Jump to content

NHL


Kolbas

Recommended Posts

Ispade do kraja zanimljiv duel, ali je zemo Holtby bio suviše dobar...i kolega mu Rask nije mnogo zaostajao, možda je mogao malo bolje da reaguje kod drugog gola, ali taj gol primarno ide na dušu  zadnje linije jer su dopustili Wilsonu da ih "prekliza"...sad slede Uragani, imam osjećaj da će se ponoviti prošla sezona i da ćemo ih proći, pogotovu ako Rask bude na svom nivou... ispadoše i mučeni Leafsi, a potrošiše grdne pare na ugovore🙃...i da se nadovežem na Boda, Kojotima je sve otvoreno jer na njih je malo ko računao i nemaju opterećenje velikog očekivanja i izgleda da upravo tako igraju, ipak da mećem pare stavio bih na Colorado bez razmišljanja

Link to comment
Share on other sites

Konačno playoff, tj final 16. Washington-NYI mi deluje kao serija gde će se igrati najtvrđi hokej, prednost dajem Islandersima zbog Trotza. Habsi da se domognu playoffa, da mi je neko rekao, ali to je važilo pre svega u međuvremenu naravno, no Flyersi su u seriji sa njima izraziti favoriti. Boston-Carolina, šta znam, Bruinsi bi trebalo da prođu, makar i na suvi kvalitet, ali tek treba da zaigraju onako da liče na sebe, pogotovo što se tiče forme najzvučnijih imena, inače može svašta da bude. Vegas bi morao preko ovog Chicaga, (po svim parametrima, pogotovo ofanzivnim). Avsi su clear cut favoriti protiv Coyotesa što znači da ovi mogu maksimalno rasterećeno da uđu u seriju. Vancouver treba da zauzme neki sličan stav protiv STL, evo prilike da pokažu da li su porasli kao tim, a individualno Pettersson, Boeser i Horvat da istupe u prvom doigravanju za njih. Od svih serija, najneizvesnije mi deluje ova između Starsa i Flamesa, nekako mi ovaj match up najviše obećava da će da pršti na sve strane. Tampa opet na Jacketse, valjda će biti uzbudljivije nego prošle godine 😊

 

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Kakav potop u Torontu, serija je isla gore dole sve vreme, nije bilo sredine. 2-0 za Dzeketse u prvoj, pa 3-0 za Lifse u drugoj, u trecoj Lifsi ispustili 3-0, Diboa u produzetku doneo pobedu "gostima", u cetvrtoj Lifsi su 4 minuta pre kraja gubili 3-0 i uspeli da izvuku OT, tamo je Metjus pogodio za pobedu sa igracem vise i kada se ocekivalo da u petoj iskoriste povratak iz mrtvih i pretvore u svoju prednost, opet bez gola i poraz 0-3 (poslednji gol na praznu mrezu).

 

Da ne pisem o rekacijama, kako navijaca, tako i analiticara, juce je "prstalo" na sve strane. Veliki je ovo udarac, verovatno mora doci do nekog ozbiljnog tumbanja u timu, ako se u seriji od 5 utakmica na 2 ne postigne gol, a u trecoj gola nema do 56 minute, pitanje je na sta su potrosene tolike pare (skoro pola novca iz kapa je dato za 4 napadac). Ni Kif se nije pokazao nekim potencijalom, imao je par cudnih odluka, ali kao sto sam i pisao, on ima kredit, tako da ce sigurno biti postedjen ozbiljnijih kritika. Na drugoj strani kao ociti krivac se pojavljuje Dubas, ali ne bih iskljucio i da Sanahan bude pod strogom prismotrom. Da sve bude crnje, gube pik prve runde drafta ove godine zbog "prodaje" Marloa Karolini prosle godine.

 

Sinoc su svi porazeni u kvalifikacionoj rundi isli u bubanj za prvog pika ove godine i Rendzersi su imali najvise srece, pa ce prvi birati na draftu u oktobru. Prosle godine su imali drugog pika, tako da pocinju da lice na Ojlerse :classic_biggrin: .

Edited by Milutinov Tata
Link to comment
Share on other sites

Da, ludilo. Tampa konačno dobila Blue Jacketse, važno za ovu seriju, ali im sigurno i dodatno znači posle prošlogodišnje blamaže. Vegas poveo u seriji protiv Chicaga (4:1), Flamesi protiv Starsa (3:2). U sredu 5 mečeva: Bruins vs Hurricanes, Washington vs NYI, Avs vs Coyotes, Philadelphia-Montreal i STL-Vancouver.

 

Spoiler

117170376_10157237910796496_597764760142

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dobra fora :classic_biggrin:.

 

Juce bas ludilo u mecu Tampe i Kolumbusa, mada su Dzeketsi cini mi se ipak osteceni kod kontre Atkinsona kada ga je Hedman "pokupio". Bice zanimljivo videti na sta ce izgledati u drugom mecu, Set Dzons igrao vise od 65 minuta, pitaj Boga moze li da ustane iz kreveta danas.

