Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

3 hours ago, Laki_Majak said:

Retko komentarišem suđenje, pogotovo jer sam za to priličan laik, ali ovo je bilo stvarno... specifično. Pišem pre svega zbog igrača koji se ovde i kritikuju i pljuju. Neki od njih su bili užasni u odnosu na ono što inače mogu (Beron, Gist), neki su fizički limitirani pa opet igraju i kad treba i kad ne (Ojo, Lazić). Ali zamislite sebe u ulozi igrača koji da koš, a onda mu ga sudije oduzmu/ponište (Đenka, Dobrić koš+faul), sviraju nešto što nije uradio (linija ispod koša za Lorenza), a onda ne sviraju isto to na njemu (faul u napadu Kuzmiću, nesportski Davidovcu, a onda bez nesportskog na Lou prilikom prodora). Jeste da su već u 3/4 posle punjenja Stauskasa delovali izbušen balon, ali ne može se reći da na njihovu energiju ne utiču sudije (kao i loše navijanje, koje se najviše aktiviralo protiv sudija, a najmanje da bodre svoj tim).

 

Slična situacija i kod sudija. Ne treba zaboraviti da su oni javni performeri i da znaju da ih mnogi gledaju i sude svaku njihovu odluku. Zato valjda sudija treba da bude neko ko ne samo što ima dobru percepciju, nego je i odlučan. To je ovde bio problem. Nije mi delovalo kao namerno, "namešteno" suđenje, nego kao tipično KLS. Naprave jednu grešku i umesto da je zaborave, oni misle i premišljaju se kod svake sledeće neizvesne odluke.
E SAD, ono što mi je najmanje jasno je kako je od tih neizvesnih, VELIKA VEĆINA otišla na stranu gostujućeg, a ne domaćeg tima. Zato sve ovo i napisah, ako može neko ko se bolje razume da mi objasni. Npr. @drakon1?

Valjda su gledali snimak pa su ispravno odlucili. Ja sam bio live na tekmi pa ne mogu reci koliko su bili u tim situacijama u pravu. Bilo je sitnih faulova na nama u prodorima koje nisu svirali, a njima jesu. Ali, nisu sudije odlucile utakmicu, mada mi se sudjenje generalno nije svidelo.

 

Mi smo igrali lose, oni solidno, ali ne nesto posebno. Ipak, oni su nam sasuli trojke u 3. cetvrtini kad se mi nismo znali sastaviti i tu je prici bio kraj. Posebno nerviraju slobodna bacanja. Opet...

 

Igramo lose, bezidejno. Mnogi se fokusiraju na Filipa, ali mnogi se na taj nacin svercaju i ostaju izvan kritike. Ovaj tim ima jos mnogo drugih problema, a ne samo Juniora.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Par utisaka od veceras:

1.Drustvo mrtvih pesnika.Nas klub veterana je na porazavajucem nivou.Jedan koji jos uvek zna kosarku je povredjen na neodredjeno, Gist odbija da igra kosarku od suspenzije i izgleda kriminalno, a mozda i ima snage za mesec dana koliko je licio na nesto, djavo ce ga znati.Faye mukica daje sve od sebe, ali to nije mnogo, pogotovu ne na ovom nivou.I na kraju Braun, kome na celu pise da je bivsi kosarkas i sa kojim se treba rastati pod odmah, prosto tuzno izgleda na terenu u svojoj nemoci i nemogucnosti da telo isprati ono sto njegov mozak jos uvek misli da moze.Ako se Sakota jos uvek pita koga otpustiti da se dovede plej stranac, nema razloga za dalje trazenje, izaci iz Braunovog ugovora sto pre, posto bi nam Gistov dvogodisnji skinuo gace.

2.Branko Lazic kapiten i uber stetocina koje se ni Filip Covic ne bi postideo.Veceras, i ne samo veceras je svaki njegov minut na terenu pucanj u sopstvenu nogu.Non faktor u napadu, a njegova odbrana je samo lepa uspomena, direktno je resio utakmicu u njihovu korist sa svojim pet minuta pokusaja odbrane na Stauskasu na pocetku drugog poluvremena, i svojim mucenjem lopte u napadu, gde je potpuno nepotrebno cuvati ga.

