Jump to content

Kucni ljubimci


Wingwalker

Recommended Posts

On 6/20/2020 at 3:57 PM, Kronostime said:

Srculence se odusevio vrecom za spavanje JNA model (jedna od mojih rezervnih) i ide sa mnom na kampovanje cim mu bude bolje.

 

Psi općenito vole vreće za spavanje (ne nužno JNA model), dok mačke više vole plahte (čaršafe) i slične skalamerije nalik na čadore.

Moj se u zadnje vrijeme skriva u ormare (bez problema otvara sva kućna vrata i prozore, osim onih koja nisu zakračunata), pod moje zimske veste, ispod kaputa i sl.

 

Što se bjeli u gori zelenoj? Al' su snjezi, al' su labudovi?

Da su snjezi, već bi okopnuli, labudovi, već bi poletjeli; nit' su snjezi, nit' su labudovi, nego šator age Hasan-age: on boluje u ranami ljutim.

Oblazi ga mater i sestrica, a ljubovca od stida ne mogla. Kad li mu je ranam' bolje bilo, ter poruča vjernoj ljubi svojoj: "Ne čekaj me u dvoru b'jelomu, ni u dvoru, ni u rodu momu!" Kad kaduna r'ječ razumjela, još je jadna u toj misli stala, jeka stade konja oko dvora, i pobježe Hasanaginica, da vrat lomi kuli niz pendžere. Za njom trču dvi ćeri djevojke: "Vrati nam se, mila majko naša, nije ovo babo Hasan-aga, već daidža, Pintorović beže!" I vrati se Hasanaginica, ter se vješa bratu oko vrata. "Da, moj brate, velike sramote, gdi me šalje od petero dice!" Beže muči, ne govori ništa, već se maša u džepe svione, i vadi njoj knjigu oprošćenja, da uzimlje potpuno vjenčanje, da gre s njime majci uzatrage. Kad kaduna knjigu proučila, dva je sina u čelo ljubila, a dv'je ćeri u rumena lica: a s malahnim u bešici sinkom, od'jeliti nikako se ne mogla, već je bratac za ruke uzeo, i jedva je sinkom rastavio, ter je meće k sebi na konjica, s njome grede dvoru bijelomu. U rodu je malo vr'jeme stala, malo vr'jeme, ni nedjelju dana, dobra kada i od roda dobra, dobru kadu prose sa svih strana, da najveće imotski kadija. Kaduna se bratu svomu moli: "Ah, tako te ne želila, braco! Nemoj mene davat za nikoga, da ne puca jadno srce moje, gledajući sirotice svoje!" Ali beže ne hajaše ništa, već nju daje imotskom kadiji. Još kaduna bratu se moljaše, da njoj piše listak, b'jele knjige, da je šalje imotskom kadiji: "Djevojka te l'jepo pozdravljaše, a u knjizi l'jepo te moljaše, kad pokupiš gospodu svatove, dug polduvak nosi na djevojku, kada bude agi mimo dvor, nek' ne vidi sirotice svoje!" Kad kadiji b'jela knjiga dođe, gospodu je svate pokupio, svate kupi, grede po djevojku. Dobro svati došli po djevojke, i zdravo se povratili s njome. A kad bili agi mimo dvora, dvi je ćerce s pendžera gledahu, a dva sina prid nju izhođahu: tere svojoj majci govorahu: "Svrati nam se, mila majko naša, da mi tebi užinati damo!" Kad to čula Hasanaginica, starišini svatov' govorila: "Bogom brate, svatov' starišina, ustavi mi konje uza dvora, da darujem sirotice moje!" Ustaviše konje uza dvora. Svoju dicu l'jepo darovala: svakom sinku nazve pozlaćene, svakoj ćeri čohu do poljane; a malomu u bešici sinku, njemu šalje u bošči haljine. A to gleda junak Hasan-aga, ter dozivlje do dva sina svoja: "Hod'te amo, sirotice moje, kad se neće smilovati na vas, majka vaša srca arđaskoga!" Kad to čula Hasanaginica, bjelim licem u zemlju udrila, uput se je s dušom rastavila, od žalosti, gledajuć' sirota!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvala! 

 

Skroz odvratno iskustvo... Po sedam, osam, stopedeset hiljada + i neki milion odjednom - Fuck i bljak. 

 

Svakako da sam probao sve iz pet sopa, da bi na kraju "knoblauch kapseln"  uradile posao, toliko da ga vise ni deca ispod kapije ne maze! 

 

😎

 

PS. Oh, yeah. M. 

Link to comment
Share on other sites

Pixi, svilenkovic, poslala sam slike jednoj mojoj koja je jutros ustala na levu nogu.....zaljubila se u kucence i sad me gnjavi da pitam koja je to rasa....pomagajte, ne mogu da je se resim...

iBb3wVM.jpg

Edited by Pletilja
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ja bih rekao da je to jazavičar.

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk


Ako nije čist, ima najviše jazavičara. Oni su supr maze i pips za sve miševe i rodbunu im.

Sent from my LM-G710VM using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Pletilja said:

Pixi, svilenkovic, poslala sam slike jednoj mojoj koja je jutros ustala na levu nogu.....zaljubila se u kucence i sad me gnjavi da pitam koja je to rasa....pomagajte, ne mogu da je se resim...

iBb3wVM.jpg

Pa to je slika koju sam ja okačio. Napisao sam u postu da je u pitanju kratkodlaki jazavičar i da se zove Piksi. Sada ima 3 i po meseca i skoro 4kg. Evo kako izgleda upravo sada :classic_smile: 

 

DsQ681t.jpg

 

Inače čistokrvan je, jedino što nisam hteo papire jer me to ne zanima pa sam ga dobio povoljnije. Otac mu je iz Bačkog Brestovca a majka iz Železnika iz legla mog kolege.

Edited by Knipex
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ima ova moja baraba obicaj, da izbaci njusku ispod kapije, ali ne zato sto deca zele da ga maze, vec zato sto zivi da izicka Smoki i po koji cips. Postoji neka klincurlija koju voli, dali mu neke grickalice, ili ne ( Prepoznaje se to, po lavezu...)

I, tako, sedim ti ja u p'o moje Marakane, misli mi odlutale na Zakintu ( Nemoj, timo, vise forum Rammstein-om da gnjavis...), kad, zalaja ova moja ljubav kao da se nekome raduje - znatizelja mi digla dupe, da vidim kome!

Otvaram kapiju - ma ni na kraj pameti - kad ono, ujkin malac preskocio metar njihove i landara onim pendrekom na mom prelazu.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...