Jump to content

Euroleague 2019/20, I FEEL DEVOTION


Chaos Is Me

Recommended Posts

Nagledah se juče košarke.

 

 

Makabi - CZ: borbeno maksimalno, jak ritam, ali kvaliteta bez. Obe ekipe su imale ukupno 3 puta po 5 minuta dobre košarke i to je to, u ostalom delu meča strašno puno izgubljenih, ciglarenja, bezidejnosti...  Deluje mi da obe ekipe muči isti problem - nedostatak kreacije sa pleja.

 

Žalgiris - Real sigurno najbolja tekma u poslednje. Paklen ritam, pogađaju se šutevi, recimo podatak da je zbirni odnos asistencija/izgubljenih bio 40-20, da su ukupno promašena 3 bacanja. Šaras je bog, neverovatno kako je spremio ekipu za Real. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Magia said:

Prvi put gledao naseg predstavnika u EL pa da dam par utisaka:
 

  • Ovo je najbolji tim po individualnom kvalitetu u poslednjih 25 godina na ovim prostorima. Bas strasno kolika dubina rostera- mogu igrati visoku postavu sa Davidovcem i Perperogluom na 2 i 3, a i ultra nisku petorku sa Perperogluom na 4 i Fajeom na 5. Gomila iskustva i mladosti, bas prekvalitetan tim, sto je i dokazao u ovom mecu- iako napad nije sljakao moze igrati brutalnu odbranu u dugom roku, pa je iz toga i dosao sut za pobedu.
  • Trener ocigledno ne zna da uklopi sve igrace  u timu, mislim sramotno je da mu Brown izgleda onako na terenu i onda da ga ne pusta uopste do kraja tekme- ne znam jel neka povreda u pitanju? Takodje neke potpuno nelogicne akcije, i ono sto mi najteze pada je neigranje nasih mladih talentovanih igraca. Pa nemoguce je da Simanic ne bude ni u 12 a lik je jedan od najvecih prospekata u Evropi u tom godistu, pa i mnogo bolji timovi pustaju klince kao ulog za buducnost. Da se razumemo ovo se trenutno desava i u KKP i izuzetno mi se ne svidja ( tek sad se vidi koliki je Dule bio genije i mudonja)
  • Cela sezona ce zavisiti od toga ako tim bude ostao u dobroj atmosferi- ako se to desi lagano setanje ABA ligom i top 8 su skroz realne opcije. Ipak, ima dosta igraca koji ce postajati nezadovoljniji svojom minutazom kako sezona bude odmicala pa je pitanje kako ce to handlovati strucni stab. 
  • Makabi nije tolika divljina kao prethodnih godina, igraju odbranu i dosta se bore timski. Ipak nedostatak kretnji u napadu i preveliko soliranje ce ih verovatno kostati nekog boljeg plasmana.
  • U da, da ne zaboravim- ovaj Kuzmanovic sto prenosi- svaka vam cast braco cigani sto izdrzavate da ga slusate. Kolika kolicina gluposti i iritantnosti, pa to skoro nisam cuo od bilo kog komentatora a nije da nema izbora..

Sve moze da se kaze i napise, ali fakat ostaje da Zvezda ni u Atini ni u Tel Avivu nijednog trenutka nije odustajala niti je u bilo kom trenutku bilo izgledno da ce im rival otici na 20 razlike. Stavise, bilo je jasno da je samo pitanje vremena kada ce se vratiti u egal.

 

Tim je krcat rutinerima gde i dalje ne mogu sebi da dodjem koliko je sjajan Perperoglu. Bruka. Istina je da ni drugi, pa cak ni top EL timovi, jos uvek nisu pronasli formu. Isti ovaj Makabi je jedva izgubio u Madridu, npr.

 

I za kraj, ono najvaznije. Koliko god da je ovaj tim dubok i jak, Partizan iz Kinsijeve sezone sa zdravim igracima bi ga pocistio dok kazes "Omaz".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, realno *w said:

nedostatak kreacije sa pleja

Ovo je bas ocigledno kod Makabija. Imaju fantasticne rol centre i nijednog kvalitetnog kreatora iz pika. A da ne govorim koliko nisu imali igraca da postavi napad da se iskoristi konstantni mismec u zadnjih deset minuta. 

Link to comment
Share on other sites

CSKA - Himki

 

Toliko dobrih igrača u Himkiju, a opet se ništa nije promenilo. Ne znam da li je moguće imati bilo kakvu koncecpiju sa Švedom u timu, baš im fali Jović da makar pokuša malo da mu otme loptu i iskreira nešto za druge. Ovako, to je potpuni besmisao.

 

Sa druge strane CSKA, jasno je da to nije kvalitet kao ranije, ali kada su Džejms i Klajburn na najvišem nivou, malo ko tu može nečemu da se nada. Ostali su taman dovoljno dobri da odrade svoje zadatke. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam isto juče "oslepeo od košarke", doduše najviše od one iz Tel Aviva, za koju da sam neutralni posmatrač ne bih imao ništa lepo da kažem. 

 

Himki jeste koncipiran prema Shvedu, užasno malo kreacije imaju van njega. Ima tu odličnih igrača ali malo onih koji znaju da driblaju. Još je Jović povređen. Svaki pokušaj da Timma, Booker, Gill i ostali daju neki malo kompleksniji pas se završava izgubljenom loptom, zato im je Shved toliko bitan iako njihova igra izgleda groteskno za evropske pojmove. Deluje da se Voigtmann baš dobro pripremio za sezonu, igra na 5, nema palamuđenja sa 4 i to mu prija. Videćemo kad se vrati Koufos kako će to da izgleda. James i Clyburn su pakleni 1 na 1 strelci kad su u ritmu.

 

Gledao sam dosta Fener - Baskonija, potonji imaju verovatno najniži IQ trio centara u ligi, da baš nijedan nema mozga - to je retko videti. Zanimao me je Henry jer nisam previše ispratio EC prošle sezone, dobar igrač, super defanzivac - uglavnom je pojeo Sloukasa, šteta što nema neki pouzdan šut, trojku gađa samo kad je sam kao duh 3 sekunde. Fale Baskoniji poeni Stauskasa itekako, Toko, Shields i Henry su dobri. Naravno, meč je obeležio Nando koji je trpao sa svih pozicija i Fener je dobio isključivo zahvaljujući njemu, ostali dosta tanki, malo se probudili Dixon i Kalina na kraju. Vesely deluje dosta loše, a i Williams je prilično pogubljen ali makar ne divlja.

Link to comment
Share on other sites

Evroliga se brzo birati najbolju petorku ove decenije.

Moj izbor bi bio:

- fiksevi: Bili, Printezis, Hajns, Teo, De Kolo, Rodrigez, Fernandez, Veseli, Bogdan.

- stavljam i Ljulja iako je to sedam bekova.

 

Od ostalih se razmisljam izmedju Krstica, Mirotica, Bjelice, Nocionija, eventualno Danstona i Gista.

 

Sta vi mislite?

Edited by pepe sancez
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Referent said:

A što su ga beše ostavili?

 

Jednostavno nisu bili zainteresovani da  mu daju ugovor, nigde po medijima se to nije spominjalo. Mozda i jesu stupili privatno u kontakt sa Milutinovim, ali sumnjam da im je on trazio neki ugovor koji nisu mogli da ispune.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...