3. Dragan Sakota.Njegovo vodjenje utakmice izgleda zavisi od tog da li je popio ginkobilobu jutro pre utakmice ili ne.U Milanu pomislih, ipak ovaj covek jos uvek zna sta ciniti na terenu, ali veceras je svaki njegov potez bio kriminalan.Pocetak oba poluvremena sa Braunom i Lazicem, ignorisanje cinjenice da je petorka sa pocetka bila losa, zaboravljanje koja je petorka dosla na kraju poluvremena na ivicu preokreta, i izvodjenje iste sa pocetka meca posle poluvremena, gde oni za 5 minuta resavaju utakmicu u protivnikovu korist, slanje Borise na parket u 33 minutu na -20 da mu Sengelija ubije i ono malo virtuelnog samopouzdanja, nemoucnost da se napadne odbrana sa Fall-om i Diop-om na 5 i 4, ma svaka mu je bila ko rendom trenera iz pionira KK Cerak( bez uvrede).

4.Povreda Lorenza...toliko je arcen u poslednje vreme, zvog nedostatka alternative, izazvane zeljom patuljka, mame i tate mu da imaju price za unuke o malom od palube u El, da je bilo samo pitanje trenutka.Ako je nesto ozbiljnije od distorzije zgloba, mozemo lagano da secemo sezonske.

5. I na kraju- nasa tzv. publika.Bilo me sramota od posete veceras, ali me jos veci blam pojeo od same atmosfere u dvorani. Dodjes da gledas svoj tim, sa 3 pobede za redom u EL, od toga dve u gostima, koji skorom flertuje sa PO, a atmosfera ko na parastosu. Vise ljudi je bilo sinoc u Pireju da gleda one pacenike koji su bruka za sport uopste, a o fudbalu da ne govorimo, kako gube namestenu utakmicu, nego veceras u sopstvenom gradu, gde treba da podrze klub koji je pored svih svojih nedostataka, sa svima u takmicenju na ti i na ivici plej of zone. Meni je bilo smor da gledam, a zamislite igrace kako im je je kad u onoj dvorancugi, igraju u atmosferi roditeljskog sastanka petkom popodne.

Koji ce nama EL? Zvezdina publika u kosarci je kriminalna, i takva ce i ostati.

Zato sam siguran da ce puna dvorana da doceka laznu bracu sledece nedelje.Ova publika EL i ne zasluzuje (pogledati pod Zalgiris), i nadam se da ce bez nje i ostati na dugi niz godina, pa mozda shvatimo koliko smo se frljali sa istorijskim zlatnim periodom ovog kluba.

Edited by Gudura
  • Like 19
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Gde su sada RSB-ovci koji neće da nam kažu ime tog pleja/kombo beka sa kojim su uspostavljeni kontakti ali ne žele da ga otkrivaju kako ne bi uticali na dalji tok mogućeg transfera ?? 

 

 

Takve sendvičare i demagoge kao što su oni u životu nisam video.. Šakota ih popišao ovom izjavom o novom pleju ...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, madafaka73 said:

Aha, znači nije samo na ovoj tekmi bio okrenut leđima dok prenosi loptu (što je, btw, vrlo anatomski zajeban poduhvat), već to radi od početka sezone... I još poređenje sa Filipom. Sve lepše od lepšeg.

On se druže, dok nije počeo da ga hvata umor, bukvalno sprdao, ne sa double teamom, već sa bilo kojim pokušajem istog. I u polju napada i na našoj polovini kada je bivao začetnik tranzicije. Proletao je između dvojice, izbacivao ih zadnjom promenom u mestu, pretrčavao, koristio promenu ritma... Igrao se. Plesao. I sve to, zamisili, okrenut licem ka košu. Vukao kontre, završavao ih. Ali nema sa kim da igra tu vrstu košarke i o tome se pisalo ovde na forumu, analizirajući tranzicionu igru Zvezde.

