Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

10 hours ago, Laki Decembarski said:

Da nije prevelik zalogaj EL za njih dogodine ?🤔

 

Pa nece sigurno da budu glavne opcije

 

Ali uz dva jaka centra sl godine ili jednog centra i jednu kvalitetnu 4/5 opciju, moze da se napravi solidan roster pod kosem... uz Simanica i Kuridzu, ostalo bi sve rasterao, dodao Djodjevica

 

7 hours ago, Laki21 said:

 

Lorenzov sut iz igre na poslednjih 6 utakmica:

vs Mega 0/6 

vs Crveni Krst 1/4 

@ Himki 2/8 

vs PAO 0/9 

vs Partizan 2/10

vs Efes 3/15

 

0 slobodnih.

 

Jbg, meni ovo ne deluje normalno da ga jebeš. Plus odluke tokom igre. U najmanju ruku čudno.

 

Nije toliko cudno, decko i nije suter... ono sto je pogadjao je vise neki dobar period gde mu je polazilo sve od ruke. Ali realno ne treba ocekivati visoke procente

Link to comment
Share on other sites

Ljudi, Kup je ludilo, specifično takmičenje eliminacionog tipa gde se za trofej igraju 3 utakmice u 4 dana, uglavnom protiv vrlo motivisanih protivnika.

Vrlo sam blizu stava da te utakmice i ne treba analizirati, slično partijama cuga u šahu. Jednostavno, ko koga prevari, ko je spremniji i srećniji u datom momentu. Bili ih je matirao u dva poteza, poređaj ponovo figure, pokreni sat, kreće nova partija.

Ako se broje trofeji, a Zvezda ih uvek broji, onda je neki primarni cilj da se uzme Kup, na bilo koji način. A to kod nas baš deluje tako, na bilo koji način, jer smo pred ovo takmičenje i definitivno ostali bez projektovanog prvog centra, a bogami i bez prvog pleja. U tim uslovima, stvarno ne vidim kako može da se traži dlaka u jajetu i zahteva neka briljantna igra. Posebno protiv Mege, čiji trener ima samo dve profesionalne želje - da ode u NBA i da dobije Zvezdu. Kako stvari stoje, pre će mu se ispuniti ova prva. Kad sam kod Mege, čestitke igračima na borbi i želji, na momente i znanju.

 

Dao je Laki neku grubu statistiku Lorenzovog šuta u poslednje vreme. Cifre su poražavajuće, verujem još više njegov +/-, to je i golim oko vidljivo. Međutim, ja bih ovde istakao nešto što ne ulazi direktno u statistiku, kao npr. odbrana cenrtralnog pika. U tom periodu kada Zo igra loše, na svaki pik se reaguje isto - niti ga Zo probija, niti se preuzima, već neka vrsta zoniranja sa usmeravanjem ballhandlera. To je, samo po sebi, legitimna opcija branjenja pika, ali ne znam samo na koga ga Zo usmerava? Odlaskom Kuza mi nemamo kvalitetne rim protectore, ni jednog. Nemamo ni brze na nogama centre, naprotiv. A i strana pomoći nam je vrlo, vrlo upitna. Tako da je ova odluka struke, mada naslonjena na fizičko stanje Lorenza i time uslovljena, vrlo problematična, posebno kada u petorci nisu Stratos ili Kuridža koji jedini mogu da zaliče na neku vrstu korektora u odbrani. Došli smo do toga da trenutno imamo legitimnog konkurenta za najbolju defanzivnu petorku EL koji ne može da brani ništa 1 na 1 i sa velikim problemima kod pika i na mnogo nižem nivou takmičenja. Iako nemam relevantne informacije, ipak bih bio bliži tvrdnji da je u pitanju zamor kombinovan sa povredama, a ne neki drugi razlozi. Onaj pokušaj kucanja protiv Mege mi je tračak nade da Zo želi, ali ne može.

 

Tu smo došli do sledeće stavke koju treba preispitati, a ne važi samo za Lorenza, već se može posmatrati i preko Kuza - da li je bolje odmoriti igrača na određeni period, dati mu poseban režim treninga, terapije ako treba, ishrane itd, ili ga cimati po avionima i kamionima, vođen principom: neka proba, pa koliko može. Mi smo već izgubili Kuza birajući drugu opciju, ako izgubimo i Lorenza na isti način, drastično nam opadaju šanse u plej-ofu ABA. Ne bi to bio prvi pucanj u sopstvena kolena ove sezone, pa samim tim i nemam previše razloga da budem optimističan, ali eto, ostaje nada da će se neko ipak dozvati pameti i uraditi najbolju stvar da bi se Zo što pre vratio.

 

Lukasa nikada nisam gledao, na highlightima je super - sve je pogodio. Šalu na stranu, tu ostaje veliko pitanje fizičke spreme zbog njegove pauze u takmičarskim mečevima. Ako je fizički spreman, mogao bi da odradi svoju rolu korektno i da donese svežu krv i energiju, kao što je to uradio Punter. Downside je što njegov dolazak povlači određena pomeranja u rosteru, gde je pre svega Đenka na udaru. I ono malo koša što je video do sada, može da zaboravi. Izgleda da će struka birati između Đenke i Dobrića, jer je Laza, naravno, nedodirljiv. Ali, hajde da kažem da se te spoljne pozicije mogu smatrati pokrivenim, posebno posle odlaska Filipa i dovođenja Lukasa, uz nadu u povratak Lorenza. Ono što je i dalje problem je centarska linija gde bukvalno možemo od 4 igrača miksom napraviti jednog kvalitetnog. To je nerešivi problem odlaskom Kuza i početnom selekcijom, tako da nam je dobar skauting protivnika i pametno korišćenje visokih najveći prioritet do kraja sezone.

  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Laki Six said:

Iskrenk, ja ne vidim kako mi mozemo pobediti komsije sa ovom igrom a pritom znajuci kako Šako Polumenta sprema ekipu za utakmice...

Isto kao pre 13 dana.

 

ne znam cemu bas ovoliko prenemaganje, nije da njima cvetaju ruze, imaju bukvalno 3 igraca na dve bekovske pozicije, dobili su Borac jednocifrenom razlikom i igrali egal sa FMP. Ne budite tetke placljive

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Cavani said:

Od nas zavisi, Partizan igra to sto uvek igra uz mala pomeranja zbog povrede Gordica.

Zavisi koju cemo amplitudu da uhvatimo, posto osciliramo nenormalno. Ukoliko budemo na gornjoj granici oni se ne pitaju.

 

Ukoliko Partizan bude na gornjoj amplitudi ni mi se nećemo pitati. 

 

To mi lici na ono, kaniš li pobijediti ne smjes izgubiti. 

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Predragdjape said:

Ako trebamo da se bojimo Partizana, koji pritom igra bez Gordica, i manje vremena za odmor od nas, a nama pritom igra Lorenzo... Pa onda da ne igramo veceras?

i mi smo bez zo-a i perpa.. prvi je iscedjen, drugi je pitanje dal ce i biti fit i od koristi u nastavku sezone..

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...