Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

10 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Ih pa nemoj sad tako, mi smo SNS klub oni se toga gade ali to im ne smeta da uzimaju milione godišnje od “sponzora”, jer to su sve naše pare i tako treba.

 

naravno da ste sns klub. a bili ste i sps klub i ds klub i savez komunista i šta sve ne. zvezda i partizan su klubovi koji imaju 50+ godina, pijuckaju uveče espreso u kafiću i bacaju fore sa kantona kragnom ali da ih dva dana ostaviš bez mamine kuhinje, ne bi mogli toalet papir da kupe. patetično. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Nisi ti dobar sagovornik za ovo jer izvrces teze i pravis non-sequiturs, sto ranije uglavnom nije bio slucaj.

 

Mi pricamo da EL treba da igraju sampioni i da se licence batale, ti kazes pa i igraju sampioni iz ex-sfrj.

 

Kazes da ne vidis razliku u EL izmedju vremena kada se u nju sirom Evrope ulazilo po plasmanu na tabelama i sada kada su na snazi 10-godisnji ugovori. I zvuci isto.

 

A posebno ta prica o mitomaniji. Razumni ljudi znaju da vrednuju stvari i cuvaju tradiciju. I neki drugi klubovi van ex-sfrj su nekad mozda bili drzavni pa se vremenom transformisali.

 

Srecom nije bilo ideologa da im ukinu finansiranje a umesto toga ponude sistem pod nazivom ”jebite se”.

Link to comment
Share on other sites

bilo je neke tradicije i pre zvezde, partizana i "komunizma", pa došlo kuso i repato pa su sada zvezda i partizan tradicija 

 

okej, ne vidimo isto stvari

 

već sam napisao, to što ti želiš je neminovno out, iako je poštenije. poštenije ne znači pošteno (:

Link to comment
Share on other sites

idem da slušam podcast o knicksima 

 

useravamo se od para, bukvalno ih spaljujemo. gazda dolan pobedio koronu. najseksi plejera imamo u ligi i šire. pretposlednji smo, bole nas paja. imamo tradiciju i titule na šljaci. imamo i svog tegeltiju, preziva se berman. trae je ružan, mi bogati. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, uini said:

ali da ih dva dana ostaviš bez mamine kuhinje, ne bi mogli toalet papir da kupe. patetično.

 

U ovim okolnostima i ovom uređenju, naravno. Napravi pravnu sigurnost u državi, uredi propise oko organizovanja/rukovođenja/sponzorisanja sporta pa se javi sa tom tezom.

 

Vodiš meni ne baš razumljiv krstaški rat protiv mitomanije pa bi u tom cilju rasturio sve što iole valja i što ima kakvu-takvu istoriju, a što bi u drugačijim okolnostima moglo možda da fercera. NIsu ni Partizan ni Zvezda pali s neba, nastali su u ovde aktuelnim sistemima, ne mogu mimo istih.

 

Pritom, uopšte ti ne smeta da gledaš Real ili Barsu, dva surova državna projekta, zatim CSKA, Fener i njima slične iz polufeudalnih država u kojima je finansiranje sve samo ne transparentno ili da se ložiš na Nikse koji su bukvalno ništa osim mita.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, MetalHead said:

 

 

 

 

2, 4, 50, 100... odlucite se vise i jedni i drugi 😄

Koji ste vi loodaci 😄

 

 

Elem, oko jedne stvari se moramo svi sloziti - nikakve veze ni Zvezda, ni Covic, ni drzava, nemaju veze sa odlukom da se EL ponavlja i da ostaju isti ucesnici. Budite ljuti zbog toga ali ne na crveno-bele. Izvisili ste da se za to izborite zbog vise sile i odluke klubova koji imaju A licencu. A bili ste na dobrom putu. Glavu dole, trening, trening, pa nastavite sledece sezone. Nema druge. 