Tebra nema šta meni da dokazujes. Ja znam šta sam napisao i šta stoji kao činjenica prosto. Njegov individualni kvalitet će negde da prolazi, negde neće. Ali timska igra nam trpi. To je jasno maltene svaku utakmicu kao što sam napisao. I ako nam se nešto ne promeni u igri ili u doselekciji mi nećemo osvojiti ništa.

 

I ove spinove molim te ne koristi u razgovoru sa mnom pokušavajući da ispadneš vickast.

Edited by Kastel
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, madafaka73 said:

Kada se setim nekih plejmejkera koji kroz celu karijeru dupetom organizuju napad (evo pade mi na pamet Milenko Tepić), onda povremeni bočni stav u cilju zaštite lopte dok ne krene ofanzivna kretnja tima tj. pozvani napad (koji nikako da krene kako treba jer neko uvek ili kasni ili ostane u jakom bloku Baskonije) deluje statistički zanemarljivo. Pisao sam u najavi utakmice o potencijalnom problemu u match-upu Zo-Henry, ali mislim da je Zo iz ovog duela izašao kao plus igrač. Međutim, treba biti iskren i reći da je Zo u nekoliko navrata i na nekoliko prethodnjih utakmica, ponešen dobrom igrom i pobedama koje je maltene sam donosio, za moj ukus previše solirao, tj. da je birao opcije gde on završava pre onih kada treba da asistira nekom od saigrača. Mogu se dati pro i contra za ovu njegovu odluku i obe strane bi bile u pravu, ali rezultati su na kraju jedino merilo, a oni favorizuju ispravnu odluku našeg pleja.

Ja bih voleo da delim tvoj optimizam glede neigranja Lorenza u predstojećem periodu i voleo bih da si u pravu, jer mi je tim uvek ispred bilo kod pojedinca, ali mi se čini da ćemo bukvalno da se raspadnemo. Ne zato što Đenka, Bili ili neko treći ne želi da povuče i za Lorenza, već zato što ne ume. Igraćemo napadački vrlo ružne utakmice, pa ako odbrana uspe da sve to ispegla i ako protivnik nije prejak tog dana, možda budemo i imali neke šanse. Ali, tvrditi da će izostankom jedinog pravog kvalitetnog pleja tim prodisati i probuditi mi je baš daleko od neke realnosti. No, da vidimo i to.

Sve ok druže, svako ima pravo na svoje mišljenje.

 

Ne verujem da ćemo blistati bez Zo-a, ali se nadam da ce ostali da se probude. Čini se da se ekipa previse oslanja na njega sto nikako nije dobro.

Ovo mi dosta lici na situaciju Andora-Virtus kada je Sale ostavio Teodosića na klupi celo drugo poluvreme. 

Ovo je idealna prilika i dosta minuta za Davidovca da vidimo da li je El klasa ili još jedan prosecan igrac. 

 

Link to comment
Share on other sites

Mi prvo trebamo da se otarasimo ovog izgovora od timske odbrane sto pokusavamo citave sezone, gdje se histericno preuzima bez ikakvih odbrambenih pravila. Igrace sto se u tom sistemu slepaju, ili korigovati, ili klupirati, Davidovca prvog. Napraviti kicmu ekipe koja moze da odgovori energetskim zadatcima i preko njih graditi igru.

 

U napadu zavisimo od jednog covjeka, timing kretnje nula, bez drugih/trecih opcija, bez continuation napada. Kako propadne primarna opcija, tako se krene u izolaciju. Bez Lorenza ce biti ista stvar, samo ce izolacije biti slabijeg kvaliteta. Ova ekipa igra kao da su se tek sastavili, bukvalno da su odradili 2-3 treninga zajedno. Par kolega spominju da bi trebalo vise da forsiramo tranziciju. Slazem se sa time, imamo igrace koji imaju potencijal da budu ubice u tranziciji, ali tranzicija dolazi zadnja, na vec utreniranu ekipu, kao tresnjica na tortu. Mi imamo isuvise struktualnih, velikih timskih problema koji se moraju prvo ispraviti. Tranzicija ako se forsira, bez jasnih utreniranih pravila, to je direktan put u nepovrat medju indijanske ekipe.

