Jump to content

NHL


Kolbas

Recommended Posts

On 9/16/2020 at 12:05 AM, Marko said:

Eberle dao gol u ot.

Jedini razlog zašto bi voleo da ostrvljani odu do kraja je taj da Eberle uzme prsten jer mi je mnogo gotivan lik, ali ne verujem da mogu preko Tampe, jedino možda ako Point ne bude igrao

Link to comment
Share on other sites

Jordan Eberle i još par likova iz NYI mi jesu OK, ali ne bi voleo da osvoje sa tom igrom, tj stilom. Volim ja kad timovi igraju muški, čvrsto kad dođe playoffs, ali ga oni, (bar za moj ukus a mislim i uopšte kod ljudi), preteraše sa oslanjanjem na defanzivu. Drago mi je da nisu prošli, negde mi je i ovo previše, iako kvalitet ne sporim.

 

Tampa prošla u finale. Islandersi su brzo poveli, ali samo 2 min posle Hedman izjednačio, ostalo 1:1 do kraja regularnog dela, da bi Anthony Cirelli dao gol u ot i odveo Boltse do Stanley Cup finala. U subotu prva utakmica Stars-Lightning.

 

Spoiler

 

 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Ja se dvoumim između Boltsa i Starsa, i za prognozu, i za koga da navijam. Moraću da razmislim koja ekipa ima više igrača, od onih kojih bi mi bilo žao da ne osvoje, pa ću onda za njih da navijuckam. Za Hedmana mi drago što dominira jer je uvek bio igračina. Stamkos (C) će se, možda, pridružiti tokom finala, u prvoj ne igra. Verovatno će, oseti li da može da doprinese, zaigrati pa makar rizikovao da mu pukne taj mišić što je operisao krajem regularne sezone. Bishop je isto povređen, doduše  Khudobin brani odlično. Trebalo bi da bude odlično finale, nadam se da će biti bar 6 mečeva. Dajem malu prednost Tampi, jer su mi nekako bili uverljiviji tokom playoffa, da ne kažem da je Dallas imao više sreće. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tampa opet furiozno, ovog puta su svi nosioci dali golove. Stamkos ušao na 3 min i upisao se u strelce u prvom meču još od marta. Dallas je možda zaslužio vise od 2:5 sinoć, ali su Boltsi bili daleko efikasniji, iako su obe ekipe bile tu negde po shots on goal.

 

Spoiler

 

 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Tampa je pošteno govoreći bolji tim, no to im svakako ništa ne garantira, bio bolji i Vegas pa su izduvali...Dallasu su jedina nada ludačke partija Khudobina i visok procenat realizacije šuteva na gol... interesantno je da je onaj pogodak Stamkosa bio njegov prvi šut na gol još od marta...

Link to comment
Share on other sites

Tampa povela sa 3:1 nakon gola u ot. Sad već ne mogu da zamislim da ne osvoje titulu. Vidim priča se da je Bennov faul, posle čega su Boltsi dali gol iz pp, bio nepostojeći bar što se tiče igre u playoffu, nisam pametan kod ovih stvari.

 

Spoiler

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tampa Bay Lightning, od daleko najvećih luzera prošle godine i nepojmljivog razočarenja, do Stanley Cupa ove godine, neverovatan obrt, priča. Pat Maroonove back to back titule u različitim timovima. Cooperove poslednje dve godine kao trener najvećeg playoff busta od ekipe, a zatim championship coach. Meni je posebno drago što je tim sa takvom igrom, sa takvim brendom hokeja uzeo titulu. Ubedljivo najatraktivniji tim je šampion, nema ekipe koja ima više highlightsa u ovom playoffu, bilo da se radi o Pointovim&Kucherovim bravurama, Hedmanovim partijama u stilu legendarnih i najraznovrsnijih defensemana ikada, odbranama Vasilevskog, doprinosima Sergacheva, KIllorna, Shattenkirka, McDonagha, Cirellija itd , rutiniranje Jacketsa, nadigravanju Bruinsa i razbijanju Islandersa (pogotovo u prvoj, 8:2, kao da se igra neka nebitna regularka), i naravno trijumf nad Starsima u finalu kao da je prva runda. Svaka čast Boltsima.

