Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

1 hour ago, Milos 3.14 said:

Precenjuje se mnogo Trinkijeri. Dobar trener i to je to.Zivo me zanima ko ce mu biti kriv kada ih nakantamo u ponedeljak.

Njihova prednost je bolja atmosfera i trenutno su jaci na 4. Sve drugo smo jaci.

 

Daleko su jači i ispod koša.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Milos 3.14 said:

Precenjuje se mnogo Trinkijeri. Dobar trener i to je to.Zivo me zanima ko ce mu biti kriv kada ih nakantamo u ponedeljak.

Njihova prednost je bolja atmosfera i trenutno su jaci na 4. Sve drugo smo jaci.

Mene je recimo Trinkijeri mnogo razocarao prosle sezone i to mi je bas drago sto se tako desilo. 😄

Kako ga je Tomic sa lakocom nadmudrio i to bez najboljeg igraca tima u odlucujucim mecevima a sa Filipom na terenu. Prilicno mi je pao na toj nekoj skali trenera i procice verovatno godine pre nego sto se vrati na neke (mozda i moje idealizovane) prethodne pozicije

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Milos 3.14 said:

Pogledaj konferencije za stampu posle poraza njegovih ekipa , a da su ti porazi do 5-6 razlike. To sam primetio jos u Bambergu, pogotovo one sezone kad su igrali dosta tesnih tekmi u EL, najcesce je sudija kriv.

 

jedna stvar samo:

ovde na temi bilo:  igrala se utakmica s Igokeom pre neki dan koju je KK CZV dobila 30+ razlike...  kuku lele na sudjenje koje je bilo pro-Igokea  triJes razlike, a opet se kuku lele, svako malo se ovde komisije za ocene sudjenja, evo ga saopštenje FMP-a od pre neki dan opet kuku lele sudije ih zaklale...  znači nekako je to postalo sasvim normalno da se i opravdano i neopravdano kuka na sudije  za sve i svašta, juče/prekujče ceo dan  spika o Puklu/Jurasu kome već....   mene interesuje kad  je i koliku puta direktno optužio nekog drugog da mu je ukrao pobedu?  jer ovom tvojom metodologijom, svako ko je pomenuo nekoga tipa promašeno bacanje, onaj faul koji nije dosudjen, onog dečaka koji nije vreme pustio pravovremeno ispada da svaljuje krivicu na nekog drugog za poraz, a što je pored toga rekao još i:  to su neki sitni detalji koji su nam koncentraciju poremetili u trenutku, al nije opravdanje jer smo morali Brže Jače Bolje.... to nema veze  jebi ga. 

Nemam nižta za i protiv Trinkijerija, ne dotiče me čovek... nego dajmo malo objektivnosti, kolko god to bilo nemoguće u današnje vreme.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Partizan posle iks godina ima igrača(e) koje bih zapravo voleo da vidim u Zvezdi i da pri tome budu upgrade na naš trenutni roster. To su Mozli i Tomas. Mozli je bez premca najbitniji pojedinac Partizana u smislu koliko timska igra zavisi od jednog igrača. Skok na obe strane, blokade, preuzimanja, odbrana generalno, donošenje energije timu... Svaki napad kada je on u igri Partizan počinje visokim pikom Mozlija, posle koga brzi ball-handleri (Volden, Gordić, Jaramaz, Page) biraju opcije u napadu - šut za tri, ulaz do kraja ili neki vid pop-a, ili pak izbacivanje lopte u korner, posle čega sledi šut ili dalja distribucija lopte sa obaveznim viškom u napadu. Primaran cilj bilo koje ekipe je da se zaustavi Mozli i to baš kod tog visokog iskakanja kod postavljenog napada.

 

Partizan ubrzava igru, kada god mogu napadaju na nepostavljenu odbranu, što je sigurno ideja trenera, a ne neka random odluka igrača sa loptom, jer se ponavlja iz meča u meč. Imaju fizički spremnu ekipu za 40 minuta trčanja i to žele da iskoriste što više. Problem za njih je u tome da ti brzi napadi mogu biti kontraproduktivni, jer često Jaramaz, Gordić i Page u takvim situacijama imaju ili lošu selekciju šuta, ili lošu ideju kako završiti ovakav tip napada, pa često pasovi idu u aut ili u ruke protivniku, ili se dignu na neki ne baš rezonski šut. Ali, očigledno da je procena struke da se sa tim može živeti, jer Partizan igra na solidno veliki broj poseda po meču (u EC preko 84).

 

Napad Partizana i te kako može da zatrokira, posebno ako ih ne krene šut za tri poena. Trojke su njima izuzetno bitna stavka u igri u napadu, pa iako imaju skromnih 32% u EC, vrlo lako mođu da uđu u seriju trojki koje često lome meč. Mi solidno branimo šut spolja u EL, treba tako da nastavimo i u derbiju, sa posebnim akcentom da se spreče serije pogođenih trojki, odnosno da se Partizan natera na sporadično korišćenje ovog oružja, ravnomerno raspoređeno u meču. Nisu sjajni ni sa penala, u EC su na slabih 66%, u ABA na skoro 74%, pa ne bi bilo loše razmisliti o tome kao o jednom vidu strategije, ako uzmemo da šutiraju bacanja prosečno oko 70% u svim takmičenjima.

