Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Pitam se koliko je od nabavke prešjednik morao da vrati u partijsku kasu... Stvarno su sramotni, svi redom, ali ja drugi klub nemam i vrlo jasno mogu da prepoznam znake Štokholmskog sindroma, ali ne i da ga pobedim. Tako mi je jasno da ću ponovo kupiti sezonsku (ako ih i kada ih puste u prodaju), opet ću da idem na utakmice, isto nerviranje, ako ne i ozbiljnije, mi sledi, sve jasno. Pa koliko izdržim

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ne vidim kakve veze imaju privatni poslovi Ostoje sa nazivom topika.
On sigurno evra svog novca neće ubaciti u klub, a najverovatnije će gledati samo kako da izvuče.
Nije on na čelu kluba da klub bude uspešan, nego da bude poslušan.

  • Like 5
  • Thanks 2
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cooper said:

Ne vidim kakve veze imaju privatni poslovi Ostoje sa nazivom topika.
On sigurno evra svog novca neće ubaciti u klub, a najverovatnije će gledati samo kako da izvuče.
Nije on na čelu kluba da klub bude uspešan, nego da bude poslušan.

pa sto je onda doveden tinki linki za 500k+ godisnje, pa sva ta pojacanja, kako se treneru cefne itede itede?:default_coffee:

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Već je prošlo neko vreme, pa bih opet da se osvrnem na slučaj „Trinkijeri“. Barkli je ponešto pisao o tome ranije, ali nije zgoreg ponoviti i naglasiti neke stvari.

 

Primetno je da je Andrea bio poprilično na udaru medija i pojedinaca sa društvenih mreža, što onih koji nisu baš naklonjeni Partizanu, što nekih koji su samo željni senzacija i klikova pa izvrću njegove reči što je nažalost u dobroj meri uticalo i na određen broj navijača KKP-a da izgrade neki negativan stav prema Andrei nakon poslednjih dešavanja.

 

Da se dotaknemo priče o „tradiciji“ – jasno je da Andrea NIJE ispričao istu priču o Partizanu i Bajernu na predstavljanju. Dok se kod Partizana držao naše istorije i velikana koji su obeležili naš KK, u njihovom slučaju je naglašavao veličinu Bajerna kao brenda sa fokusom na FK, naravno, jer KK postoji od juče ali je u suštini sekcija FK-a te svakako ima smisla pozivati se na tradiciju tog velikog fudbalskog kluba. Da li je on slatkorečiv? Jeste, pa? Malo je više pričao za moj ukus u startu (ako govorimo o našem KK) pre nego što je išta uradio i trudio se svim silama da uđe pod kožu navijačima. No, ne vidim neki preterani problem sa tim. Čovek je koji želi da uspostavi dobar odnos sa navijačima kluba koji trenira. Da li je on nešto slagao? Da li nije mislio to što je govorio? Ne verujem. Ono što mi moramo da razumemo da on, koliko god da poštuje Partizan i našu istoriju, nikad neće biti navijač kao svi mi ovde i nikad mu Partizan neće imati taj značaj. I to je skroz OK. On nije odrastao kao partizanovac da bi se tako nešto očekivalo od njega.

 

Andrea je došao u jednom teškom trenutku za naš KK i vrlo brzo vratio bar deo onog nekadašnjeg osećaja koji smo svi imali kada smo pratili taj isti KK pod Duletom. Opet smo došli u situaciju da jedva čekamo sledeću tekmu i gledamo te momke, taj „borba bre“ pristup, to da se svaki protivnik malo pribojava Partizana.

 

U prvoj sezoni je nasledio tim koji nije birao, izvršio određene korekcije i odmah doneo rezultat. Osvojili smo Kup. U EK bili na jednu loptu od TOP8, u ABA se solidno držali. U KLS je Beronov četvorokorak prelomio…Jedina mrlja mu je ona jedna tekma sa komšijama na kraju u ABA semis, kada su nas rutinirali ali, po nekim pričama, nije ni tu sve do njega bilo no da se ne bavimo tračevima. Naredne sezone pravi ekipu po svom izboru, u skladu sa mogućnostima. Složio je kompaktan TIM od ne previše jakih pojedinaca. Štaviše, igrači od kojih se očekivalo da donesu dodatnu prevagu (Prahovski i Pejners) su bili non-factor zbog povreda i privatnih problema, dok je treći (na papiru) najbolji igrač (Tomas) igrao sa popriličnim oscilacijama. I pored toga, sa preostalim kadrom, uz korekcije na trojci i petici igračima slabijeg renomea od gorepomenutih, uspeo je da nas održi na prvom mestu u svim takmičenjima. KKP je osvojio nadmoćno Superkup (kao neki vid pripreme za sezonu), kasnije i domaći Kup. Bili smo najuspešniji klub i u EK i u ABA u trenutku prekida sezone. Od kikseva bih izdvojio samo nešto ubedljivije poraze na gostovanjima Cedeviti i Primorskoj (uz opravdanje da su bili u toku dugačke serije utakmica od kojih je većina bila na strani, na samom početku lige) i poraz od Venecije u Areni (jedini (!) poraz koji je KKP doživeo kod kuće prošle sezone). Verujem da smo bili poprilično iznenađenje za konkurenciju u regionu, koja bukvalno može da zahvali koroni što se sezona nije završila jer sam čvrsto ubeđen da bismo ih sve pometlali sa terena iako smo nominalno bili slabija ekipa (no, sad je to u domenu ŠBBKBB).

