Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Mene u svemu samo čudi da je Partizan glasao za nastavak sezone a Zvezda protiv, jer su informacije iz domaćih medija proteklih nedelja decidno navodile da je situacija obrnuta.

Ko je, i na koji način mogao da natjera predsjednika Zvezde, koji je u više navrata uživo u programu govorio da je jedini ispravan potez nastavak sezone, da preko noći promijeni svoje mišljenje?

Ovo je posao za istražne organe, ovako se igrati sa ugledom jednog od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima i sa integritetom jednog zaslužnog sportskog djelatnika.

Kako da ovaj čovjek sad pogleda sebe u ogledalo nakon svega?

Nemojmo se igrati sa tuđim životima.
974c3e8cead5369c4efd5b97c33f1ff2.jpg
Ma daaaaaj....
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@pendulumUvek sam na koji stepen više oštriji prema svakom ko dolazi iz sns-a, samo zbog toga. Kad pokušam da budem objektivan, recimo da sam uvek, hm, cenio Ostoju što je, pored svega što jeste i odakle je, bi umeren u izjavama, izbegavao pozive za valjanje u blatu i pokušavao da odaje utisak nekog džentlmena. MIslim da je to bilo dobro i za KKP i za našu košarku, šta god mislo o njemu i njegovim drugarima.

 

Ovde je izgubio kompas. Ne predstavljaju se snaga, spremnost i ozbiljnost kluba isilovanim nastupima u javnosti. Uostalom, Đordija i bilo koga preko savršeno zabole za stav srpske javnosti i sliku koju klub ostavlja na nju. Kažem, Ostoja se pogubio, a na kraju je počeo da liči na samog vođu po nivou lupetanja. Naravno, popio je pedalu pa nije ni čudo što ga tovare, i treba. Valjda će naučiti nešto iz ovoga. Da je bio malo pametniji i odmereniji, barem se ne bi sprdali sa klubom, briga me za njega.

 

5 hours ago, pendulum said:

A o tome kako naprednjački limar Ostoja, jedan klasičan srpski bizMismen, koji je iskoristio povoljne "okolnosti" da napreduje na društvenoj lestvici ne može za tri života da napravi sranja i grehova kao naprednjački limar iz Železnika možemo nekom drugom prilikom. Problem je samo što se ovaj prvi (opravdano) ismejava, dok se drugi tako povremeno, po potrebi, diže na neki moralni pijedestal i dozvoljava mu se, od strane velikog dela javnosti, da drži nekakve lekcije, istovremeno zaboravljajući ko je i šta je dotična persona, koliko su veze istog jake sa aktuelnom vlašću, koliko su bile jake i sa prethodnom i sa onom pre, kako se isti obogatio, za šta je kažnjavan u košarci, šta o njemu misle bivši igrači itd...

Tog koji Čovića posmatra na opisani način obično bih pogledao u fazonu je l' tebi dobro? Sve si opisao kako treba. Ako se posmatra po lošem, Ostoja je majka Tereza za dotičnog

 

2 hours ago, MetalHead said:

Kad sam ja pricao o ovome i pozivao na to da neka profi menadzerska agencija preuzme vodjenje, uz jasan profit/loss cilj uz naravno sportske ciljeve, pa makar to bila i Djordijeva bratija, posipan sam ovde svim i svacim 😄 

Jebeš ga, metalni, ovo je kao da Vučića pozivaš da da ostavku i ode u manastir da okaje grehe. :classic_biggrin: Sve je to lepo ali niti bi klubovi pristali na to, niti ima ko da im naloži i da podršku novim upravljačima niti ima zainteresovanih za tu ulogu. Lepo zvuči ali samo to.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ja ne znam sto se nervirate na zlurade komentare komsija. Tako je uvek bilo na KK topicima, jasno je ko je institucija. Ova radost spasonosnim prekidom sezone jasno dokazuje to jos jednom. Meni uzivanje citati 🙂

Edited by wrach
  • Like 6
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, wrach said:

ja ne znam sto se nervirate na zlurade komentare komsija. Tako je uvek bilo na KK topicima, jasno je ko je institucija. Ova radost spasonosnim prekidom sezone jasno dokazuje to jos jednom. Meni uzivanje citati 🙂

 

Tegi ti li si:reading:

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Barkley#34 said:

Jebeš ga, metalni, ovo je kao da Vučića pozivaš da da ostavku i ode u manastir da okaje grehe. :classic_biggrin: Sve je to lepo ali niti bi klubovi pristali na to, niti ima ko da im naloži i da podršku novim upravljačima niti ima zainteresovanih za tu ulogu. Lepo zvuči ali samo to.

