Jump to content

Koeficijenti naših klubova u Evropi


Boujee

Recommended Posts

Srbija ima dobre šanse da dve vezane sezone ima direktnog predstavnika u LŠ a to znači ne samo u sezoni 23/24 već i u sezoni 24/25 gde nema grupa, jedna tabela sa 36 timova i čak 10 utakmica za svakog učesnika u startu LŠ, po pet kući i na strani sa 10 različitih timova. Tada će igranje i LE biti premija, 8 mečeva, takođe bez grupa u ligi sa 32 tima.

 

Ukoliko naše ekipe uđu u grupe sledeće sezone, izvesno imamo direktnog predstavnika u LŠ, i još jednog u kvalifikacijama i u sezoni 24/25

Link to comment
Share on other sites

Uveliko su promenili. Ne baš kao u Evroligi, iako deluje identično.

Ključna promena je povećanje broja učesnika sa 32 na 36 timova, što će svakoj ekipi doneti četiri utakmice više u prvoj fazi nego u aktuelnom obliku. U postu iznad sam napisao po kom principu. Ovo je svakako pozitivna promena za nas. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne svidja mi se toliki broj utakmica, posebno u Ligi sampiona koja je kvalitetom i dalje svemir za nas.

 

Onako u grupi sa jos 3 ekipe imas neke sanse da odigras takticki, na guzove sto bi se reklo i mozda obezbedis prolaz dalje uz dosta srece. Medjutim, takav sistem ce jos vise ogoliti razliku u kvalitetu izmedju timova, prakticno smo bez ikakve sanse za dobar plasman. Sluzicemo za napucavanje.

Edited by Venger
Link to comment
Share on other sites

Ukoliko hoćeš da napreduješ, moraš da se trkaš sa najboljima. Onog trenutka kada nam LŠ postane prirodno stanište ubiraćemo benefite gledano i sa sportskog aspekta, a ne kao do sada isključivo materijalnog. 4 utakmice više, 4 prilike više za dokazivanjem, napredovanjem, 4 utakmice više za sticanje iskustva, rast kluba. Pa te posle šamaranja PSGa neće biti strah Brage i Ludogoreca, nego ćeš da ideš na pobedu, i da iskoristiš sve što ti se ukaže.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, kendrick said:

Koliko je samo velika stvar ovo 11. mesto govori i to da od sezone kada budemo imali 1+1LS i zagarantovanu LK sakupljanje bodova ce biti daleko lakse, odnosno potrebno je ozbiljno samoubojstvo i jedna brutalno fail sezona pa da krene neki pad na tabeli. Ili da Ukrajinci, Belgijanci, Svajcarci ili Turci polude nekoliko sezona zaredom.

 

Mrzi me sada da kopam, ali sa jednim timom u grupnoj fazi LS, jednom u LE i jednim u LK, to je u startu preko 6.000 bodova, sigurno, tako da uz pokoju pobedu/nereseni rezultat, trebalo bi da se zadrzimo na ovoj poziciji barem nekoliko sezona.

 

edit: Vidim sada da Belgija gubi mizernu sezonu u racunici od sledece sezone, tako da ce oni biti glavna pretnja za 11. mesto.

 

1645136370468_274088714_268556555426341_

Ali zato braća Rusi gube celih 12.600. Lagano možemo preko njih. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Zvezdinho said:

Posto su ruski timovi izbaceni iz takmicenja, jel to sad znaci da cemo mi da preuzmemo to 10.mesto i sta donosi 10. mesto ?

Za sledecu sezonu mislim da rusija gubi veliki broj bodova a da na njeno mesto dolazi Belgija. Miostajemo na 11. mestu a za dve godine tek po odigranoj sezoni eventualno bez ruskih klubova moglo bi da se debatuje sta i kako ..

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Manoly said:

A za Lk ima li mesta u kvalif sledece sezone?

Dva mesta.

Edit. Naravno pod uslovom da Rusiji ostane suspenzija i da se svi iza pomere jedno mesto napred. Mi smo trenutno prvi ispod crte.

Ja se iskreno nadam da se to neće desiti, i da će se igrati po planu.

Edited by Don Juan
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...