Krenuo da odgovaram redom i onda slučajno pustio post pre nego što sam sve ispisao pa sam morao da lupim "hide" i sve ispočetka (moderatori mogu slobodno da izbrišu onaj ako ga vide). Da ne misli neko da ga kuliram nego mi je nezgodno da citiram sve sa moba pa sam čekao da dođem do kompa. Vidim da su kolege već pokrile većinu stvari pa ću se truditi da se ne ponavljam mnogo.
Za početak ovaj post MetalHead-a koji sam prevideo ranije - ja sam ubeđen da niko na forumu nije Čoviću pridavao neke natrprirodne moći i zato hajde da ne pričamo generalno nego da se držimo onoga što se ovde piše. Ja Čovićev uticaj mogu da zamislim samo u sledećem -  da je on na Đordijevo pitanje upućeno ka svih 5 klubova koji imaju jednogodišnje licence " da li mogu da garantuju da će imati i naredne godine konkurentne timove u EL, ukoliko se sezona poništi tj. restartuje" odgovorio potvrdno i to je to.

7 hours ago, uini said:

 

poenta je valjda da partizan nije mogao da izvede ništa drugačije od onoga što jeste izvedeno. nije kao da je mario za neke imaginarne nacionalne interese nego ga je realnost naterala u to.

 

(pitam, nije trik) jel 2008 istekla trogodisnja licenca ili je ukinuta, pa partizan nije igrao el a imao je to u ugovoru?

Možemo to nazvati i "realnošću".
Nije licenca već bodovanje. Pogrešan izraz. Ukinuto je, ali je Partizan svakako igrao dalje EL, no suština je u pitanju zašto i kako je došlo do bodovanja i zašto je brže bolje ukinuto.

6 hours ago, pavijan2 said:

1999. Su Budućnost i Zvezda na osnovu plasmana otišle u El. Ne ničijom odlukom ili žrebom. Ne vidim da je tu Partizan oštećen ili ispušio.

2004. Ucenjen da uđe u ABA ligu. Partizan je imao samo koristi od učešća u ABA. Od vreće za udaranje postao vrlo uspešan EL klub.

2008. nije ukinuta Partizanu trogodišnja licenca (Partizan nikad nije učestvovao u EL na osnovu licence, već na osnovu plasmana u šampionatu SCG, Srbije i ABA),  već je ukinuto bodovanje poslednje 3 godine kao kriterijum za ulazak u EL. Partizan time ništa nije izgubio jer je i sledećih 5 godina bio učesnik EL.

2016. i Partizanovog učešće u FIBA CL opet na nivou trača i kulinarskih priča.

Sve zajedno jedno Tegeltijino truć trać, smuti pa prospi.

Dakle, kao što rekoh gore, nije licenca nego bodovanje. Prihvatam ispravku, ali ne menja suštinu. Poenta je da je nakon što je Partizan pobegao Hemofarmu i FMP-u "milion" bodova (Zvezda nije bila ni na vidiku) isto ukinuto. Oko ostalog su već drugi odgovarali, da ne ponavljam iste argumente, a oko FIBA CL ispod u odgovoru Green-u.

5 hours ago, Green23 said:

@pendulum Jel ti  razmisliš o tome šta pišeš/prepisuješ? Kako može učestvovanje u LŠ biti zbog reprezentacije? Kada je turnir nama dodeljen šest meseci pre odluke Partizana, i odigran dva meseca pre toga.

Možda je neko iz KSS-a obećao FIBA prilikom odlučivanja o domaćinstvu da će KKP podržati to takmičenje jer je bilo jasno da nećemo biti u poziciji da se borimo za EL te sezone? Svakako je sve to u domenu spekulacija, ali ono što nije spekulacija je sledeće:
https://www.sportske.net/vest/kosarka/kss-nudi-partizanu-novac-da-bi-igrao-ligu-sampiona-271469.html
Dakle KKP-u je "preporučeno" odnosno ucenjen je novčanom pomoći i registracijom igrača.

Quote

KSS nudi Partizanu novac da bi igrao Ligu šampiona!

Draga Đilas je potpisao pismo koje je stiglo na adresu Partizana i u kome se navode razlozi zašto bi Partizan trebalo da igra Ligu šampiona, a ne Evrokup.

