Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Navodno.

 

A opet, vredi li to polupraznih tribina? Ja znam da cu bordriti Partizan u kojem god takmicenju, ali da li ce svi biti radi za to?

 

A Govno je pre neki dan jasno izjavilo ukoliko Partizan ostane na ovom putu recitaciju. odemo li sada u CL, cao EL zauvek. Jednom nam je progledano kroz prste. Sa druge strane, ako odjebemo FIBU sada, a ECA propadne u medjuvremenu (sto ce se naravno desiti ako ih izaberemo, da se ne lazemo 😁), ipak smatram da su vece sanse da ispeglamo stvari sa Fibom, na konto rezultata i sportskih kriterijuma prolaznosti...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da cekate da li ce Dejo doci u Zvezdu 😁 

 

Elem, salu na stranu. Ako budete otisli u BCL, to je sigurno jako glup potez. 

 

Meni kod EC nije jasno, sto igraju timovi koji nemaju uslove za EL. Mislim na Bresu, Monako, Promiteas itd..Tu mislim na hale pre svega. 

 

Zar je moguce da Ostoja konta da ce Pao otici u BCL? 😂🤠

 

Vama je jedino bitno da Italijan ostane i da igrate EC.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kod nas se posprdno gleda na FIBA ligu sampiona, ali ja bih imao prilicno postovanje ako bi se Partizan odlucio za tako nesto jer bi to znacilo ili da su ozbiljno analizirali isplativost neke lige u narednim sezonama, ili da su se nadurili (sto zaista mislim da ne bi bio slucaj ali eto neka stoji opcija... naravno ne donose se tako odluke).

 

Ali ne verujem da ce se to desiti. Klima prema FIBA takmicenjima jos uvek nije dovoljna da bi vecina navijaca sa odobravanjem prihvatila takvu odluku. Osim toga, sumnjam da je Ostoja dovoljno strucan da donosi bilo kakve strateske odluke kosarkaskog kluba.

 

Ono sto bih dodao je da ja licno, kao Zvezdas, bas ne mirisem Djordija i njegove privilegijom vodjene licence ucesca u nekakvim ligama bez briga. Osnova sporta nije novac, vec nadmetanje, samim time kada nekome ukinete obavezu osvajanja svoje lige da bi igrao visu ligu, vi njemu uskracujete poentu sporta kao pojave.

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Alex_Serbia said:

Navodno.

 

A opet, vredi li to polupraznih tribina? Ja znam da cu bordriti Partizan u kojem god takmicenju, ali da li ce svi biti radi za to?

 

A Govno je pre neki dan jasno izjavilo ukoliko Partizan ostane na ovom putu recitaciju. odemo li sada u CL, cao EL zauvek. Jednom nam je progledano kroz prste. Sa druge strane, ako odjebemo FIBU sada, a ECA propadne u medjuvremenu (sto ce se naravno desiti ako ih izaberemo, da se ne lazemo 😁

Iako je poseta na vasim mecevima cak i ovih par susnih godina unazad bila za postovanje, mislim da ste ove sezone stvorili ozbiljan hajp za EK kao realno jedan od favorita za osvajanje i povratak u EL (znaci ne samo preko ABA). Tu je i elokventni debeljan, koji nije samo dobar trener vec i neko ko moze harizmom da privuce navijace. Tog hajpa u LS i bez Trinkijerija, sigurno nece biti, i necete imati posetu tim utakmicama kao ove godine, sto si ti lepo primetio. Tako da, cak i da je istina za to milionce ( sto cisto sumnjam, ubedjen sam da ce cifra biti bar upola manja), nisam siguran da li je za neku buducnost kluba pametan prelazak u LS. Sa strane sportskog ponosa bi vam donelo odredjenu satisfakciju, sa ovim timom biste je vrv i osvojili. Ali opet, kao bivsi sampion Evrope koji se nije ugasio kao Bosna, ili nije kanta kao danasnji Split i plus bio prilicno konkurentan nekoliko EL sezona  zaredom, morali biste da stremite kremu evropske kosarke. Makar ovim obroncima koji su dostupni.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Laki John Terry said:

ili da su ozbiljno analizirali isplativost neke lige u narednim sezonama

 

25 minutes ago, Laki John Terry said:

sumnjam da je Ostoja dovoljno strucan da donosi bilo kakve strateske odluke kosarkaskog kluba.

