Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Sizofreno je sve ovo oko virusa, na globalnom nivou.

 

Amerikanci nece moci ni da krenu na put do pocetka maja, a i to je upitno. Evropa je u razlicitim fazama epidemije, sto dodatno otezava neki pokusaj "terenskog" spasavanja sezone.

 

Ne verujem da ce se u nekom kontrolisanom rezimu moci na parket pre juna, a i to sasvim izvesno bez publike. Plus, verovatno samo u jednom gradu zarad nekog kratkotrajnog turnira koji ce u takvom obliku i sa tim nivoom utreniranosti mozda zanimati najblize clanove porodica direktnih ucesnika.

 

Matematicki modeli i projekcije jos uvek previse variraju, mada je ohrabrujuce da su procene sve blaze i da ce pocetak "normalizacije" zivota doci u dogledno vreme. Medjutim, od normalizacije nazalost nece biti nista jer ce mnogo toga biti promenjeno i nadalje restriktivno, posebno u domenu rezima putovanja.

 

Tako da sve ovo pisem usmeren na narednu sezonu, za koju mislim da je u velikoj opasnosti, pre svega jer nece biti moguce ziveti kao pre (obzirom da najverovatnije vakcina i dalje nece biti dostupna) a i zbog toga sto postoji realna mogucnost za nov talas zaraze na jesen, posebno ako se ukine gro postojecih mera.

 

Voleo bih da je globalna panika povodom ovoga na izmaku, ali razum govori da cemo se morati prilagoditi na sport niskog intenziteta na nesto duzi rok.

Link to comment
Share on other sites

Ono što smo saznali od Đordija:

1. Odluka o nastavka oba takmičenja će biti donesena najkasnije do kraja maja

2. Završnice moraju da se odigraju do kraja jula najkasnije. Dakle ništa od igranja u avgustu poput fudbala, niti od termina u septembru ili oktobru pred početak sledeće sezone

3. Razmotriće se skraćene varijante završnica, odnosno Final 8 i u EL i u EK

4. Đordi nije razgovorao ni sa Virtusom ni sa Partizanom o mogućnosti da jedan od ova dva kluba bude domaćin završnice u EK

5. Igraće se najverovatnije bez publike

6. Neće se igrati ukoliko ne bude bezbedno za sve učesnike. U tom slučaju se otkazuje sezona

7. EL je insistirala da klubovi zadrže igrače radi priprema za nastavak sezone. Na kraju su se saglasili da se puste igrači kućama, ali sad je odgovornost na klubovima da vrate igrače nazad

8. Još se nije razgovaralo o specijalnim pozivnicama, ali ABA liga ne treba da brine za mesto u EL u narednoj sezoni

9. Đordi kaže da se u slučaju otkazivanja sezone zna kako se popunjava EL po procedurama i da bi jedino imali problem oko popunjavanja EK ukoliko se ne završe domaće/regionalne lige (ostaje nejasno kako bi se izabrali timovi koji su stekli preko EK ulaz u EL što nas najviše interesuje).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...