Pismo vam prenosimo u celosti:
"Poštovani gospodine Pekoviću, obraćam vam se sa predlogom da u sklopu svih dešavanja još jednom razmotrite odluku u kom međunarodnom takmičenju će igrati KK Partizan NIS.


Poštujem vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za nastup u Evrokupu, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U mećuvremenu su od učešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje u kom će takmičenju na kraju učestvovati njihovi klubovi. Zbog toga su poziv za Evrokup dobile i neke ekipe koje su po kvalitetu daleko ispod ostalih. Sve to dovodi u veliku sumnju da li će se i u kom sastavu ovo takmičenje uopšte i održati.

FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra.

U isto vreme, KSS je u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope iz aprila meseca suspendovao KK Partizan NIS iz članstva u našoj organizaciji, što sasvim sigurno nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome. KK Partizan NIS u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo.

I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor FIBA i EKA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevaziđemo"
, stoji u pismo koje je objavljeno i na sajtu KSS-a.

5 hours ago, Vamos Laki said:

 

A kkP koji je imao godinama skor 2-12 u EL napokon krece da pravi dobre rezultate ulaskom u aba...

KKP je imao dve sezone zaredom 2-12 EL - 2004/05 i 2005/06 i to su jedine sezone od 13 učestvovanja gde je bio takav skor. Recimo prve tri godine (2001-2004) skor je bio redom: 6-8, 4-10, 6-8.

 

3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

 

Prvi bold je ono, duboka hare-krishna hare-rama mantra koja nema nikakvo uporiste u realnosti. Tacno je da je KKCZ u tom periodu vecinu sezona zaista bila na aparatima, ali je itekako bilo ozbiljnih protivnika, pre svega u NLB/ABA, pa i u domacoj ligi u tom periodu (nekoliko projekata vaskrsavanja iste za to vreme na stranu). Nama se spocitava da tripujemo da nema kosarke bez nas, a iz ove recenice direktno proizlazi da to sto KKCZ nije bila top dawg automatski znaci da nismo ni imali rivala i da se osvajalo sve dekretom maltene. To bi bilo kao kada bih ja sad osporio sve rezultate KKCZ poslednjih 5-6 godina zato sto je KKP unesrecen i marginalizovan, jebes Buducnost, Cedevitu i slicne, lako je preko njih.

 

Za ostatak posta mogu reci da se u dobroj meri slazem, ima dosta kod nas te bostonshtine i solidan broj navijaca zaista misli da KKP-u gotovo automatski pripadaju sve najvece pocasti i privilegije. Ne bih branio ni tu cuvenu Dujinu izjavu jer sam i onda mislio da je totalno lejm, a danas mi deluje i kudikamo gore.

OK je post ali moram samo da se dotaknem par stvari:

Prvi bold: I ti si se navukao na ovu priču koju dobar deo navijača CZ besomučno fura, uključujući i tog čiji si post citirao. To jednostavno nije istina koliko god oni to puta ponovili. KKCZ je veći deo tog perioda naše "dominacije" imala u najmanju ruku ravnopravan tim po imenima na početku sezone. Prevagu je odnosio kontinuitet sportskog sektora odnosno Dule čiji bi timovi uvek izgledali mnogo bolje na kraju sezone (komšije bi rekle i sudije u finalima) ali nije tačna teza da je država tada stajala značajno više iza Partizana. Država je finansirala oba kluba s tim što je u pogledu kadrova imala mnogo veći upliv u CZ nego u KKP (Vesić, Anđelković, Žeželj...). Da je Partizan u vreme Divca i Danilovića pristao na drugačije (slične) aranžmane možda bi imao i veću podršku ali to je ŠBBKBB sad. Ako odemo još malo nazad u prošlost i 90ih i pre toga u SFRJ nije sporno da su istaknuti političari bili funkcioneri oba kluba. Toga je bilo oduvek. Problem je što je sa pojavom SNS-a to prešlo na neki bolesni nivo gde dolazimo do toga da se Duletu bukvalno preti da će Partizan biti ugašen ukoliko on ne ode. Ta pojava da hoćeš da uništiš jedan klub ako ti se potpuno ne prikloni i ne poda ovde nije viđena. Da vlastodršca pogađa svaka reč kritike i da ima tu bolesnu opsesiju da sve i svakog kontroliše i da ga svi vole ili, ako ga ne vole, bar da nemaju pravo da govore. Nažalost nismo imali prilike da gledamo dalje okršaje DV-a i Radonjića iako je DV bio spreman da igra i sa Bezbradicom i ekipom.