Počeo si da vodiš dijalog sam sa sobom. :classic_biggrin:

 

Sve se slažem za Đordija i celu priču oko tih njegovih liga (s tim da isto kao SF3 smatram da je Đordi samo glasnogovornik sekte bogatih klubova). Intimno im želim ili propastili da se konačno zatvore, pa da znamo na čemu smo. Robinhudovsko-utopisjki im želim da propadnu jer me ništa više ne nervira od tog principa uložili smo zilione, kako da dozvolimo da neka sirotinja bude ispred nas. Nemam nikakve informacije, ali čini mi se da je to za sada nerealno, mislim da KKP ne bi trebalo da bude među prvim lastama koje će promeniti jato. Mi imamo neko ime ali nemamo ni moć ni novce da se ponašamo avangardno u ovom slučaju i da izdržimo sve turbulencije. Trebalo bi sačekati da moćni i bogati odluče šta će i kako će pa se prikloniti većini. Suprotno kolegi @Green23 mislim da čak i da budemo među prvima koji podrže FIBA, pa i da ona pobedi u nekom budućem ratu, nećemo dobiti ništa osim neke spomenice. Opet će bogati da se pitaju, samo na neki drugi način. Dakle, ćutati, osluškivati šta se priča na vrhu i u skladu sa tim se ponašati.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Barkley#34

Ma hteo sam reci da kada bi Partizan otisao u FIBA, to bi znacilo ili da se ozbiljno analiziralo u klubu ili da su napravili ishitrenu odluku kao uvredjena mlada. Ali posto mislim da je sve samo igrarija, Ostoja ce da napravi iluziju nekog dvoumljenja samo u medijima a u stvari nikakvog dvoumljenja nije ni bilo.

 

Mozda sam bio nejasan 🙂

 

6 hours ago, Barkley#34 said:

Opet će bogati da se pitaju, samo na neki drugi način. Dakle, ćutati, osluškivati šta se priča na vrhu i u skladu sa tim se ponašati.

 Naravno, uvek je tako. Mi moramo da se vodimo pamecu jer smo mali i beznacajni.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Barkley#34 said:

 

Sve se slažem za Đordija i celu priču oko tih njegovih liga (s tim da isto kao SF3 smatram da je Đordi samo glasnogovornik sekte bogatih klubova). Intimno im želim ili propastili da se konačno zatvore, pa da znamo na čemu smo. Robinhudovsko-utopisjki im želim da propadnu jer me ništa više ne nervira od tog principa uložili smo zilione, kako da dozvolimo da neka sirotinja bude ispred nas.

 

nije nešto sad kontra-stav, više je kao poziv za dodatnu introspekciju na temu:

 

recimo (hipotetički) da euroleague propadne za dve, najdalje tri godine;

ja u tom, nazovimo ga najboljem mogućem scenariju, da me ne zovu i govnomeuov potrčko, nisam još spreman na to -> ne vidim 0.5% mogućnosti da se EL vrati na sistem 1 zemlja = 1 prvak = 1 predstavnik u takmičenju. to bi bio problem za po nekoliko ekipa iz španije, turske, italije, rusije i grčke minimum (što će reći, minimum 5-7 ekipa naviklih na učestvovanje u najkvalitetnijem takmičenju, iz 5 zemalja iz top liga i budžetima koje frensis zove po x 20 miliona, što u principu i nije daleko kod ovih).

 

daklem, u najboljem mogućem scenariju, to je liga u kojoj možda nema ugovora na xy godina ali ima mesta za sve te bogatune koji svih ovih godina žare & pale euroleagueom, tj govnoleagueom: španija 4 ili 3 mesta, ostale navedene zemlje po 2 ili 3, plus nemačka, francuska  i ko već sve po 2 ako ima mogućnosti i potreba.

 

što će reći, ništa se ludo ne menja i ne dešava.

 

aba u najboljem mogućem scenariju verovatno ne može imati više od dva predstavnika a srbija solo (što bi po skromnom mišljenju govno-uinija bilo pogubno za bilo koji naš klub u roku od druge sezone) najviše jedan.

 

što će reći, pt2, ni ovde se ništa spektakularno drugačije ne dešava.

 

i dalje će bogati biti bogati i u nekom slično-istom reciprocitetu a ovdašnji klubovi zaposleni na državnom poslu će imati procentualno istu šansu da se domognu najkvalitetnijeg takmičenja ili da pariraju najkvalitetnijim i onim manje kvalitetnim sastavima.

 

to mi se sve na kraju svodi na pitanje principa a ne na neke značajne promene, makar iz vizure regiona & srbije.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@uini U formatu ne bi bilo nekih većih promjena, to je tačno, međutim bilo bi promjena itekako u načinu kako bi se taj format popunjavao, pa se ne bi desilo da LŠ igra ekipa sa sredine španske lige samo zato što ima licencu.

Ekipe bi igrale ponovo na osnovu prethodnog plasmana što bi takmičenje vratilo u sportske okvire.

