Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

@Chaos Is Me

Jeste taj faul u napadu Berona bio najveci wtf momenat, ja bih dodao i faul Berona za 2+1 pre toga. Bas neverovatne dve odluke, a kada se dodaju jos 4-5 jako sumnjivih koje su sve isle na nasu stetu, dobija se jasna tendencija. Da li zato sto smo vodili ili neceg drugog jebem li ga, ali cinjenica je da su nas osakatile sudije. Jesu bili onomad Beronovi koraci, ali to je jedna odluka kao Drobnjakov aut. Mozda sam subjektivan ali su nas u derbijima sudije mnogo vise osakatile i to sa tendencijom, pocevsi od Laktasa pa na ovamo.

Slazem se da ne treba mnogo kukati, vec trebamo da gledamo kako da se popravimo jer smo bolji. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Meni je bezveze sto nismo prepoznavali ni koristili miss-match kad god se desio, pogotovo kada su oni koristili Tomasa na trojci. U jednoj polukontri Bircevic ostaje u uglu na Jenki, a Panter se zabija u sredinu i pripaljuje preko ruke ni ne razmisljajuci da posalje loptu u cosak. Bas me nervira to bezobrazno nerazmisljanje. Pred kraj 4/4, odigravamo nas set, kada Stimac dobija blok ispod kosa, pa ide Lorenzu u blok. Partizanovi igraci prepoznaju situaciju i svjesno Page preuzima Stimca u srcu reketa, a ovaj i dalje ide u blok, gdje Page preuzme Lorenza i nikakvu prednost nismo napravili. Nekako previse neozbiljno za finale, slaba pripremljenost, prisutnost i koncentracija u utakmici.

 

Ono sto me raduje je postojanje druge brzine u odbrani, imamo segmente kada igraci potpuno grizu. To je ono sto ce nam donijeti trofeje na kraju godine, siguran sam. Lorenzo me je bas prijatno iznenadio u tom segmentu, Panter je brz kao munja, imamo tu potrebnu agresivnost. Imam osjecaj da nismo vidili (Tomicevih) 50% jos od ekipe. Ima dosta rezerve u igracima, bice to dobro za play off ABA lige.

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bilo je dosta vise spornih detalja od tog faula Berona ali da ne placemo vise, idu nam mnogo bitnije stvari. Izvuci neke pouke, u svakom pogledu. 

 

Potajno sam se nadao da ce Sakota otici nakon ovog poraza ali sta je tu je, imamo neke sanse u plej ofu i sa njim ili bolje reci uprkos njemu. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Markoss said:

 

Ali i ta prica da je Alimpijevic imao los tim. Imao je Rocha koji je top igrac za EL, a kamoli za ABA i dobio je Feldina kog Radonja tri godine nije mogao da dobije. 

 

E sad sto Dule nije bio kadar da od nekog Simonovica ili Lazica napravi igraca, to je vec njegov problem. 

 

Alimpijevic i Sakota ne valjaju iz istog razloga. Prvi nema autoriter, drugi nema autoritet. Doduse, razlozi za nemanje autoriteta su razliciti, u prvom slucaju imali smo gomilu igraca koji su vece ime od trenera, a danas je situacija da trener nema nikakvu energiju da podigne tim.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, NMX said:

 

Šta tebe nagoni da lupetaš ovakve stvari, ostaće misterija....

 

A i misterija šta mene nagoni da se svaki put upecam :frusty:

 

Ok, da li mislis da je Alimpije dobio pravu priliku? Ne kazem da se pokazao kao dobar trener ali je 

 

ostvario par velikih pobeda u el

dobio vruc krompir u ruke

borio se sa velikim ocekivanjima navijaca

ostavljen mu je losiji i znacajno promenjen roster (sto podvlacim) 

imao je par luzera u timu tipa Feldin i Lesor 

 

Bukvalno ga je jedan zicer Lesora delio od drugacijeg scenarija

 

Opet kazem, nije Alimpije bio dorastao Zvezdi ali ispade da je Radonja sa Crvenokosom osvojio titulu, dok su svi naredni treneri bili totalni dunsteri... da ne zaboravimo da Radonja nije imao neku domacu konkurenciju, Partizan je bio u kanalu

 

Pamtim za razliku od nekih i mnoge nase impotentne partije, nikakakve ofanzivne akcije, slabe reakcije sa klupe i nemogucnost da promeni tok utakmice, promasena pojacanja tipa Lipovij, itd

 

Igrali smo vrhunsku odbranu, tu nema spora... plus organizovanost, spremnost i neki red u svlacionici, to sve priznajem

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tamburinjo said:

 

Ok, znaci kada organizuje Danilovic onda kradu za grobare, kad organizuju klubovi kradu za nas? Mislim koraci Berona su bili kradja zar ne? 