 

Ako se ne veram tada je neka moja teza bila da Djordi kaze "a jel hocete u EL i EK? E pa onda dajte da uredim ligu..."

 

Ali realno, ne treba Djordi. Treba volja klubova da se bave iskljucivo sportskim delom a da uredjenje prepuste profesionalcima u tome... vrtimo istu pricu 😄 te volje nema.

 

 

 

1 hour ago, wrach said:

ja ne znam sto se nervirate na zlurade komentare komsija. Tako je uvek bilo na KK topicima, jasno je ko je institucija. Ova radost spasonosnim prekidom sezone jasno dokazuje to jos jednom. Meni uzivanje citati

 A na Vox92 forumu u paralelnom univerzumu, gde je sezona prekinuta a KKP proglasen sampionom i igra EL, stoji isti ovaj komentar samo malo izmenjen. Ovako:

1 hour ago, wrach said:

ja ne znam sto se nervirate na zlurade komentare komsija. Tako je uvek bilo na KK topicima, jasno je ko je institucija. Ovaj hejt opravdanim prekidom sezone jasno dokazuje to jos jednom. Meni uzivanje citati

Link to comment
Share on other sites

Sve sto je govnomeu odlucio, moze mu se. Njihova liga, njihova pravila, njihov pogled na "regularno" i "jedino ispravno resenje". Nema se tu sta dodati. Za Ostojine nastupe i izjave neposredno pre, neka ga sad tovare.

 

Mi mozemo ili da pratimo ta pravila i da riljamo njivu ispocetka, ili da ih odjebemo, ovog puta na mnogo vise od 1 sezone. A onda dolazi pitanje ko ce igrati za nas, kakvo cemo postati trziste. Ne znam ni sam sta je najbolje...npr da znam da ce sve ovogodisnje EC ekipe preci u Fiba, ne bih imao dilemu, pa nek se ovih 11+ el timova igra izmedju sebe do kraja sveta i veka. Ali dokle god ec bude davao garantovani prohod u el, nema od te rabote nista.

Edited by Alex_Serbia
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Neverovatno koliko se ovaj mit o skupim igračima primio kod navijača Partizana.

 

Sve kroz prizmu plata od pre 15 godina.

 

 

A šta tek reći o "monopolu" Partizana iz vremena Duleta, kada su najtalentovaniji igrači mahom zaobilazili Partizan, a Dule pravio igračine od igrača sa kraja klupe.

 

 

 

 

Edited by Cooper
  • Like 2
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Meni je neverovatno koliko su se navijaci nalozili na el, ko srbi na eu daj samo da se nekako dokopamo i svim nasim mukama doci ce kraj, pare ce padati sa neba, tamo su kuce od cokolade...

 

Naravno da kkp treba da tezi el jer je to najjace evropsko takmicenje i partizanu je tu mesto ali el sustinski nama ne resava neki problem pogotovo ne na duge staze, imali bi nesto jaci tim i to mozda (to pre svega zavisi od drzave) i manje vise to je to, uz dobre rezultate imao bi dobru posetu ako krene lose arena bi bila polu prazna jos kad se setim da ostoja ume lepo da zalepi sa cenom karata i to pola je upitno... 

Ne bi voleo da se ovo gleda kroz fenomen kiselog grozdja kao sad smo izduvali pa sta ce nam ovo sam i ranije pisao, kao da ulaskom u el dobijamo 10 - 15 milki ko u fudbalu pa cemo sa tim novcem resiti finansijske probleme pa ce jos i da nam ostane za dobar tim (mada poznavajuci rad uprava na ovim prostorima dok svi omaste brke ni to ne bi bilo dovoljno)

 

Sta buducnost ima od one sezone u el ?!

Sta se sustinski promenilo ?

Nista, vracas se u ek igras boris se i cekas kad ces opet uspeti da se dokopas da se takmicis sa najjacima, kad uspes gledas da se tu zadrzis sto duze kad ne uspes opet se vracas u ek i opet sve isto

 

Tako da to pitanje sta ako ni sledece sezone ne izborimo el ?!

Nista, igracemo ek

A sta ako izborimo ?! Ocigledno da aba gubi na znacaju i ne garantuje vise nista, znaci moras da juris top8 ako ne uspes opet se vracas u ek

I ?

Jel tragedija neka ?!

 

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Barkley#34 said:

A tek što je njega briga za ABA ligu. Šta će mu to u životu?