Link to comment
Share on other sites

@Son_of_a_gun

 

acb je svakako liga sa najviše potencijalnih iznenađenja (mada pretpostavljam da u plej ofu dođe sve na svoje) ali je i otprilike izuzetak od pravila 

 

bez licence a sa jednakom željom za igranje el, cenim da bi te bogatije ekipe samo više ulagale, nikako manje, pa bi razlika u budžetu bila veća ako ne ista 

 

ali taman i tako, ta španska situacija ne utiče na xsfrj region i srbiju (kao ni na strukturu tj sastav el po broju timova iz liga. 

 

pošteno jeste, samo kažem da suštinski ne menja našu poziciju ali da, menja apetite drugih španskih klubova. 

Link to comment
Share on other sites

Trenerski kvaliteti se ne dovode u pitanje .... da su, hipoteticki,  obrnute uloge na nasim kupama, verovatno bi u svakom derbiju imali rezultat poslednje proslogodisnje utakmice PO ABA.

Trinki je odlican strucnjak, legitimni EL trener.

Ako je ovo tacno, moze dati neke smernice oko strategije kluba .... ili je Trinki samo nasao EL klub. 

Izvinjavam se ako je moj post na pogresnoj adresi ... neka ga moderacija izbrise

 

Link to comment
Share on other sites

@Laki John Terry Skapirao sam odmah šta si napisao nego mi je bilo simpatično kako si postavio mogućnost da su napravili ozbiljnu analizu, na šta sam hteo da odgovorim u fazonu  jesi li realan a onda si mi uštedeo trud odgovorivši sam sebi. :classic_biggrin:

 

2 hours ago, uini said:

nije nešto sad kontra-stav, više je kao poziv za dodatnu introspekciju na temu:

 

recimo (hipotetički) da euroleague propadne za dve, najdalje tri godine;

ja u tom, nazovimo ga najboljem mogućem scenariju, da me ne zovu i govnomeuov potrčko, nisam još spreman na to -> ne vidim 0.5% mogućnosti da se EL vrati na sistem 1 zemlja = 1 prvak = 1 predstavnik u takmičenju. to bi bio problem za po nekoliko ekipa iz španije, turske, italije, rusije i grčke minimum (što će reći, minimum 5-7 ekipa naviklih na učestvovanje u najkvalitetnijem takmičenju, iz 5 zemalja iz top liga i budžetima koje frensis zove po x 20 miliona, što u principu i nije daleko kod ovih).

 

daklem, u najboljem mogućem scenariju, to je liga u kojoj možda nema ugovora na xy godina ali ima mesta za sve te bogatune koji svih ovih godina žare & pale euroleagueom, tj govnoleagueom: španija 4 ili 3 mesta, ostale navedene zemlje po 2 ili 3, plus nemačka, francuska  i ko već sve po 2 ako ima mogućnosti i potreba.

 

što će reći, ništa se ludo ne menja i ne dešava.

 

aba u najboljem mogućem scenariju verovatno ne može imati više od dva predstavnika a srbija solo (što bi po skromnom mišljenju govno-uinija bilo pogubno za bilo koji naš klub u roku od druge sezone) najviše jedan.

 

što će reći, pt2, ni ovde se ništa spektakularno drugačije ne dešava.

 

i dalje će bogati biti bogati i u nekom slično-istom reciprocitetu a ovdašnji klubovi zaposleni na državnom poslu će imati procentualno istu šansu da se domognu najkvalitetnijeg takmičenja ili da pariraju najkvalitetnijim i onim manje kvalitetnim sastavima.

 

to mi se sve na kraju svodi na pitanje principa a ne na neke značajne promene, makar iz vizure regiona & srbije.

Slažemo se, nije sporno ovo što pišeš i ne očekujem povratak na 80-te. Otprilike mi je stav kao i kod Sona, trigerovan sam njihovim uzorima iz fudbala, kada neki bogatun iz Engleske kaže uložili smo sto miliona u tim i nećemo da sad igramo Ligu Evrope od koje ne možemo da zaradimo, a to što smo bili nesposobni pa smo završili šesti u domaćoj ligi nije naš problem.

 

Nema problema, neka Španci imaju 3-4 mesta, kao i ostali, kako si već napisao, ali daj da se poštuju i sportski kriterijumi, ne samo u načinu popunjavanja nacionalne kvote, nego i u popunjavanju ukupne liste učesnika EL. Sramotno je da gledaš kako neki bogatuni iz godine u godinu ulažu ogromne pare a nisu sposobni da uđu u top 8 (a mesto ih čeka i naredne godine), dok bi hipotetički CZ, da se nisu glupirali u klubu ove godine to učinila i usput se opasno fizički i mentalno istrošila, a mesto u EL bi joj visilo do poslednjeg obračuna u Areni ili Morači.