 

Protiv FMP-a je bila kosarkaska klinika, primjer kako utrenirana ekipa igra protiv grupe individualaca. Protiv Baskonije je bilo rutiniranje na obe strane parketa, bukvalno trening utakmica. Sakota je vec dobrih par sedmica trener, ja ne vidim ni mm pomaka u odnosu na sta smo igrali ranije. Ne bude li nekih hitnih promjena, nista od nas drugari.

  • Like 24
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Četvrtak veče:

Povreda Lorenca koji nam je jedini plej i najbolji igrač naše ekipe, a uz sve to je i u odličnoj formi. Epilog će tek biti poznat, ali ako puknemo od Primorske i Budućnosti dovodi se u pitanje i PO Aba Lige. O EL ne želim ni da razmišljam, mogu samo misliti šta će nam uraditi CSKA, obzirom da ljudi igraju u brzini više od nas.

 

Sreda veče:

Prodaja mladih talenata u vidu Joveljića i Terzića dolazi na naplatu, te dovedena "pojačanja" Tomane i Žander nas ukupavaju, te ispadamo iz Evrope.

 

Kosmička pravda bičslepuje Doktora i Legendu, ako ako, tako i treba. Sujeta uvek dođe na naplatu na ovaj ili onaj način! Ljudi će uspeti da urade ono što nisu uspeli ni usrani Goran Vesić i Vladan Lukić, da nam ogade našu Zvezdu. Sve vam jebem, da vam jebem!

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Liska Manjina said:

Četvrtak veče:

Povreda Lorenca koji nam je jedini plej i najbolji igrač naše ekipe, a uz sve to je i u odličnoj formi. Epilog će tek biti poznat, ali ako puknemo od Primorske i Budućnosti dovodi se u pitanje i PO Aba Lige. O EL ne želim ni da razmišljam, mogu samo misliti šta će nam uraditi CSKA, obzirom da ljudi igraju u brzini više od nas.

 

Sreda veče:

Prodaja mladih talenata u vidu Joveljića i Terzića dolazi na naplatu, te dovedena "pojačanja" Tomane i Žander nas ukupavaju, te ispadamo iz Evrope.

 

Kosmička pravda bičslepuje Doktora i Legendu, ako ako, tako i treba. Sujeta uvek dođe na naplatu na ovaj ili onaj način! Ljudi će uspeti da urade ono što nisu uspeli ni usrani Goran Vesić i Vladan Lukić, da nam ogade našu Zvezdu. Sve vam jebem, da vam jebem!

 

dočekasmo ovaj petak trinaesti domaćinski...:whistling:

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Losa organizacija napada. Posebno pet na pet kad igramo. Ogroman problem imamo kad naletimo na cvrste timove i timove koji igraju izrazito timsku kosarku sa dobrim protokom lopte. Ovde su bili fizicki jaki igraci, koji odlicno igraju izolaciju. Oni su imali isti broj asistencija kao i mi a dali su dosta  poena vise i ako smo dali vise bacanja. Dosta nasih igraca ne zna da podeli loptu. Tacnije sem Bilija i Brauna ne zna niko. Fali nama tu neki Luka Mitrovic da izadje iz short roll-a i da podeli loptu na stranu. Kreativnost nam je na nuli.

 

Cak i Braun nije previse lucidan i retko ko se razigra pored njega. Cak nemamo taj luksuz da odigramo sa dva pleja u postavi, kao sto moze Efes npr. Dosta igraca je tu catch and shot.

 

Dzaba Lorencu 5asistencija kad ima cak 4 greske. Nije nuzno da cemo igrati lose posle njegove povrede, da imamo krstenog drugog pleja mislim da bi cak drugi igraci i prodisali.

 

Takodje vidite minutazu Brauan, Gista i Fayea, svi po 15ak minuta, niko tu ne moze da se nadise kosarke i vrlo brzo se menjaju, ne mogu da se istrpe greske i da se da igracu vremena i prostora da udje u formu.