 

Andrea je napravio jednu skladnu skupinu od mešavine domaćih (starijih i mlađih igrača) i stranaca koji su bili spremni da se podrede uspehu tima. Iako mu se često stavlja na dušu da ne posvećuje pažnju mlađim igračima treba naglasiti da je dao u ključ u ruke i maksimalno poverenje Zagorcu i Jaramazu koji su potencijalni reprezentativci ove zemlje. Jaramaz je pod njim eksplodirao, Zagorac se tražio, dosta grešio, ali i doneo neke bitne pobede. Mali Trifunović (kao mogući budući nosilac reprezentacije) je nakon epizode u Megi dobio ozbiljnu ulogu i opravdao poverenje. Trojica igrača, potencijalnih reprezentativaca, sa ozbiljnom ulogom – mislim da je to sasvim OK. Da spomenem i starije – sa Novicom je odlično „kliknuo“, našao mu ulogu i pravu minutažu. Jankoviću takođe…Pejdž izrastao u brutalnog šutera, Mozli iz druge italijanske lige defanzivna zver i nerešiva enigma za protivničke bekove pri preuzimanju…bukvalno je delovalo da ne postoji nezadovoljan igrač koji ne doprinosi timu.

 

Kao što rekoh, cela situacija sa epidemijom nas je sprečila da gledamo ovu ekipu na vrhuncu i sa najvažnijim trofejima u rukama. To bi bilo sjajno finale sjajne sezone i ubeđen sam da bi u tom slučaju Andrea ostao i ove sezone da vodi isti ovaj ali malo nadograđen tim i u EL i da bi to verovatno bila njegova poslednja sezona u KKP. Iluzorno je očekivati da bi on ostao godinama kod nas, ali je šteta što nije krunisao tu svoju epizodu većim trofejima i učešćem u EL. To je ono za čim ja žalim i što ostavlja neku nedorečenost u vezi sa njegovim boravkom u KKP.

 

Ne mogu da ga krivim što je otišao. Da li nas je nešto prevario? Ne. Da li smo svi bili razočarani? Jesmo, što je i logično. Da li je postojala mogućnost da ga zadržimo? Ne znam. Verujem da su naši pokušali da ga izvaćare za manji ugovor. Čovek video koliko je sati, totalno neizvesna situacija, opet igranje EK-a – sa druge strane ima ponudu EL kluba, redovnu platu, lagodniji život, manji pritisak…Zahvalio se i otišao, kao što bi i skoro svaki trener u njegovoj koži.

 

Trinkijeri je pokazao koliki je značaj dobrog i harizmatičnog trenera i da ne treba žaliti pare kod dovođenja prave osobe na tu poziciju. Bukvalno je bolje odreći se jednog dobrog igrača nego uštedeti na treneru.

 

Mojih 5 para na temu…

 

Svoj posao je odradio više nego pošteno plus ostavio uigran, kompaktan i funkcionalan tim i sistem za naslednika. Šteta što zajedno nismo ostvarili još neke veće uspehe čime bi se upisao u besmrtne ličnosti KKP istorije, ali možda nam se nekad opet putevi ukrste, pa dobije priliku da ispravi to...

 

Andrea, hvala i srećno!

Edited by pendulum
razmaci između pasusa
  • Like 20
  • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, pendulum said:

 

 

Vise od posta.

 

 

P.S. Neobicno mi je (pomalo i neprijatno) da kompletiramo tim ovako rano vec 2 god za redom.

 

Zaista se nadam da sezona nece otici dodjavola zbog virusa, pre nego sto i pocne. U tom slucaju odosmo tamo i mi.

Edited by Alex_Serbia
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...