 

Drugi bold: Rekao bih da je to prisutno kod mlađih koji su odrasli sa Partizanom u EL i nisu znali za drugačije.

4 hours ago, Isiah said:

Suma sumarum, problem je u konstantnom mesetarenju da se, kada se ustanovi da je Partizan opet najbolji, izmene okolnosti kako to vise ne bi bio slucaj. I tako jedno 15 godina. A i posle nakon sto je izivljavanjem drzave konacno srusen.

 

Da se vratimo na prethodno - ovo što kaže Ajzea je nekako glavni utisak većine navijača Partizana i sumiranje svega napisanog u gomili postova.

I za kraj @uini - meni je problem što ti kada te mrzi dalje da diskutuješ ili okreneš na sprdnju ili relativizuješ/obesmisliš raspravu time što pobegneš na vrh nekog moralnog Olimpa odakle pljuckaš malo nas dole zaludne...i naravno da ćeš sa te pozicije da "pobediš"...ali zašto tu onda stati? Zašto ne kritikovati samu fascinaciju profesionalnim sportom i gledanje tamo nekih likova koji trče za loptom čas na jednu, čas na drugu stranu kada ima toliko korisnijih stvari koje čovek može da radi umesto da se loži na tamo neke komunističke tvorevine KKP/KKCZ/CSKA itd.

  • Like 4
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Isiah said:

Nekoga ko je tako perceptive kao ti mimoilazi to da:

 

1) ABA liga od tih godina biva srozavana sa 3 direktna ucesnika na osvezavajucih 0, uz povremenu neobaveznu milostinju po sistemu koji krimos da vise - slucajno, jel da?

 

U trenucima kada je ABA liga imala 3 predstavnika u EL, u Srbiji je bilo 4 kluba koja su mogla da stignu do polufinala EC i titule ABA lige, u Hrvatskoj je cak 4 kluba ucestvovalo u EL, prosto je bila neuporedivo jaca i raznovrsnija konkurencija.

 

Nakon desetak godina imali smo dva mesta u EL i ispostavilo se da su ta dva mesta znacila kao da das Zvezdi i Partizanu A licence, jer Buducnost nije imala tada finansije, a Radnicki i Igokea nisu bili pozeljni.

 

Ti sad mozes da kazes da Bartomeu nije bio pravedan kada je udario rampu na ucesce Igokei i Radnickom, ali nije Bartomeu njih unistio finansijski toliko da je Igokea sada proticni bojler za menadzerske strance, a Radnicki ugasen.

 

Ovde se polazi od pogresne pretpostavke - klupska kosarka u Srbiji je trulez koji je sve vise propadao (slicno je i u ostalim zemljama regiona), klubovi su se jedan za drugim gasili ili pretvarali u niskobudzetne verzije samih sebe i ta tri mesta za ABA ligu vise ne bi sluzila nicemu osim da Partizan i Crvena zvezda svake sezone igraju EL.

 

Quote

 

Hoce centrala da pogresi jedanput. I ti onda dodjes i kazes kako smo mi atraktivni za Evroligu i ne vidis sta je tu problem.

 

Na kraju, ti ne vidis ni nepravdu u tretmanu dva najveca kluba poslednjih godina, tako da onda ni ja ne vidim zasto bi onda ovo bio izuzetak.

 

Zasto bi neko bio obavezan da vidi nepravdu u tretmanu ta dva kluba?