 

Treba i novca za doselekciju, treba nam, ok  jos jedan plej sa napadackim karakteristikama, odbranu ne mora da igra na cak ni solidnom nivou. Takodje nam treba neki paker na mestu cetri, ali tu imamo toliko igraca da sumnjam da ce dva igraca dobiti otkaz, a po meni bi trebalo. Mora trener da vidi to, ako nista bar jedan, ovako niko nece prodisati. Fali nam jezivo Stratos sa sutem ali i Simanic. Meni nije jasno sto se njemu ne daje sansa ako nista zbog suta za tri poena. Gist,  Faye,Ojo, Braun, Kuzmic ne mogu vola da pogode spolja..

 

Takodje bi morali vise da igramo tranziciju. Dzenkins vise ne ulazi pod kos, vec samo sutira a ne moze vola da pogodi. Ne koristimo prednosti nasih igraca. Jedini dobar mec smo odigrali protiv Milana. Zalgiris i Valensiju smo dobili na krkace uz ne tako dobru igru. Ima materijala ali treba doselekcija . Tu je pitanje ugovora, plata i raznih drugih stvari. Da plate nisu velike, sumnjam da bi cekali mnogo.

 

Takmicenje jeste dugo, ali nije nuzno da imamo  16 igraca, mozda i toliko ali uz dosta mladih koji mogu da istrpe klupu , ovako svi moraju da igraju....

 

Lazic je teska stetocina za tim i meni je zao sto Dobric mora da deli neku minutazu sa njim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Kastel said:

Ma on stalno prenosi loptu okrenut leđima. Pritiskaju ga redovno. On je dobar ballhendler u igri 1-1. U prenosu je spor. Počeli su svi da ga stiskaju na našoj polovini kao i Čovića i zato nam napadi deluju staticno. On je dobar napadač, ali mu organizacija ne ide od ruke. 

 

9 hours ago, Kastel said:

Tebra nema šta meni da dokazujes. Ja znam šta sam napisao i šta stoji kao činjenica prosto. Njegov individualni kvalitet će negde da prolazi, negde neće. Ali timska igra nam trpi. To je jasno maltene svaku utakmicu kao što sam napisao. I ako nam se nešto ne promeni u igri ili u doselekciji mi nećemo osvojiti ništa.

 

I ove spinove molim te ne koristi u razgovoru sa mnom pokušavajući da ispadneš vickast.

 

Izvini tebra, koje spinove?

Jesi li napisao da Lorenzo stalno prenosi loptu okrenut leđima? Jesi. To prosto nije tačno. Uzmi gledaj sve utakmice od početka sezone pa mi nabroj gde prenosi loptu na taj način.

Jesi li napisao da ga pritiskaju na našoj polovini, KAO I FILIPA, pa zbog toga naš napad trpi? Jesi. Nije tačno da zbog toga naš napad trpi, jer Zo, za razliku od Filipa, vrlo lako rešava pritisak i udvajanja, kao što sam i objasnio u prethodnom postu. A da pratiš statistiku EL, znao bi da smo mi tim koji igra na mali broj poseda. Mali broj poseda = sporija igra u napadu. To je odluka struke, a na pleju je da to sprovede na parketu. To Zo radi sjajno, iako se kosi sa njegovim primarnim načinom korišćenja - bržom igrom i tranzicijom. Na stranu blasfemija izjednačavanja Lorenza i Filipa po bilo kom segmentu igre.

Ono gde se slažemo, a to bi znao da si pažljivo čitao šta pišem, je da je naša igra trpela u nekim momentima nekih utakmica kada je Zo uzimao i previše lopti u napadu, a imao je i druge opcije. Međutim, mi smo te mečeve dobijali. Možemo diskutovati da li je rezultat primaran, dok "igra trpi", posebno u jednom dužem vremenskom periodu, ali ako shvatimo da je trener (treći po redu u tri meseca) nov, da se u hodu rešavaju gotovo sve stvari jer nema vremena za treninge, da kasnimo za liderima u ABA i da su nam pobede u ovom momentu bitnije od igre, onda stvarno ne vidim prostor da se Zo napada i optužuje za lošu igru tima. Kao, cvetale su nam ruže i u ABA i u EL, sve dok Zo nije uzeo loptu za sebe. Ne, igrali smo podjednako timski loše, ali smo u poslednje vreme počeli da pobeđujemo JER je Zo uzeo loptu za sebe. Ali ok, ako je nešto dobro u ovoj njegovoj povredi i budućoj pauzi, to je činjenica da više neće moći svojom sporošću i sebičnošću kanaliti tim. Sreća, sreća, radost.

