Jump to content

Tržište vozača


alpiner

Recommended Posts

U Red Bulu bi svako ispao uzasan pored Ferstapena. Svaki centimetar tog bolida je skrojen po njegovom ukusu. Gasli je briljirao 2018. u Toro Rosu, 2019. prebacen u Red Bul gde su svi mislili da je najgori vozac ikada, pa se vratio u Toro Roso i naveo ljude briljantnim rezultatimada potpuno zaborave na period iz Red Bula.

 

Albon je otisao iz Toro Rosa u Red Bul sa odlicnom reputacijom, prosle sezone u drugoj polovini redovno radio sta se ocekuje od njega, uvek između 4. i 6. mesta, Hamilton mu unistio sansu za skoro pa izvesnu pobedu u Brazilu.. Ove sezone na startu ista situacija, Hamilton mu unistio sansu za skoro pa izvesnu pobedu na startu sezone u Austriji, i od tada je nastao potop. Sad svi misle da je najveci slepac ikada. 

 

Zaista sumnjam da ce Peres zadati ikakve probleme Ferstapenu. Ne samo sto u Red Bulu po mom misljenju to nije ni moguce, vec sto tokom 10 godina karijere nije pokazao da je nesto vise od izuzetnog cuvara guma, koji ume da se snadje u haoticnim okolnostima koje nastanu u toku trke.. Tu je negde u top 10 vozaca, ali ne postoji, niti je postojala ikakva naznaka da bi ikada mogao da bude sampionski materijal. Pritom su mu timske kolege sa kojima je bio uparen krajnje diskutabilne, Kobajasi, Hulkenberg, Okon i Strol. U jednoj sezoni je bio uparen sa top5 vozačem, Batonom 2013, i Baton ga je u te sezone tragicnom Meklarenu odvalio. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovako nekako...

 

Mada licno ne mislim da je njima karijera narucito upropastena. Jednostavno je hiperprodukcija vozaca i oni su dobili sansu u 1 od milion. Kako su je iskoristili to je i do njih. Siguran sam da i RBR daje sansu u odredjenom delu da se ti mladi vozaci pokazu i dokazu, bar kroz toro roso tj alfa tauri. Ukoliko si doboljno dobar obezbedices sebi ugovor, ako ne u maticnom preduzecu, onda u nekom drugom timu. Znao je Albon gde dolazi i sta se od njega ocekuje, druga je violina, to je jasno, ali on i kao takav nije puno pokazao u red bullu. Ni toliko da ga vrate u alfa tauri. Cenim da gasli ima svetliju buducnost i da ce se pronaci negde u ovoj bari punoj krolodila. Pa ne ocekuje se od red bula da im svaki vozac iz akademije bude sampion. Napravili su vettela, pa Rica, sada imaju Maxa, a mozes naci jos nekoliko kvalitetnih vozaca iz njihove skole. Ne mogu svi u F1

 

p.s. Zaboravih i Sainza, koji je isto iz njihovog junior tima, doduse njemu je i ime malo pomoglo da dodje do Ferrarija ali svejedno ga je red bull uveo u f1

Edited by Hertzog
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...