 

Problem za nas bi mogli biti ulazi njihove spoljne linije posle pika. Volden, Gordić i Jaramaz, pa i Page, umeju efikasno da završavaju na obruču i tu bi morali da se "kockamo" sa obaveznom pomoći sa slabije strane, a nikako da dozvolimo da neki od naših sporih centara brani takve ulaze posle pika. Generalno, smanjiti im maksimalno poene iz reketa, pa neka se dižu na šut za tri ili sa poludistance. Njihovog novog centra nisam dovoljno gledao, pa ne znam da li može uspešno u kontinuitetu da napada licem ili leđima naše visoke, ali za Tomasa sigurno znam da to može i da hoće. Vrlo je snalažljiv kod tih 1 na 1 akcija ako mu se očisti strane, završava sa obe ruke, a ima sjajne fizikalije u skoku i brzini, pa ga je baš teško čuvati kada uđe u svoju zonu. Takođe, poznato je koliko Novica može biti opasan iz igre leđima, kao i u skoku u napadu. Sve ove probleme moramo rešavati timski, sa pravovremenim udvajanjima, ali ne po svaku cenu, posebno na Novici, jer ima odličan povratni pas, vidi ceo teren i može da odigra high-low bez problema ili da baci dobar pas na liniju za tri. Usmeravati ga ka čeonoj liniji, ne dati sredinu, pa neka baca svoje floutere levom i desnom rukom, jer je to najmanja šteta po nas.

 

Posebno je pitanje, možda i ključno na budućem meču, kako će Partizan hendlovati Lorenza. Videli smo koliki respekt jedan Kari Pešić ima prema našem igraču, kada je fantastičnog skorera Dilejnija praktično pretvorio u defanzicnog specijalca sa samo jednom ulogom na utakmici. Pa ni tu nije do kraja uspeo, ako je uopšte i uspeo. Partizan ima dovoljno spoljnih igrača da ih uspešno energetski izrotira na Lorenzu tokom meča, ali ni jedan od njih nije poznat kao neki vrhunski defanzivac, a Volden je po tom segmentu ispred ostalih. Ne vidim kako bi Gordić mogao da čuva Zoa bez faula, o Page-u da ne pričam. Jaramaz ima brzinu da ga isprati, ali je prilično jednodimenzionalan igrač, kako u napadu, tako i u odbrani. Možda će Partizan pokušati sa Zagorcem u nekim momentima. Ali, glavno pitanje za njih nije kako zadržati Lorenza spolja (verujem da će mu i te kako ići ispod bloka i provocirati šut za tri koji mu je u vidnom padu u poslednje vreme), već šta raditi kada on krene na ulaz. Verovatno će glavni zadatak Partizana biti upravo to usmeravanje u odbrani na Mozlija, Tomasa ili Makadua i uspešno rotiranje u odbrani ako dođe do pasa.

 

Da ne dužim dalje, Partizan je ekipa za respekt, ali ništa više od toga. Da smo kompletni (sa potpuno spremnim Perperom i Davidovcem, odnosno Kuridžom), po meni mi bi imali jasnu prednost. Ovako, ostavljam mogućnost da nam mogu napraviti probleme jurnjavom po terenu i brzinom generalno, ali to je nešto na šta smo nailzaili u EL ove godine i šta smo umeli da neutrališemo konrolom tempa meča. Za nas je Zo ključ, a očekujem bar 20 minuta za Kuza i više od proseka za Ojo-a. Imamo čime da im se suprostavimo, ostaje na struci da to lepo pripremi, a igrači odrade na terenu.

  • Like 15
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, ivan9 aka Laki said:

Kako ga je Tomic sa lakocom nadmudrio i to bez najboljeg igraca tima u odlucujucim mecevima a sa Filipom na terenu

 

Scena koja se ne zaboravlja nikad, ali nikad,  Trinkijeri koji Gagiću objašnjava nešto pred produžetak ili pred kraj utakmice, ali neki prelomni trenutak  traje to neko vreme  i vidiš da se ovaj uživeo  i priča mu i pri a mu i svašta nešto  mu objašnjava, a Gagula sve shvata i sve razume,  rezultat je nerešen napeto ko na noši. Ulazi Gagatar i u prvoj odbrani igrač mu postiže koš, a Gagić pravi nameran faul uz to za bacanje i loptu sa strane.  Ne drži me za reč, da li ABA ili KLS, al znam da sam se smejao kao lud na brašno, jer sam znao da će Gagula da zasere, samo nisam verovao da je toliko napredovao. A trinkijeri bukvalno ovaj neki izraz, jel ti mene zajebavaš majke ti:


15410780085bdafbf8c2142.jpg
 

5 minutes ago, laki pepe said:

Covjek kaze Trinkijeri kuka.