 

 

 

 

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Na draftu Rangersi očekivano pokupili Lafreniera (iz QMHJL). Za ostale se manje više nagađalo kojim redosledom će ih ko pokupiti. Vidi se jasna razlika u odnosu na prethodni draft, jer je daleko više ofanzivnih igrača od defencemana. Ako se sveukupno pogleda po nacionalnosti, više rookija sam očekivao iz Sverige, (posebno u prvoj rundi u kojoj su samo dvojica šveđana birana). Kanađana naravno najviše, čak 19/31 u prvoj. Samo dva amera u prvoj rundi je takođe iznenađenje. Rusi 4 u prvoj, (Askarov jedini golman u prvoj), 6 igrača u top 50. Finci su isto mogli bolje takoreći - samo jedan u prvoj rundi, dvojica u prvih 50 pikova. Nijedan Čeh u prvoj, samo jedan u prvih 50. Slovaci opet slabi. Interesantno je još to da je Tim Stüetzle, iz Adler Mannheima, drugi nemački igrač biran sa 3 pozicije, pre njega je to bio Draisaitl. Ukupno trojica igrača izabranih u prvoj rundi dolaze sa nemačkog govornog područja: Osim Stüetzlea, tu su još 9 pik Marco Rossi iz Austrije (iz OHL), i 17 pik Lukas Reichel iz Nemačke (Eisbaren Berlin).

 

spacer.png

 

spacer.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Evo 2 meseca posle početka sezone, da napišem ponešto, (kakva je opšta situacija i nekoliko mojih utisaka). Ranije me je baš mrzelo moram priznati, jer sam gledao mečeve koji su me zanimali, pratio rezultate, ali mi se nije dalo da kuckam. Za početak, znamo da ova sezona nije to to, zbog restrikcija putovanja. Mislio sam, iz prve, da se zezaju da će ove sezone menjati divizije, da bi se prilagodili celoj situaciji sa covidom, kad ono međutim uradiše to: Ukinuli konferencije za ovu sezonu, pa tako imamo North Division koji se sastoji od svih 7 kanadskih ekipa, East Division je sastavljen od ekipa iz NYC metropolitan area plus Boston, Philadelphia, Washington, Pittsburgh i Buffalo, Central Division su ekipe sa Floride i Midwesta plus Hurricanesi, Starsi i Predatorsi, a West Division su ekipe iz Californije sa Vegasom, Arizonom, Coloradom, Minnesotom i St. Louisom. Regularna sezona je za kanadske timove samo između sebe, kao i što američki timovi igraju samo u svojoj diviziji. Jasno je da je raspored, zbog letenja i vremenskih zona, više naklonjen nekima, ali šta je tu je. Playoff bi trebalo da počne u maju a da se završi u julu. Za sada, što se forme timova i tabele tiče, sve je manje-više standardno, ali ima i iznenađenja: Očekivano je to da su Wingsi, Senatorsi, Devilsi i Sabresi takvi da se ne zna ko je lošiji, dok su Islandersi, Tampa i Vegas na vrhu, a neočekivano je da su u samom vrhu i Leafsi, (koji su mnogo bolji u odbrani), i to da Panthersi imaju isti broj poena kao i ove 4 ekipe. Hurricanesi, Capitalsi, Jetsi, Oilersi i Penguinsi su odmah tu iza, dok se od Bruinsa, Avsa, Bluesa i Starsa očekuje više. Individualno, od onog što sam zapamtio za ovih par meseci do danas: Posle 15god u Minnesoti, Mikko Koivu se penzionisao nakon što je tradeovan iz Wilda u Jacketse. Jetsi i Jacketsi tradeovali - Laine za Duboisa. Darryl Sutter preuzeo Flamese, McDavid došao do 50p posle 2 meseca sezone.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Iako sam ja veliki navijač Coyota moram odati priznanje ekipi Colorada. Avsi zaista imaju brutalan tim i sve osim osvajanja Stanley cup-a bi bilo za mene veliko iznenađenje. Možda jedino Las Vegas ih može iznenaditi ali jako ,jako tesko

