Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

(:

 

The Shot Before the Shot: Marcus Paige Against Villanova

April 4, 2016

 

https://www.theringer.com/sports/2020/3/25/21193139/classic-sports-moments-streaming-guide-social-distancing

 

 

Jacqueline Kantor: In my version of events, Kris Jenkins’s shot doesn’t exist. I didn’t see it. I was a Tar Heel far from home, months into a year of multicontinental transience, watching the NCAA men’s championship in a Paris hostel. A VPN gave me access to a streaming service, but the connection was weak. It crept closer to dawn local time, and with less than five seconds remaining, Marcus Paige—four-year starter, record-breaking 3-point shooter, paragon of the Carolina Way—leapt, twisted, and heaved from long range, hitting a breathtaking, off-balance, game-tying shot with 4.7 seconds left to tie the game.

The Carolina bench spilled out onto the court ... and then my stream froze. By the time I reconnected, my texts warned me not to bother. It was over.

Paige’s shot was the last play I saw of that game, but it’s all I need. It’s worth rewatching three times: once to remember the feeling of witnessing the improbable play; once to remember the gut-punch of the eventual loss; and once because it’s just a fantastic snippet of basketball.

Four years later, it still draws a lump in my throat that’s more from gratitude than despair. How sweet it is to have a team that tethers you to home from afar—reminding you where you come from and what you represent.

Link to comment
Share on other sites

On 3/28/2020 at 4:07 PM, Del Piero said:

Davao SK ovih dana Partizan iz te sezone i prvi utisak je da je to bila poprilicno skromna ekipa sa ne previse talenta. Lutanje na kecu sa strancem, mladi Gagi i Lucic, stari Bozic i Kecman, cuveni Klobucar, itd. Pola poena postizano na niski post i energiju Gista i Veselog, sto pokazuje da nije bilo previse talenta ni na klupi. Uglavnom malo cudo je kako je ta ekipa prosla u top16, a tamo su prosli kako su prosli.
 

  Hide contents

i onda dodje derbi i dobijete nas 41 razlike :ajme:


Gledao sam onaj snimak protiv Kahe. Meni inače sve te reprize sportskih događaja koje idu ovih dana uopšte ne drže pažnju i ne gledam ih, ali ovo jesam, skoro celu utakmicu. 

 

Prvo mi je bio zanimljiv sastav Kahe - Dejvid Logan, Marselinjo Uertas, Pau Ribas, San Emeterio, Oleson. Pa na to ide kolonija ex-yu igrača: Nemanja Bjelica, Mirza Teletović, Stanko Barać, Dejan Musli. I naravno kouč Duško Ivanović. To su recimo stvari koje sam potpuno zaboravio. Da me je neko pitao za sastav Kahe iz te sezone verovatno ne bih pogodio više od dvojice.

 

Što se Partizana tiče, stoji da je nedostajalo talenta, ali nedostajalo je i smislenije igre u napadu. Svaka lopta je morala da se gura na niski post, a ni Džavai ni Raško ni Gist nisu bili niti posebno kreativni odatle, a ni posebno dobri u igri leđima. Tako da se kreativnost svodila na Kecmana i Lafajeta, koji je kod nas baš imao tipičan sindrom prve sezone u Evropi. Red odličnih poteza, baš se videlo da ima košarke u njemu, ali i red katastrofalnih grešaka, tako je to nekako išlo i on je tu prvi nastradao.

 

Inače je tu bilo jako puno nestrpljenja, sećam se kako su ljudi doživljavali te dve sezone, kao da su najgore u istoriji. Naravno, za to su pre svega krivi F4 i prethodnih par sezona, sa vrlo visoko podignutom lestvicom. Slična stvar se dešava i vama u post - Dejo sezonama. Smejao sam se kad sam gledao sad, zajebe neko od naših nešto, slučajna greška, dešava se jbg, ali u publici onaj tipičan žamor koji nastaje kada se iz nekoliko hiljada grla čuje nekoliko povezanih psovki (također tipično za vaše utakmice u poslednjih par godina). Sećam se i nas na forumu, koliko smo vilenili i besneli, šta je mučeni Jovanović izazivao ovde to ja mislim da svi treneri posle Radonjića na gomili nisu uspeli.

