Jump to content

Gadost dana


Mljeveni Djetic

Recommended Posts

Izgledaju isto kao ta na slici, ima ih ovde svuda naokolo, Vise palmi nego na moru.

E sad posto je ta palma/e verovatno rasla u nekom rasadniku, onda ce ih trebati uviti u neku zastitu preko zime, dok se ne aklimatizuju.

Ja sam kod mene u Tavankutu kupio takve palme i na uputstvu pise da unutra moraju da se unose zimi do visine od 1m , kasnije mogu napolje u zemlju da se presade.

Cak imam i onaj mediteranski cempres i on eno raste kod mene i kod mame u dvoristu. Naravno zasadis u neku zavetrinu da nije bas na udaru zimskog vetra tj hladnog talasa.

 

Jedino sto ih po meni nisu trebali zasaditi na Kalemegdan gde ima uticaj dunav koji donosi hladniji vetar. Mozda su ih trebali zasaditi na novom savskom trgu, ili negde u centru gde se nalazi i botanicka basta. Tu bi sigurno prezimele bez zastite.

 

Trachycarpus fortunei. do -15 bez zastite https://www.meillandrichardier.com/palmier-trachycarpus-fortunei-ou-trachycarpus-excelsa.html

 

Rhapidophyllum hystrix do -15 i vise https://palmiersetcompagnie.fr/produit/vente-achat-rhapidophyllum-hystrix-palmier-aiguilles/

 

Sabal minor do -20 https://www.achat-vente-palmiers.com/en/hardy-palms/158-sabal-minor-louisiana-.html#.X27frdgRpO0https://en.wikipedia.org/wiki/Sabal_minor

Edited by Slavisa iz Tavankuta
Link to comment
Share on other sites

Da kazem, sto da ne kazem.....gadost od juce: AV je cekao 3 meseca da proglasi mandatara za vladu bas 5 Oktobra. 

Koliko histerican, nevaspitan, koliko beskrupulozan covek treba da bude pa da sebi dozvoli takvu kontru? 

Kako je govorila moja baka iz Zmaj Jovine: "Kad se vaska napije krvi, ona izadje na celo" . 

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
20 minutes ago, NMX said:

Gadost dana....BMK peva sa Djukom...ONI BILI SVI TORCIDA DJUKA DEEELIJAAAAA 

 

spacer.png

 

otvarate na sopstvenu odgovornost

 

  Reveal hidden contents

 

 

 

Najkraci horor u zivotu. I treba da propadnemo i od ove teritorije da se naprave njive i vocnjaci da se hrane gladni u Africi. 

Link to comment
Share on other sites

On potiče iz istog kraja odakle je moja keva tako da njegovu porodicu zna pola sela gde mi je keva odrasla. A tu je i osnova tvrdnji da je on hrvat. On potiče iz Livna koje je naseljeno većinski hrvatima. Međutim na severu opštine postoji 4-5 sela gde su Srbi većina i on je iz jednog od tih. Još kad čuju prezime koje nije na ić eto dokonima krucijalnog dokaza da je hrvat.

 

Iako je i sam doprineo širenju mržnje svojim angažmanom na kraju su i njega izradili svi redom i iz 90-ih je izašao bez leba da jede. Doduše ostao mu je imidž pa peva po kafanama i slavljima tako da verovatno nema egzistencijalnih problema. Jedna čudna stvar vezana za njega je da uvek nosi patike. Ostalo o njemu je sve naširoko poznato.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...