 

Ako se vratis u proslost nekih 10 - 15 godina videces da su brojni klubovi sada fosili - ne postoje, nema ih vise na mapi. Partizanu i Crvenoj zvezdi i dan danas nista ne fali niti im je ikada falilo u smislu da su imali budzet koji bi bio dovoljan samo za obezbedjivanje opstanka u ABA ligi.

 

Razlog zasto su bukvalno svi drzavni klubovi osim dva srpska i dva crnogorska propali je politicki - svi ti klubovi generisu gubitke i za vecinu tih klubova ti gubici su znacili nagomilavanje dugova, a nakon toga i zivotarenje.

 

Prizivanje nekog socijalistickog resenja da, bez obzira sta se radi u klubovima drzava dotira uvek isto je ono sto je i unistilo srpsku klupsku kosarku - Radnicki je nagomilavao dugove, ali je pusten niz vodu cim je politicarima dosadilo da ih finansiraju, drzava je na ime "finansiranja institucije" stavljala u dzepove pare lopovima u KKCZ, danas imas nepotizam u KKCZ i da ne nabrajam dalje.

 

Sportski klubovi treba da imaju status kao i SPC - ne moze Vucic da smenjuje patrijarha (Duska Vujosevica), ali ne moze ni da postoji klub ili klubovi koji stalno dobijaju od drzave najvise para i kojima se oprastaju dugovi.

 

9 hours ago, pendulum said:
  • 1999. prekinuto prvenstvo (nije odigran plejof) zbog bombardovanja. Budućnost i Zvezda na osnovu plasmana dobili prolaz u EL. Partizan ispušio.
  • 2004. Partizan ucenjen da mora da igra ABA liga ukoliko želi da igra EL
  • 2008. ukinuta trogodišnja licenca Partizanu za EL
  • 2016. Partizan se odlučuje da igra FIBA LŠ a u kuloarima se pričalo da je to bilo pod pritiskom domaćeg saveza da bi nam FIBA dodelila kvalifikacioni turnir za reprezentacije

 

Zasto je lose sto je 2004. klub igrao ABA ligu?

 

Bez uvrede, to je kao da iz EU kazu da je lose sto ne posvecujemo dovoljno paznje zastiti zivotne sredine, a mi odbrusimo "meh, oni ce da nam odredjuje koliko ce smeca da se baca po parkovima".

 

Ono sto kriticari ABA i ljubitelji domace kosarke odbijaju da primete je da je srpska superliga neke 2004. bila dno Titanica koji se vec duze vreme plavio vodom. Vec je pocelo da se nazire propadanje, a to se vidi i u cinjenici da niko nije ni pokusao da ugrozi Partizan, Crvenu Zvezdu, Hemofarm ili FMP, da ih izbaci bar jedne sezone iz ABA lige. Cela klupska kosarka u Evropi je taj Titanic i logicno je pokusati da se odlozi susretanje sa davljenjem u hladnoj vodi bezanjem na gornje spratove. E sad je ta hladna voda doprla i do ABA spratova sto se i vidi po onoj cuvenoj "bilo bi cudo kada finale ne bi bilo Partizan - Crvena zvezda", a sto je samo pretvaranje ABA lige u ono sto je vec pretvorena superliga SCG (ako bi dodali i CG u tu zajednicku drzavu).

 

Sustina ABA lige je trebalo da bude da ti nije zagarantovana EL, da ti nije zagarantovano finale, da ti nije zagarantovana cak ni sezona bez epskog podbacaja. Liga u kojoj samo dva kluba mogu da igraju EL ili osvoje titulu i ne treba da se igra, dovoljno je da se igra to finale. Ako se desi da Buducnost smanji ulaganja, a Tedeschi digne ruke od svog kluba, Crvena zvezda bi ozbiljno trebalo da razmisli da trazi prijem u VTB ligu ili da se pravi liga sa klubovima koji mogu da je pobede.