 

Na prvu loptu razmišljam, neka postoje nacionalne kvote, ali uz uslov i da se obezbede dodatna mesta za klubove koji su ušli u top 8 a nisu se kvalifikovali kroz domaću ligu (najviše jedno po zemlji/regionu). Pa ako ABA daje dva mesta a u toj sezoni CZ uđe u Top 8 a ne uspe da uđe u finale ABA, onda ABA ima tri mesta naredne godine (ili jedno zagarantovano plus još jedno uslovno mesto, nije bitno za ovu priču). 

 

Zvuči kao utopija, znam, i iz dana u dan su manje šanse za to, jer okruženje u regionu propada i ne vidim da će se nešto promeniti, ali ABA bi komotno mogla da daje dva-tri kluba, dokle god ima ovde talenata. Ti timovi bi mogli da budu konkurentni i bez sipanja miliona u jednogodišnje legionare. Za to je potrebno sve ono što smo pričali o promeni društveno-političkog konteksta, rad na oporavku baze koja proizvodi igrače i još svašta nešto, što je debeli sajens fikšn u ovom trenutku. 

 

Pa bi tako mogao da gradiš mlad tim jedne sezone i eventualno igraš EC, da napadneš vrh ABA i sledeće godine ne budeš kanta za napucavanje u EL. A i ispadanje iz EL ne bi bilo shvaćeno tragično jer bi postojala šansa da se vratiš ako nastaviš da radiš. Koliko god da najveći klubovi ulažu, razlika u ceni njihovih igrača i onih koji naši klubovi mogu da priušte ne odgovara razlici u kvalitetu, jer su oni prinuđeni da ih preplaćuju zbog NBA. Radonja i Dule su pokazali kako se može biti konkurentan na najvišem nivou bez aviona i kamiona, ali za taj njihov fajnal tač potrebno je da im baza podari kvalitet a okruženje uslove za rad. 

 

37 minutes ago, Plant said:

Trenerski kvaliteti se ne dovode u pitanje .... da su, hipoteticki,  obrnute uloge na nasim kupama, verovatno bi u svakom derbiju imali rezultat poslednje proslogodisnje utakmice PO ABA.

Trinki je odlican strucnjak, legitimni EL trener.

Ako je ovo tacno, moze dati neke smernice oko strategije kluba .... ili je Trinki samo nasao EL klub. 

Izvinjavam se ako je moj post na pogresnoj adresi ... neka ga moderacija izbrise

Nema šta da se izvinjavaš, preneo si vest na ok mestu, a Kuper bi mogao da malo smanji reakcije na sve što se napiše.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sa apsolutnom sigurnoscu mogu da tvrdim da ne postoji puno, ako uopste, Zvezdasa koji misle da je Trinki slab trener. Moja zamerka... ne ne... "zamrka" posto to i nije prava zamerka, je da je covek previse melodramatican i patetican... ali jebiga, Italijan je.

 

Sto se struke tice, svaka cast.

 

Sto se ostanka u Partizanu tice, nije moja svera interesovanja, mada, ako dozvoljavate, kao sto bi Rafa rekao, "Nisam lud da zelim Novaka u finalu, bolje da mi dodje neko drugi!"

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Ser Jaime! Rickon! Dickon. said:

Trinkijeri je hands down, uz DV najbolji trener KKP u zadnjih 25 godina.

Realno, to i nije neka diskusija.

 

Svo postovanje Dziletu, al on nije blizu nivoa ove dvojice. Ostali nisu ni vredni spomena.

Edited by Xpert
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Xpert said:

Realno, to i nije neka diskusija.

 

Svo postovanje Dziletu, al on nije blizu nivoa ove dvojice. Ostali nisu ni vredni spomena.

Uhuhuh, reći da Džile nije ni blizu ove dvojice, mislim da baš nije na mestu. Ja mislim da bi on bio idealan dodatak klupi u nekom timu iz NBA lige. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Green23 said:

Uhuhuh, reći da Džile nije ni blizu ove dvojice, mislim da baš nije na mestu. Ja mislim da bi on bio idealan dodatak klupi u nekom timu iz NBA lige. 

 

idealan dodatak klupi, makar i na nba nivou, ne znači da si idealan head coach.

 

meni se džile nije toliko dojmio po stilu koje njegove ekipe furaju, puno je tu nekih 2na2 akcija i situacija gde ostatak statira (što je moj problem, koga briga šta se meni dopada)

mada je imao i ima neke sjajne in-game minijature i odluke, bilo u partizanu ili u budućnosti. ono, kada oseti slabost i nanjuši krv, fino eksploatiše slabosti protivnika

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...