Link to comment
Share on other sites

Najveće iznenađenje i blam dosadašnjeg playoffa se dogodilo sinoć: Edmonton ispao od Winnipega 0:4 (OT u drugoj i trećoj, 3 OT u G4). Iako su Oilersi već nekoliko sezona nekako konstantno viđeni kao no1 underachieveri u ligi, Jetsi su odigrali neverovatnu seriju, gde je, uz naravno nosioce, svako imao svoju ulogu. Patrik Laine uopšte ne fali, jer je Kyle Connor glavni strelac ekipe, Scheifele standardno dobar, Helleybuck brani odlično (kako je uspeo da odbrani 70/71 šuta u prva dva meča ne mogu da razumem), Wheeler igra predobro za svoje godine, Perreault, Appleton, Morrisey doprineli, a Stastny i Ehlers clutchovali u drugoj i trećoj. (Još samo kad bi Dubois uspeo da se uključi u nastavku doigravanja). Tako da bi moj omiljeni tim ipak proglasio za dark horse ovog playoffa. Predatorsi izjednačili na 2:2 protiv Hurricanesa, no comment. Derbi prve runde playoffa, gde je baš sve viđeno, je između Islandersa i Penguinsa, trenutno NYI vodi 3:2. Bruinsi izbacili Washington sa 4:1, i sada se opet vidi koliko je championship run 2018, bila i jedina prava prilika Ovechkinu&co da uzmu Cup, jer su evo naredna 3 playoffa sva tri puta ispali u prvoj rundi. U narednim mesecima će imati puno posla oko rostera, ugovora. Boltsi igraju G6 protiv Floride, ovde sam očekivao metlu ili najviše 5 utakmica. Minnesota isto preživela za sada, Vegas ne bi trebalo da dozvoli majstoricu. Leafsi za sada dobro deluju, očekivana serija protiv Jetsa obećava, Habsi se bore, ali fali im i kvaliteta i zdraviji roster za ovu seriju. Za Avse, posle rutinskog sweepovanja St. Louisa, osim reči hvale, treba napomenuti da Blues nije dorastao protivnik ove sezone, videćemo, za sada su samo jedna od nekoliko ekipa koje odaju 10/10 utisak posle prve runde.

 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Marko said:

Najveće iznenađenje i blam dosadašnjeg playoffa se dogodilo sinoć: Edmonton ispao od Winnipega 0:4 (OT u drugoj i trećoj, 3 OT u G4). Iako su Oilersi već nekoliko sezona nekako konstantno viđeni kao no1 underachieveri u ligi, Jetsi su odigrali neverovatnu seriju, gde je, uz naravno nosioce, svako imao svoju ulogu. Patrik Laine uopšte ne fali, jer je Kyle Connor glavni strelac ekipe, Scheifele standardno dobar, Helleybuck brani odlično (kako je uspeo da odbrani 70/71 šuta u prva dva meča ne mogu da razumem), Wheeler igra predobro za svoje godine, Perreault, Appleton, Morrisey doprineli, a Stastny i Ehlers clutchovali u drugoj i trećoj. (Još samo kad bi Dubois uspeo da se uključi u nastavku doigravanja). Tako da bi moj omiljeni tim ipak proglasio za dark horse ovog playoffa. Predatorsi izjednačili na 2:2 protiv Hurricanesa, no comment. Derbi prve runde playoffa, gde je baš sve viđeno, je između Islandersa i Penguinsa, trenutno NYI vodi 3:2. Bruinsi izbacili Washington sa 4:1, i sada se opet vidi koliko je championship run 2018, bila i jedina prava prilika Ovechkinu&co da uzmu Cup, jer su evo naredna 3 playoffa sva tri puta ispali u prvoj rundi. U narednim mesecima će imati puno posla oko rostera, ugovora. Boltsi igraju G6 protiv Floride, ovde sam očekivao metlu ili najviše 5 utakmica. Minnesota isto preživela za sada, Vegas ne bi trebalo da dozvoli majstoricu. Leafsi za sada dobro deluju, očekivana serija protiv Jetsa obećava, Habsi se bore, ali fali im i kvaliteta i zdraviji roster za ovu seriju. Za Avse, posle rutinskog sweepovanja St. Louisa, osim reči hvale, treba napomenuti da Blues nije dorastao protivnik ove sezone, videćemo, za sada su samo jedna od nekoliko ekipa koje odaju 10/10 utisak posle prve runde.

