uopšte. To što zvuči kao Tool ne znači da je autopilot. Nema eksperimentisanja ali zvuči kao da je apsolutno svako od njih postao master svog instrumenta. Nema jednog nebitnog trenutka na albumu od 90 minuta. Da li im je zaista bilo potrebno 13 godina? Naravno da ne, ali očigledno su mnogo vremena posvetili pisanju.

 

Tipa Descending su svirali live 5 godina i na svakoj turneji je zvučao kao druga pesma. Da je izdata ta pesma u svom početnom izdanju ne bi bila tako dobra nikako. Evo na kraju ću link da stavim pa vidi 😄 

 

Pre si napisao kako ima mnogo drugih zanimljivijih bendova. Ima uvek zanimljivijih stvari ali postoji tačno 0 drugih bendova koji su uspeli da spoje prog, psihodeliju i pop melodije na ovako dobar način kao što su oni uspeli. 

edit: To pakovanje košta previše u EU. U USA je 40$ a ovde duplo više iz nekog razloga

 

 

 

Edited by Nicklord
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, SteveFrancis#3 said:

Jebes kritike. Ovi Avengersi podobijase ocene ko da je friggin Godfather u pitanju. Toliki filmski kriticari ni ne pomisljaju da sjasu sa Marvelovog organa i potpuno su izbrisali svaku granicu izmedju lakog entertejnmenta i ozbiljnih filmskih uradaka. 

 

Slazem se sa tobom, ali ovo nije super hero film, lik Dzokera je samo inspiracija. Nema Betmena nema ludackih efekata nema scena za lozenje klinaca, film na putu Taksiste i Kralja komedije. Pa gde ces bolje. Kazu kao da ga je Skorceze licno rezirao. Prava teska drama, tako bare pisu oni sto su ga videli.

Link to comment
Share on other sites

Ma znam ja to sve, meni svakako ne treba da predstavljas Joaquina i projekte u kojima ucestvuje jer mislim da ga ni mama njegova ne voli vise od mene, samo konstatujem na sta je spala filmska kritika nowadays. Tu je takva gomila klasicnih placenika, povrsnih konzumerista i extremnix progresivaca sa nabijanjem svojih agendi u grlo publici da nema svrhe pridavati im ikakav znacaj, cast nekim, vrlo vrlo retkim izuzecima. 

 

Ne sumnjam u glumacki perfomans, od casa kada je objavljeno da je Phoenix dobio ulogu znalo se da ce je zaklati, jedini upitnik je bio na reditelju i scenariju. Na osnovu trejlera vidim da je zelja da se dobije nominacija i za scenografiju, medjutim ne moze se nista zakljuciti o kvalitetu dijaloga i karakterizaciji dok se ne pogleda film. Svakako deluje da ima potencijal da ostavi utisak.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...