Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

27 minutes ago, realno *w said:

Na stranu sve ostalo...

 

 

Al odradio sam standardnu proceduru: eurobasket statsi, pa koledž, neki yt hajlajtsi... Na trenutak zaboravio na sve ovo što se dešava... 

pao si mi na pamet neki dan, nisi dočekao  Mosleya i McAdooa u istoj petorci

 

edit: iako sam obećao :classic_biggrin:

Edited by Ne sam Safete
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 4/17/2020 at 8:48 PM, Ne sam Safete said:

pao si mi na pamet neki dan, nisi dočekao  Mosleya i McAdooa u istoj petorci

 

edit: iako sam obećao :classic_biggrin:

 

Kako to misliš nije? 😛

Ti kad obećaš...

 

Untitled.png

Edited by uvrnuto
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites



U susret sastanku klubova ABA j.t.d. lige: Učiniti sve da se sezona završi na terenu

[http://kkpartizan]

U sredu, 22. aprila, klubovi ABA j.t.d. lige će obaviti sastanak tokom kojeg će klubovi izneti svoje predloge za završetak sezone 2019/20. Na danas održanoj video sednici Upravnog odbora kluba, usvojena je odluka da se podrži predlog predsednika Ostoje Mijailovića o tome sa kakvim stavom će crno-beli izaći pred ostale klubove regionalnog šampionata.

KK Partizan NIS ističe da je za crno-bele apsolutini prioritet završetak sezone na terenu u uslovima za koje su se klubovi izborili svojim rezultatima.

Završetak sezone u formatu kako je prvobitno i zamišljeno u trenutku kada je ona prekinuta, Partizan smatra jedinim sportskim i potpuno ispravnim rešenjem. Dakle, ukoliko se situacija stabilizuje u dogledno vreme i ako vlasti dozvole da se sportski događaji u zatvorenom prostoru igraju uz prisustvo publike. Za Partizan NIS, ovo je jedini potpuno ispravan put kojim bi se odredio konačan poredak u ABA j.t.d. ligi. Između ostalog, o zadržavanju formata takmičenja u postavljenim okvirima kao prvom izboru, nedavno je govorio i prvi čovek Evrolige Žordi Bertomeu, čiji stav po ovom pitanju, kao liga koja je vezana za Evroligu i Evrokup, klubovi regionalnog šampionata trebaju slediti.

Ipak, mora se imati na umu da se na ovaj model ne može čekati u nedogled. Zbog toga, Partizan NIS poziva klubove ABA j.t.d. lige da zajedno odredimo tačan datum do kojeg bi nastavak takmičenja morao da počne, kako bi ligu završili blagovremeno i ostavili dovoljno vremena za pauzu i pripremni period pred sezonu 2020/21.

Pre donošenja bilo kakve konačne odluke, Partizan NIS smatra da se mora saslušati i uvažiti mišljenje stručnih štabova i igrača. Zdravlje aktera na terenu ni na koji način ne sme biti ugroženo, stoga im se prilikom određivanja datuma za početak nastavka sezone mora ostaviti dovoljno vremena za trening i pripreme nakon ove prinudne pauze.

Tek ukoliko se iscrpe sve mogućnosti da se sezona okonča na terenu, u uslovima koje su klubovi svojim igrama izborili, Partizan NIS smatra da treba razmišljati u pravcu alternativnih rešenja. Ukoliko do ovakvog scenarija dođe, Partizan NIS će se zalagati za rešenja kojima će se vrednovati ostvareni rezultati i poštovati pozicija klubova koji su pre prekida šampionata bili u prilici da se izbore za plasman u viši rang, plej-of, ali i spasu se ispadanja iz lige. 

U slučaju nemogućnosti nastavka ABA j.t.d. lige, KK Partizan NIS smatra da bi trebalo doneti rešenje da se liga proširi na 14 klubova, uz ulazak dva tima iz ABA 2 lige koja su u trenutku prekida zauzimali prvo i drugo mesto na tabeli, odnosno bez ispadanja iz ABA 1.

Takođe, zbog potencijalne situacije u kojoj bi usled prekida sezone ekipe na 4. i 5. mestu imale isti skor, KK Partizan NIS predlaže da se klubovi ABA j.t.d. lige, zajedničkim snagama zauzmu za dobijanje još jednog mesta u 7Days Evrokupu putem dodeljivanja specijalne pozivnice koja bi u ovom slučaju omogućila da Evrokup u sezoni 2020/21 igraju i Cedevita-Olimpija i Mornar iz Bara.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Buducnost je 99te dobila titulu pre plejofa, jer nije moglo da se igra dalje. Ne vidim razlog da to ne bude sada slucaj sa nama, ukoliko se ispostavi da nema ama bas nikakvih sansi da se ovo okonca na terenu, uz navijace (a tesko ce to da se desi, msm da ce zabrana okupljanja na javne dogadjaje potrajati do 2021). 

Ideja da se sve ponisti je nesto najimbecilnije sto sam ikada cuo, s obzirom na sva ulaganja i trud, kako finansijski kao i na terenu.  

Edited by Alex_Serbia
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cooper said:

Već se sprema teren za priznavanje fudbala bez plejofa i poništavanje košarke.

 

Samo pogledati kakvu sramnu kampanju sprovode Žurnal, Mozzart, Mondo i slični.

Fudbal i kosarka nisu za poredjenje taman toliko koliko ne mogu da se porede uefa i uleb.

Fudbal ce vrv imati slicno resenje na nivou cele Evrope. 

Cirkus zvani kosarka je u velikom problemu, sad su ogoljeni svi organizacioni problemi koje ovaj lepi sport ima, nepostojanje bilo kakvih jasnih pravila takmicenja, finansijskih pravila, krovne organizacije koja zna sta radi itd.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Partizan je u svim takmicenjima u trenutku prekida bio prvi, osvojen je i kup. Po svim parametrima bi trebalo da dobije pozivnicu za EL, i u slučaju ponistavanja ili priznavanja rezultata.

Ali, Bertomeu je bezbroj puta pokazao da je govno od čoveka,  nešto slično Covicu,  tako da me nista ne bi iznenadilo.

  • Like 2
  • Thanks 3
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Jakob Aman said:

Partizan je u svim takmicenjima u trenutku prekida bio prvi, osvojen je i kup. 

 

imaš ovde malu grešku u pisanju ali veliku u značenju. pravilno bi bilo "osvojen je kup", pošto je to ono što je partizan osvojio. 

 

inače, ja bih zaista voleo da vam priznaju tu titulu aba lige, pozovu u el, nešto urade za minuli rad u ec, makar plaketu neku da vam pošalju 

 

baš dugo nisam navijao da neki klub ovako uspe, ako me razumete. 

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...