 

 

  Reveal hidden contents

 

 

  Reveal hidden contents

 

 

 

  Reveal hidden contents

 

 

  Reveal hidden contents

 

 

  Reveal hidden contents

 

 

Da prosto je nevjerojatno da Edmonton već godinama ne može ni prismrditi konferencijskom finalu barem a imali su nekoliko godina zaredom prvi pick drafta ako se ne varam. Ako sam dobro shvatio ti si navijač Jetsa. Iz njih su i nastali moji Coyoti. Moji drugi favoriti su Saint Louise Blues ali ove godine nisu bili dostojan protivnik. Istok manje pratim ali tu su standardno dobri Bruinsi, Boltsi, Pingvini ali i Carolina ove sezone. I Islandersi zadnje dve godine i  Panteri ove. Ono što ja vidim je da su Avsi napadački najjači.zaista jako potentni u napadu. Dugo nisam vidio napadački moćniju ekipu moram priznat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jetsi najpre sweepovali Oilerse pa onda njih Habsi sweepovali, redak scenario u playoffu. Islandersi prošli Bruinse 4:2, ovde je sve mirisalo na svih sedam, ali NYI ipak bolji kako je odmicala serija. Repriza prošlogodišnjeg meča sa Tampom je bestseller, (neki bi rekli i finale pre finala). Vegas poveo sa 3:2 nakon 0:2. Avsi ili Knightsi, ko god prođe će biti popriličan favorit protiv Montreala.

Link to comment
Share on other sites

Bruinse je zeznula situacija sa golmanima, Rask je branio povređen a trener Kasidi nije smeo da stavi na gol Svejmana koji je odlično branio u sezoni ali je ipak ruki.

 

Rask mora na operaciju preko leta a kako sam kaže ozbiljno razmišlja i o povlačenju.

Link to comment
Share on other sites

Knightsi izbacili Avse sa 4:2, no comment. Nekako su mi, od preostalih, ekipa koju najmanje ne gotivim, pa samim tim navijam da uzmu kup. Habsi u final 4... What sorcery is this?! U nedelju prvi meč Bolts vs Islanders, a u ponedeljak Knights-Canadiens

Link to comment
Share on other sites

Jebem ti, zamalo tekma da ode u produzetke. Ajlandersi imali 3:0 nakon dve trecine i igraca vise nakon sto je iskljucen Hedman(tacnije jednak broj) i u poslednjim sekundama Tampa ima priliku gde se malo uspavala odbrana, Varlamov bio savladan ali sa gol linije uklizava Pulok i telom izbija pak udesno. Kako se Tampa vratila u mec, vidi se da su sampionski tim. Gledao sam Ajlanderse i protiv Bostona i Pitzburga, protivnik nijednom nije bio blizu da nadoknadi zaostatak i preokrene kao Tampa.

 

Ovo je bilo ludo, a tek sta reci na jucerasnji kiks Fleuryja u zavrsnici tekme. Umesto da Vegas vrati brejk, gube 2:1 od Montreala.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...