 

Da zavrsim, Covic je bio u potpunosti u pravu kada je trazio da se analizira sudjenje na finalu ABA lige 2018. godine, ali onakvi zluradi komentari koji su se odnosili na dvoranu u Podgorici i Bartomeuu koji ne zeli Buducnost u EL pokazuju da ima mnogo sveta koje ni ne interesuje prosperitet klupske kosarke nego samo klupski interes i mesto iznad vecnog neprijatelja. 

 

58 minutes ago, pendulum said:

I za kraj @uini - meni je problem što ti kada te mrzi dalje da diskutuješ ili okreneš na sprdnju ili relativizuješ/obesmisliš raspravu time što pobegneš na vrh nekog moralnog Olimpa odakle pljuckaš malo nas dole zaludne...i naravno da ćeš sa te pozicije da "pobediš"...ali zašto tu onda stati? Zašto ne kritikovati samu fascinaciju profesionalnim sportom i gledanje tamo nekih likova koji trče za loptom čas na jednu, čas na drugu stranu kada ima toliko korisnijih stvari koje čovek može da radi umesto da se loži na tamo neke komunističke tvorevine KKP/KKCZ/CSKA itd.

 

Pa nije to isto.

 

Jedno je navijanje za odredjen klub, sasvim drugo je kad drzava novcem obezbedjuje da trofeje osvajaju uvek isti klubovi. To je isto kao i pitanje drzavne religije - da li bi katolicka i luteranska crkva u Nemackoj trebalo da se finansiraju od drzave jer imaju tradiciju za razliku od drugih veroispovesti. Argument je, pa ako nemamo drzavne religije prepusticemo ih zaboravu - ja kazem, ako su te ideje bile sklone padu u zaborav i treba da padnu u zaborav.

 

Nemci danas iz svojih dzepova finansiraju crkve, ako to zele. Nema razloga da tako ne bude i u Srbiji, ako neko zeli da zadrzi nekakvo drzavno finansiranje organizacija sa tradicijom i uspesima u proslosti. Sve drugo je muljanje i onda se desi Vucic i kaze da vidi kosarku u Srbiji kao sport u kojem Zvezda ima 60% sanse da osvoji neki trofej, Partizan 40%, a svi ostali klubovi 0%. Nekad se desi Dinkic pa imas Radnicki sa nekih 15% sansi, nekad neko drugi sa Partizanom i Zvezdom sa po 50% sansi, ali sve to zavisi od volje nekog na vlasti i to je ono sto je pogubno za sport u Srbiji.

Edited by goldberg
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1. Svi su radili sve da vam doakaju ( terali vas u Aba, ukidali bodovanje, vezivali i noge i ruke i vadili vaše oči čarne .....), ali vi ste sve prejebali i pobedili.

2. Svi prave rezultate zato što su povlašćeni, državni bankomati, sudije, zavere ...,  samo Partizan pravi rezultat zahvaljujući predanom radu u katastrofalnim uslovima.

3. Zemlja je ravna ploča.

Edited by pavijan2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Kada Ostoja traži da se u prekinutom prvenstvu prizna trenutni plasman.

 

On 5/30/2020 at 4:53 PM, pavijan2 said:

1. Imamo najsramniju kampanju u istoriji profesionalnog sporta.

 

 

 

Kada se u prekinutom prvenstvu priznao trenutni plasman.

 

14 hours ago, pavijan2 said:

1999. Su Budućnost i Zvezda na osnovu plasmana otišle u El. Ne ničijom odlukom ili žrebom. Ne vidim da je tu Partizan oštećen ili ispušio.

 

  • Like 12
  • Thanks 4
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, pendulum said:



I za kraj @uini - meni je problem što ti kada te mrzi dalje da diskutuješ ili okreneš na sprdnju ili relativizuješ/obesmisliš raspravu time što pobegneš na vrh nekog moralnog Olimpa odakle pljuckaš malo nas dole zaludne...i naravno da ćeš sa te pozicije da "pobediš"...ali zašto tu onda stati? Zašto ne kritikovati samu fascinaciju profesionalnim sportom i gledanje tamo nekih likova koji trče za loptom čas na jednu, čas na drugu stranu kada ima toliko korisnijih stvari koje čovek može da radi umesto da se loži na tamo neke komunističke tvorevine KKP/KKCZ/CSKA itd.