 

Boston i Karolina danas u matineu. 

Link to comment
Share on other sites

Zasluženo Uragani, igrali su većim delom sa sense of urgency, jednostavno sa više energije od Bruinsa... opet kontroverzna odluka koja je otišla na našu stranu, tako da je možda bolje ovako da se opet ne vuku repovi za nama...sva tri gola Carolina je postigla tako što je pak išao iznad Raskovog ramena... definitivno su mu našli slabu točku...primetno je da dominiramo jedino kad je prva linija na ledu, čim su oni na klupi, protivnik kontroliše i pak i led, a baš ta kvaliteta druge i treće linije nam je donosila dominaciju pre ovog prekida sezone zbog virusa... još jednom potvrda da kad u NHL-u dodje play off, stečeni kapital iz reg. sezone ič ne važi

Link to comment
Share on other sites

Avsi 2:0 protiv Coyotesa, kao Islandersi protiv Washingtona, a i Vancouver poveo sa 2:0, (Horvat dominira), aktuelni šampioni su neočekivano u popriličnom problemu. Habsi sa 5:0 izjednačili protiv Phile na 1:1 Flamesi su na 2:1 protiv Starsa. Večeras najpre Boston-Carolina, pa Arizona-Colorado, a kasnije G3 između Jacketsa i Tampe, Vegasa i Chicaga. 

 

 

Spoiler

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

To sa Raskom je najgluplje opravdanje veka. Da je ovo uradio pred početak restarta pa hajde, ali u pola plejofa? Tu ima nešto u pozadini što ne znamo. Čuje se po netu da Tuka čak najavljuje penziju.

Halak ima godine i iskustvo da nosi plejof, ali kad dođu back-to-back utakmice biće čupavo. A rezerva mu je Dan Vladar, dečko od 22 godine koji ima odlične cifre u Providensu, ali ni minut u NHL.

Obaška i glupa povreda Pastrnaka, Bruinsi će morati baš da zapnu u ovom plej-ofu, pogotovo Maršan, Beržeron i Krejči.

Link to comment
Share on other sites

Možda i očekivani rezultati sinoć, Tampa, Boston i Colorado poveli sa 3:1 u seriji. Avsi nezaustavljivi (7:1), Lightning bolji od Jacketsa kroz celu seriju, Bruinsi dali 4 gola u trećoj nakon što su gubili 0:2 posle 2/3. Saint Louis izjednačio na 2:2, izgleda kao da Vancouver ne može više ništa da pruži u ovoj seriji. 

 

Spoiler

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

 

22 hours ago, Stiletto said:

To sa Raskom je najgluplje opravdanje veka. Da je ovo uradio pred početak restarta pa hajde, ali u pola plejofa? Tu ima nešto u pozadini što ne znamo. Čuje se po netu da Tuka čak najavljuje penziju.

Halak ima godine i iskustvo da nosi plejof, ali kad dođu back-to-back utakmice biće čupavo. A rezerva mu je Dan Vladar, dečko od 22 godine koji ima odlične cifre u Providensu, ali ni minut u NHL.

Obaška i glupa povreda Pastrnaka, Bruinsi će morati baš da zapnu u ovom plej-ofu, pogotovo Maršan, Beržeron i Krejči.

Svakako neuobičajan potez Raska, njegovi razlozi deluju pomalo kao kad je onomad Sanader rekao da se povlači sa mesta premijera jer mu treba odmor 🙄, a onda se ispostavilo da je iza toga veći belaj... naravno, ne treba čoveka prozivati na prvu jer kao što veliš, ko zna šta je prava priroda ovog povlačenja, uostalom tim i treneri su odreagovali normalno i sa razumevanjem...Za Jaru, sa druge strane imam sve simpatije jer, em mi je na neki način zemo, em se zove kao moj rodjeni burazer😎, ali nisam siguran da li će moći da drži tim u igri kroz ceo playoff...i sinoć je primio dva relativno jeftina gola, ali je zato zaustavio ono što mnogi golmani ne bi...on može da ugasi svetlo protivniku na jednom ili dva meča, ali teško zadržavaju taj nivo igre u dužem vremenskom periodu... sinoć smo prilično dominirali, ali je Carolina davala golove, a onda je Boston eksplodirao u posljednjoj trećini i završio stvar...od ostalih, Vankuver mi je prijatno iznenadjenje, dok sam od Capitalsa očekivao da savladaju neke playoff lekcije iz prošlosti, ali avaj...

Edited by Kolbas
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Kolbas said:

Vankuver mi je prijatno iznenadjenje, dok sam od Capitalsa očekivao da savladaju neke playoff lekcije iz prošlosti, ali avaj...