 

Nego kazi ti nama kako je teta Vesna prezivela uzivo gledanje Zvezde bez njenog sina u njoj? Vidim vratila se na tribine. 

 

 

P.s. sad ni Radonjic nije u odnosima sa Covicem... ok dodajemo na listu

 

Bokan

Zoran Savic

Ostoja

Bodiroga 

Tegeltija

Ulica Banovic Strahinja

Danilovic

Ex trener Zvezde privremeno nastanjen u Rumuniji

Andjus

Makabi

Laki21

KSS

ABA liga

Lik sa transparentom Tata kupi mi klub

30% ex igraca Crvene Zvezde

40% ex igraca FMP

80% ljudi na Kosovu

90% politicke scene Srbije

100% sudija

 

 

 

 

Razmisljao sam sta i kako da odgovorim na ovaj post a da bude iole smislen. Pa kada bi morao da obrazlazem zasto je sa svakim u nekom sukobu, kazem sebi a za cije babe zdravlje to radim ako zvezdas po onom sto svi znamo da jesi u svim ovim likovima koji si napisao imas vise simpatije prema njima nego prema Covicu. 

Zasto niko od ovih nije bio u sukobu sa Zvezdom pre  Covica?Zato sto smo bili kao sto su i navijaci Makabija napisali "who the fuck are you (Zvezda) a ne who the fuck is Covic.

Sada postavljas pitanje sto je u sukobu sa Bokanom, sto je u sukobu sa Vujosevicem koji izjavi "krajnje je licemerno da je spas Zvezde spas i srpske kosarke".Sto nije prozivao ZIku Pauka, Lucica, Zezelja kada nas je punio svake godine kada god je hteo i tako 13 godina zaredom. TI stajes u njegovu odbranu u sukobu sa Covicem, Stajes u odbranu Savica koji ti odvede igraca kojeg si od pionira gajio i ulagao da bi dobio 15.000 eur od jebene Fibe. Jel to Bodiroga bio neki prijatelj KKCZ pre Covica pa od kako je dosao Covic prestala ta podrska?

Tegeltija............... ovde stajem. Uzivaj i podrzavaj sve ove tvoje sto si naveo da su u pravu a Covic i KKCZ su na pogresnoj strani. 

Dozvoli da barem imam toliko mozga da se opredelim na stranu a kada ode Covic uskoro imacemo priliku da sve neprijatelje koje je stvorio Covic sam ponovo primimo u nas prijateljski zagrljaj. Evo Ostoju kao najsvezijeg. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Laki Six said:

Vi o dalje odgivarate liku pod imenom vepar :Hail:

Zar ne provaljujete da lik blage veze nema o kosarci?

 

Zasto ne? Respekt prema svima ovde... Ima covek pravo da nesto ne zna, kao i svi mi. A ovo je forum, pa kao... sluzi za debatovanje.

 

@vepar Branis nesto neodbranjivo. Alimpijevic prosto nije bio doras'o ulozi u velikom klubu. Ali ne mogu ni da ga krivim, ne otvara se takva sansa cesto. Ipak, na primeru Vlade Jovanovica, vidi se da ne mora bas uvek da se skace na prvu loptu. Mislim da Jovanovic moze da bude trener Zvezde, ali mozda ne ni sledece sezone.

 

Zavisi zapravo od toga kako prodjemo ove sezone. Ako ostvarimo "samo" evrokup, obavezno Vlada Jovanovic sa nekolicinom momaka iz FMP i rebuilding. Ako udjemo u Evroligu, jebem li ga kako ali ako... onda mora neko iskusniji, ali ni sa iskustvom ne valja preterivati, jel te? 😎

Edited by Laki John Terry
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Stoned Laki21 said:

al opet, niko ga po ušima nije tukao da se sa Čovićima u kolo hvata....  sam pao  jel te.