 

kapiram da je problem. opet, 23h je bilo prošlo, nije da nisam radio na temi. prispavalo mi se a imam danas i nešto da radim, taj neki hobi koji gajim pored partizanovog topika - pa sam zaista otišao da poslušam neki podcast pred spavanje (to ja kao slušam 15ak min i zaspim)

 

nemam nameru da pobedim, niti to mogu. ljudi koji prate klubove daleko ozbiljnije i sudbonosnije to sve shvataju od mene. 

 

sve što sam želeo da kažem u tom poslednjem segmentu pred bežaniju sa teme - je da je neka vrsta nepravde, manje ili veće, prema jednom ili 20 klubova, prema svima osim dva, kombinacija je puno, uvek na snazi. prethodnih godina je ta nepravda u smislu finansiranja bila prema partizanu. ovih aktuelnih par sezona izgleda (makar meni) da se to lagano normalizuje. zvezdin roster i dalje jeste bogatiji, partizan valjda godišnje otplaćuje te dugove jer nije predao dragoceni grb i glupe koševe, gde je zvezda zaradila (šalim se)

 

jedino što će navijači partizana / zvezde tu nepravdu uvek ograničavati na svoj slučaj. zato što ih je jedino za to i briga (legit) i zato što misle da su neki potomci košarkaških bogova (a dobili su taj status putem nepravde koju sada zaovemo tradicija)

 

 

7 hours ago, Barkley#34 said:

 

U ovim okolnostima i ovom uređenju, naravno. Napravi pravnu sigurnost u državi, uredi propise oko organizovanja/rukovođenja/sponzorisanja sporta pa se javi sa tom tezom.

 

Vodiš meni ne baš razumljiv krstaški rat protiv mitomanije pa bi u tom cilju rasturio sve što iole valja i što ima kakvu-takvu istoriju, a što bi u drugačijim okolnostima moglo možda da fercera. NIsu ni Partizan ni Zvezda pali s neba, nastali su u ovde aktuelnim sistemima, ne mogu mimo istih.

 

Pritom, uopšte ti ne smeta da gledaš Real ili Barsu, dva surova državna projekta, zatim CSKA, Fener i njima slične iz polufeudalnih država u kojima je finansiranje sve samo ne transparentno ili da se ložiš na Nikse koji su bukvalno ništa osim mita.

 

ne smeta mi da gledam ni partizan niti zvezdu. gledao sam i jedne i druge, navija za partizan u el i kada je zvezdi bila vezana ruka i noga. 

opet, da sutra ti državni projekti(real, barca, cska, fener - mada nisam siguran da je isti sistem finansiranja navedenih klubova) nestanu, suzu ne bih pustio - gledao bih nešto treće

 

knicksi nisu dobar primer, zato što oni ne zavise od nečije milosti - pa ni od aktuelnog vlasnika. njihov brand equity ima jasnu i veliku cenu na tržištu, njihova hala je rasprodata i nakon 20 godina posrtanja, tv prava su isto veliki izvor zarade, da ne kažem zaraze. 

 

ne tvrdim ja da ljudi ne treba da se lože, naravno da je to prirodno i treba.  kao što rekoh pendulumu a i par puta sinoć - nepravda je kontinuitet, ukoliko ne gledaš na nepravdu samo iz ugla kluba za koji navijaš, nego generalno. jedino što je nama ljudima pravda ono na šta smo navikli a nepravda ono što nam smeta.

 

možda će za 5 godina partizan biti u poziciji zvezde u smislu budžeta a zvezda u poziciji partizana. pa ako partizan pri tome bude prvak i igrao neku euroleague, navijači će reći da je to prirodno i zbog rezultata i zbog tradicije i zbog know-howa

 

 

uglavnom, odjavljujem se, nema potrebe da vrtim istu priču dan drugi a nije verovatno ni fer jer imam taj neki drugačiji odnos nego čru fanovi zvezde ili partizana

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Arsenije Pesic

Ti bar imaš dovoljno godina da se sećaš 1999.