 

I mi na kraju dobismo Kahu, iako su nas onako igrački prilično odučili od košarke, recimo njihov pik jednostavno nismo mogli da odbranimo, ali na baš veliki hustle, na skok u napadu i borbu bre, i nekako na silu, izrudarena je ta pobeda. Taj Partizan je baš bio jedna sirova ekipa.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

U takmičenjima gde je to moguće, treba registrovati plasman do sada postignutim rezultatom. Nešto je igrano, ne može to da se jednostavno poništi, ako u razumnom roku ne dodje do mogućnosti da se nastavi, najmanje nepravicno je da se zatečeno stanje proglasi konačnim.

Bivši trener ljutog rivala...

Link to comment
Share on other sites

 

- rason je u bgd ostali u americi, u kontaktu smo sa svima

- sigurno ce se smanjiti budzeti svih ekipa jer ce na trzistu biti manje novca (g ostoja napominje da mu je izgleda sudjeno da sedi u nekoj vrucoj fotelji i da se muci)

- mi cemo se boriti i u evropi i u aba ligi za nas klub a g ostoja se nada da ce i ostali biti posteni

- g ostoja je za kontinuitet ekipe ali o tome ce odlucivati strucni stab ali i nase finan. mogucnosti

- nije realno sad govoriti o nasem budzetu, tesko je reci kakav ce biti

- nismo pogresili sa angolom, niko nije znao sta ce se desiti

- trinki ima jos godinu dana ugovor sta ce biti dalje - videcemo

- g ostoja bi voleo da se vrate luca i gagi ali ne zna koliko je to realno (no videcemo)

- bice tesko ispostovati sve ugovore, prihodi su prestali da nam dolaze i od karata i od sponzorstava ali nismo mi jedini u toj situaciji

- ko je kupio kartu za uniks - ili ce se vratiti novac, ili ce gledati tu utakmicu ili neke druge

- nase posete su realne (ne smanjujemo i ne povecavamo broj gledalaca) sta drugi rade nije nasa stvar

- ko ce klubovima da vrati ulozeno ako se sezona obrise/ponisti ?! - pita se g ostoja

- g ostoja vise vremena provodi sa sinovima a i dugo se nije naspavao u zivotu kao protekle dve nedelje

- g ostoja uverava navijace da budu spokojni jer boricemo se za kkp 

 

 

 

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Na mocartu kažu da je rekao i ovo

 

Quote

Šta će se dogoditi u slučaju da se ABA liga poništi? Da li Partizan ima šansu da se nađe u Evroligi preko specijalne pozivnice?
"Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na bilo kakvim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Mi ne znamo šta će odlučiti Evroliga, i da li će ABA liga imati mesto u Evroligi. Treba da pustimo da ovo prođe, da sačuvamo živote, pa ćemo se boriti za mesto Partizana u Evropi i na Jadranu”.

Pozdravljam.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Quote

DUŠKO VUJOŠEVIĆ (Kluž) ...
U takmičenjima gde je to moguće, treba registrovati plasman do sada postignutim rezultatom. Nešto je igrano, ne može to da se jednostavno poništi, ako u razumnom roku ne dođe do mogućnosti da se nastavi, najmanje nepravično je da se zatečeno stanje proglasi konačnim. Sad svi pokušavaju da plasiraju svoje interese, neki su da se registruje postignutim plasmanima, drugi da se igraju doigravanja, treći da se sve poništi. Smeta mi što neki koriste ovu tešku situaciju da bi racionalizovali svoje interese i upakovali ih da oni to žele zbog spašavanja života ljudi.

Mislim da ne bi trebalo odmah donositi neke konačne odluke. Treba ostaviti vreme i sačekati šta će se dešavati. Problem nije samo zdravstveni, već i u nemogućnosti treninga. Klubovi koji imaju sale mogli su celodnevno da organizuju treninge za jednog ili dva igrača, na smenu. Zatim, strani igrači su se vratili kućama, i ako se takmičenja budu nastavila, neće biti ista kao u onom momentu kad su zaustavljena. ABA liga je možda trebalo da odigra još to jedno kolo da bi se znalo makar ko ispada. U odlukama o Evroligi i Evrokupu svakako imaju uticaja i novčana ulaganja, ali bi trebalo odrediti neki razumni rok, do 15. maja recimo, pa tada videti šta je uopšte izvodljivo. Razmišljati o parama, trofejima a da se ne razmišlja o životima ljudi, nije humano.

Duhovni vodja ponovo pokazuje put...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...