 

Vancouver je imao neverovatni power play % u više navrata, a i Markstrom brani fantastično, teško da će taj nivo održati. Previše je sve to streaky. U velikom su problemu kada ne daju gol tokom pp (sinoć su 0/7 bili, od toga 3 u poslednjoj trećini). Ono što je njima poseban problem u ovoj seriji, koji izgleda nisu ni blizu da reše, je to što su totalno neutralisani u 5v5. E, ali naravno da je STL šampion, da su mnogo iskusniji, kompaktniji itd, i da se i takve utakmice kao juče dešavaju, ali kad samo u jednoj trećini daš gol, to je već yikes, pogotovo jer nakon G3 poraza u ot, oni narednog dana odigraju takvu utakmicu. Fali njima dosta toga za uspeh u playoffu, osim iskustva koje naravno da nedostaje mladoj ekipi, možda je i do trenera. Navijam da prođu, svaka im čast za regularnu sezonu i za sve do sada pokazano nakon restarta, ali na osnovu viđenog, bojim se da je to to.

 

 

In other news, RIP Dale Hawerchuk

 

 

Edited by Marko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam uspeo da gledam Bruinse uživo jer su igrali dok sam bio na poslu, ali posle odgledanog snimka vidim da je bilo čupavo... ipak, očekivan ishod serije pogotovu posle povrede Edmundsona i Svechnikova, iskustvo je presudilo, a onaj gol Bergerona je prime example toga... Vancouver sinoć pokazao da ima karakter, fenomenalan hokej, vrhunski comeback, megadrama u poslednjim sekundama i Markstromove odbrane kojih se ne bi ni Hašek postideo...Tampa i Colorado takodje odradili protivnike za konačan prolaz, a Habsi još pokazuju zube

Link to comment
Share on other sites

Fino sam izjinxovao STL 😊 , kako god lepo od Vancouvera što su me demantovali. Habsima sam se negde smejao godinama, a i ove godine. Možda su mi jedino Leafsi i Rangersi bili smešniji što se tiče tog big market hypea, a uvek bez rezultata. A opet, ispali su jedno od boljih iznenađenja ove sezone. Ovako gledajući preostale ekipe, mislim da bi Colorado&Islandersi bili najbolje finale u svakom smislu. Uz dužno poštovanje svim drugim preostalim, pre svega Bruinsima, Golden Knightsima i Tampi. Jetsi su mi odavno ispali, sad ne znam baš za koga da navijam, no navijaću protiv Bostona sigurno 😁 (malo zbog Marchanda, malo zato što više gotivim druge timove). 

 

 

 

Rekao bih da je Hawerchuk bio poprilično potcenjen igrač, a radi se o HOF imenu, legendi u Winnipegu i Kanadi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vancouver pobedio, drago mi je što sam omašio u vezi sa njima, a Flyersi prođoše Habse (4:2 obe serije). Knights vs Canucks bi trebalo da bude odlična serija za pogledati, Philadelphia ne znam koliko može protiv Islandersa, Bruinsi favoriti protiv Tampe, kao i Avsi u seriji sa Starsima. Međutim, zna se za koga sad treba navijati... Go Nucks!

 

spacer.png

 

 

Spoiler

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Odlično! Napravljen prvi korak. Prvu trećinu smo počeli relativno dominantno...jači u duelima, poziciono - full control i odlazimo na odmor sa 1:0... drugi period otvaramo sa power play golom i kao što kaže Don Cherry, najopasniji rezultat u hokeju je 2-0 i tu Tampa u potpunosti preuzima dominaciju, ali zahvaljujući pre svega Halaku, Tampa završava drugu trećinu sa nulom na svom saldu... poslednji deo repriza, postižemo gol i meč ulazi u naizmenične pokušaje...i jedan takav prolazi Hedmanu, 3:1...Tampa prelazi u frontalni juriš...Halak postojan kano klisurina, ali Hedmanu prolazi još jedan screen i 3:2...napeta poslednja dva minuta, no bez promene...kod Bostona, Clifton, Marchand i Jaro su po meni večeras povukli tako da njima idu tri bambija...ono, vidi se da nam Tampa ne leži, jer bi ovakav Bostonov performans protiv većine timova bio večernja šetnja uz dunavski kej, ali protiv Tampe nam je uvek kao trećoj smeni u rudniku Kreka Banovići... ajmo sad još Vankuver za laku noć

Link to comment
Share on other sites

Očekivano rutiniranje Flyersa sinoć, ako se po jutru dan poznaje neće se oni lepo provesti u ovoj seriji, Islandersi izgledaju najkonstantnija ekipa od svih. Starsi poveli sa 2:0, ko bi rekao, jer je Colorado bio favorit. Ali Dallasu su se svi u pojavili do sada u ova dva meča: Radulov, Seguin, Benn, Hintz, Lindell, Pavelski. Tako da će morati Avsi dobro da povuku, MacKinnon za sada jedini 100% odigrao u skladu sa star statusom. Večeras G2 Boston vs Tampa i Vegas vs Vancouver.

 

Spoiler

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...