Snosi on posljedice ili benefite te svoje odluke. Ne mislim ni da se pokajao ni da mu je to los potez.

Nekada je i propast bolja od nicega. 

Recimo, zamislio sam da je Borko Radovic perspektivan trener i tada sam njega prizeljkivao na klupi. On je tada kao covjek od integriteta odbio. A njegove i Alimpijeve tadasnje pozicije su za mene neuporedive.

 

A danas ne mislim ni da Borko moze da trazi vise od klupe Mege. Cak mislim da je Alimpije vise u semi u kosarkaskoj bari.

Edited by laki pepe
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, laki pepe said:

Snosi on posljedice ili benefite te svoje odluke. Ne mislim ni da se pokajao ni da mu je to los potez.

Nekada je i propast bolja od nicega. 

Recimo, zamislio sam da je Borko Radovic perspektivan trener i tada sam njega prizeljkivao na klupi. On je tada kao covjek od integriteta odbio. A njegove i Alimpijeve tadasnje pozicije su za mene neuporedive.

 

A danas ne mislim ni da Borko moze da trazi vise od klupe Mege. Cak mislim da je Alimpije vise u semi u kosarkaskoj bari.

 

Borko posle one Bobanove slomljene noge, što se mene tiče može da radi na povrću u Maksiju  ili kod Ivice na perionici, a i jednoj klijentkuinji treba točilac goriva... 

Link to comment
Share on other sites

Ok, postujem. 

Inace, rano je diskutovati na temu trenera KKCZ za iducu sezonu, bar dok se ne vidi sta je ucinak u ovoj. Ali generalno, ako mladi igraci imaju malo sanse mladi treneri imaju jos manje. Nema tu mudrovanja sta i kako kad se pojavi prilika. Ko misli da se bavi tim poslom on treba da se sprema za tu sansu, a to pored znanja u struci treba da bude i da izvuce keca iz rukava kada su u pitanju pojacanja, ako ima nekoga da mu cuva ledja dobro je i tako tome slicno.

Edited by laki pepe
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni je, recimo, cist bullshit i lazni alibi, kada se kaze da za postizanje dobrih rezultata mora da se ima tim u kojem su sve dokazani igraci. Ja sam bas misljenja da je dobra mesavina mladosti i iskustva KLJUC svakog uspeha, jer ono sto matori igraci vise nemaju (nepresusnu energiju, emociju prema klubu, zelju za dokazivanjem) imaju mladi i obrnuto.

 

Po meni je glavni razlog naseg posrtanja taj sto nemamo bar 3-4 momaka od 20 godina u timu. Znaci, ako smo pravili roster od 16 igraca, tu je moralo biti mesta za:

 

Uskokovica, Radanova i jos neku dvojicu. Naravno da ima nedostataka u igri jednog Alekse Uskokovica, decko nije ni blizu ozbiljan igrac jos uvek, ali postoje utakmice koje dobijaju klinci. Recimo, protiv Mornara je mogla biti jedna takva. Nekad se utakmice dobiju na htenje.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, laki pepe said:

Ok, postujem. 

Inace, rano je diskutovati na temu trenera KKCZ za iducu sezonu, bar dok se ne vidi sta je ucinak u ovoj. Ali generalno, ako mladi igraci imaju malo sanse mladi treneri imaju jos manje. Nema tu mudrovanja sta i kako kad se pojavi prilika. Ko misli da se bavi tim poslom on treba da se sprema za tu sansu, a to pored znanja u struci treba da bude i da izvuce keca iz rukava kada su u pitanju pojacanja, ako ima nekoga da mu cuva ledja dobro je i tako tome slicno.

 

pogledaš u prošlost i vidiš formulu uspeha, lako je.

Dovedeš dobrog/perspekivnog trenera  i daš mu ključeve od ekipe narednih par godina, upalilo onomad sa KKP i DV, upalilo  sa CZV i Radonjom, a ne ide ni Trinijeriju loše za sada.  ovo menjanje na traci, skupi igrači, a trener mlad...  videli smo ne radi.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Laki John Terry said:

Meni je, recimo, cist bullshit i lazni alibi, kada se kaze da za postizanje dobrih rezultata mora da se ima tim u kojem su sve dokazani igraci. Ja sam bas misljenja da je dobra mesavina mladosti i iskustva KLJUC svakog uspeha, jer ono sto matori igraci vise nemaju (nepresusnu energiju, emociju prema klubu, zelju za dokazivanjem) imaju mladi i obrnuto.