  • Like 19
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Dosta tužno veče sinoć koje je otvorio ovaj pajac na mestu najavljivača/spikera, jebo ga onaj ko ga tu postavio, kakva nesrećna pojava:

 

luka.jpg

 

I Baskonija nas je, kao ranije Asvel, Real i mnogi drugi, izgazila pod košem. Nismo imali rešenja kako da napadnemo Falla, a Toko je, prema očekivanjima, obrisao patos svime onim što imamo na poziciji četvorke. Henry je odigrao odličnu odbranu na Lorenzu, pa iako je ovaj imao solidan indivnidualan statistički učinak, nije to bilo naročito korisno za ekipu i posledica je isključivo ozbiljnog individualnog kvaliteta našeg najboljeg igrača. Kako ćemo igrati bez njega ne smem ni da zamislim, Đenka je trenutno bedan i na svojoj primarnoj poziciji, kamo li na ovoj iznuđenoj. Baron je u padu forme, sve je nervozniji i ne igra pametno, izbačen je iz komforne zone. Centri su nam tuga živa. Ne može ovo da izađe na dobro. Nadam se da će se Zo brzo vratiti, EL je duga i ne treba se još opraštati od ambicija.

 

Atmosfera u hali dosta neprijatna, pokušavali su sporadično neki da pokrenu navijanje ali uglavnom slaba vajda. Arena izgleda dosta sablasno kada publika nije artikulisana. No, to je već neki drugi problem.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Kastel said:

Ovaj tim plače za organizatorom igre. Braun Covic je dobar los napadač, ali je zato slab na prenosu lopte i samim tim teško mu je da organizuje napad. Često ga organizuje tako što je okrenut leđima. Prenos lopte mu je uvek negde knap pri kretanju od našeg koša na njihovu polovinu. To se naravno dešava, jer ga stisnu  se stisne iste sekunde kad primi loptu i ta falinka u njegovoj igri je odavno pročitana. Samim tim vremena za organizaciju je jako malo i kada prva akcija na prodje igrači su prinuđeni da izmišljaju poene igrom jedan na jedan. Kako to ume da izgleda vidjali smo veći deo sezone.

 

 

Evo prepravio sam ti malo ovo da bude kako treba...

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Lorenzo deluje sebičan ali uglavnom u drugom delu tekme kada mu useru 4-5 asista u nizu...Odzu ispadne lopta...Derik prespor i iznudi neki faul na iskustvo ali izvučemo max 1 poen od njegovih bacanja...Laza zaustavlja našu kontru jer ne sme da spusti loptu...Djenka šuta bez...sa loptom samo ždere sekunde. Mi smo dobili tri u nizu u EL sa jednim igračem u formi. Kuz i Faje bar isporučuju nešto fajt spirita i pismenosti...svi ostali jednosmerni epizodisti van fokusa. Gist igra neki svoj basket za pola miliona.

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Sad razmiljam koliki bi ovaj tim imao potencijal sa jednim Rocestijem na mestu back up-a a bez midzeta, Brauna i Laze.Ofanzivno potentan plej koji bi rasirio odbranu, podelio asistenciju kad je logicno i odmorio ljudski Lorenza.Razgusili bi roster i svi bi prodisali, a ne bi bilo mrtvih minuta u napadu.Jebes odbranu, nju ima ko da igra

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Borbenost (energija) je bitan faktor u igri, al nije dovoljna za konačan rezultat ... neophodan je kvalitet igrača.

Teško je sad očekivati neke promene u igri, za to nema vremena ... nešto se uradi u hodu i to je to.

Bez određenih promena u igračkom kadru nećemo daleko stići. Krajnje je vreme ... :classic_smile:

Edited by Kankkunen
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...