Njemu stondi reci gdje.

Ovaj navede.

Stondi, pazi kako kuka forum i FMP nskon Zvezdinog meca.

 

I? :lol_2:

 

ne suština je da se kuka konstantno na sudije i kad treba i kad ne treba, a mene je interesovalo kad su sudije optužene da su ciljano oštetile  tim,  tj koliko je bilo takvih kukanja, da je Pukl sudio pristrasnoi i tendenciozno ili Juras ili bio šta da se titulom sudijskom optužuje da je utakmica zbog toga izgubljena.  kontam u celoj ABA to se dešava od 100 utakmica u dve maksimum, a iz upisa Miloševogg se stiče utisak da je to ko dobar dan, pa stoga i poredjenja ova,  da povremeni kmek na sudjenje nije optužba da je sudija svojim direktnim činjenjem/nečinjenjem uticao na rezultat utakmice.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, laki pepe said:

Covjek kaze Trinkijeri kuka.

Njemu stondi reci gdje.

Ovaj navede.

Stondi, pazi kako kuka forum i FMP nskon Zvezdinog meca.

 

I? :lol_2:

 

naveo mu je primer koji može da se navede za 95% trenera na konferenciji nakon utakmice.

samo je pitanje kako će da raspodele krivicu

 

a/ igrači nisu izvršavali dogovoreno

b/ kriterijum suđenja je bio neujednačen

c/ ukoliko je bila neka diskutabilna odluka na kraju, ona je najbitnija za poraz

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Stoned Laki21 said:

 

Scena koja se ne zaboravlja nikad, ali nikad,  Trinkijeri koji Gagiću objašnjava nešto pred produžetak ili pred kraj utakmice, ali neki prelomni trenutak  traje to neko vreme  i vidiš da se ovaj uživeo  i priča mu i pri a mu i svašta nešto  mu objašnjava, a Gagula sve shvata i sve razume,  rezultat je nerešen napeto ko na noši. Ulazi Gagatar i u prvoj odbrani igrač mu postiže koš, a Gagić pravi nameran faul uz to za bacanje i loptu sa strane.  Ne drži me za reč, da li ABA ili KLS, al znam da sam se smejao kao lud na brašno, jer sam znao da će Gagula da zasere, samo nisam verovao da je toliko napredovao. A trinkijeri bukvalno ovaj neki izraz, jel ti mene zajebavaš majke ti:


15410780085bdafbf8c2142.jpg
 

 

ne suština je da se kuka konstantno na sudije i kad treba i kad ne treba, a mene je interesovalo kad su sudije optužene da su ciljano oštetile  tim,  tj koliko je bilo takvih kukanja, da je Pukl sudio pristrasnoi i tendenciozno ili Juras ili bio šta da se titulom sudijskom optužuje da je utakmica zbog toga izgubljena.  kontam u celoj ABA to se dešava od 100 utakmica u dve maksimum, a iz upisa Miloševogg se stiče utisak da je to ko dobar dan, pa stoga i poredjenja ova,  da povremeni kmek na sudjenje nije optužba da je sudija svojim direktnim činjenjem/nečinjenjem uticao na rezultat utakmice.

Ja mislim da to nije tako ravnomjerno rasporedjeno, ni u ABA, a kamoli sire.

 

Najvise kukamo mi, prvo na forumu, a onda i klubovi. I ovde se prica o sudijama najbolje zapatila. Cova u svim inkarnacijama kuka najvise na Slo sudije (mozda ne na Pukla), a zasto nemam pojma. Ali ni drugima nije mane. U drugim ABA zemljama nije toliko izrazena ta prica.

 

Ja postujem Trinkijerija, i sutra bih potpisao da nam bude trener. Ali to ne umanjuje cinjenicu da ima Stimcev talenat za "uvlacenja u gujicu" sa sve italijanskim sarmom 😄

U svakom slucaju, sad bolje razumijem sta si htio reci.

Edited by laki pepe
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Efes je dobio Darusafaku 6 razlike. Partizan je dobio nas 3 razlike a Darusafaku 12 razlike.

 

Sto ce reci da je Partizan bolji od Darusafake za 12 a od nas za 3 poena, znaci mi smo bolji od Darusafake za 9 poena koja je losija od Efesa sa 6 poena.

 

Tako da sutra dobijamo, +3.

  • Like 5
  • Thanks 2
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Efes je dobio Darusafaku 6 razlike. Partizan je dobio nas 3 razlike a Darusafaku 12 razlike.
 
Sto ce reci da je Partizan bolji od Darusafake za 12 a od nas za 3 poena, znaci mi smo bolji od Darusafake za 9 poena koja je losija od Efesa sa 6 poena.
 
Tako da sutra dobijamo, +3.
b0bc65744360f11605b75ca302da0ef9.jpg
  • Like 4
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...