1999. i 2020. nemaju nijednu dodirnu tačku.

1999. dok je Sloba vodio sveti rat protiv NATO pakta u ostatku Evrope život se normalno odvijao. Odigrana EL i sva ostala takmičenja.

U takozvanoj SRJ vreme je stalo. U Yuba ligi proglašen trenutni plasman kao konačni. Niko nije vodio nikakvu kampanju, jednostavno tako je bilo.

Izuzetak je bio vrhovnik Partizana, julovac Boriša Vuković. Baš čudno opet perjanica vlasti na čelu KKP. On je kmečao  "nepravda, nepravda". Nije mu smetalo prvo mesto Budućnosti, nego drugo Zvezdino. Kao da se plejof igra za drugo mesto, a ne za prvaka.To se tada svelo na dva novinska teksta.

2020. život je stao u celoj Evropi. Poništena je EL i igra se iz početka. Po automatizmu poništeni su i šampionati u najvećem broju košarkaški relevantnih zemalja. Reset.

I sve vreme svi pričaju da to nije pravedno, ali jbg  viša sila.

Jedan čovek i jedan klub, naprednjački princ Ostoja i KKP sve vreme vode kampanju. Svaka odluka po kojoj šampion drugog kruga EC ne bude u EL je nepravda. Naravno ta kampanja, kao i svaka naprednjačka, okrenuta je ka domaćoj javnosti. Pretenciozna, bahata, sirova. Sramna.

3 meseca jedina izvesnost u medijima bilo je obraćanje Vučića: Srbija je lider u regionu i Ostoje i Ostojinih: Partizan mora u EL. 

Ali što ti ja sve ovo pišem, kad je zemlja ravna ploča.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, pavijan2 said:

@Arsenije Pesic

Ti bar imaš dovoljno godina da se sećaš 1999.

1999. i 2020. nemaju nijednu dodirnu tačku.

1999. dok je Sloba vodio sveti rat protiv NATO pakta u ostatku Evrope život se normalno odvijao. Odigrana EL i sva ostala takmičenja.

U takozvanoj SRJ vreme je stalo. U Yuba ligi proglašen trenutni plasman kao konačni. Niko nije vodio nikakvu kampanju, jednostavno tako je bilo.

Izuzetak je bio vrhovnik Partizana, julovac Boriša Vuković. Baš čudno opet perjanica vlasti na čelu KKP. On je kmečao  "nepravda, nepravda". Nije mu smetalo prvo mesto Budućnosti, nego drugo Zvezdino. Kao da se plejof igra za drugo mesto, a ne za prvaka.To se tada svelo na dva novinska teksta.

2020. život je stao u celoj Evropi. Poništena je EL i igra se iz početka. Po automatizmu poništeni su i šampionati u najvećem broju košarkaški relevantnih zemalja. Reset.

I sve vreme svi pričaju da to nije pravedno, ali jbg  viša sila.

Jedan čovek i jedan klub, naprednjački princ Ostoja i KKP sve vreme vode kampanju. Svaka odluka po kojoj šampion drugog kruga EC ne bude u EL je nepravda. Naravno ta kampanja, kao i svaka naprednjačka, okrenuta je ka domaćoj javnosti. Pretenciozna, bahata, sirova. Sramna.

3 meseca jedina izvesnost u medijima bilo je obraćanje Vučića: Srbija je lider u regionu i Ostoje i Ostojinih: Partizan mora u EL. 

Ali što ti ja sve ovo pišem, kad je zemlja ravna ploča.

Nije uputno pominjati Arsenijeve godine - omakne se stap ocas po grbini.:default_coffee:

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, pavijan2 said:

Sem ako si stariji od Arsenija.

Hipotetički - kkCZV je u poziciji u kojoj je kkP ove godine.

Misliš da bi u tom slučaju bivši lider Demokratske alternative i Socijaldemokratske partije sedeo u Železniku prekrštenih ruku i igrao pasijans?

Edited by Luchifer89
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...