Da ne sirimo mnogo pricu, nije tema ovde, ali secam se da sam pricao nesto o tome da je tu njemu iskljucivo finansijski interes... da mu se na vodjenje na 5-10 godina i zadaju mu se profit ciljevi koje mora da ostvari i deo da zadrzi za sebe. I onda dobije poligon za testiranje buducih celnika EL/EC, dobije i neku kintu za to cimanje... Pazi, vec ima sistem, samo treba da ga kopira i skalira na dole (sa EL/EC na ABA nivo). 

 

To sada mi tako iz fotelje, ali kad bih baratao i sa nekim finansijskim podacima iz ABA i EL/EC, da sam recimo zaposlen kod Djordija, lako bih napravio plan i strategiju. 

 

I opet, najveci problem je sto klubovi nece profesionalni menadzment. Drugo, sto sa takvim klubovima mnogi i nece da se cimaju. 🙂 Ovo je ovde Balkan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ranzo said:

 

 

 

 

Ja ne znam sa kojim ljudima si ti pricao, pa dosao do stava da su grobari opsednuti sa EL zbog finanijslog spasa kluba?

 

Prakticno niko ne razmislja na taj nacin, niti se zanosi da je ovo fudbal, te da ima nekih premija. Navijaci su zapeli za EL zato sto je to najjace takmicenje u kome mozemo da igramo (makar dok nas ne prime u NBA) i zato sto smo na terenu ako ne zasluzili, a ono stali na pol poziciju. Dakle, iskljucivo sportski razlozi.

 

Naravno da trebamo zapinjati za EL. U suprotnom, cemu sav trud? KkP ne zna, niti moze da postoji da bi bio samo jedan broj na papiru (poput Krke, Igokee i ostalih mirna voda-ponekom cemo se usrati u zivot timova).

Link to comment
Share on other sites

Ko je u KKP odlucio da se igra?

Do pre 10-15-tak dana je Koprivica ovo pricao:

Partizanov stručnjak: Ne bi trebalo da se nastave takmičenja

"Moje mišljenje je da ne bi trebalo da se nastave takmičenja. To bi se sve onda brzo igralo, ekipe bi bile drugačije, pravno ne bi bilo ispravno. Zapravo, ne bi bio nastavak, nego novi početak. Mislim da je bolje da se traže neka rešenja za narednu sezonu - da se menja sistem takmičenja, da se ne smanjuje broj ekipa, nego da se igra manje utakmica"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tzv. dobronamerni susedi koji nam nikada ovakav scenario ne bi pozeleli, ali eto, teska srca su morali jer je Ostoja bio previse samouveren, kao i jos nekoliko ljudi sa ove teme, pa je sada sve to zasluzeno. Moral im nije dao da oproste Ostojinu nespretnost, posto sa njihove strane nema nikog na celu kluba a da zavredjuje karmu. 

 

Ne znam tacno ko je od njih direktno apostrofirao da ovo ne bi zeleo - but Ostoja. Nadam se samo da je moralan i dobar covek do kraja, pa samim tim zeli i svojima sve najgore, zbog njihovog poglavice. Ili tudje ipak vise smrdi?💁‍♂️

 

 

Edited by Alex_Serbia
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Meni se cini da nema potrebe da mi ovde na KKP topiku pravimo neke posebne osvrte na komentare koji dolaze sa druge strane niti da se bavimo analizom motivacije konkretnih postera ili pak svih djuture. Na kraju, svako ima pravo i da bude zlurad ako zeli. Jedino se treba postarati da to ne ode instigaciju i ne zatrpa topik glupostima koje nemaju nikakve veze sa predmetom istog. Odredjene tendencije svakako da i sam primecujem, ali ne vidim potrebu da skacem svaki put kada ih prepoznam. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Alex_Serbia said:

Naravno da trebamo zapinjati za EL. U suprotnom, cemu sav trud? KkP ne zna, niti moze da postoji da bi bio samo jedan broj na papiru (poput Krke, Igokee i ostalih mirna voda-ponekom cemo se usrati u zivot timova).

 

Sta ces ako/kad Bartomeu nadje klub koji mu odgovara i izbaci region iz EL u potpunosti?

 

Pritom, meni bi bilo draze da gledam klub koji podrzavam u EC kako se bori za trofej (i ako ce to znaciti da ce ostati bez ABA trofeja zbog prevelike potrosnje) nego da iz godine u godinu slusam razne Sakote kako mi objasnjavaju da EL nije prioritet nego mi sve ovo koristimo da bismo bili alfa dog u regionu i to je sav smisao postojanja kluba.

 

Nije! Smisao sporta je pokusati dobiti svaki mec, boriti se za trofej pa dokle se stigne, a ne igrati takmicenje u kojem nije nikakav problem i otici na gostovanje bez bilo kakve zelje za pobedom.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...