 

Po meni je glavni razlog naseg posrtanja taj sto nemamo bar 3-4 momaka od 20 godina u timu. Znaci, ako smo pravili roster od 16 igraca, tu je moralo biti mesta za:

 

Uskokovica, Radanova i jos neku dvojicu. Naravno da ima nedostataka u igri jednog Alekse Uskokovica, decko nije ni blizu ozbiljan igrac jos uvek, ali postoje utakmice koje dobijaju klinci. Recimo, protiv Mornara je mogla biti jedna takva. Nekad se utakmice dobiju na htenje.

Moraju i ti klinci da svojim radom pokazu da zasluzuju da predju na visi nivo. 

 

Guduric je prevazisao rang Fmpa, punio je sve ove ekipe u KLSu, pa je opet kod nas dobio sansu tako sto se Dangubic povredio, cak je bilo i traceva da ce u MZT, sa njim se nije pogresilo.

Dobric isto kada je prevazisao taj rang je stidljivo dobijao sansu kod Radonjica ali tek u KLS ligi, u EL i ABA nije imao bas neku ulogu.

Davidovac, Apic kod Alimpija, Davidovac je dobio onog trenutka kada se Radicevic raspao, do tada nije ni bio u 12 na mnogo utakmica. Apic nista nije bio ni extremno dobar u FMPu, kod nas se nije pokazao ali je zato eksplodirao u Fmp prosle sezone. Pitanje da li bi tako i kod nas igrao.

Radanov , decko koji ni sam ne zna koliko je puta isao tamo i nazad, kod nas nikakve sanse kod Radonjica, kod Alimpije nije bio u timu, kod Tomica jako malo vremena, najbolju sezonu imao kod ALimpija u FMPu i sada u prvom delu kod Jovanovica. Sada ovaj drugi deo ni da priviri onoj formi iz prvog dela. Uskokovic, do povrede sjajan, od povrede i ove sezone jako tanko, gde ga mozemo mi istrpeti u ovoj sezoni kada ni ovi mnogo poznatiji i skuplji imaju problem. I da ne idem dalje, Rit, Odzo, Djordjevic, sve se slazem sa tobom da bi par njih iz FMPa u formi iz prvog dela bili kod nas bas dobri uz punu dvoranu umesto Dericka, Fayea, Filipa, Lazica ili Djenke, sve je to kocka. 

 

Sledeca ce sezona pokazati da li i koliko ce tih igraca preci kod nas a to opet zavisi i gde cemo biti, pod cijom upravom, trenerom i takmicenju.  Da li Momirov, Uskokovic, Djordjevic, Rit mogu da nadju mesto u 16 u nekoj El ekipi,verovatno da, ali bi bili oni pored klupe verovatno i onda bi se opet pricalo bolje da igraju u FMPu trebaju im minuti, kada krene prelazni rok gleda se trziste igraca El kalibra a ne nasi iz B tima, kako u klubu tako i kod vecine navijaca. 

Edited by Šarac
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Markoss said:

 

Ali i ta prica da je Alimpijevic imao los tim. Imao je Rocha koji je top igrac za EL

Roch nije nikako top EL igrac, jeste vrhunski skorer na EL nivou, ali njegova 'specificna tezina' se ogleda u trenutnoj ulozi u oly, dakle drugi/treci plej u EL timu koji je u drugom delu tabele. 

Uostalom, alimpijevic mu je beskrajno verovao, a ovaj je u odlucujucoj utakmici, posle tajm auta, preveo loptu na protivnicku polovinu i direktno dodao u ruke ivanovicu koji nam je onda presudio. 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, djura.net said:

Roch nije nikako top EL igrac, jeste vrhunski skorer na EL nivou, ali njegova 'specificna tezina' se ogleda u trenutnoj ulozi u oly, dakle drugi/treci plej u EL timu koji je u drugom delu tabele. 

 

 

igrača od 34 godine na zalasku karijere u klubu koji ne igra prvu lligu Grčke, nego samo EL, jer se vlasnik posvadjao sa KS Grčke oko nečega i vuče pogrešne poteze neko vreme?

on je u CZV igrao pre neku godinu kad je još bio u snazi da trči i skače i svašta nešto

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...